دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۴۶ - ۱۱ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۰۴۴
سیاست داخلی

محمد هاشمی:اگر آیت‌الله هاشمی این روزها در میان ما بود....

محمد هاشمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
محمد هاشمی، عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت اگر مرحوم آیت الله هاشمی امروز در میان ما بودند به گونه ای رفتار می کردند که معترضان هم راضی باشند.

هاشمی در گفت و گو با انتخاب در واکنش به تجمعات اخیر در شهرهای مختلف کشور گفت: در خصوص این این شرایط شاخص های و نصیحت هایی از امام سراغ داریم که می تواند راهگشا باشد.

 

او گفت، زمانی که در نوفل لوشاتو در خدمت امام بودم در اوایل بهمن ۵۷ بود که از کاخ الیزه از طرف ژیسکاردستن، رییس جمهور فرانسه تماس گرفتند که نماینده کارتر می‌خواهد با امام ملاقات کند؛ امام اجازه دادند و او حدود ۱۰ شب خدمت امام رسید. حرف اساسی ایشان این بود که شما ایران نروید چون وضع ایران در حال حاضر مناسب نیست و ممکن است برای شما خطراتی داشته باشد. گفتند در فرانسه بمانید و اگر خواستید محل اقامت خود را تغییر دهید. به محض خروج او، امام گفتند که روز جمعه جمعه به ایران خواهند رفت. این خبر را رادیو فرانسه پخش کرد و بختیار هم فرودگاه را بست؛ در نهایت پس از یک هفته امام روز ۱۲ بهمن به تهران رسیدند.

 

وی افزود: پس از آن اتفاق در ایران از امام پرسیدیم که مبنای تصمیم آن روز شما چه بود؟ امام فرمودند کارتر که دوست من یا ملت من نیست و  دلش برای ما نسوخته؛ بنابراین  معلوم می شود توطئه ای در کار بوده که شاید با سفر من به ایران، نمی شد آن را پیاده کرد و از این رو  نمی‎خواستند در ایران باشم.

 

هاشمی با نقل خاطره دیگری از امام ادامه داد: در مجلس دوم تعدادی از نماینده ها با تندی صحبت می کردند و نقدهای تخریبی زیادی داشتند که رادیو اسراییل روی این موضوع مانور می‌داد. واکنش امام این بود که «این تذهبون»؟ برای رادیو اسراییل خوراک درست می‌کنید و اسراییل را شاد می‌کنید؟

 

رییس پیشین سازمان صداوسیما به خاطره دیگری از امام نیز اشاره کرد و گفت: در مقطعی که اختلافاتی در دولت و بیرون از دولت به وجود آمده بود، خدمت امام رفتیم که ایشان فرمودند شما همه در یک کشتی نشتسته‌اید، اگر کشتی سوراخ شود همه غرق می شوید.

 

هاشمی ادامه داد: با این شاخص ها که از امام سراغ داریم، وقتی این ناآرامی‌ها شروع شد، دیدیم آقای ترامپ آمد و دلسوز ملت ایران شد؛ فردی که حتی اجازه خروج دارو از آمریکا برای ارسال به ایران را هم نمی دهد و از همان آغاز کارش، در بخشنامه‌های خود به طور مستقیم ایرانیان را خطاب قرار داد و مشکلات زیادی برای آنها ایجاد کرد و تقریبا به طور هفتگی علیه ایران صحبت کرده و ملت ایران را تروریست دانسته است. معلوم است که چنین فردی دوست ملت ایران نیست و بلکه دشمن ملت ایران است. مانند بقیه مقامات آمریکا که خواستند که ترامپ هر کاری می تواند انجام دهد یا رادیو اسراییل و اعراب منطقه و حکومت هایی که تا به حال از در دشمنی با ما وارد شدند و حالا یک دفعه شدند دوست ملت.

 

هاشمی درباره ناآرامی های اخیر گفت: ممکن است بعضی از خواسته های معترضان گرانی و بیکاری حق باشد اما چنین افرادی از اینها حمایت می‌کنند نشان می دهند شیوه عملکرد گروه معترض شیوه درستی نیست؛ یعنی هم به زیان خودشان است هم به زیان نظام و ملت. باید ببینند که چه کسی از آنها  حمایت می کند.

 

او در پاسخ به این سوال که اگر مرحوم آیت الله هاشمی امروز در میان ما بودند چه واکنشی به این اتفاقات نشان می دادند، گفت: آیت الله هاشمی همیشه خواهان رفاه ملت، و آسایش مردم در سایه نظام جمهوری اسلامی بود؛ هیچگاه به دشمن میدان نمی‌داد و نگاهش صرفا به ملت بود؛ توکلش به خداوند بود و اعتقاد داشت در شرایط آرامش می شود در مملکت کار کنیم.

 

او ادامه داد: آیت الله هاشمی شاگرد امام بود و در این شرایط نیز راه و روش امام را در پیش می گرفت. مانند برخی از اتفاقاتی که پیشتر رخ داده بود و ایشان آمد و توانست اوضاع را کنترل کند تا مسائلی که به زیان ملت است رخ ندهد.

 

هاشمی ادامه داد: اکنون نمی‌توانم به طور قطعی اظهارنظر کنم که اگر شیوه آقای هاشمی اکنون در میان ما بودند، چه واکنشی نشان می دادند؛ اما شیوه ایشان این بود که از این مسائل جلوگیری کند اما روش و تشخیص ایشان بسته به شرایط بود. در هر صورت آیت الله هاشمی به گونه ای رفتار می‌کرد که معترض هم راضی باشد نه اینکه با اعمال زور و فشار قضیه را تمام کند. در واقع منطق ایشان همان «و جادلهم بالّتی هی احسن» بود و با روش مسالمت آمیز و خیرخواهانه سعی می کرد این مسائل اتفاق نیفتد.

 

 

 

 

 

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش