چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۴۹ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۴۷۴
سیاست داخلی

اصولگرایان همچنان در فضای انتخاباتی هستند

تحقیر ۲۳ میلیون نفر به واسطه ۱۶میلیون رای!

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,انتخابات ریاست جمهوری

از مجموع ۲۰ میلیون و ۸۵۷ هزار و ۳۹۱ نفری که واجد شرایط شرکت در رای‌گیری بودند، ۲۰ میلیون و ۱۴۷ هزار و ۸۵۵ نفر به همه‌پرسی نظام جمهوری اسلامی رای «آری» دادند و این یعنی با شرکت و حضور بیش از ۹۸ درصد واجدان شرایط، بیش از ۹۹درصد نظام جمهوری اسلامی ایران را صادقانه تایید کردند و این یعنی با عدم مقایسه جمعیت ایران ۵۸ و ایران ۹۶، ۴میلیون نفر بیشتر نسبت به ۱۶میلیون نفری که از آنان به‌عنوان پشتوانه‌های نیروهای انقلابی یاد می‌شود به استقرار نظام جمهوری اسلامی پاسخ مثبت دادند و این عدد در نوع خود می‌تواند معنادار و موید بسیاری از واقعیت‌های مغفول مانده باشد.

 

جبهه تازه تاسیس نیروهای مردمی انقلاب و ادعاهایی سترگ و تامل‌برانگیز!

در جلسه ۶۰۰ نفره جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی حرف‌های عجیب و غریب و «نوشابه بازکردن»هایی شاذ کم نداشتیم! دلداری‌دادن به یکدیگر، کم‌کم رنگ عوض می‌کند و تبدیل به«مطالبه» و حتی «مطایبه» می‌شود و وقتی کنترل کلام و تفکر از دست گویندگان خارج می‌شود! کمی آنسوتر از نقطه جوش و غلیان احساس! رد و نشانه‌هایی از طلبکاری و غوغاسالاری به رخ کشیده می‌شود.

 

در همان جلسه ۶۰۰ نفره بود که موحدی کرمانی گفت: «آقای رئیسی در انتخابات ۱۶میلیون رای حلال به‌دست آورد؛ ما روز گذشته با آقای جنتی نشست داشتیم و در آنجا مطرح شد که مردم از شورای نگهبان انتظار دارند و می‌خواهند ببینند شورا چه قضاوتی می‌کند، شورای نگهبان وظیفه دارد همه آنچه اتفاق افتاده، برنامه‌های غلط، آرایی را که ابطال شد و مناطقی که صندوق به آنها نرفته بود خودش با دلیل بشناسد و به مردم اعلام کند. این تخلفات در نتیجه انتخابات موثر نیست، اما این اثر را دارد و شاید رای آقای رئیسی را از ۱۶ میلیون به ۱۹ میلیون و رای آقای روحانی را از ۲۳ به ۲۱ میلیون برساند. از این رو کسانی که تخلف کرده‌اند باید بدانند که یک چشم بینا بالای سر آنهاست و آنها به خود اجازه تکرار چنین اقداماتی را ندهند.»

 

کمی بعدتر اما کلام ناگهان گُر می‌گیرد: «عده‌ای فکر می‌کنند در این انتخابات شکست خوردیم، ولی در مقابل رسوایی تخلفات گسترده و خرید رای و دین‌فروشی طرف مقابل شکستی رخ نداده است.» این را محمدحسن رحیمیان، رئیس شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب می‌گوید و در ادامه مدعی این نکته می‌شود که «البته بخش بزرگی از آن ۲۳ میلیون رایی که طرف مقابل به‌دست آورد، متعلق به انقلاب و نظام است و آنها این‌طور تشخیص و رای دادند و مرزبندی ما بین انقلابی و ضدانقلاب است و آنهایی را که غیرانقلابی هستند یا در مصداق تشخیص اشتباه داده‌اند از خودمان می‌دانیم و باید جذبشان کنیم.»

 

و کلامی دیگر از محمدباقرذوالقدر، رئیس ستاد جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی: «جبهه مردمی برای اهداف بزرگ‌تری شکل گرفت و به همین منظور پس از ایستگاه اولش که انتخابات بود، مسیر خود را ادامه خواهد داد.»

 

و آنچه این روزها می‌بینیم!

این روزها همچنان عده‌ای در حال و هوای انتخاباتی بسر می‌برند که در حلال‌ترین وضعیت اخذ تایید از سوی مردم! با جمعیتی ۱۶میلیون نفری مواجه شدند، جمعیتی که معلوم نیست اگر انتخاباتی مجدد با حضور همین چهره‌ها برگزار شود، بازهم بر سر عهد و پیمان ۲۹ اردیبهشت خود باقی خواهند ماند یا اینکه با دیدن برخی از واکنش‌ها و جبهه‌گیری‌ها در تصمیم خود تجدیدنظر خواهند کرد؟

 

این روزها میتینگ‌ها، تخریب‌ها، مطالبه‌سازی‌ها و فرصت‌سوزی‌ها ادامه دارد و این مسائل در حالی رخ می‌دهد که شورای نگهبان با همه اگر و اماهایی که رسانه‌های اصولگرا القا کردند صحت انتخابات ریاست‌جمهوری را تایید کرده است.

 

این روزها شاید لازم است یک بار دیگر بخش‌هایی از پیام سپاسگزاری رهبر معظم انقلاب از حضور باشکوه مردم بازخوانی شود که فرمودند: «جشن حماسی انتخابات دیروز،‌ بار دیگر گوهر درخشانِ عزم و اراده‌ ملی را در برابر چشم جهانیان به جلوه آورد. مشارکت گسترده و پرشور شما و هجوم مشتاقانه به مراکز رای‌گیری و تشکیل صف‌های طولانی برای رسیدن به صندوق‌های رای در همه جای کشور و از همه‌ قشرهای اجتماعی، نشانه‌ای آشکار از استحکام پایه‌های مردم‌سالاری اسلامی و دلبستگی همگانی به این موهبت بزرگ پروردگار بود و ایران و ایرانی را در آزمونِ میدان‌عمل، سرافراز و روسفید کرد.

 

دیروز با این حضور متراکم و افکندن بیش از چهل میلیون برگه‌ رای در صندوق‌ها، نصاب تازه‌‌ای در انتخابات ریاست‌جمهوری پدید آمد و پیشرفت روزافزون ملت ایران را در عرصه‌ حضور و بروز قدرتمندانه نشان داد. ایران اسلامی بار دیگر بدخواهان و کین‌ورزان و حسودان را عقب نشانید و دل دوستان و تحسین‌کنندگان خود را لبریز از شادی و افتخار کرد. پیروز انتخابات دیروز، شما مردم ایرانید و نظام جمهوری اسلامی است که به‌رغم توطئه و تلاش دشمنان، توانسته اعتماد این ملت بزرگ را به‌طور فزاینده جلب کند و در هر دوره درخشش تازه‌‌ای نشان دهد.»

 

این روزها می‌بینیم محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی که نامزد معرفی شده از حزب متبوعش نتوانست اقبال عمومی حتی یک درصدی کسب کند در سخنانی به‌واقع عجیب و بی‌پایه و اساس مدعی می‌شود: «آقای روحانی می‌داند که بسیاری از مردم از عملکرد دولت یازدهم به‌خصوص در امور اقتصادی و فرهنگی ناراضی هستند، لذا چاره کار را در فرافکنی و انحراف ذهن مردم از مطالبات اصلی خودشان دیده است.» و این سخن وقتی در کنار دوگانه یا دو قطبی رای حلال و رای حرام قرار می‌گیرد به این نتیجه رهسپارمان می‌کند که اساسا در مخیله برخی یا واژه شکست تعبیه نشده یا اینکه نمی‌دانند ۲۳ از ۱۶ بیشتر است!

 

این روزها می‌بینیم حرف‌های امروز در قیاس با تحلیل‌های دیروز، پر بیراه نیست، زیرا ۵ روز مانده به انتخابات بر این مدار استوار بودند که «در شرایط کنونی سه احتمال برای انتخابات پیش‌رو متصور و البته یک احتمال قوی‌تر از مابقی است و آن کشیده‌شدن انتخابات به دور دوم است. وی افزود: دو احتمال دیگر وجود دارد؛ یکی پیروزی جریان انقلابی در مرحله اول و دیگری موفقیت اصلا‌ح‌طلبان و رقیب در همان دور اول، البته این دو احتمال در شرایط کنونی خیلی محتمل نیست و به احتمال زیاد انتخابات دو مرحله‌ای خواهد بود، بنابراین اگر شرایط اینگونه باشد اصراری نیست کاندیداهای جریان انقلابی آرای خود را در یک سبد قراردهند.»

 

ما در جریان نیستیم که عباس سلیمی نمین وقتی این تحلیل را ارائه می‌داده بر اساس کدام گمانه‌زنی بر کشیده‌شدن انتخابات به دور دوم تاکید می‌ورزیده، اما می‌دانیم کسانی که خود را از پیش برنده بدانند پذیرش شکست را بر خود و دیگران ناهموارتر و سخت‌تر می‌کنند تا جایی که ممکن است کم‌کم پذیرش شکست را عدول از مواضع سیاسی و اعتقادات حزبی خود بدانند و از این جای ماجرا، اندکی تحلیل‌ها از مسیر سیاسی به مسیر جبهه‌ای و شخصی متمایل خواهد شد.

 

بازخوانی فتنه و فتنه‌گری!

دوماهی بود که در ادبیات حاضران در انتخابات، رد و نشانه‌ای از فتنه و فتنه‌گری و غیره دیده نمی‌شد! همانگونه که فیتیله نقد برجام هم پایین کشیده شده بود و اما این روزها که انتخابات به کام و نام آنها رقم نخورده، باز بر سر عهدی قدیم بازگشته‌اند و انگشت در کرده در جهان قرمطی (شما بخوانید فتنه‌گر!) می‌جویند و این می‌تواند بستری آماده برای تولد التهابات اجتماعی کثیری باشد.

 

مردم به وظیفه خود عمل کرده‌اند، دولت در برگزاری انتخابات سنگ‌تمام گذاشته است، کشور شاهد انتخاباتی باشکوه بوده و جهانیان مهر تایید بر میهن دوستی و انقلابی‌گری ایرانیان زده‌اند و حال در این میانه عده‌ای چرا و به چه دلیل و پشتوانه و استدلالی می‌خواهند کام مردم را تلخ کنند بر همگان پوشیده است.

 

این اولین و آخرین انتخاباتی نبوده و نیست که یک جناح تمام‌قد در آن شرکت می‌کند و شکست می‌خورد، در ریاست جمهوری ۹۲، مجلس ۹۴ و ریاست‌جمهوری و شورای شهر ۹۶ هم این اتفاق رخ داد و اما آنچه تازگی دارد آن است که هنوز برخی نمی‌خواهند باور کنند جامعه در باور آنان اندکی مردد است، تصمیماتی دیگر اتخاذ می‌کنند، تصمیماتی که شاید خوشایند نباشد و اما کوبیدن بر طبل ۱۶ میلیون نفری می‌تواند مقدمه‌ای باشد برای به عرصه کشاندن آن ۲۳ میلیون نفری که خلاف جهت آن ۱۶میلیون نفر تا بن دندان مدعی، حرکت کردند و این به عرصه کشاندن می‌تواند عواقب سنگینی به‌دنبال داشته باشد.

 

این برای نخستین بار نیست که یک جناح شکست می‌خورد، اما برای نخستین بار است که با ۱۶میلیون رای می‌خواهند ۲۳میلیون نفر را تحقیر و تخفیف کنند و این اندکی از انصاف به‌دور است. شاید بد نباشد مدعیان ۱۶ میلیون پشتوانه با ضرب و تقسیمی ساده آن ۲۰ میلیون نفری که به نظام جمهوری اسلامی آری گفتند را در قیاسی روزآمد شده با خود مقایسه کنند و دست از فتنه‌آفرینی و سیاه‌نمایی بکشند!

رضا بردستانی

 

 

aftabeyazd.ir
  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش