پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
۱۷:۵۵ - ۱۶ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۳۸۸۹
سیاست داخلی

امام جمعه مشهد:

قوه قضاییه، چشم بیدار حدود و حقوق اجتماعی و شرعی است/ قوه قضاییه امضاکنندگان قرارداد اصلاح‌نشده را تحت تعقیب قرار دهد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,امام جمعه مشهد
امام جمعه مشهد تاکید کرد: نظارت بر حسن انجام قوانین و نظارت بر حسن اجرای امور بر عهده قوه قضاییه است، یعنی با استناد به قانون، یک چشم بینا و دستگاه عملیاتی و قضایی قوی بالای سر مدیران کشور و جریان مدیریت این نظام مشخص کرده‌اند.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه دوم نماز جمعه این هفته، ضمن تبریک هفته قوه قضاییه به فعالان این عرصه گفت: در هفته گذشته و چند روز از این هفته، هفته قوه قضاییه بود. بنده در جمعه قبل توفیق درک محضر شما بزرگواران را نداشتم که وظیفه خودم را در این زمینه ایفا کنم.

 

امکانات قوه قضاییه در مبارزه با فساد رو به ازدیاد است

او ادامه داد: از همه فعالان و خادمانی که در این هفته با قدرت هفته متعلق به این قوه را که توانمندی نظام مقدس جمهوری اسلامی هست را گرامی داشتند، تشکر می‌کنیم مخصوصاً از اقدامات به‌جا و مناسب قوه قضاییه در مبارزه با فساد اعم از مفاسد اقتصادی، مفاسد اخلاقی و اجتماعی که خوشبختانه اخیراً امکانات قوه قضاییه در جهت مبارزه با فساد با مدیریت ارزشی داهیانه‌ای از طرف ریاست محترم این قوه که یک عالم فقیه ولایی و غیور هست، خوشبختانه رو به ازدیاد و رو به تعالی و تصاعد است، از همه این مبارزات با فساد، از عزیزانمان در مسئولیت‌های قضایی کشور، متشکریم.

 

امام جمعه مشهد افزود: یک تشکر اضافه هم بنده نسبت به مسئولان قضایی استان، ریاست محترم دادگستری و دادستان محترم مشهد دارم که در این ایام و مخصوصاً در این سال گذشته، فعالیت زیادی در جهت مقابله با مفاسد اجتماعی و اخلاقی، منکرات شرعیه در این شهر و این استان انجام داده‌اند، ان‌شاءالله خدمات و فعالیت‌ها و مبارزات ارزشی این عزیزان به‌عنوان یک خدمت خالصانه در درگاه وجود مقدس امام هشتم (علیه‌السلام)، منظور نظر این حضرت قرار گیرد.

 

قوه قضاییه، چشم بیدار حدود و حقوق اجتماعی و شرعی است

علم‌الهدی به سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب در بین مسئولان قوه قضاییه اشاره و اظهار داشت: ما در بین قوای سه‌گانه، عمده اطمینان‌مان مخصوصاً با فرمایشاتی که مقام معظم رهبری در چند روز قبل در دیدار با مسئولان قضایی کشور داشتند، اعتماد، اطمینان و اتکای ما را در مقابله با مفاسد به قوه قضاییه بیشتر از دو قوه دیگر قرار داد.

 

او افزود: مقام معظم رهبری در فرمایشات مبسوط و بسیار مؤثر و خط‌سازی که در گفت‌وگو و دیدار با مسئولان قضا داشتند، دو نکته را مشخص کردند که این دو نکته به ما اطمینان می‌دهد با همه غیرتمندی و فعالیتی که مسئولان قضایی کلان کشور ان‌شاءالله در ایفای مسؤولیت انجام می‌دهند، ما قوه قضاییه را به‌عنوان یک چشم بیدار و ناظر ارزنده وابسته به حدود و حقوق اجتماعی و شرعی در رأس سرنوشت مردم و نظاممان دقیقاً ببینیم و معتقد باشیم.

 

دستگاه قضایی چشم بینا بالای سر مدیران کشور است

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی به بیان نکات مطرح‌شده از سوی رهبری در سخنرانی اخیر پرداخت و تصریح کرد: نکته اولی که مقام معظم رهبری فرمودند در بین همه فرمایشات و جریان استراتژی و راهبردی که برای قوه قضاییه مشخص نمودند، فرمودند در قانون اساسی تصریح‌شده که نظارت بر حسن انجام قوانین و نظارت بر حسن اجرای امور برعهده قوه قضاییه است، یک چشم بینا و یک دستگاه عملیاتی و قضایی قوی بالای سر مدیران کشور و جریان مدیریت این نظام، مقام معظم رهبری با استناد به اصل قانون اساسی مشخص کرده‌اند.

 

علم‌الهدی اضافه کرد: نکته دومی که فرمودند و مهم‌تر از نکته اول هست، این بود که فرمودند احیا و استیفای حقوق عامه و حمایت از آزادی‌های مشروع مردم از وظایف مهم قوه قضاییه است، پس باید در پی استیفای حقوق عامه و احیای حقوق عامه مخصوصاً در عرصه‌های مدیریتی نظام و در عرصه‌های برنامه‌ریزی نظام، قوه قضاییه به‌صورت یک چشم بینا دقیقاً متوجه و هشیار و با کمال قدرت عملیاتی، عمل کنند.

 

بابت تخلفات انتخاباتی نگران هستیم

او با ابراز نگرانی نسبت به تضییع حقوق عامه جامعه خاطرنشان کرد: طبق فرموده و فرمان مطاع مقام معظم رهبری، قوه قضاییه باید در احیای حقوق عامه و استیفای این حقوق، دقیقاً هم با قدرت عمل کند، هم با هشیاری و بیداری؛ ما در موقعیت فعلی این کشور، یک نگرانی و یک دغدغه از نظر تضییع حقوق عامه داریم.

 

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی یادآور شد: نگرانی اول‌مان از تخلفات انتخاباتی است، در انتخابات تخلفاتی صورت گرفت، نتیجه انتخابات برحسب تصویب شورای محترم نگهبان مورد قبول و پذیرش هر انسان معتقد به این نظام است اما تخلفانی که صورت گرفته چه در مسئله توزیع تعرفه‌ها و چه در مسئله تخلف‌هایی که صورت گرفته و توزیع امکانات بی‌بند و یارانه مالی در بین مردم، قوه قضاییه با اسناد موجود در این مسائل، بر حسب دستور مقام معظم رهبری، این برجسته‌ترین حقوق عامه است که در استیفای حقوق عامه باید اقدام کند.

 

آیا حقی از تعیین سرنوشت برای مردم بالاتر است؟

علم‌الهدی با بیان اینکه اگر بنا شد در این کشور چند میلیون انسان از رأی دادن محروم شدند به‌عنوان توزیع غلط تعرفه و نتوانستند رأی بدهند، آیا حقی برای مردم از تعیین سرنوشتشان بالاتر هست؟ ابراز داشت: آیا در حقوق عامه حقی بالاتر از این هست که مردم بخواهند سرنوشت خودشان را در یک انتخابات تعیین کنند؟ چند میلیون نفس‌کش حداقل در این کشور از تعیین تکلیف و وظیفه خودشان محروم ماندند، مقام معظم رهبری امر فرمودند «استیفا و احیای حقوق عامه، از وظایف قوه قضاییه است».

 

قراردادهای نفتی، نقطه نگرانی است

او به دومین نکته نگرانی اشاره و بیان کرد: نکته دومی که باعث نگرانی ما هست، رفت‌وآمد خارجی‌ها و این قراردادهایی است که با خارجی‌ها می‌بندند؛ قرارداد اخیر با شرکت توتال فرانسه، قرارداد نفتی بسته شد، طبق اظهارات آقای وزیر نفت که خودشان فرمودند، درآورده در این شرکت، ایران به‌اندازه شرکت توتال آورده داشته، فرمودند ۵ میلیارد دلار ایران و بیش از ۵ میلیارد دلار شرکت توتال آورده داشته، آورده تقریباً به‌اندازه هم است اما سهم ایران در این قرارداد، ۱۹.۹ درصد است، سهم توتال فرانسه، ۵۰.۱ درصد است، سهم شرکت چینی، ۳۰ درصد است.

 

چرا در جواب دغدغه دلسوزان، جواب مغلطه‌آمیز می‌دهید؟

امام جمعه مشهد به سهم حداقلی ایران در این قرارداد مشترک اشاره و بیان کرد: یعنی در یک قراردادی که در کشور ما بسته‌شده، ملک مال ما است، مال، مال ما هست، در ملک ما می‌خواهد عملیات انجام بگیرد، به‌اندازه یک شرکت خارجی هم در این قرارداد ما آورده داریم، چرا باید سهم ایران ۱۹.۹ درصد باشد؟

 

علم‌الهدی با بیان اینکه جواب‌های مغلطه‌آمیز درست نیست، گفت: مردم ما هشیار و بیدار هستند، مردمی که آن‌قدر عقب‌افتاده بودند که به یک عرق‌خور می‌گسار شهوتران ظالم مستبدی که به دست حق کشته‌شده، به او می‌گفتند شاه شهید، آن مردم فهمیدند میرزا ابوالحسن خان ایلچی جاسوس انگلیس است، مردم بیدار ما متوجه نمی‌شوند در یک قراردادی که آورده ایران به‌اندازه شرکت خارجی است، ملک هم در ایران است، اصل سرمایه و هستی مال ایران است، سهم ایران در این قرارداد ۱۹.۹ درصد، سهم یک شرکت چینی ۳۰ درصد، سهم شرکت فرانسوی ۵۰.۱ درصد، عقلشان نمی‌رسد این چطور معامله است؟

 

چرا مالکیت ۱۵ درصد ملک ایران را به شرکت فرانسوی واگذار کردید؟

او ادامه داد: آقایان می‌آیند و می‌گویند ۸۰ درصد میدان نفتی مال ما است، کی گفته ۸۰ درصد؟ ۱۰۰ درصد درآمد میدان نفتی باید مال ما باشد، چون ۱۰۰ درصد میدان نفتی مال ماست و بعد می‌گویند شرکت توتال از میدان نفتی ۱۵ درصد سهم می‌گیرد و برداشت می‌کند، این را ما نمی‌دانستیم، خودشان اقرار کردند، فکر می‌کردیم فقط یک معامله و قرارداد است و در این قرارداد، سهم ایران کم است، حالا معلوم شد ۱۵ درصد ملک صد درصد ما را هم به شرکت توتال دادند، آن‌وقت ما نمی‌فهمیم؟

 

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: آن‌وقت یک آقا قلم‌فرسایی می‌کند که امام‌جمعه نمی‌تواند در این امور دخالت کند، چرا امام‌جمعه نمی‌تواند؟ مطالبه رهبری است، عین عبارت مال مقام معظم رهبری است، امام‌جمعه، نماینده ولی‌فقیه، وظیفه‌اش این است که مطالبه رهبری را داشته باشد، اگر در تربیون نماز جمعه مطالبه رهبری به‌وسیله ملت و مردم مطالبه نشود، کجا باید مطالبه شود؟

 

رهبر انقلاب قراردادهای نفتی را تأیید نکردند

علم‌الهدی به تبیین حواشی و متن قراردادهای نفتی از کلام رهبری پرداخت و اظهار داشت: مقام معظم رهبری در ۱۲ تیرماه سال گذشته در جمع دانشجویان در بخشی از سخنان خود به موضوع قراردادهای جدید نفتی اشاره کردند و فرمودند «در مورد این قراردادهای جدید نفتی که حالا محل بحث است، هنوز چیزی در این زمینه تصویب نشده، هنوز هیچ‌چیز مسلمی وجود ندارد، اول که این مسئله مطرح شد ما یک تذکراتی به مسئولان دادیم، گفتیم شما برای اینکه بدانید اشکالات این مدل قرارداد و این شیوه قرارداد چیست، باید با کسانی که در اقتصاد نفتی وارد هستند مشورت کنید، رفتند، بحث کردند، یک جلسه‌ای تشکیل دادند و از کسانی از اقتصاددان‌ها دعوت کردند که آنان هم اشکالات را بیان کردند و بنا شد اصلاح بشود، یک نوشته‌ای به من دادند که ما بررسی کردیم، تحقیق کردیم و معلوم شد این ویراست شانزدهم است، یعنی ۱۶ بار این کیفیت قراردادها و این گزارش ویراستاری‌شده، مدام اصلاح‌شده، تسهیل شده و بعد به دفتر ما مراجعه شد، دفتر ما گفتند این کافی نیست چون بعد از این باز اصلاحات دیگری هم لازم بوده که انجام بگیرد که هنوز انجام نگرفته، بنابراین، تا وقتی این اصلاحات انجام نگیرد و این کار به معنای واقعی کلمه مطابق منافع کشور نباشد، این اتفاق نخواهد افتاد و این نوع قرارداد بسته نخواهد شد، ما هم گفته‌ایم تا وقتی قضیه نهایی نشده، هیچ قراردادی نباید بسته بشود».

 

آقایان قرارداد اصلاح‌نشده را امضا کردند

او با بیان اینکه این قرارداد اصلاح‌نشده است، تصریح کرد: مشخص نشده، آقایان رفتند نشسته‌اند و قرارداد را با شرکت توتال امضا کردند قبل از اینکه متن قرارداد مشخص‌شده و به تأیید مقام معظم رهبری برسد. این قرارداد به تأیید نرسیده، این مطالبه رهبری است، من یک سرباز رهبری هستم، یک سرباز رهبری حق مطالبه رهبری در تربیون نماز جمعه ندارد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی افزود: کی باید مطالبه کند و کی باید بگوید؟ این قرارداد هنوز اصلاح‌نشده، متن قراردادی که با توتال بسته‌اند با این قرارداد نمی‌خواند و نظریاتی که مقام معظم رهبری داده‌اند هنوز اصلاح‌نشده است. 

 

علم‌الهدی با بیان اینکه ما فناوری هسته‌ای را بدون انعقاد چنین قراردادی به دست آوردیم، خاطرنشان کرد: قرارداد به این رسوایی؟ آورده ایران با آورده شرکت توتال مقدار کمی فاصله داشته باشد، ایران ۱۹.۹ درصد سهم، شرکت توتال ۵۰ درصد و یک شرکت چینی هم به‌عنوان شریک شیطان با خودشان آورده‌اند و ۳۰ درصد هم به آن، بعد هم آقایان می‌گویند نتیجه قرارداد، انتقال تکنولوژی است.

 

مشکل ما اصل قرارداد است

او اضافه کرد: ما در این مملکت فناوری هسته‌ای آوردیم، ما غنی‌سازی اورانیوم را به‌وسیله شهدای عزیزمان تا ۲۰ درصد بالا بردیم، چنین سرمایه‌ای از کشور ندادیم، آیا فناوری استخراج و اکتشاف گاز و نفت، پیچیده‌تر از فناوری هسته‌ای و غنی‌سازی ۲۰ درصد اورانیوم است که باید چنین قراردادی را امضا کنیم و بعد ۱۹ درصد سهم ایران شود، بعد می‌گویند ۱۵ درصد سهم توتال بیشتر نیست، ۱۵ درصد از میدان گازی سهم توتال است، می‌گویند ۸۰ درصد مال ایران، ۱۰۰ درصد میدان گازی مال ما است، این ملک، مملکت و خاک ما است بعد هم می‌گویند در تمام این‌ها ۸۴ میلیارد دلار ایران سهم دارد، این ثروت ایران است، گیر ما در قرارداد است نه در میدان نفتی که شما مغلطه می‌کنید و جواب ما را از میدان می‌دهید.

 

قوه قضاییه امضاکنندگان قرارداد اصلاح‌نشده را تحت تعقیب قرار دهد

امام جمعه مشهد تأکید کرد: قوه مقننه ما هم در مورد این فساد سکوت مرگبار کرده، آقایان قوه قضاییه، مقام معظم  رهبری فرمودند استیفا و احیای حقوق عامه از وظایف قوه قضاییه است. قوه قضاییه باید بیاید بررسی کند، امضاکنندگان این قرارداد را تحت تعقیب قرار بدهد، حق این مردم را بگیرد.  

 

 

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش