چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۱۷ - ۰۵ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۰۴۶۳
سیاست داخلی

در چله مهسا چه گذشت‌؟

مهساامینی,چهلم مهساامینی

همزمان با چهلمین روز درگذشت مهسا امینی، سقز، زادگاه او صحنه حضور مردم بود. آن‌طور که  فارس گزارش داده است روز گذشته جمعی از مردم سقز از ساعت ۹ صبح در چهلمین روز از درگذشت مهسا امینی در آرامستان آیچی سقز جمع شدند. فارس جمعیت شرکت‌کننده در این مراسم را ۲هزار نفر و «ایسنا» ۱۰هزار نفر تخمین زده است.

مراسم مهسا امینی روز گذشته درحالی بر سر مزار او در سقز برگزار شد که روز سه‌شنبه «ایرنا» از بیانیه خانواده مهسا امینی خبر داده بود که آنها در آن اعلام کرده بودند روز چهارشنبه (دیروز) برابر با چهلمین روز فوت مرحومه مهسا امینی مراسمی نخواهند داشت.

با این حال خبرگزاری‌های فارس، ایسنا و ایرنا روز گذشته در گزارش‌هایی از حضور مردم برای مراسم چهلم این دختر ۲۲ساله سقزی خبر دادند. ازسوی دیگر فیلم‌های منتشر شده در فضای مجازی از وقوع تجمعاتی در نقاط مختلف شهر تهران و دانشگاه‌ها حکایت می‌کند.

مراسم ژینا چگونه برگزار شد؟

 مهسا امینی (ژینا) روز ۲۲شهریور ماه پس از دستگیری از سوی گشت ارشاد در تهران و به‌کمارفتن در محل پلیس امنیت اخلاقی واقع در خیابان وزرای تهران، به بیمارستان کسری منتقل و پس از دو روز، جمعه ۲۵شهریور درگذشت. به دنبال این حادثه از روز جمعه مردم در اعتراض به این ماجرا در شهرهای مختلف کشور اقدام به برگزاری تجمع کرده و خواستار روشن شدن دلیل این حادثه شدند. روز گذشته نیز همزمان با مراسم چهلم مهسا امینی مردم سقز، زادگاه او با حضوری گسترده برای او مراسم یادبود برگزار کردند.

براساس آنچه «ایسنا» از این مراسم گزارش داده است، روز گذشته جمعی از مردم شهرستان سقز در آرامستان این شهر‌(آرامستان آیچی) جمع شدند. براساس گزارش «ایسنا»، پس از پایان مراسم در آرامستان و در مسیر بازگشت به واسطه تحرکات برخی و استقرارشان در خیابان‌های شهر، فضا کمی ملتهب شد. این گزارش می‌افزاید: صبح دیروز مردم سقز و شهرهای اطراف در جمعیتی که در حالت حداکثری نزدیک به ۱۰ هزار نفر برآورد می‌شد، به سمت محل دفن وی در آرامستان آیچی حرکت کردند و حضور این جمعیت در مراسم از سوی نیروهای انتظامی حاضر در محل و معابر شهر با مانعی مواجه نشد. این گزارش می‌افزاید: تعداد محدودی از حاضران در چهلم مهسا امینی نیز در ابتدای شهر سقز با نیروهای انتظامی درگیری داشتند که پس از آن پراکنده شده و به حاشیه شهر رفتند.

به گزارش «ایسنا»، به دنبال التهابات و درگیری‌های پراکنده به وجود آمده بعد از مراسم چهلم، به جهت ملاحظات امنیتی اینترنت شهر سقز قطع شد. فارس نیز در گزارشی نوشت: اجتماع‌کنندگان در آرامستان آیچی شعارهایی از قبیل «آزادی، آزادی، آزادی» و «ژن، ژیان، آزادی» سردادند.

«ایرنا» نیز در گزارشی از حضور برخی از شرکت‌کنندگان با پای پیاده و برخی با خودرو در آرامستان آیچی، محل دفن مهسا امینی خبر داد. بنابر گزارش «ایرنا»، برگزارکنندگان مراسم اگرچه منسجم و یکدست نبودند، اما از مردم خواسته بودند که با هدف جلوگیری از ترافیک سنگین، پیاده در این مراسم شرکت کنند. دراین میان برخی خبرها حاکی از حضور علی دایی و حامد لک و وریا غفوری و برخی چهره‌های هنری در سقز برای حضور در این مراسم بود که روز گذشته این خبر ازسوی اسماعیل زارعی کوشا، استاندار کردستان تکذیب شد.

استاندار کردستان در گفت‌وگو با «ایسنا» همچنین اعزام نیرو از شهرهای دیگر به سقز را نادرست خواند. ازسوی دیگر، محمد دایی برادر علی دایی نیز در گفت‌وگو با تسنیم این خبر را رد کرد و گفت که برادرش در تهران است.

اعتراضات دانشجویی  به کجا رسید؟

روز گذشته در چهلمین روز درگذشت مهسا امینی تجمعات دانشجویی ادامه داشت. به گزارش «ایسنا»، این تجمعات در دانشگاه‌های تهران ازجمله محوطه دانشکده‌های فنی و تربیت‌بدنی دانشگاه تهران، محوطه دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه‌های الزهرا، دانشکده ادبیات علامه طباطبایی، دانشگاه علم و صنعت، دانشجویان دانشگاه هنر و دانشگاه علم و فرهنگ، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه‌های آزاد تهران مرکز واقع در سوهانک و مجتمع ولی‌عصر و پونک و همچنین واحد علوم و تحقیقات برگزار شده است. به گزارش «ایسنا»، در سایر نقاط کشور نیز تجمعات مختلفی در دانشگاه‌ها برگزار شد که از جمله آنها دانشجویان دانشگاه بوعلی همدان، دانشگاه خیام مشهد، دانشگاه نوشیروانی بابل، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه اراک، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه یزد، دانشگاه تبریز، دانشگاه گیلان، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه منابع طبیعی گرگان، دانشگاه شیراز و دانشگاه سمنان، دانشجویان معترض و بسیجی در قالب تجمعاتی در دانشگاه شعارهایی در تایید و رد اعتراضات اخیر سر دادند.

درخبری دیگر دراین ارتباط تجمعات اعتراضی در دانشگاه شریف نیز روز گذشته ادامه داشت. درهمین حال اگرچه طی روز سه‌شنبه اعلام شده بود که کلاس‌های شریف مجازی برگزار خواهد شد، اما روز گذشته محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم در حاشیه جلسه هیات دولت، درباره کلاس‌های دانشگاه شریف گفت: کلاس‌های دانشگاه شریف حضوری خواهد بود. «ایسنا» همچنین خبر داده است که خیابان‌های مرکزی تهران فضای ملتهبی را پشت سر گذاشت. در بیرون از خیابان‌های دانشگاه از جمله خیابان انقلاب مردم با پوشیدن لباس مشکی حضور پررنگی داشتند و رفت‌وآمدها در پیاده‌رو‌های خیابان انقلاب از ظهر به بعد شکل ملتهبی به خود گرفت که به دنبال آن مغازه‌هایی که باز یا نیمه‌باز بودند، به‌طور کامل تعطیل شدند.

این گزارش می‌افزاید: عابران در پیاده‌روهای خیابان انقلاب اغلب با سکوت در رفت و آمد بودند که به‌دنبال شکسته شدن این فضا و سر دادن شعارهایی از سوی برخی از آنها ماموران انتظامی نیز با ابزارهای در اختیار خود سعی در پراکنده کردن جمعیت داشتند. بوق‌های ممتد اتومبیل‌ها در خیابان انقلاب، آتش زدن زباله‌های تجمیع شده در پیاده‌روها در نبود سطل‌های زباله و استنشاق گاز اشک‌آور از مشخصات شاخص فضای ملتهب عصر دیروز خیابان انقلاب تا چهار‌راه ولیعصر به شمار می‌رفت.

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش