یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۷ - ۱۶ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۳۴۷
سیاست داخلی

دیدار ناطق نوری با ابراهیم رئیسی پشت درهای بسته در مشهد

ناطق نوری و ابراهیم رئیسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

باز هم دیدار و احتمالا بازهم پشت درهای بسته. ابتدا با پدرزن و سپس با داماد. علی‌اکبر ناطق نوری در سفر به مشهد ابتدا چهارشنبه هفته گذشته به دیدار حجت‌الاسلام علم‌الهدی رفت و دیروز هم با ابراهیم رئیسی دیدار کرد.

 

اعلام شد که ملاقات نخست پشت درهای بسته انجام شده است؛ البته پیش از بسته‌شدن درها گویا عکاس یا عکاسان موفق به گرفتن تصاویری از ناطق و علم‌الهدی شده بودند و همان را هم مخابره کردند. دیروز هم صرفا عکسی از دیدار ناطق و رئیسی منتشر شد؛ بدون هیچ توضیح بیشتری.

 

پایگاه اطلاع‌رسانی حجت‌الاسلام علم‌الهدی هفته گذشته خبر داده بود که دیدار ناطق‌نوری که اخیرا به جانب اصلاح‌طلبان گرویده با حجت‌الاسلام علم‌الهدی، بعد از ١٢ سال بوده است. این پایگاه نوشته بود «این دیدار، اولین ملاقات حجت‌الاسلام ناطق‌نوری با آیت‌الله علم‌الهدی بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ٨٤، دوره ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد و کناره‌گیری حجت‌الاسلام ناطق‌نوری از فضای سیاسی کشور بود که در فضایی صمیمی و پشت درهای بسته صورت گرفت».

 

به‌طور مشخص نمی‌توان گفت دیدارهای ناطق‌نوری با این دو چهره سیاسی اصولگرا که هردو از مخالفان سرسخت دولت‌اند و یکی از آنها رقیب انتخاباتی حسن روحانی بوده به چه علت صورت گرفته است؟ آن هم درحالی‌که ناطق‌نوری از حامیان حسن روحانی است. وقتی پایگاه اطلاع‌رسانی علم‌الهدی اعلام کرده است که ملاقات بعد از ١٢ سال رخ داده، یعنی اصرار دارد بگوید که در این مدت هیچ ارتباطی میان ناطق‌نوری و بخشی از جریان اصولگرایی برقرار نبوده است.

 

ناطق‌نوری در این سال‌ها بارها و بارها قطعا به مشهد سفر کرده است اما چرا نخواسته به دیدار علم‌الهدی یا ابراهیم رئیسی برود؟ آیا ناطق‌نوری در پی اصلاح یا ترمیم رابطه‌اش با بخشی از جریان اصولگرایی است؟ آیا مأموریتی پشت این دیدارهاست؟ ناطق‌نوری سال‌هاست از اصولگرایان فاصله معنی‌داری گرفته است یا حداقل اگر دیدار خصوصی هم دارد، در مجالس و مجامع عمومی آنها ظاهر نمی‌شود.

 

برای نمونه چهار یا پنج سال قبل دعوت محمدرضا عارف را پذیرفت و با او در کنار رئیس دولت اصلاحات در یک قاب جا گرفت اما همان روزها دعوت جامعه اسلامی مهندسین به ریاست محمدرضا باهنر را بی‌پاسخ گذاشت. ناطق‌نوری حضور در جلسات جامعه روحانیت را ترک کرده است و در دو انتخابات اخیر هم کاملا جانب حسن روحانی را گرفته است. او به‌تازگی در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری هم از سمت بازرسی دفتر نهاد رهبری هم کناره‌گیری کرد. بعدا اعلام شد که علت این کناره‌گیری‌ این بوده که می‌خواسته به نفع حسن روحانی در انتخابات تبلیغ کند.

 

بی‌مهری‌ها در مشهد

نکته قابل تأمل این است که چرا پیش از این خبری از این دیدارها نبود یا اگر بود چرا رسانه‌ای نمی‌شد. نمونه مشخص آن سال ٩١ و آن ماجرای معروف پرتاب بطری‌های آب به سمت او از سوی دلواپسان بود. در آن زمان اگرچه تولیت آستان قدس با آیت‌الله طبسی بود اما حجت‌الاسلام علم‌الهدی امام‌جمعه مشهد بود.

 

با‌این‌حال خبری مبنی بر دیدار یا دلجویی از ناطق از سوی امام‌جمعه مشهد منتشر نشد. ماجرا از این قرار بود که ۲۳ خرداد ۹۱ در سومین شب از لیالی قدر حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناطق‌نوری سخنران مراسم احیای حرم مطهر رضوی بود که معترضان با سردادن شعارهای مرگ بر ضد ولایت‌فقیه و خواص بی‌بصیرت نمی‌خواهیم، سخنرانی او را قطع کردند که در نهایت موجب شد که او سخنرانی خود را پیش از موعد به اتمام برساند.

 

در زمان خروج حجت‌الاسلام ناطق‌نوری، برخی از معترضان با پرتاب بطری‌های آب او را بدرقه کردند. حجت‌الاسلام علی‌عسگری یکی از همراهان ناطق‌نوری در مراسم احیای شب قدر در حرم رضوی بود که گفت: «آنها ابتدا سعی داشتند با اعتراض‌های چندنفره و فرستادن صلوات در اطراف تریبون، فضا را ملتهب کنند.

 

بعد از چند‌بار که اقدام به فرستادن صلوات کردند، آقای ناطق گفت صلوات جای خودش را دارد و صحبت خود را ادامه داد. چون در ادامه بحث آقای ناطق، موضوع عدالت سیاسی مطرح شد که البته هیچ‌وقت به سود این جریانات نبوده، آنها مجددا شروع به شعاردادن کردند و از عبارت «مرگ بر ضد ولایت‌فقیه» استفاده کردند». بعدها گفته شد که حمله به ناطق‌نوری برنامه‌ریزی‌شده بوده است.

 

عسگری همان زمان گفته بود: «این افراد شناخته‌شده هستند و وابستگی‌‌هایی به جاهایی دارند. عده‌ای از آنها وابستگی‌هایی به برخی جاها دارند و فکر می‌کنم باید درباره آنها چاره‌اندیشی اساسی صورت بگیرد». آن زمان ناطق‌نوری از اصولگرایان به‌دلیل حملات احمدی‌نژاد به خودش و خانواده‌اش در ماجرای مناظره‌های سال ٨٨ دلخور بود و بخشی از اصولگرایان تندرو هم او را «ساکت فتنه» لقب داده بودند.

 

سعید قاسمی همان زمان بعد از سخنرانی ناطق، درباره او گفت: «هنوز یادمان نرفته است که جناب آقای ناطق در انتخابات ۸۸ خاتمی را دعوت به سفر به سراسر ایران کرده بود تا در این سفر‌ها اعلام کند که من کنت مولا فهذا میرحسین مولا؟! جناب‌ ناطق‌نوری ابتدا باید کارنامه و عملکرد خود در فتنه ۸۸ را شفاف‌سازی کنند و پاسخ دهند که چرا فریاد «این عمار» حضرت آقا در فتنه ۸۸ را بی‌جواب گذاشتند و بعد درباره مسائل دیگر از‌جمله حالات رزمندگان در ایام جنگ سخن بگویند».

 

او با هشدار شدید به ناطق‌نوری گفته بود: «این افراد اگر همین‌گونه ادامه دهند، با واکنش حزب‌الله و مردم مواجه خواهند شد؛ همچنان که در مشهد هم این اتفاق افتاد. اینکه ایشان در دفتر مقام معظم رهبری مسئولیت دارند، برای ما کفایت نمی‌کند. انتصاب اشخاص به حضرت آقا و ولی‌فقیه مسئولیت و تکلیف اشخاص را مضاعف می‌کند».

 

همان زمان برخی رسانه‌ها تیتر زدند که «سعید قاسمی مسئولیت برهم‌زدن سخنرانی ناطق‌نوری را پذیرفت». شاید دیدار ناطق‌نوری با پدرزن و سپس داماد مقدمه‌ای برای بازگشت او به آغوش اصولگرایان است؛ شاید هم نه.

 

 

sharghdaily.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش