از همان زمانی که مجلس پنجم به پایان رسید علیاکبر ناطقنوری در هیچ انتخاباتی شرکت نکرد. حتی هر وقت هم که خبر احتمال سپردن مسئولیتی به او میرسید خبر به فاصله چند ساعت تکذیب میشد. مردی که این روزها پس از رحلت آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی چشمهای زیادی به نقشآفرینی او در صحنه سیاست خیره شده حالا چند روز دیگر قرار است سخنران مراسم سالگرد همان مرد باشد. اظهارات تند و تیز او فردای رحلت آیتالله هاشمیرفسنجانی در رسانه ملی هنوز در ذهن خیلیها مانده است. از روزهایی که صداوسیما با ناطق نوری هم آشتی کرده بود و او را در قاب تلویزیون آورده بود.
ناطق نوری اما در تمام این سالها ترجیح داده است کمتر بگوید و همین هم زمزمه قهر او را با سیاست به میان آورده است. موضوعی که شاید رفتار این روزهای او کمی آن را رد کند. با این همه او هنوز هم حرفهای گفتنی و توصیههایی شنیدنی دارد. از رسانهها میگوید و نقش تاثیرگذارشان در جامعه. اینکه چه کنند تا مردم مخاطبشان بمانند. صبح پنجشنبه و در سوز کمجان روزهای اول زمستان، تحریریه روزنامه وقایعاتفاقیه مهمان علیاکبر ناطقنوری شد تا هم توصیههای او را بشنود و هم از نگاه او به این روزهای سیاست باخبر شود.
علی اکبرناطق نوری گفت: این روزنامه نامی دارد که تاریخ و شخصیتی همچون امیرکبیر را برای انسان تداعی میکند. در شرایط کنونی نیز دست روزگار تقدیر کرده است که شما متولی این نام و نشان باشید؛ البته باید به این نکته توجه کرد که شرایط امروز با شرایط آن روزها متفاوت است. به بیان دیگر شرایط فرهنگی و ابزار فرهنگی متفاوتی داریم. وی در ادامه افزود: امیرکبیر ضمن اینکه یک مدیر توانمند بود و در سه سال دوره صدارت، گامهای بلندی برداشت که در تاریخ ایران ماندگار شد، انسانی آزاده بود که رک و صریح حرف میزد.
دست به عصا رفتار نکنید
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: نوشته او خطاب به شاه، اظهرمنالشمس در مورد آزادگی او است که بر سر ماجرای فرماندار قم مینویسد که کشور را نمیتوان با توصیه عمهجان و خالهجان اداره کرد. به یاد داشته باشید که روزنامه شما منتسب به چنین فرد آزادهای است و توقع جامعه ایران از چنین روزنامهای هم با توجه به همه شرایط، همان «آزادگی» است. این آزادگی باید با حفظ شئونات باشد اما ا گر خیلی بخواهید احتیاط و پرهیز داشته باشید و دست به عصا رفتار کنید نمیتوانید ظهور و بروز آنچنانی بهویژه در میان قشر جوان تحصیلکرده داشته باشید.
ناطق نوری تصریح کرد: در زمینه روزنامهنگاری نه دچار افراط شوید و نه تفریط. بدانید که مردم باید از شما واقعیتها را بشنوند به گونهای که دیگر لازم نباشد به سراغ سایتهایی بروند که حق و باطل را با هم مخلوط میکنند. باید طوری بنویسید که مردم گمشدهشان را در روزنامه شما پیدا کنند. مقام معظم رهبری هفته گذشته تعبیر بسیار خوبی در سخنرانی خود داشتند و تاکید کردند که سیاست باید برخاسته از دین باشد نه اینکه دین برخاسته از سیاست و سیاسیکاری باشد.
مردم را مایوس نکنید
وی همچنین توصیه کرد: خط اعتدال را در نظر بگیرید اما واقعیتها را برای مردم مطرح کنید اما به گونهای نباشد که مردم مایوس شوند. متاسفانه در شرایط کنونی، دستگاههای خبری ما حتی صداوسیما، به گونهای خبرها را منعکس میکنند که مردم مایوس میشوند و استرس میگیرند. این درحالی است که هنر قلمزنان و روزنامهنگاران ما باید در همین موضوع باشد که هم واقعیتها را مطرح کنند و هم اینکه دل مردم را خالی نکنند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: «باید نقاط ضعف را مطرح کنید اما دل مردم را خالی نکنید اگر نقد میکنید راهحل هم مطرح کنید». متاسفانه این روزها که مجلات و روزنامهها را مرور میکنم میبینم آنچنان چیز به درد بخوری که فرد مشتاق خواندن شود ندارند.
رسانههای ما عموما یا جناحی هستند یا آنکه دوستی با برخی جناحها آنها را کر و کور میکند. به شکل متملقانهای قلم میزنند یا آنکه اگر بخواهند فرد یا جناحی را بکوبند بسیار بیرحمانه رفتار میکنند. چنین نوشتههایی هم در جامعه ما خریدار ندارد و هم با مبانی ایمانی و فرهنگ اصیل ایرانی سازگاری ندارد.
- 17
- 6