یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۲۸ - ۲۶ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۱۶۵
سیاست داخلی

صداوسیما به دنبال متهم‌سازی | نوبت علی دایی رسیده است

متهم سازی در صدا و سیما,صدا و سیما علیه علی دایی

روزنامه هم میهن نوشت:سیاست صداوسیما همواره مورد نقد از سوی عموم مردم بوده است؛ به‌خصوص این سیاست‌ها در بزنگاه‌های خاص چنان دچار تغییر و تحول می‌شود که موجب تعجب کاربران می‌شود. مصداق عینی آن نیز انتشار تصاویر بانوان از دید این رسانه، بدحجاب و بی‌حجاب در مراسم‌های خاص است.

این سیاست حتی در انتشار بدون سانسور چندی پیش خانمی در هلند در حمایت از اعتراضات داخلی برهنه شده بود نیز تامل‌برانگیز است. اما داستان این تعارض‌های رفتاری در انتشار اخبار و تفسیر و تحلیل‌ها به این موارد ختم نمی‌شود.

بعد از جان باختن مهسا امینی و آغاز اعتراضات مردمی، در چند شبکه برنامه‌های مناظره و گفت‌وگوی خبری در دستور کار صداوسیما قرار گرفت و حتی در این برنامه‌ها چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب نیز دعوت شدند. در این برنامه‌ها اظهاراتی از سوی میهمانان برنامه مطرح شد. حال بعد از گزارش منتشرشده از سوی مجلس درباره علت فوت مهسا امینی هیچ نکته جدیدی جز تکرار قبلی‌ها نداشت، رویکرد صداوسیما و سیاست‌گذاران آن دچار تحول جدی شده است. گویی دنبال آن هستند که اظهارات و نظرات مطرح شده در برنامه‌های تلویزیونی را با رویکرد قضایی بررسی کنند و حتی به دنبال متهم‌سازی این افراد نیز هستند.

داستان چیست؟

در گزارش ویژه شبکه خبری ۲۴مهرماه به موضوع «بررسی علت فوت مهسا امینی و گزارش مجلس درباره آن» پرداخته شد. در این گزارش صداوسیما علاوه بر پرداختن به گزارش فوت مهسا امینی، رویکرد ویژه‌ای را پیگیری می‌کرد. موضوع انتشار خبر جعلی توسط چهره‌های شناخته‌شده بود که در حوادث اخیر از جمله جان باختن مهسا امینی و سایر کشته‌شدگان در اعتراضات بعد از آن، با انتشار ویدئو‌هایی واکنش‌هایی در شبکه‌های مجازی شخصی خود داشته‌اند.

در همین راستا نیز گزارشی تهیه شده بود که در آن اظهارات فاطمه معتمدآریا و علی دایی و سایر چهره‌های فرهنگی و ورزشی را به تصویر می‌کشید و در انتهای این گزارش نیز تلاش شده بود پاسخی برای اظهارات این افراد ارائه دهد و تاکید مسئولان این برنامه خبری این بود که آنچه این افراد اعلام کرده‌اند، دروغی بیش نبود.

اما آن چیزی که قابل تأمل و تعمق بود، انتشار تصاویر غلامحسین کرباسچی مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن و مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس در این گزارش بود. این دو چهره در روزهای نخست اعتراضات مردمی با توجه به جریحه‌دار شدن احساسات مردم از جان باختن مهسا امینی به شبکه خبری دعوت شدند و اظهاراتی درباره اتفاق رخ‌داده در کنار بررسی موضوع گشت ارشاد داشتند. ا

ین برنامه خبری بعد از پرداختن به قوانین مرتبط با اخبار جعلی، یک سوال را به‌طور جد در دستور کار خود قرار داده بود. اینکه با توجه به برررسی‌های انجام‌شده از علت فوت مهسا امینی، قوه قضائیه نسبت به چهره‌های مطرح از جمله چهره‌های سیاسی و اجتماعی که در گذشته اظهاراتی خلاف با گزارش منتشرشده داشتند، چه وظیفه‌ای دارد؟

چه کسانی باید پاسخگو باشند؟

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه که به عنوان مهمان تلفنی در این برنامه حضور داشت، در پاسخ به پرسش گفت: «غرب همیشه به دنبال آشوب‌طلبی و کشته‌سازی بوده و به دنبال آن است که مردم را در مقابل هم قرار دهد و درگیر کند تا امنیت و آسایش عمومی دچار اختلال شود.» ستایشی در برابر اصرار مجری برنامه و تاکید بر رفتار قوه قضائیه با چهره‌های سیاسی و اجتماعی شناخته‌شده، چنین پاسخ داد: «آنچه می‌توانم عرض کنم در مقررات مختلف از جمله قانون مجازات اسلامی که مقررات ماهیتی است، به این مهم توجه شده است. در مقررات موضوع ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی و مقررات موضوع ۷۴۰ که بحث ماده ۱۸ جرایم رایانه‌ای است، به این موضوع توجه شده است و اشاره شده که از باب نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی است. اگر این موضوع محقق شود، جرم‌انگاری شده است و اگر برای محاکم مسجل شود که موجب تشویش بوده، قابلیت مجازات دارد. ضمن اینکه این مسئله به وسیله نامه، شکوائیات و مراسلات و سایر صورت می‌گیرد که همه این موارد تعریف و توضیح خود را دارد.»

او ادامه داد: «پس کسانی که بعد از فصل‌الخطاب شدن و مشخص شدن موضوعی دوباره مبادرت به ابراز سخن کذب کنند، به طبع هیجان و تشویش ایجاد می‌کند و حتی ممکن است افرادی را هیجان‌زده به میدان بیاورد. این عمل موجب می‌شود که بر امنیت کشور خلل ایجاد شود. اینها باید پاسخگو باشند.» ستایشی درباره قانون مطبوعات نیز گفت: «در این قانون ذکر شده است مجازات جز در یک مورد که دلالت و معاونت در جرم است برای مطبوعات ذکر دیگری ندارد. در مورد جرایم سیاسی نیز مسائلی از این دست را منصرف از جرم سیاسی دانسته‌اند و قابلیت تعقیب و پیگیری دارد.»

مشخص نیست که صداوسیما در تهیه گزارش مذکور به دنبال چیست اما اینکه با وجود اظهارنظرها ی چهره‌های متعدد علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در خصوص اعتراضات اخیر، تنها چندین چهره‌ را نشانه رفته است، جای سوال دارد.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش