مهمترین عناوین خبری
یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۰:۵۴ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۰۲۷۵
سیاست داخلی

«یوسف واعظ طبسی» فرزند آیت‌الله طبسی کیست؟

یوسف واعظ طبسی,فرزند آیت‌الله طبسی
تصویر گذرنامه نوه آیت الله واعظ طبسی تولیت پیشین آستان قدس رضوی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و محل تولد او در واشنگتن سوالات بسیاری را درباره نحوه زندگی اقوام نزدیک سران جمهوری اسلامی در خارج از کشور به وجود آورده است. رویداد۲۴ در گزارشی به وضعیت یوسف واعظ طبسی و همچنین پیشینه خانوادگی او و حاشیه‌های مالی که حول نام خانواده آنها بوده، پرداخته است.

به گزارش رویداد۲۴، برخی رسانه‌ها تصویر پاسپورت یوسف واعظ طبسی نوه پسری «عباس واعظ طبسی» متولی اسبق آستان قدس رضوی را منتشر کرده‌اند و از تولد او در ایالات متحده آمریکا خبر داده اند. بر اساس تصویر گذرنامه منتشر شده، یوسف متولد ۱۳۷۸ در آمریکا است و هنوز سربازی نرفته است چرا که پاسپورت او ویژه خروج مشمولین خدمت سربازی است.

یوسف واعظ طبسی کیست؟

یوسف واعظ طبسی فرزند ناصر واعظ طبسی و نوه آیت الله عباس واعظ طبسی تولیت پیشین آستان قدس رضوی است. ظاهرا یوسف متولد ایالات متحده و به تبع آن با توجه به قانون ایالات متحده آمریکا، دارای تابعیت مضاعف این کشور است. از آنجایی که یوسف یک نام بین‌المللی است، نوه تولیت پیشین آستان قدس برای ثبت احوال در آمریکا مشکل چندانی نداشته و تنها نحوه نگارش نامش را به لاتین تغییر داده است. او با نام «جوزپ طبسی» تحصیل کرده دانشکده تجارت دانشگاه اوهایو در کلمبوس است.

یوسف واعظ طبسی,فرزند آیت‌الله طبسی
یوسف واعظ طبسی,فرزند آیت‌الله طبسی

یوسف طبسی در اکانت لینکدین، خود را به عنوان «تحلیلگر سرمایه‌گذاری حوزه بانکی» معرفی کرده و گفته «در سال ۲۰۱۷ به مدت ۲ ماه در مجلس سنای ایالت اوهایو به عنوان کارآموز مشغول به کار بوده است.» مجالس سنای ایالتی در آمریکا در واقع قوه مقننه هر ایالتند که به مدت ۱۵۰ سال سناتور‌های هر ایالت در مجلس سنای ایالات متحده آمریکا را انتخاب می‌کردند اما از سال ۱۹۱۳ انتخاب سناتور‌ها به رای مستقیم مردم محول شد.

یوسف طبسی بر اساس گزارشی که از کسب و کار‌های خود منتشر کرده در حال حاضر به عنوان مشاور حوزه بانکی در شرکت «کوپر» در همان ایالت اوهایو مشغول به کار است. شرکت کوپر هم در صفحات اجتماعی خود حضور یوسف به عنوان تحلیلگر سرمایه‌گذاری بانکی در این شرکت را تایید کرده است. بر اساس تصویر پاسپورت منتشر شده، یوسف متولد ۳۰ تیر ۱۳۷۸ است و به تازگی در فروردین ماه ۱۴۰۲ گذرنامه خود را با اخذ مجوز خروج مشمولان خدمت سربازی برای مدت ۵ سال تمدید کرده است.

تردد مشمولان خدمت سربازی به خارج از کشور منوط به شرایط اقامتی در یک کشور دیگر است که یوسف واعظ طبسی با توجه به تابعیت مضاعف آمریکا از آن برخوردار است. بر اساس قوانین خدمت سربازی در ایران افرادی که حداقل ۲ سال خارج از کشور زندگی می‌کنند می‌توانند پس از گذشت این مدت هر سال ۲ بار در بازه‌های ۳ ماهه به ایران تردد داشته باشند البته باید بدانید که این رفت و آمد‌ها نیازمند مجوز تردد از سفارت یا دفاتر کنسولی ایران در کشور مذکور است.

آنچه در مورد یوسف جالب توجه بوده، محل تولد او در آمریکا و زمان تولد او همزمان با دادگاهی شدن پدرش در یک پرونده اقتصادی است. یعنی درست زمانی که ناصر واعظ طبسی در پرونده یکی از بزرگترین اختلاس‌های زمان خود در تهران بازداشت شده، عروس آیت‌الله واعظ طبسی در حال گذراندن دوران نقاهت بعد از زایمان در یکی از ایالت‌های آمریکا بوده است.

ماجرای پرونده فساد فرزند آیت الله واعظ طبسی چه بود؟

تولد یوسف ۲۴ ساله در سال ۱۳۷۸ یک سال قبل از آغاز دادگاه‌های پدرش، ناصر واعظ طبسی در «پرونده المکاسب» است. این پرونده اختلاسی چندین میلیارد تومانی بود که در جریان واگذاری شرکت المکاسب در دوبی از بانک ملی به یکی از موسسات آستان قدس رضوی اتفاق افتاده بود. سال ۱۳۷۹ شرکت ناصر طبسی به۱۰۰ میلیارد تومان اختلاس متهم شد و تیر ۱۳۸۰ مدتی به زندان رفت اما در نهایت در این پرونده تبرئه شد.

در آبان ماه ۱۳۸۱ و در جریان دادگاه‌های المکاسب هم نشریه دوکوهه به نام ناصر واعظ طبسی اشاره کرده و نوشته بود «آستان قدس رضوی با ارائه ضمانت برای ناصر واعظ طبسی موجب آزادی وی از زندان شده است. فرزند آیت‌الله واعظ طبسی در صدد جلب رضایت شاکیان و پرداخت هفت میلیارد تومان پول به آنهاست.»

ماجرا سال ۱۳۸۱ با خبر دادگاه‌های یک شرکت در دوبی و حضور چند نام پر آوازه رسانه‌ای شد. یکی از این نام‌ها ناصر واعظ طبسی فرزند تولیت مادام‌العمر آستان قدس رضوی بود. اگرچه این دادگاه شروع نشده پایان یافت و به تبرئه آقازاده طبسی منتهی شد، اما نام این چهره برجسته جمهوری اسلامی را برای همیشه خدشه‌دار کرد. در همان زمان برخی معتقد بودند افشار پرونده‌های فساد چهره‌هایی نظیر واعظ طبسی و فرزندان هاشمی رفسنجانی، بخشی از پروژه‌هایی برای حذف آن‌ها از سیاست کشور بوده است. برخی هم می‌گفتند موضوع واقعا «فساد» است اما آنها برای اینکه از زیر بار موضوع در بروند می‌گویند پرونده‌شان سیاسی است.

در آبان ماه ۱۳۸۱ و در جریان دادگاه‌های المکاسب هم نشریه دوکوهه به نام ناصر واعظ طبسی اشاره کرده و نوشته بود «آستان قدس رضوی با ارائه ضمانت برای ناصر واعظ طبسی موجب آزادی وی از زندان شده است... فرزند آیت‌الله واعظ طبسی در صدد جلب رضایت شاکیان و پرداخت هفت میلیارد تومان پول به آنهاست.»

سال ۱۳۸۷ این پروژه کمی روشن‌تر شد زمانی که عباس پالیزدار چهره نزدیک به احمدی‌نژاد در سلسله افشاگری‌هایی علیه مقامات جمهوری اسلامی، به نام ناصر واعظ طبسی در پرونده فساد مالی المکاسب اشاره کرد. عباس پالیزدار در سخنرانی معروف خود در دانشگاه همدان به نام ناصر فرزند آیت الله واعظ طبسی تولیت وقت آستان قدس رضوی در رابطه با پرونده المکاسب اشاره کرد.

گزارش فوربس درباره ثروت روحانیون مشهور

۵ سال قبل از افشاگری پالیزدار مجله فوربس در گزارشی تحت عنوان «ملا‌های میلیونر» که در سال ۲۰۰۳ به نام ناصر واعظ طبسی به عنوان یکی از نزدیکان آیت‌الله طبسی تولیت آستان قدس که در اداره ثروت هنگفت این نهاد نقش مهمی داشته اشاره کرده و از پرونده مکاسب هم نام برده بود.

این رسانه اقتصادی آمریکا درباره ثروت آستان قدس رضوی به عنوان مالک مستغلات بسیاری در سراسر ایران گفته بود: «این بنیاد همچنین تعداد زیادی هتل، کارخانه، مزرعه و معدن را در اختیار دارد.» مجله فوربس تعیین و تخمین میزان دارایی‌های آستان قدس را غیر ممکن خوانده و گفته «ناصر واعظ صحنه گردان فعالیت‌های اقتصادی است. فوربس در این یادداشت گفته بود: «ناصر واعظ طبسی، فرزند آیت الله طبسی، پیش‌تر رئیس منطقه آزاد سرخس بود. طی سال‌های دهه ۱۹۹۰، صد‌ها میلیون دلار از اموال بنیاد رضوی وارد پروژه سرخس و صرف احداث خط آهن ایران - ترکمنستان، بزرگراه‌های جدید، یک فرودگاه بین المللی، هتل و ساختمان‌های اداری شد.

سال‌ها بعد از طرح پرونده المکاسب در دادگاه، در خرداد ماه ۱۳۸۷ مجلس هفتم گزارش هیات تحقیق و تفحص از قوه قضاییه در ارتباط با پرونده المکاسب را منتشر کرد و از عملگرد قوه فضاییه در پیگیری پرونده معروف به المکاسب گله کرد. در این گزارش نامی از ناصر واعظ طبسی نیامده اما تاکید شده قاضی پرونده با توصیه‌های «رئیس وقت دادگستری استان تهران» و با این استدلال که «عده‌ای از متهمان ادعا کرده‌اند شرکت المکاسب را خصوصی می‌پنداشته‌اند»، از حیث جهل به قانون، متهمان را تبرئه کرده است.

در این گزارش آمده در جریان واگذاری شرکت المکاسب در دوبی که سال ۱۳۶۳ توسط بانک ملی تاسیس شد، اختلاس رخ داده است. بر اساس این گزارش سال ۱۳۷۵ شرکت المکاسب و چند شرکت سودآور دیگر بانک ملی به شرکتی به نام «همیاری کوثر» واگذار شده است، اما در حقیقت مدیران این موسسه به اصطلاح خصوصی، همان مدیران و اعضای هیات مدیره بانک ملی بوده‌اند و این واگذاری‌ها با مبلغ بسیار کمتری از بهای واقعی آن‌ها و با اقساط ۵ ساله صورت گرفته است.

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
اين که مهم نيست طرفداران اين افراد با کمال پر روئى مى گن مرگ بر امريکا
کشف حجاب که نکرده بخواد دادگاهی و زندانی بشه یه اختلاس کوچیک ۱۰۰ میلیاردی اونم اون زمان کرده چیزی نیست اختلاس بعدی لطفا
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش