چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۰۱ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۳۰۵۸
سیاست داخلی

سکوت دستگاه قضايی در برابر دروغ‌پراکنی

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,حسن روحانی

به گزارش جهان صنعت، حالا فهرست کساني که اتهام‌هايي عجيب و ناروا به اصلاح‌طلبان و دولت مي‌زنند و بر درستي اين اتهام‌ها پافشاري مي‌کنند، بلندتر شده است. همين چند ماه قبل بود که حسن عباسي ادعا کرد روحاني را به دادگاه مي‌کشاند و در جايي ديگر ضمن انتساب اتهام‌هايي امنيتي و اقتصادي به روحاني و همکارانش گفت که به او (عباسي) الهام‌شده که ابراهيم رييسي پيروز انتخابات خواهد بود.

 

اما اين الهام هيچ‌گاه به واقعيت نپيوست و نامزدي که حسن عباسي از او دفاع مي‌کرد، نتوانست توفيق چنداني در رقابت‌هاي انتخاباتي به دست آورد.

 

همان‌طور که انتظار مي‌رفت، اين ناکامي و از آن بدتر احتمال وقوع ناکامي‌هاي به مراتب عميق‌تر و مايوس‌کننده‌تر در صحنه‌هاي سياسي و بالاخص صحنه رقابت براي تصرف نهادهاي انتخابي، اصولگرايان و محافظه‌کاران را ناراحت و عصباني کرده و آنان را براي ايراد حملات تند و انتساب اتهام‌هاي خطرناک که بر حمايت‌هاي افکار عمومي از دولت تاثيرگذار است و سبب کاهش محبوبيت اصلاح‌طلبان و روحاني نزد افکار عمومي مي‌شود، ترغيب کرده است.

 

در اين استراتژي که محمود نبويان نيز سناريوي جديدي از آن ارائه کرده، تلاش آن است که روحاني و همکارانش و بالاخص افرادي که نزد افکار عمومي مقبوليت و کارنامه موفقي دارند، ترور شخصيت شوند و اين پيام به مردم داده شود که پشت چهره‌هاي خندان و جذاب اين افراد شياطين خبيث و بدذاتي وجود دارند که حتي از معامله بر سر منافع ملي و تماميت ارضي کشور هم واهمه‌اي ندارند.

 

جز اتهام محمود نبويان درباره تحويل سردار سليماني به مقامات آمريکايي و توافق‌هاي پشت پرده و... بر سر همکاري‌هاي مالي، محافظه‌کاران طي هفته‌هاي گذشته و پس از ابراز نارضايتي مقام رهبري از امضا و اجراي سند ۲۰۳۰، اتهام‌هاي عجيب و دروغيني به دولت و همکاران آن وارد کرده‌اند؛ اتهام‌هايي که کوچک‌ترين آن ترويج همجنس‌گرايي در ميان کودکان و نوجوانان است.

 

البته انتساب اين اتهام‌ها و بيان آن حتي از تريبون‌هاي رسمي توسط محافظه‌کاران موضوع جديد و غريبي نيست. در يکي از آخرين نمونه‌هاي آن، عباس آخوندي در جريان سومين استيضاحش در حالي که براي رد اتهام‌هايي از اين دست مدرک و دليل مي‌آورد، از اتهام‌زنندگان پرسيد که اگر به درستي حرف‌هاي خود ايمان داريد، چرا طي چهار سال گذشته حتي يک‌بار هم موضوع را به مراجع قضايي نکشانده‌ايد يا موارد اتهامي را در نهادهاي نظارتي از جمله کميسيون اصل «۹۰» و... مطرح نکرده‌ايد؟

 

واقعيت آن است که هدف ايراد اين اتهام‌ها و تکرار آن توسط محافظه‌کاران و اصولگرايان شناسايي مجرم، اصلاح امور و برخورد با مفاسد نيست بلکه چهره‌هاي مشهور محافظه‌کار و اصولگرا از اين ابزار براي تخريب چهره‌هاي محبوب شهروندان ايراني و صدمه زدن به اصلاح‌طلبان استفاده مي‌کنند.

 

نکته جالب در اين ميان آن است که اتفاقا چهره‌هاي به ظاهر متشرع و اخلاقي که ادعاي ورع و پرهيزکاري دارند در نشر اين دروغ‌ها و انتساب تهمت‌ها از ديگران سبقت مي‌گيرند چنان‌که گويي دروغ و تهمت، عين ثواب است و گناه کبيره محسوب نمي‌شود.

 

اما مساله دور از انتظار اين است که قوه قضاييه و دادستان کل کشور در مقام مدعي‌العموم در برابر اين دروغ‌پراکني‌ها و وارد کردن اتهام‌هاي ناروا سکوت کرده‌اند و واکنشي نشان نمي‌دهند.

 

البته چند هفته قبل، محسني‌اژه‌اي درباره سکوت در برابر اين‌گونه اتهام‌ها و دروغ‌پراکني‌ها، آنها را به مبارزات و رقابت‌هاي انتخاباتي ربط داد و تصريح کرد تا شکايتي از سوي نامزدان مطرح نشود، قوه قضاييه به موضوع ورود و مساله را بررسي نمي‌کند اما اکنون رقابت‌هاي انتخاباتي به پايان رسيده و با قطعي شدن پيروزي حسن روحاني، شرايط عادي به کشور بازگشته است.

 

بنابراين پرسش آن است که در شرايط عادي که افترا زدن و دروغ‌پراکني حتي در مورد شهروندان عادي جرم محسوب مي‌شود چرا اتهام زدن به نهادها و مقامات کشور با واکنش مدعي‌العموم و مقامات قضايي مواجه نمي‌شود و عدالت درباره ايشان به اجرا درنمي‌آيد.

 

رفتار مورد انتظار از دستگاه قضايي آن بود که به مساله ورود و از اتهام‌زنندگان درباره ادعاي خويش مدرک و سند مطالبه کند. آنگاه و در صورت عدم احراز درستي ادعا، مدعي‌العموم به خاطر سياه‌نمايي و تبليغ عليه نظام بايد عليه اصولگرايان شکايت و آنها را به مراجع قضايي معرفي مي‌کرد در حالي که هيچ‌يک از اين مراحل تاکنون در مورد اتهام‌زنندگاني مانند حسن عباسي يا محمود نبويان به اجرا گذاشته نشده است.

 

اکنون مي‌توان از رياست قوه قضاييه و سخنگوي آن سوال کرد که آيا عدالت علوي و بي‌طرفانه که دستگاه قضايي داعيه‌دار اجراي آن است، همين رفتاري است که امروزه از قوه قضاييه مشاهده مي‌شود؟ در غير اين صورت قوه قضاييه چرا به شعارها و ادعاهاي خود پايبند نيست.

 

چه اگر يک‌بار و به‌طور قاطع با چنين شايعه‌پراکني‌ها و دروغ‌گويي‌ها برخورد قضايي و قانوني مي‌شد، اکنون ديگر هر کسي به خود اجازه نمي‌داد از تريبون‌هاي رسمي و غيررسمي ادعاهاي خلاف واقع عليه کارگزاران نظام بيان کند.

 

نادر کريمي‌جوني

 

 

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش