پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۰۳ - ۰۷ مهر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۰۲۸۸
سیاست داخلی

آینده سیاسی احمدی‌نژاد؟

 

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,محمود احمدی نژاد

 پس از توصیه صورت گرفته به محمود احمدی‌نژاد مبنی بر اینکه حضور او در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ به صلاح نیست، در نگاه نخست این تصور به اذهان متبادر شد که احمدی‌نژاد به مهره‌ای سوخته تبدیل شده است و از همین روی دیری نمی‌پاید که یاد و خاطره اش نیز از اذهان پاک شود اما برپایه تجارب به دست آمده از رفتار‌ها‌ی رئیس دولت‌های نهم و دهم مبنی بر اینکه او تحت هر شرایطی خواهان جولان در منظومه سیاسی کشور است، می‌توان دریافت که احمدی‌نژاد به سادگی با قدرت و سیاست وداع نمی‌کند.

این مهم در نامه او خطاب به رهبر معظم انقلاب نیز دیده می‌شود، زمانی که عنوان کرده است: «حضرتعالی توصیه فرمودید که در این دوره مصلحت نیست بنده در انتخابات شرکت نمایم» از همین روی مشخص نیست محمود احمدی‌نژاد تا اردیبهشت ماه ۹۶، فارغ از انتخابات ریاست جمهوری، چه خوابی دیده است؟

 

و در راستای این رویایش چه سناریویی برای آنها به رشته تحریر درآورده است.

 

**گزینه‌ها‌ی روی میز

نوروز ۹۶ بود که رئیس دولت‌های نهم و دهم در حالی که کارنامه عملکرد اقتصادی دولتمردانش در دستانش بود، تور انتخاباتی خود را آغاز کرد و مصمم و مستمر به سفرهای استانی رفت و در آنجا دولت یازدهم را در معرض آماج حملات خود قرار داد. تمامی تحلیلگران اعم از اصولگرا و اصلاح طلب، به اتفاق بر این باور بودند که احمدی‌نژاد اسب خود را برای رقابت با حسن روحانی زین کرده است. از همین روی به دلیل پایگاه رایش در میان اقشار ضعیف جامعه، او را رقیبی نسبتا جدی برای رئیس دولت تدبیر و امید می‌پنداشتند. حال از آنجایی که احمدی‌نژاد برای حضور مجدد در قدرت، کوپن بازگشت به پاستور را از دست داده است این وسط گزینه‌هایی روی میز او وجود دارد که احتمال انتخاب هر یک از آنها وجود دارد و این سوال در افکار عمومی شکل می‌گیرد که پلن B رئیس دولت‌ها‌ی نهم و دهم چیست؟

 

^ کناره‌گیری از عرصه قدرت: هر چند احتمال نوشتن این سناریو توسط فردی چون احمدی‌نژاد ضعیف به نظر می‌آید، اما در دنیای رئیس دولت‌های نهم و دهم هیچ چیز غیرممکن نیست از همین روی شاید احمدی‌نژاد از این پس درصدد باشد تا به کل، عطای سیاست را به لقایش بسپارد و در همین راستا صبح‌ها به تدریس در دانشگاه بدون مجوز «ایرانیان» بپردازد، در نیمروز به خیابان نارمک برود و در میدان ۷۲ از رهگذران بخواهد تا با او عکس سلفی بگیرند، عصرهایش را در دفتر ولنجک همراه با دوستانش به کشف راه‌های نفوذ بپردازد و در نهایت شامگاهش را پس از خریدن گوجه فرنگی از میوه‌فروشی که گوجه‌فرنگی‌هایش از سایر نقاط شهر ارزان‌تر است، به منزل برود.

 

^ تقلب از روی دست‌ها‌شمی: این احتمال وجود دارد که رئیس دولت‌ها‌ی نهم و دهم همانند آنچه آیت الله‌ها‌شمی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ کرد، مقلدانه انجام دهد. یعنی احمدی‌نژاد همانند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که گزینه اصلح را حسن روحانی معرفی کرد و به حمایت از او برخاست، فردی را از برگزیند و به طرفدارانش بگوید که به او رای دهند.

 

^ اسباب کشی از پاستور به بهشت: از آنجا که اصولگرایان هوشمندانه و با آینده نگری می‌دانند که بازی انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ را پیش از شروع رقابت‌ها باخته‌اند، برای صندلی‌های شورای شهر تهران نقشه کشیده‌اند. احمدی‌نژاد نیز به جرگه آنها پیوسته است و احتمال می‌رود که بخواهد برای ورود به بهشت گعده‌ای تشکیل دهد و بدین سان پلی بسازد برای حضور در شهرداری تهران!

 

**احمدی‌نژاد تغییر تاکتیک می‌دهد

هر یک از گزینه‌های روی میز احمدی‌نژاد از درجه احتمال متفاوتی برخوردار هستند. بسیاری بر این باورند که احتمال کناره‌گیری احمدی‌نژاد صفر است و از دیگر سو او به دلیل عدم برخورداری از کاریزمای شخصی چون آیت‌الله‌ها‌شمی برای خود جانشینی تعیین نمی‌کند. همچون علی تاجرنیا، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت و نماینده مجلس ششم.

 

تاجرنیا درباره نقشه B رئیس دولت‌ها‌ی نهم و دهم پس از، از دست دادن پاستور به خبرنگار «آفتاب یزد» گفت: احمدی نژاد نمی‌تواند از عرصه قدرت و سیاست کناره‌گیری کند، چرا که خصلت ماجراجویی دارد و بر مبنای همین خصیصه اش از قدرت کنار نمی رود. اما طبیعتا تاکتیکش را عوض خواهد کرد.

 

وی افزود: با توجه به فضای سیاسی کشور ماجراجویی‌ها‌ و رفتارهای احمدی نژاد ره به جایی نخواهد برد در همین راستا، مجموعه احمدی نژادی‌ها‌ باید یک دوره گذاری را طی کنند و مدتی سعی نمایند تا «ایست در حاشیه» داشته باشند تا در موعد مناسب خود مجددا فعالیت کنند.

 

**تاثیرگذاری غیر واقعی

این عضو حزب اتحاد ملت در پاسخ به این سوال که آیا احمدی نژاد همچون آیت الله‌ها‌شمی در انتخابات ۹۲ فردی را به عنوان نماینده خود در اردیبهشت ۹۶ معرفی می کند ، اظهار داشت: احمدی‌نژاد به هیچ وجه با آیت الله‌ها‌شمی قابل مقایسه نیست. جدای از اینکه خود آقای‌ها‌شمی استوانه‌ای در مجموعه نظام است، در انتخابات ۹۲ یک جریان فکری - سیاسی در کشور را رهبری و هدایت کرد و به همین خاطر تاثیرگذاری مبرهنی داشت. احمدی‌نژاد اگرچه به دلیل رفتارهای پوپولیستی در بخش عمده‌ای از توده‌ها طرفدارانی دارد، اما آنها بیش از آنکه حامی یک نوع گفتمان سیاسی خاص باشند طرفدار شعارها و رفتارهای پوپولیستی غیرسازمانی و تشکیلاتی هستند. از همین روی احمدی‌نژاد نخواهد توانست تاثیرگذاری آقای‌ها‌شمی را در انتخابات گذشته داشته باشد و احتمال معرفی گزینه از جانب او چندان زیاد نیست.

 

این نماینده مجلس ششم اضافه کرد: من فکر می کنم احمدی نژاد سعی می کند بیشتر یک اثرگذاری غیرواقعی از خود نشان دهد یعنی اگر یک کاندیدای قوی در مجموعه اصولگرایی حضور یابد ، ممکن است از او حمایت کند تا بخشی از آراء را متوجه خود نماید، اما به عقیده من همان رویکردی را که درباره مجلس دهم اتخاذ کرد، دنبال می‌کند یعنی درصدد آن است که با عدم ورود به انتخابات در صورت پیروزی دکتر روحانی با ایراد سخنانی جناح اصولگرا را مقصر نشان دهد و از این رویداد برای انتخابات‌ها‌ی آتی بهره برد.

 

**سکوت....

تاجرنیا درباره احتمال کشیدن نقشه احمدی‌نژادی‌ها برای ساختمان بهشت، خاطرنشان کرد: در مورد شورای شهر هم من بر این باورم که اگر جریان اصولگرایی برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدایی داشته باشد عملا در انتخابات شوراها هم، کاندیدا خواهند داشت و جریان احمدی نژاد به عنوان یک جریان سومی در انتخابات شوراها موفق نخواهد شد. احمدی‌نژاد و همفکرانش در صورتی می‌توانند به شوراها فکر کنند و به آن ورودی جدی داشته باشند که اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری منفعلانه عمل کنند، اما باید توجه داشت که اگر این انفعال در انتخابات ریاست جمهوری شکل بگیرد، به تبع آن خود را در انتخابات شوراها نمایان می‌سازد و در آنجاست که احمدی‌نژاد می‌تواند مقداری مانور دهد. اما اگر اصولگرایان در انتخابات، کاندیدایی داشته باشند و به صورت منسجم حضور یابند احمدی‌نژاد تا مدت‌ها سیاست سکوت را پیش خواهد گرفت تا در زمان خودش امکان حضور مجدد را پیدا کند.

 

**یک احتمال

با سوخته شدن کوپن انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ یک احتمال وجود دارد که احمدی‌نژاد در غیبتی صغری فرو رود و برای سایر ادوار انتخابات‌ها نقشه بکشد و به ریاست قوه مجریه در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴ ، ریاست قوه مقننه در انتخابات ۱۴۰۳ و همینطور پوشیدن لباس قالیباف به عنوان شهردار تهران در سال آتی فکر کند.

 

**احمدی‌نژاد برای حضور مجدد در قدرت، کوپن بازگشت به پاستور را از دست داده است. این سوال در افکار عمومی شکل می‌گیرد که پلن B (کناره‌گیری از عرصه قدرت ، تقلب از روی دست‌ها‌شمی ، اسباب کشی از پاستور به بهشت)رئیس دولت‌ها‌ی نهم و دهم چیست؟

 

**علی تاجرنیا، عضو حزب اتحاد ملت:

احمدی نژاد نمی‌تواند از عرصه قدرت و سیاست کناره‌گیری کند، چرا که خصلت ماجراجویی دارد و بر مبنای همین خصیصه‌اش از قدرت کنار نمی‌رود. اما طبیعتا تاکتیکش را عوض خواهد کرد

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش