دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۱۳ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۸۱۱
سیاست داخلی

دیوانگی ترامپ چه ربطی به روحانی دارد؟

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,ترامپ و روحانی

تصمیمی که ترامپ رئیس‌جمهور جدید آمریکا اتخاذ نموده است از بعد حقوقی و قانونی ساختارشکنانه و از بعد انسانی، کثیف است. این مهم طی یکی دو روز گذشته بارها بر آن تاکید شده است و خللی بر آن وارد نیست.

 

علیرضا کریمی در آفتاب یزد نوشت: تصمیمی که ترامپ رئیس‌جمهور جدید آمریکا اتخاذ نموده است از بعد حقوقی و قانونی ساختارشکنانه و از بعد انسانی، کثیف است. این مهم طی یکی دو روز گذشته بارها بر آن تاکید شده است و خللی بر آن وارد نیست. لیکن دراین میان نکته‌ای که جالب به نظر می‌رسد رویکرد برخی محافظه کاران داخلی در قبال این تصمیم ترامپ است. اگر خاطر شریف دنبال‌کنندگان سیاست باشد، پیش از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیش‌بینی می‌شد که طیف تندرو محافظه‌کاران داخلی ترامپ را بر هیلاری کلینتون ترجیح می‌دهند.

 

بهرحال در آن ایام پر التهاب از آنجا که کاندیدای جمهوری خواهان خلق و خوی ساختارشکن و مزاجی تند داشت طبعا برخی در داخل با اوهمذات پنداری نموده و پیروزی وی را تسهیل کننده رسیدن به امیال خود می‌پنداشتند. این درحالی بود که کاندیدای دموکرات‌ها کاملا در چارچوب و سیستم نظام جهانی تعریف می‌شد و قصد داشت همان راه اوباما را با اصلاحاتی ادامه دهد.

 

حال که ترامپ سوار بر کار شده است گویا پیش‌بینی‌ها درست بوده است. شاید برخی تصور می‌نمودند شعارهای انتخاباتی ترامپ بلوفی بیش نیست اما او حداقل تا اینجای کار نشان داده که بنا دارد یک به یک وعده‌های خود را محقق سازد. از خروج آمریکا از برخی پیمان‌های مهم بین‌المللی تا احداث دیوار میان این کشور و مکزیک و از صدور دستور عدم اجازه به اتباع چندکشور مسلمان از جمله ایران برای ورود به خاک آمریکا تا این آخری یعنی فرمان به ارتش جهت ارائه یک راهکار برای حذف و نابودی کامل داعش گواه می‌دهد که او بنای محافظه‌کاری نسبت به تحقق شعارهایش را ندارد.به عبارت ساده او می خواهد ثابت کند در این زمینه عاجز نیست و کسی نمی تواند جلودارش باشد.

 

به نظر می‌رسد این فضا برای گروهی درداخل بسیار دلپذیر و مناسب است. ترسیم این فضا با توجه به علایق محافظه‌کاران ایرانی چندان دشوار نیست. ترامپ با مشت‌های گره‌ کرده خود درحال تخریب قواعد نظام بین‌الملل است ولحظه به لحظه بیشتر جلو می‌رود. دیر نیست زمانی که او به برجام نیز برسد و بخواهد آن را هم با لطایف الحیلی، کان لم یکن نماید. نابینا از خدا چه می‌خواهد جز دو چشم بینا. اگر اینگونه شود - که احتمال آن می‌رود محقق شود- گروهی بیش از پیش می‌توانند فشارها بر دولت روحانی را در آستانه انتخابات ۹۶ افزایش دهند.

 

در واقع آنان دیگر نیاز نیست تمام انرژی خود را مصروف تخریب برجام نمایند، چرا که در قراردادی نانوشته ترامپ بسان یار دوازدهم آنان در آن سوی دنیا به برجام لگد می‌زند تا این قرارداد معتبر بین المللی کارکرد خود را از دست بدهد.

 

در مورد اخیر یعنی ممنوعیت ورود اتباع ایرانی به خاک آمریکا این نکته هویدا بود. در شرایطی که تمام نخبگان دنیا از آمریکا گرفته تا ایران علیه اقدام ترامپ موضع‌گیری نموده و آن را به انحای مختلف تقبیح کرده‌اند اما برخی گروه های داخلی با بهانه قرار دادن تصمیم رئیس‌جمهور تندرو و بی‌نزاکت آمریکا درحال هجمه به دولت روحانی هستند. «گنه کرد در بلخ آهنگری به شوشتر زدند گردن مسگری». نوک پیکان انتقادات در دنیا اکنون به سمت ترامپ است و همه او را نقد می‌کنند اما عده‌ای فرصت طلب در داخل، دولت را مورد هجمه قرار می‌دهند.

 

بسیاری از مقامات عالیرتبه کشورهای طراز اول، سازمان ملل و سایر نهادهای بین المللی و سلبریتی‌ها به رئیس‌جمهور آمریکا نهیب زده‌اند و همراه با آنان ،مردم اقصی نقاط جهان دست به اعتراض مدنی و تظاهرات ضدترامپ زده‌اند اما اینجا از آنجا که موارد عجیب و غریب زیاد رخ می‌دهد جماعتی به خاطر دیوانگی اخیر ترامپ، علیه حسن روحانی تیتر می‌زنند و نطق می‌کنند! عجیب نیست؟البته از این قسم موارد اینجا زیاد یافت می شود.مثلا پلاسکو به دلیل بی کفایتی برخی مدیران غیردولتی فرو می ریزد اما دو وزیر دولت روحانی در مجلس استیضاح می شوند؛وزاری آموزش و پرورش و مسکن و شهرسازی!

 

 

 

 

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش