دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۶ - ۱۲ مهر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۰۴۵۵
سیاست داخلی

انتقاد شدید نیویورک پست از کاخ سفید:

برجام افسانه بی عرضگی اوباماست / ظریف با یک ترفند ساده ما را بازی داد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,ظریف
نیویورک پست نوشت: این هیلاری کلینتون بود که در مناظره ای سال ۲۰۰۸ در انتخابات درون حزبی با کلماتی تحقیر آمیز سیاست اوباما را خطاب قرار داد: سادگی.

 به گزارش  انتخاب ، داستان توافق هسته ای ایران در سال ۲۰۱۵ که به ایران بیش از آن چیزی که انتظارش را داشت درست در زمانی که اقتصادش در حال آسیب دیدن بود اعطا کرد، افسانه ضعف، خود فریبی، ساده لوحی و اولویت های درهم و برهم تیم اوباما بوده است.

 

حتی سوسالیست های فرانسه نیز این توافق که تحریم ها را در ازای بازگشت ایران به برنامه هسته ای اش بعد از ده سال لغو کرده یک توافق احمقانه خوانده اند. بازرس سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز گفته توافق اوباما به طرز شگفت انگیزی بد است.

 

متاسفانه همه اشتباهاتی که اوباما و جان کری مرتکب شدند مثل روز روشن است؛ در گزارش وال استریت ژورنال تحت عنوان «جنگ های ایران: جاسوس بازی، باند بانکی و توافق های پنهانی که شکل خاورمیانه را تغییر میدهد» به خوبی این اشتباهات را نشان داده است.

 

کری یک وراج کلاسیک است. او مثل دکتر پانگلوس(نام شخصیت کتاب «ساده دل» یا «کاندید» نوشته ولتر فیلسوف فرانسوی که در آن جوانی به نام کاندید در قصر بارون آلمانی به نام دکتر پانگلوس زندگی میکند. پانگلوس همواره به کاندید می‌آموزد که ما در محیطی سرشار از خوشبختی و خوبی زندگی می‌کنیم) است که هیچ چیز جز خوبی را حتی در جنگ سالاران خارجی و کشتار جمعی نمیبیند.

 

این ادعا را با توجه به شام چهار ساعته درخشان جان کری در سال ۲۰۰۹ با بشار اسد و همسرانشان زده مطرح کرده ام. بعد از این دیدار جان کری که در آن زمان سناتور ماساچوست بود سالهای طولانی را صرف القای این ایده که بشار اسد یک اصلاح طلب است کرد.

 

کسی که در آن شام حضور داشت گفته که شخصیت پردازی کری از اسد به نظر به شدت اغراق شده میرسد، اما سناتور سعی میکند بی توجه به این مساله آن را ترویج کند.

 

کری در آن زمان وزیر خارجه نبود اما اقدامات او یک عمل سیاست خارجی با هماهنگی اوباما بوده است و شاید این مورد تشویق کلینتون که به مراتب کمتر ساده لوح است نیز بوده باشد.

 

در سال ۲۰۱۱ کری همچنان سناتور بود و به طور محرمانه توافق هسته ای با ایران را آغاز کرد. او این کار را از طریق کانال های غیر رسمی از عمان دنبال میکرد.

 

کری به جای آن که از موضع قدرت مذاکرات را آغاز کند ترجیح داد از این روش استفاده کند. این در حالی بود که آمریکا در همان زمان بر خلاف خواسته های اوباما تحریم هایی علیه ایران نظیر تحریم فرو ش نفت را وضع کرده بود که می توانست به قطع فروش نفت این کشور بیانجامد.

 

دقیقا در همان زمان کری به ایران گفته بود که میتواند به غنی سازی اورانیوم ادامه دهد. این مانند تشویق یک بچه به خوردن سبزیجات با دادن یک کیک شکلاتی به او بود.

 

حرکت جان کری به طور هارمونیک با تحرکات اوباما همراه و تکرار شد. کسی که از هفته اولی تصدی ریاست جمهوری به طور مخفیانه به ایران نامه می نوشت و تاکید می کرد که آمریکا دیگر به تغییر حکومت معتقد نیست. 

 

جان کری در سال ۲۰۱۳ در زمان مذاکرات هسته ای ژنو وزیر امور خارجه بود و پنج کشور دیگر حاضر در این مذاکرات وقتی شاهد امتیاز دادن های کری به ایران یکی بعد از دیگری بودند یخ زدند. موشک های بالستیک؟ توافق تسلیحاتی؟ مسائلی که ایالت متحده با جدیت با آن مخالف بود؛ حال از آن پشتیبانی میکند. حتی قبل از اینکه توافق هسته ای به سرانجام برسد، ایالات متحده تحریم هایش را لغو کرد و ماهی ۷۰۰ میلیون دلار به اقتصاد ایران تزریق شد.

 

ظیف و تیمش با ترفند ساده پلیس خوب-پلیس بد ما را بازی دادند: از یک سو در پشت صحنه تهدید های روبه افزایش تهران که میگفت هرگز به برنامه های هسته ای اش پشت نمیکند را شاهد بودیم و از یک طرف مذاکره کننده با کلاس و جنتلمنی که در آمریکا هم درس خوانده بود و دائما می گفت دستانش بسته است.

 

بعد از ده سال ایران قادر خواهد بود برنامه غنی سازی اش را قوی تر از قبل دنبال کند و با نیروگاه های هسته ای جدیدش قادر خواهد بود به سرعت به بمب دست پیدا کند. در این وضعیت سایر کشورهای خاورمیانه نیز خواهان الگو برداری از ایران برای رفع نابرابری قدرت در این منطقه خواهند بود. روسیه در این میان از توافق هسته ای بیشترین منفعت را برده است چرا که توانست سیستم های دفاع موشکی اش را برای جلوگیری از حملات احتمالی آینده اسرائیل و آمریکا به ایران بفروشد.

 

با چنین رویکردی توافق هسته ای ایران این کشور را از برنامه هسته ای اش برای چند سالی عقب راند که این امر چندان مهم به نظر نمی رسد چرا که ایران همچنان یک کشور با توان ساخت سلاح هسته ای باقی مانده . جان کری و اوباما به مردم آمریکا گفته اند که ایران باید از همه این موارد عقب نشینی کند یا با جنگ مواجه خواهد شد. این واقع بینانه نیست: هیستریک است. اوباما و کری غاری را حفر کرده اند که باید آینده مان را در آن شکار کنیم.

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش