جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۵۸ - ۲۸ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۴۲۸
سیاست داخلی

اظهارات ۴ مامور گشت ارشاد در پرونده وجود ندارد

نامه وکلای پرونده مهسا امینی به قوه قضاییه: نظر کمیسیون پزشکی قانونی را قبول نداریم

مهسا امینی,نامه وکلای پرونده مهسا امینی به قوه قضاییه
وکلای پرونده مهسا امینی در نامه‌ به قوه قضاییه که آن را به رویداد۲۴ ارائه کرده‌اند، گفته‌اند که نظر کمیسیون پزشکی قانونی را قبول ندارند و درخواست کرده‌اند کمیسیون دیگری موضوع را بررسی کند.

صالح نیکبخت وکیل پرونده مهسا امینی در نامه‌ای به قوه قضاییه اعلام کرده که به نظریه کمیسیون پزشکی قانونی اعتراض دارند.

در این نامه که در اختیار رویداد۲۴ قرار داده شده، وکلای پرونده اعلام کرده‌اند بعد از گذشت چند هفته هنوز به اسناد پرونده و روند تحقیقات انجام شده به‌منظور روشن شدن ابعاد ماجرا از جمله چگونگی دستگیری وی در پارک طالقانی و هدایت او به داخل ون گشت ارشاد و وقوع حادثه از ساعت ۶/۵ عصر روز سه شنبه ۲۲ شهریورماه سال جاری تا هنگام فوت، دسترسی پیدا نکرده‌اند. در این نامه آمده است پزشکان متخصص تیروئید و جراح مغز و اعصاب در جلسه نهم مهر ماه نیز به صراحت اعلام کردند جراحی تومور مغزی مهسا و نیز بیماری تیروئید به تنهایی نمی‌تواند عامل مرگ باشد.

رویداد۲۴ جزییات و ادعاهای مطرح شده در این نامه و محتوای آن که توسط وکلای پرونده در اختیار این رسانه قرار گرفته را نمی‌تواند تایید کند اما در چارچوب وظایف و رسالت خبری رسانه و همچنین به منظور روشن شدن موضوع فوت مهسا امینی که صحبت تمام مسئولان بوده، آن را منتشر می‌کند و این آمادگی وجود دارد که پاسخ مراجع ذیصلاح به آن را نیز منتشر کند.

هیات دیگری از پزشکی قانونی پرونده مهسا امینی را مطالعه کنند

در این نامه چنین آمده است: احتراماً در خصوص پرونده بایگانی شماره مطروحه در این شعبه بدینوسیله به وکالت از اولیاء دم زنده‌یاد مهسا امینی نسبت به نظریه کمیسیون پزشکی قانونی که در پاسخ نامه استعلام شماره ۱۴۰۱۶۸۹۹۰۰۳۲۹۱۷۵۰۵ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۰۹ این بازپرسی صادر شده، معترض و با توجه به اینکه در این نظریه علت مرگ شادروان مهسا امینی روشن نشده است، حسب درخواست موکلان و به جهات ذیل تقاضا دارد پرونده جهت بررسی مجدد به هیاتی دیگر از پزشکان قانونی و با دعوت از ۵ نفر از ۱۰ نفر پزشک متخصص جراحی مغز و اعصاب و نورولوژی و یک پزشک قلب و عروق و یک روانپزشک معرفی شده توسط اولیای دم ارجاع شود. اجمالا موارد اعتراض خود را اعلام و پس از دسترسی به اصل پرونده بقیه جهات اعتراضی را نیز اعلام می‌کنیم.

توضیح اینکه: درخواست حضور پزشکان متخصص مغز و اعصاب و نورولوژی و قلب و روانپزشک معتمد خانواده از طرف اولیای دم از آن جهت است که آنان و اینجانبان در مسائل پزشکی تخصص و اطلاعی نداریم و حضور آنان به عنوان مستشار و امین والدین مهسا در جلسه می‌تواند موجب جلب اطمینان اولیاء دم از دقت و شفافیت رسیدگی به پرونده شود. مضافاً علت تعیین اشخاص ذیل الذکر توسط اولیای دم مهسا غیر از دانش و تخصص آنان که در سطح ملی و بین المللی شناخته شده‌اند، عدم فعالیت کنونی اکثر آنان در مراجع پزشکی دولتی و خصوصی و سابقه آنان در تدریس و آموزش رشته مغز و اعصاب و جراحی آن در دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و مراکز استان‌های بزرگ، چون تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز و کرمانشاه است. بدیهی است بررسی علت فوت مهسا با حضور و دعوت از آنان موجب غنای نظریه اعلامی پزشکی قانونی و اعتماد سازی در جامعه و تسکین آلام و رنج اولیای دم (والدین) مهسا از این مرگ دلخراش است.

دلایل اعتراض به نظر پزشکی قانونی درباره فوت مهسا امینی

۱) با عنایت به اینکه در نظریه پزشکی قانونی تاکید شده است: این گزارش بر اساس تحقیقات مراجع قضایی، پرونده بالینی مهسا در بیمارستان کسری، گزارش اورژانس ۱۱۵ و نیز گزارش پرستار اورژانس حاضر در محل پلیس امنیت اخلاقی تنظیم شده است؛ ما وکلای پرونده با وجود گذشت بیش از سه هفته از اعلام وکالت و چندین بار مراجعه به این بازپرسی محترم، هنوز به اصل پرونده مرگ مهسا و روند تحقیقات انجام شده به منظور روشن شدن ابعاد ماجرا از جمله چگونگی دستگیری وی در پارک طالقانی و هدایت او به داخل ون گشت ارشاد و وقوع حادثه از ساعت ۶/۵ عصر روز سه شنبه ۲۲ شهریورماه سال جاری تا هنگام فوت، دسترسی پیدا نکرده و نمی‌دانیم کدام تحقیق قضایی، مستند گزارش پزشکی قانونی قرار گرفته است؛ لذا بار دیگر موکدا تقاضا داریم دستور فرمایید اصل پرونده و اصل تحقیقات انجام شده در اختیار قرار گیرد. چون هدف و غایت رسیدگی قضایی در امور کیفری احقاق حق است و محرم‌تر از وکلای اولیای دم نسبت به تحقیقات کسی دیگر نیست. ما بار دیگر بر تعهد خود نسبت به محرمانگی روند تحقیقات تاکید می‌کنیم.

قطعا اذعان خواهید فرمود که بدون روشن شدن جریان تحقیقات و نقش فرد یا افراد دستگیرکننده مهسا و نحوه هدایت و انتقال او به مرکز پلیس امنیت اخلاقی در خیابان وزرا امکان دفاع از حقوق اولیاء دم برای وکلای آنان وجود ندارد. وانگهی تاکنون فقط از طریق رسانه‌ها و چند برگ کپی بدل پرونده به قسمت ناقصی از پرونده دسترسی پیدا کرده‌ایم.

این وضعیت ابهامات در خصوص چگونگی وقوع حادثه را برطرف نکرده است. این درحالی است که به هنگام وقوع هر حادثه منجر به فوت، صرف‌نظر از اینکه فوت ناشی از مرگ طبیعی یا مرگ غیر طبیعی یا قتل باشد، مراجع قضایی بلافاصله در محل حادثه حضور یافته و ضمن بازسازی صحنه حادثه و بررسی ابعاد قضیه و مشخص کردن دقیق محل فوت جریان آن را در پرونده اصلی درج و اصحاب دعوی را از آن مطلع می‌کنند.

چون در گزارش کمیسیون پزشکی قانونی به عنوان نظریه کارشناسی به تحقیقات مراجع قضایی استناد شده است، اصل بر این است که تحقیقات بطور کامل در اختیار اولیاء دم و وکلای آنان قرار گیرد. ما و حتی پزشکان بدون دسترسی به اصل پرونده و تمام تحقیقات نمی‌توانیم نسبت به مفاد گزارش اظهارنظر یا اعتراض کنیم.

نواقص دلایل وقوع فوت مهسا امینی

۲) بخش عمده گزارش کمیسیون پزشکی قانونی، انعکاس سوابق بیماری تیروئید مهسا و عمل جراحی او در بیمارستان میلاد تهران می‌باشد. همانگونه که مستحضرید پدر مهسا در جلسه کمیسیون روز ۹ مهرماه به طور کامل به سوالات پزشک متخصص تیروئید حاضر در جلسه پاسخ داد و اعلام کرد مهسا از زمان ابتلا به تیروئید و نیز بعد از عمل جراحی مغز توسط آقای دکتر مسعود شیروانی، تحت نظر پزشکان متخصص غدد (آقایان دکتر سیامک شیوا متخصص غدد اطفال و دکتر امیر بهرامی متخصص غدد بزرگسالان) در تبریز بوده و تمام دارو‌های وی را به طور دقیق تعیین می‌کردند که مطابق آخرین تجویز؛ هر روز ۱- هیدروکورتیزون (نصف قرص) ۲- لووتیروکسین (نصف قرص) و نیز گاهی شبانه اسپری دسموپرسین مصرف می‌کرده است.

در آخرین آزمایش که به دستور متخصص طبق گزارش آزمایشگاه یک‌ماه قبل از وقوع حادثه (۱۴۰۱/۰۵/۲۲) انجام شده، مشخص شد، همه غدد او (از جمله تیروئید و آدرنال) به درستی کار می‌کرده و پزشک متخصص نیز بر اساس آخرین آزمایش، هیچگونه تغییر در روند درمان و مصرف دارو‌های تجویزی نداده و از او می‌خواهد یک سال دیگر برای انجام آزمایش جدید مراجعه کند.

بنابر این بند الف نظریه کمیسیون (ص ۹ گزارش) که اعلام کرده است به دلیل در دسترس نبودن نتایج آزمایش‌های مربوطه و سوابق مراجعه به پزشکان متخصص قضاوت در مورد کفایت درمان‌های دارویی مقدور نیست خلاف واقع است و به‌جهات فوق، چون روند درمان مهسا تحت نظر پزشک متخصص غدد قرار داشته است عملا ایجاد اختلال در عملکرد محور هیپوتالاموس، هیپوفیز و غدد تحت فرمان (تیروئید و آدرنال) به دنبال عمل جراحی تومور کرانیوفارنژیوما بعید است؛ لذا نظر کمیسیون در بند الف «در دسترس نبودن نتایج آزمایش‌های مربوطه و سوابق مراجعه به پزشکان متخصص، قضاوت در مورد کفایت‌های درمان‌های او مقدور نیست»، به علت عدم اطلاع پزشکان محترم عضو کمیسیون و اشخاص خارج از کمیسیون از روند درمان بیماری غدد آدرنال و تیروئید نمی‌تواند مقرون به صحت باشد.

به گزارش رویداد۲۴ در ادامه نامه چنین آمده است: افزون بر این پزشکان متخصص تیروئید و جراح مغز و اعصاب در جلسه نهم مهر ماه نیز به صراحت اعلام کردند جراحی تومور مغزی مهسا و نیز بیماری تیروئید به تنهایی نمی‌تواند عامل مرگ باشد. به شرح مسبوق الذکر، چون درمان تحت نظر متخصص غدد صورت گرفته بود و از طرفی هم نتایج آزمایش‌های او در دسترس است و مراجعه مرتب وی به پزشک متخصص مسجل است، تقاضا دارد قبل از تشکیل جلسه کمیسیون بعدی پزشکی، جریان معالجه غدد مهسا از (آقایان دکتر سیامک شیوا متخصص غدد اطفال و دکتر امیر بهرامی متخصص غدد بزرگسالان) در تبریز استعلام شود.

اسامی و اظهارات ۴ مامور گشت ارشاد در پرونده وجود ندارد

۳- حسب اعلام مقامات انتظامی، در داخل هر دستگاه ون پلیس امنیت اخلاقی غیر از راننده، ۴ نفر شامل دو نفر مرد و دو نفر خانم بوده‌اند که ما در پرونده اسامی و اظهارات آنان را بطور کامل ندیده‌ایم. درحالیکه مقبول یا نامقبول اسامی آنان در فضای رسانه‌ای منتشر شده است.

همچنین تحقیقات لازم از این چهارنفر با حضور وکلای شکات و مواجهه حضوری آنان با برادر و دخترخاله مهسا که هنگام دستگیری او حضور داشته‌اند صورت نگرفته است. ارائه چند ورقه کپی ناقص تحقیق از افراد مجهول الهویه‌ای که آن‌هم به شرح اعلامی در چند دفعه مراجعه به بازپرسی در اختیار وکلا قرار گرفته است، نه به لحاظ قضایی موجه است و نه خواندن اینگونه اوراق برای ما امکان دفاع شایسته را فراهم می‌کند. ضمنا برای پدر و مادر و خانواده داغدار امینی تسکین روحی ایجاد نمی‌کند.

تقاضا داریم به‌منظور دفع و رفع شائبه‌ها در خصوص روند تحقیقات و نیز برطرف کردن فضای شایعات دستورهای مقتضی را صادر و مقرر فرمائید روند تحقیقات طبق روال قانونی با دقت و شفافیت تمام صورت گیرد.

۴- از طرف دیگر طبق بند ۲ گزارش کمیسیون پزشکی تحت عنوان شرح ماوقع؛ پس از دستگیری مهسا در ساعت ۱۸:۳۰ وی همراه ۶ شش نفر دیگر در معیت یک پلیس خانم با وسیله نقلیه به پلیس امنیت اخلاقی در خیابان وزرا، منتقل شده و طبق نظریه پزشکی قانونی، مهسا همراه دیگر افراد در ساعت ۱۹:۲۸ بر اساس زمان‌های درج شده در فیلم‌های دوربین‌های مدار بسته در پلیس امنیت اخلاقی پیاده می‌شوند.

چنانکه ملاحظه می‌شود طبق گزارش کمیسیون مهسا همراه ۶ خانم دیگر دستگیر شده بود که با مهسا ۷ نفر می‌شوند. مضافاً هر اتومبیل ون دارای یک راننده و دو پلیس مرد و دو پلیس زن بوده و به هنگام دستگیری مهسا طبق شهادت شهود چند نفر پلیس مرد و زن حضور داشته و عقلاً قابل پذیرش نیست که ۷ خانم دستگیر شده تنها همراه یک پلیس زن به پلیس امنیت اخلاقی اعزام شوند.

در اظهارات و گزارش سرهنگ میرزایی فرمانده پلیس امنیت اخلاقی در تحقیقاتی که همراه سردار اشتری فرماندهی نیروی انتظامی نزد بازپرس صورت گرفته اظهار داشته‌اند هر ون دو پلیس مرد و دو پلیس خانم دارد.

مجدداً تقاضا داریم با حضور وکلای شاکی و نیز شهود حاضر در صحنه بازداشت (برادر و دخترخاله مهسا) تحقیق از ۶ نفر خانمی که همراه مهسا دستگیر شده بودند و نیز ۴ نفر مأموری که در هنگام دستگیری مهسا و اعزام آنان به محل پلیس امنیت اخلاق حضور داشته‌اند صورت پذیرد.

فیلم دوربین زمان دستگیری مهسا امینی را نشان دهید

تاکنون ما نه دسترسی به پرونده اصلی پیدا کرده‌ایم و نه در حضور ما این تحقیقات صورت گرفته است. ضمنا توجه به اختلاف تعداد نفرات داخل هر ون اعم از مامورین و دستگیر شدگان در گزارش‌های پزشکی و پلیس ضروری است.

۵- در صفحه اول گزارش کمیسیون مؤکداً روی تحقیقات قضایی صورت گرفته، مشاهده فیلم دوربین مدار بسته در زمان حضور در محل پلیس امنیت اخلاقی و بررسی اظهارات کتبی کادر درمان بیمارستان کسری و تکنسین‌های اورژانس تهران و بیمارستان کسری و پرستار وظیفه مستقر در مقر خیابان وزرا استناد شده است و هیچ یک از این مدارک به‌ویژه علت وجود خون خشک شده روی گوش مهسا در عکسی که در زمان بستری او در بیمارستان کسری در فضای مجازی و رسانه‌ای منتشر شده بود را رویت نکرده‌ایم و همین موضوع امر دفاع را با اختلال مواجه می‌کند. وانگهی طبق اظهارات خانم اوین وکیلی (دخترخاله مهسا) مامور دستگیر کننده روی لباسش دوربین داشته است که مجددا تقاضای اخذ فیلم آن دوربین و نمایش آن در حضور اولیای دم مهسا را داریم.

با تجدید احترام

وکلای اولیاء دم مهسا امینی

اسامی پزشکان معتمد والدین مهسا امینی: دکتر سیدعلی طباطبایی -دکتر کاظم عباسیون -دکتر هوشنگ معین -دکتر علی مشکینی - دکتر موسی تقی پور -دکتر محمد فرجی راد -دکتر خسرو پارسا -دکتر بابک زمانی -دکتر غلامرضا بهادرخان -دکتر رضا باقری همگی متخصص مغز و اعصاب -دکتر سیف الله عبدی متخصص قلب و عروق و دکتر محمد صنعتی روانپزشک

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش