شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۰ - ۲۴ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۲۰۳
سیاست داخلی

محل دعوای مسئولان در جمهوری اسلامی مردم نیستند / منافع اشخاص شخیص و جناح‌های خاص در میان است

اختلاف مجلس و دولت,کسری بودجه دولت
شهر پر شده از بیلبورد تبلیغات ماشین‌های محصول کشور کره جنوبی. ولی در عین حال واردات محصولات لوازم خانگی این کشور ممنوع است و مردم ناچارند محصولات بی‌کیفیت داخلی را به قیمت محصولات «تاپ لول» اروپایی خریداری کنند! چرا این تناقض وجود دارد؟آیا مسئولان به خاطر مردم به این تصمیم رسیدند؟

ایمان اسلامی‌بین در روزنامه همدلی نوشت:  پیش‌تر‌ها وقتی بین سیاسیون و جناح‌های داخل کشور جدلی در می‌گرفت جامعه به نوعی آن را با جدیت پی‌گیری می‌نمود و حتی در گعده‌های خانوادگی و دوستانه این موضوعات نقل محافل بود.

مثال بارز این مدعا جدل بودجه‌ای شکل گرفته میان دولت و مجلس است. چنین جدل‌هایی را ما در زمان دولت احمدی نژاد و مجلس وقت نیز شاهد بودیم. تاخیرها و بی‌نظمی‌های مکرر دولت مدعی اصول‌گرایی، مجلس و نمایندگان آن را کلافه کرده بود و در نتیجه بودجه به شکل ناقص به تصویب می‌رسید. 

هرچقدر هم که بزرگان مجلس بر دولت فشار وارد می‌آوردند که به قانون تمکین کند، بی‌فایده بود؛ زیرا رئیس جمهور وقت خود را بالاتر از قانون می‌پنداشت. اما نکته مورد نظر در این یادداشت آن است که اتفاقا آن مباحث در آن ایام بسیار دنبال کننده داشت و حتی مردم عادی که طبعا نباید آن‌چنان پی‌گیر لایحه بودجه باشند؛ زیرا تقریبا موضوعی تخصصی و فنی است، ولی با این وجود پی‌گیر بودند و به هر روی یا رای به نفع دولت وقت می دادند و یا مجلس وقت.

لیکن اکنون که چندی است میان دولت و مجلس جدل بودجه‌ای در گرفته نه تنها جامعه چندان پی‌گیر این بحث نیست، بلکه رسانه‌ها نیز در این باب چندان فعال نیستند. به‌طور کلی جدل‌ها بین دولتی‌ها و مجلسی‌ها محدود شده‌است. گویی مسابقه فوتبالی در حال برگزاری است که استادیوم خالی از تماشاگر بوده و حتی هیچ رسانه‌ای هم حاضر نیست این رقابت را منعکس کند؛ زیرا نه برای خودش و نه برای مخاطبانش جذابیتی ندارد.

سوژه این یادداشت زمانی در ذهن نگارنده کلید خورد که وقتی شاهد درج چند خبر از سوی خبرگزاری دولت و خبرگزاری مجلس بودم .وقتی این اخبار را تورق کردم این سوال در ذهنم شکل گرفت که به‌واقع مخاطب این تولید محتوا کیست و برای چیست؟اگر چنین تولیدات رسانه‌ای برای مردم است باید گفت که از نظر جامعه چه لایحه بودجه براساس نظر دولت بسته شود و چه براساس مجلس خروجی چندان تفاوتی ندارد. تجربه ثابت کرده محل دعوای مسئولان و سیاسیون در غالب موارد مردم نیستند، بلکه منافع اشخاص شخیص و جناح‌های خاص در میان است. اگرچه در ظاهر نام مردم در لسان آقایان می‌چرخد، ولی اهداف دیگری در لایه‌های زیرین پی‌گیری می‌شود. 

برای مثال شهر پر شده از بیلبورد تبلیغات ماشین‌های محصول کشور کره جنوبی. ولی در عین حال واردات محصولات لوازم خانگی این کشور ممنوع است و مردم ناچارند محصولات بی‌کیفیت داخلی را به قیمت محصولات «تاپ لول» اروپایی خریداری کنند! چرا این تناقض وجود دارد؟آیا مسئولان به خاطر مردم به این تصمیم رسیدند؟ در ظاهر به نام مردم این تصمیمات گرفته می‌شود، ولی اگر کمی ریز شوید و جستجو کنید اکنون و در این موقعیت زمانی منافع عده‌ای دشمنی با کره در حوزه محصولات لوازم خانگی است و دوستی با این کشور در حوزه خودرو می‌باشد! واقعا عجیب و حیرت‌انگیز است و قطعا در دنیا و در هیچ دولتی چنین رویکردهای متضادی مشاهده نمی‌شود.

 از همنی منظر سخن این است که بهتر است آقایان مجلسی و دولتی دعواهای بودجه‌ای خود را در همان پستوهای خود (جلسات غیررسمی)  نگه داشته و اصلا به رسانه‌ها نیاورند که مشتاق و دنبال کننده‌ای ندارد. وقتی بناست سال آینده نیز تورم کمرشکن باشد و غول گرانی زجر بیشتری نصیب مردم کند، دیگر چه فرقی دارد بودجه دو دوازدهم تصویب شود و یا کلی ؟و یا اصلا با این شرایط تفاوت بودجه با جداول و بی‌جداول چه فرقی به حال مردم دارد؟ درد جای دیگری است.

hamdelidaily.ir
  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش