تازه سه روز از توهين به رئيس جمهوري در حاشيه مراسم راهپيمايي روز قدس، گذشته بود که اين بار تريبون پيش از نماز عيد فطر، به محلي براي تخریب دولت حسن روحانی تبدیل شد، مداحی که واکنشهای بسیاری را به دنبال داشت از جمله این که حجتالاسلام انصاری از ستاد نماز جمعه تهران خواست که از مردم عذرخواهی کند اما به تازگی رئیس ستاد نماز جمعه تهران در گفت و گویی با روزنامه سیاست روز، نسبت به این واکنشها پاسخ داده است.
سید محمدباقر پیشنمازی میگوید: «اولا بگویم که اگر قرار به عذرخواهی باشد ابتدا باید بابت سه هفتهای که تریبون نماز جمعه را در اختیار دولت قرار دادیم عذرخواهی کنیم که این کار را عدهای رفتار یکجانبه به نفع کاندیدای خاص تلقی کردند.
اما آقای انصاری باید بگویند چه شده که باید عذرخواهی کنیم؟» این صحبت در حالی بیان شده است که بعد از پایان آن مداحی بسیاری از مردم و نمایندگان به آن اعتراض کردند. نمایندگانی همچون بهروز نعمتی، سخنگوی هیاترئیسه مجلس و محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس، مداحی در نماز عید فطر را مداحی «وحدتشکنانه» توصیف کردند.
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، شهیندخت مولاوردی معاون رئیسجمهور، سیدمحمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدعلی وکیلی عضو هیات رئیسه مجلس و فاطمه سعیدی نماینده مردم تهران، هم در فضای مجازی این اقدام را محکوم کردند. از طرف دیگر رییس ستاد نماز جمعه تهران مدعی است که «باید بابت سه هفتهای که تریبون نماز جمعه را در اختیار دولت قرار دادیم عذرخواهی کنیم که این کار را عدهای رفتار یکجانبه به نفع کاندیدای خاص تلقی کردند» این در حالی است که سخنرانی دولتیها در این تیریبونها مصداق انتخاباتی نداشته است و که اگر داشت هیات نظارت بر انتخابات نسبت به آن واکنش نشان میداد.
رییس ستاد نماز جمعه تهران میگوید: «اگر به دعوت آقای مطیعی اعتراضی هست که باید بگویم او در بین جامعه مداحان جزو معدود مداحانی است که عضو هیات علمیبوده و تحصیلکرده و مورد احترام مردم بوده اما اگر از باب ناراحتی مردم میگویند باید به ایشان متذکر شوم که ویدیوی واکنش مردم به شعرخوانی مطیعی را یکبار ببینند،
در روز عید فطر تصاویر ضبط شده نشان میدهد که مردم یکپارچه از شعر مطیعی اقبال کرده و استفاده از تعابیر احسنت و صلوات و تکبیر نشانی بر این موضوع است، ضمن آنکه برخیها هم خوشایند بودن شعر را با کف زدن نشان دادند، در نهایت اینطور به نظر میرسد که مردم به اشکال مختلف گویا از اینکه حرف دلشان را از تریبون میشنیدند خوشحال شدند»
استدلال آقای پیشنمازی استدلال نادرستی به نظر میرسد چرا که اگر تعدادی از مردم از این مداحی استقبال کردند تعداد بسیار دیگری هم نسبت به آن واکنش منفی داشتند و آن را حرکت ناصحیحی خواندهاند.
رییس ستاد نماز جمعه تهران میگوید آقای مطیعی «تحصیلکرده و عضو هیات علمیاست.» اما مگر هرکسی تحصیلکرده است الزاما میتواند در زمینه سیاست خارجی اظهار نظر کند؟ بحث دیگری که آقای پیشنمازی نسبت به آن بیتوجه هستند این است که: «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد» مسلمانان جهان پس از یک ماه عبادت و بندگی وصوم و صلاه و قرائت قرآن، با انجام فریضه غیر واجب نماز عید فطر، مهر ختام بر قبولی طاعات و اتمام یک ماه روزه میزنند و از خداوند «خیر ما سالک منه عبادک الصالحون» طلب میکنند.
حضور همه روزهداران در این نماز وحدتبخش استثنایی است و جز در عید فطر غیر تکرار . بزرگترین اجتماع مسلمانان بعد از فریضه واجب حج که محدود به یک نقطه جغرافیایی میشود، نماز پرصلابت و وحدتآفرین عید فطر است که براساس سنت اسلامیهمه روزهداران و مومنان و حتی کسانی که به خاطر عذر شرعی از توفیق انجام فریضه روزه محروم شده بودند،
تلاش میکنند با پرداخت زکات فطریه، خود را به مصلای بزرگ شهر رسانده در اجتماعی عظیم و در یک فضایی معنوی نماز وحدتبخش عید را به انجام برسانند و در پایان نماز به خطبههای نماز گوش جان بسپارند.در ایران اسلامیدر همه شهرها و مراکز استانها مردم مسلمان و روزهدار در اجتماع نماز عید میکوشند وحدت و یکپارچگی و اتحاد مسلمانان را به عنوان تعظیم شعائر اسلامیبپا دارند و برعظمت این روز بیافزایند. خواندن شعرهایی که به مذاق عدهای خوش بیاید و برای عدهای ناخوشایند باشد در مراسم ناصحیح به نظر میرسد و بهتر بود در این مراسم شعری در جهت وحدت جامعه خوانده میشد.
- 10
- 2