با لطف خداوند و حضور پرشور مردم، دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد و دکتر روحانی با نزدیک به ٢٤ میلیون رأی برای مدت چهار سال دیگر بهعنوان رئیسجمهور انتخاب شد. دولت دوازدهم در چهار سال آینده باید فعالیتهای مهمی در سیاست داخلی و بهبود وضعیت اشتغال انجام دهد، ولی بهعنوان یک دولت معتدل که پایه آن بر مقبولیت مردم و عقلانیت شیعی است وظیفهای نیز در سطح منطقه دارد.
متأسفانه مسلمانان در سالهای گذشته به جای پذیرش اختلاف مذهبی و کثرتگرایی به فرقهگرایی و حتی به بدترین شکل آن یعنی نفرتگرایی مذهبی روی آوردهاند. بنیادگرایی و افراطگرایی باعث بهوجودآمدن مشکلات زیادی برای مسلمانان شده است؛ ازدستدادن امید به آینده، نبودن عدالت اجتماعی و توسعهنيافتگي علاوه بر صدها هزار کشته و مجروح، برخی از پیامدهای این تندروی مذهبی برای مردم مسلمان خاورمیانه بوده است. دوری از عقلانیت، گفتوگونکردن رهبران مذهبی و دخالت کشورهای غربی، از جدیترین عوامل این اتفاق هستند. شخص رئیسجمهور و کابینه ایشان تواناییهای زیادی برای از بین بردن این سه عامل یادشده دارند.
تجربه موفق دولت یازدهم در توافق هستهای و همراهی وزیر کاربلدی همچون محمدجواد ظریف میتواند قدرتهای خاورمیانه را برای رسیدن به این هدف مقدس همراه کند. توانایی در گفتوگو و شناختن زبان بینالملل از نقطه قوتهای تیم سیاست خارجی دولت یازدهم بود. این تیم میتواند با کشورهای منطقه نیز گفتوگو کند و آنها را برای حمایت نكردن از گروههای تکفیری متقاعد کند. علاوه بر این تسلط روحانی بر معارف شیعه، همراهی مراجع عظام شیعه با ایشان و حمایت عالمان اهلسنت ایران از گفتمان اعتدال در ایران نیز میتواند هم در باطل و ردکردن قرائت افراطی از اسلام موفق باشد و هم میتواند بزرگان هر دو مذهب اسلامی را کنار هم بنشاند.
علیاکبر گلقندشتی
- 18
- 3