چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۳:۴۴ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۷۹۷
سیاست داخلی

برخورد گزینشی صداو سيما با امام خمینی(ره)

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,محمدرضا نوراللهيان

روزنامه شرق به نقل از محمدرضا نوراللهيان نوشت: در روزهاي ١٤ و ١٥ خرداد هر سال- بيش از ساير ايام- نکوداشت بزرگ‌مردي در ايران و سراسر جهان برپا مي‌شود که اگرچه مانند رهبران بزرگ کشورهايي نظير ايالات متحده، انگلستان، فرانسه، هند، ترکيه و... تاريخ‌ساز بود، اما از وراي آنها، از زاويه دين و اخلاق به جهان پيرامون خود مي‌نگريست؛ روزهايي که نه‌فقط در ايران که در شبه‌قاره، اروپا، آسياي جنوب‌شرقي، آمريکاي‌لاتين و بسياري از کشورها، علاقه‌مندان وي به بازخواني انديشه رهبری بزرگ مي‌پردازند که توانست نام ايران را بار ديگر بر سر زبان‌ها بيندازد.

 

 

نام و بزرگي امام نه براي مردم‌محوري و مردم‌مداري، نه براي شجاعت در مبارزه با ظلم و استبداد، نه براي تأکيد بر زنده‌شدن اخلاق و رويه‌هاي معنوي، نه براي تربيت شاگرداني نظير مطهري و منتظري و آيت‌الله اميني و... که براي درک درست از جهان و فقه پويا و توانمند  و براي پاسخ‌گويي به معضلات بود.

 

وقتي حمله به روشنفکراني نظير دکتر علي شريعتي از سوی تنگ‌نظران آغاز شد، اين امام بود که به حمايت از ايشان پرداخت و براي درگذشت ايشان پيام داد. وقتي حمله به امام موسي صدر در برخي منابر به دليل اينکه براي زنان بدون پوشش اسلامي سخنراني کرده است شدت گرفت، اين امام بود که در پيام خود او را فرزند خويش ناميد. روشنفکراني نظير جلال آل‌احمد و طالقاني بزرگ، همان‌قدر با امام ارتباط برقرار مي‌کردند که شاگردان حوزوي ايشان و حتي انقلابيوني که ديدگاه‌هاي ديگري داشتند.

 

اگر فتواي امام در باب حلال‌بودن شطرنج نبود، اگر در باب موسيقي و سينما صراحتا موضع نمي‌گرفت، امروز تلويزيون ما با چالش مواجه بود. با وجود همه انتقاداتي که به عملکرد رسانه عمومي در ايران وجود دارد، همين فضاي معمول فعلي مرهون ريل‌گذاري صحيح امام در آن مقطع بود. ايشان بدون مطالعه و تحقيق همه‌جانبه، اجازه طرح موضوعات را نمي‌داد. اگر براي دفاع از حقوق کارگر و قشر توليدگر جامعه وارد ميدان مي‌شدند چنان باور‌پذير و عمل‌گرا و جداي از شعارزدگي رفتار مي‌کردند که همگان را به خود جذب مي‌کرد.

 

بسياري از جواناني که از خاک گلگون وطن در سال‌هاي دفاع مقدس حراست کردند، از دل همين طايفه، به‌سوي امام حرکت کردند. چه کسي به اندازه ايشان از حقوق زنان دفاع کرده است؟ در شرايطي که حتي امروز برخي چهره‌هاي صاحب کتاب و تريبون به طور رسمي خواستار خانه‌نشيني زنان توانمند سرزمينمان هستند، اين امام بود که سه دهه قبل، از بازگشت آنان به همه عرصه‌های اجتماعي دفاع کردند و ديوارها را برداشتند.

 

وقتي بر اساس اسناد موجود، برخي کشورهاي خاورميانه با مساعدت خود و جلب حمايت ايالات متحده دوران دموکرات‌ها و کارتر، صدام را به حمله به ايران تشويق کردند، ايستادگي در برابر همه ابرقدرت‌هاي جهاني به‌جز تکيه بر مردم و استفاده از همه سلايق درون کشور، چگونه ممکن بود؟

 

 

اگرچه اين اتفاق باعث شد امام از بازگوکردن فرهنگ‌سازي ايده‌هاي روشنفکري خود بازماند و نتوانست بسياري از مسائلي را که امروز حوزه‌هاي ما در حل آنها مانده‌اند و نوعا برداشت‌هاي قديم و غيرمنطبق با نيازهاي زمان معاصر را طرح مي‌کنند تشريح و تبيين کنند، اما همين متون به‌جامانده همچنان سد محکمي در برابر تحريف‌هاست.

 

امام با ديدگاه مترقي در هر عرصه‌اي وارد مي‌شد، اثرگذار بود، چراکه با ادبيات حوزه هم آشنا بود و تلاش مي‌کرد حوزه‌ها را به‌روز کند و حوزويان را با جريان‌هاي معاصر خود مثل واتيکان، الازهر، دانشگاه‌هاي ديگر بزرگ اسلامي در ام‌القري و جاهاي ديگر آشنا کند. ايشان با رقباي جهاني گفت‌وگوي بين‌تمدن‌ها و اديان را دنبال مي‌کرد.

 

رهبر فقيد انقلاب در نوفل‌لوشاتو شب کريسمس پيام و يک شاخه گل گلايل به در خانه تک‌تک مسيحيان فرستاد و ما امروز هم نديديم مراجع عيد کريسمس را تبريک بگويند و از مسيح به بزرگي ياد کنند. امام، وحدت براي شيعه و سني را باور داشت و تا آخر عمر منادي وحدت ماند، اما امروز در کمال تأسف از خانه برخي بزرگان ما مداحي‌هاي ضدوحدت شنيده مي‌شود.

 

 

امام بسيار درباره نسل جوان و دانشگاهيان حساس بود و به آنان اميدها بسته بود، ولي امروز اين جوان‌گرايي از مسائل مغفول ماست. من به روح بلند آن مرد بسيار بزرگ درود مي‌فرستم و از رسانه‌هايي نظير «شرق» که در جهت روشنگري ابعاد مختلف وجودي آن ابرمرد تلاش مي‌کنند تقدير مي‌کنم. بايد همچنان از امام گفته شود و ديدگاه‌هاي ايشان باز شود تا شاهد تحريف تفکر امام نباشيم.

 

مسئوليت اين جمله با نگارنده است که رسانه عمومي صداوسيما که به صورت گزينشي با امام مواجه مي‌شود و به صورت ميلي، يک نگاه تنگ‌وتاريک به کشور و ايران را منعکس مي‌کند، در مقابل انحراف تصويري که نسل جوان از امام پيدا خواهد کرد بايد در پيشگاه خدا و تاريخ پاسخ‌گو باشد. آن‌همه فتواهاي مترقي امام منعکس نمي‌شود، اما به صورت کاملا بريده و گزينشي، به مسائل ديگري پرداخته مي‌شود.

 

ديدگاه‌هاي امام عليه جريان خاصي نخواهد بود و اگر هم هست، باعث بزرگي آنان خواهد شد، نه نگراني آنان. امام امروز در بهشت زهرا(س) در قطعه‌اي از خاک سرزمين ايران در کنار شهيداني که امام به آنها عشق مي‌ورزيد آرميده است. وظيفه ما، بيان نقطه‌نظرات ايشان و يادگاران گرامي ايشان در عرصه حکومت‌داري، فرهنگ و سياست ايران است.

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش