یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۸ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۱۴۹
سیاست داخلی

شمشير سلطان احمد را تيز نکنيم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,تفرقه افکنی میان سنی و شیعه

اين روزها در جوامع مجازي، يک تصوير از وبسايت دانشگاه‌ ام‌القراي عربستان‌سعودي دست به دست شده و چنين ادعا مي‌شود که عنوان پايان‌نامه يک دانشجوي سعودي «السيف الباتر لارقاب الشيعه و الرافضي الکافر» (شمشير تيز براي گردن‌زدن شيعيان و رافضيان کافر) است! 

 

واقعيت چيست؟ 

همزمان با سلطنت شاه‌عباس صفوي در ايران، سلطان احمد اول در ترکيه عثماني حکومت مي‌کرد. وي براي مقابله با قدرت روزافزون ايران شيعه دستور تأليف برخي کتاب‌هاي فرمايشي عليه شيعيان را صادر کرد تا بتواند در تداوم سياست خصمانه ترکيه عليه ايران و با استفاده از توجيهات مذهبي به قتل شيعيان و مصادره اموال آنان مبادرت ورزد. (سلطان احمد اول همان کسي است که سريال «ماه پيکر»را درباره او ساخته‌اند و پس از سريال «حريم سلطان» درحال پخش است).

 

يکي از اين کتاب‌هاي فرمايشي‌ای که در سال ۱۰۲۵ هجري قمري به دستور سلطان احمد اول پادشاه ترکيه عثماني و به قلم شخصي به نام علي ابن الشيخ احمد الهيتي تأليف شد، کتابي با عنوان «السيف الباتر لارقاب الشيعه و الرافضي الکافر» (شمشير تيز براي گردن‌زدن شيعيان و رافضيان کافر) است. سلطان احمد اول، سفارش‌دهنده اين کتاب تفرقه‌افکن، کمتر از يک‌سال بعد از نگارش اين کتاب يعني در ۱۰۲۶ ه.ق درگذشت و نويسنده کتاب نيز چهار سال بعد از آلودن قلم به مطامع سلطان در سال ۱۰۲۹ ه.ق درگذشت.

 

روگرفت‌هايي از نسخه خطي اين کتاب ضد‌اسلامي در کتابخانه‌هاي جهان اسلام موجود است و يک نسخه از آن نيز در کتابخانه دانشگاه امام صادق (عليه‌السلام) در همين تهران خودمان در دسترس پژوهشگران قرار دارد و من نيز آن را (به عنوان نمونه مداخلات سودجويانه و غيرعلمي سلاطين در مطالعات اسلامي) مطالعه کرده‌ام.

 

اينکه يک دانشجوي دانشگاه ‌ام‌القرا در عربستان‌سعودي (صرف‌نظر از انگيزه و روش) موضوع پايان‌نامه خود را به بررسي آن کتاب فرمايشي سلطان احمد عثماني تأليف ۱۰۲۵ ه.ق اختصاص داده و کوشيده بعد از ۴۰۰ سال نگاهي به اين متن بيندازد، به اين معني نيست که بگوييم لزوما فلان دانشگاه سعودي خواستار گردن‌زدن شيعيان شده زيرا همگي مي‌دانيم که پس از مکاتبات وحدت‌آفرين دو عالم مسلمان يعني آيت‌الله‌العظمي بروجردي و شيخ احمد شلطوط، جامعه‌الازهر مصر با صدور اطلاعيه‌اي مذهب تشيع را در کنار مذاهب شافعي، حنبلي، مالکي و حنفي جزء مذاهب رسمي جهان اسلام معرفي کرد و اين باور وحدت‌آفرين ساليان سال است که در مراسم آیيني حج و... مورد تأييد عموم دولت‌ها و مردم جهان اسلام قرار گرفته است.

 

بياييد مراقب تفرقه‌افکني‌ها باشيم و هر محتوايي را در فضاي مجازي بازنشر نکنيم. هوشيار باشيم که از طريق بازنشر يک خبر، شمشير سلطان احمد را تيزتر نکنيم. ظهور و گسترش «جوامع مجازي» بر دانايي ما تأثير نهاده؛ اين هم يک فرصت است و هم تهديد؛ گاه موجب گسترش سطح و سرعت دسترسي به اطلاعات مي‌شود و گاه با تکثر منابع اطلاعاتي و در کمبود سواد رسانه‌اي به نشر اخبار کاذب مي‌انجامد. شايسته‌تر اين است که در بهره‌گيري از رسانه‌هاي جديد، هوشيارانه، مسئولانه و سنجيده عمل کنيم. چه‌بسا پشت پرده توليد اين محتواها، توطئه استکبار جهاني براي ايجاد تفرقه بين شيعه و سني و تيز‌کردن شمشير سلطان احمد باشد.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش