به گزارش ایسنا، آیتالله سید احمد علمالهدی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه این هفته مشهد در حرم مطهر رضوی، ضمن گرامیداشت ۲۹ فروردین و روز ارتش اظهار کرد: در شرایط امروز کشور ما دو مشکل وجود دارد؛ یک مشکل همگانی مشتمل بر مسائل معیشتی و اقتصاد که با نوسانات اقتصادی عارض شده و در آن، مسائل و چالشهایی به وجود آمده که معیشت ملت را دچار گرفتاری کرده است و مشکل دوم، مسئلهای است که نیروهای انقلابی برای آن دغدغه دارند و در آن بیحجابی در جامعه به جولان درآمده است.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه آن است که این دو مسئله هیچ ارتباطی به هم ندارد و اگرچه افراد بسیاری سعی دارند با غرضورزی این دو را به هم ارتباط دهند، اما حقیقت آن است که اقتصاد یک چالش است و فرهنگ یک مشکل جداگانه.
عضو مجلس خبرگان رهبری در تشریح نخستین چالش امروز کشور که در عرصه اقتصادی به وجود آمده است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری، پیام نوروزی امسال را در دو عبارت خلاصه کردند؛ یکی «مهار تورم» و دیگری «رشد تولید» و باید توجه داشت رشد تولید عامل مهار تورم است. به اقرار همه اقتصاددانان دنیا، تورم از رشد نقدینگی به وجود میآید. اگر بنا شد نقدینگی در بین مردم افزایش پیدا کند، این موضوع منجر به افزایش مصرف میشود و پیامد آن، افزایش تقاضا خواهد بود. این موضوع یکی از عوارض تجملگرایی و سنت غلطی است که در جامعه ما وجود دارد و برمبنای آن، سطح زندگی تابعی از درآمد است و اگر درآمد ما افزایش پیدا کند، مخارجمان نیز بیشتر میشود.
علمالهدی توسعه مصرف را عامل توسعه تقاضا دانست و عنوان کرد: اگر تقاضا افزایش پیدا کند، باید عرضه هم باشد و ایجاد موازنه میان این دو، نخستین مسئلهای است که به مدیریت جامعه بازمیگردد، اما به هر دلیلی اگر عرضه نتوانست پاسخگوی نیاز و تقاضا باشد، بدیهی است که گرانی پیش خواهد آمد زیرا مردم میخواهند مصرف کنند اما به اندازه نیاز مردم یا وجود ندارد و یا عرضه به قیمت کلان در بازار صورت میگیرد. در این شرایط است که موازنه عرضه و تقاضا به هم میخورد و این شرایط ختم به تورم خواهد شد.
وی با بیان اینکه امروز پس از یک ماه از شروع سال، تمام مدیران باید در برابر مردم بنشینند و توضیح دهند که عملکرد آنها برای مهار تورم و رشد تولید چه بوده است، گفت: البته بهموازات این، رهبری از مردم هم مطالبه کردند. این یک حقیقت است که اگر منطق سودپرستی بر زندگی ما حاکم باشد، هیچکس نمیتواند سایه منحوس تورم را از سر این کشور برطرف کند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اجرای یکپارچه و سراسری برنامه جامع تنظیم بازار را مهمترین راهکار بهبود معیشت مردم دانست و خاطرنشان کرد: برنامه اول، باید تنظیم بازار باشد. از بخشها و شهرستانها گرفته تا مرکز کشور باید یک ندای واحد و یک عملیات قطعی به عنوان تنظیم بازار وجود داشته باشد که نه محدود به یک حوزه خاص یا یک اتحادیه مخصوص بلکه در همه زمینهها اجرا شود. دستگاههای اجرایی هم باید پای کار بیایند. مصرف داخلی را مشخص کنند و مازاد بر آن صادرات صورت بگیرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی امام جمعه مشهد، علمالهدی با بیان اینکه رشد تولید هم فراتر از اینکه بخواهد یک جریان نظاممند و حکومتی باشد، بر خواست و فرهنگ مردم استوار است، افزود: اگر شما سرمایه خود را انباشته و آن را برای سود بیشتر به ارز و سکه تبدیل کنید، این عمل معصیتی همتراز با احتکار است. وقتی سخن از جنایت اقتصادی به میدان میآید، اذهان عمومی متمرکز بر احتکار است. بله این عمل حرام است و این اموال باید مصادره به نفع مردم شود اما بهموازات این، سرمایهای هم که به امید نوسانات اقتصاد مسدود شود، سودش حرام و اصل عمل آن نیز نادرست است.
وی با اشاره به آیه ۳۴ سوره مبارکه توبه بیان کرد: در این آیه به کسی که طلا و نقره انباشته میکند، بشارت به عذاب دردناک داده شده است. تفاوتی هم میان این فرد با کسی که گندم و اقلام موردنیاز مردم را در انبارهای خود احتکار کرده، وجود ندارد. اگر این سرمایههای آزاد متمرکز بر سرمایهگذاری و تولید شود، هم پول شما دیگر ساکن نیست و هم در جریان بازار رشد پیدا میکند و برای خودتان هم سودآوری خواهد داشت.
- 15
- 6
پیران
۱۴۰۲/۲/۳ - ۱۲:۳۸
Permalink