چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۲۹ - ۱۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۱۵۶
سیاست داخلی

ریشه تجمعات چند روز اخیر در کجاست؟

روحانی و روسای کمیسیون ها,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

لحن روحانی در مورد اعتراضات روزهای اخیر در کشور صریح‌تر شده است. اگرچه در جلسه هیات‌دولت روز یکشنبه، روحانی ترجیح داد با معترضانی که آنها را «مردم» می‌خواند همدردی کند، در جلسه روز گذشته‌اش با روسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس، ترجیح داد صریح‌تر باشد؛ از مشکلاتی بگوید که به دولتش ارث رسیده است اما تلاشش را برای حل آنها کرده است. از روسای کمیسیون‌های تخصصی که به دیدارش رفته بودند در مورد لایحه بودجه که این روزها منتقدان بسیاری دارد چاره بخواهد. راه‌حل حسن روحانی دیروز دو جمله مهم داشت.

 

یکی اینکه نمی‌خواهد فعلا در مورد ریشه این حوادث و اینکه از کجا شروع شد صحبت کند. موضوعی که نشان می‌دهد حسن روحانی خوب از پشت پرده اعتراض‌ها خبر دارد اما نمی‌خواهد آن را علنی کند. هرچند پرویز اسماعیلی، معاون اطلاع‌رسانی دفتر او پیش از انتشار اظهاراتش در توییتی اعلام کرد که قرار است اظهارات رییس‌جمهور در مورد پشت پرده این حوادث منتشر شود اما یا برخی اظهارات او فاکتور گرفته شده است یا آنکه روحانی فعلا ترجیح داده اظهارنظری در مورد این موضوع نداشته باشد.

 

نکته دوم اظهارات روحانی به رسمیت شناختن دوباره معترضان است. هرچند او در بخشی از اظهاراتش عامل اصلی را دشمن خارجی عنوان می‌کرد اما در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: «همه اینها کسانی نیستند که از خارج دستور گرفته باشند بلکه عده‌ای از آنها مردمی هستند که به خاطر احساسات و مشکلات‌شان به خیابان‌ها آمدند.»

 

حسن روحانی هرچند در دو، سه روز ابتدایی ترجیح داد در برابر رخدادهای چند روز اخیر سکوت کند اما در ۲۴ ساعت گذشته دو واکنش داشته است؛ البته تا اینجای کار راه‌حلی برای رخدادهای اخیر ارائه نشده و مشخص نیست که آیا دولت برنامه‌ای برای آینده دارد یا خیر؟

 

مهم‌ترین اظهارات رییس‌جمهور در جمع روسای کمیسیون‌ها

سیاسی

ممکن است یک‌سری مشکلات باشد، ما که نمی‌گوییم همه مشکلات حل شده است. اینکه بعضی‌ها می‌گویند ما نگوییم کشور ما گل و بلبل است، بله درست است. گل و بلبل نیست، مشکل داریم. ملت ایران با صلابت به خوبی از این مشکلات عبور خواهد کرد. ملت ما یک اقلیت و گروه کوچک را که بیایند کاری انجام دهند، شعار خلاف قانون و خواست مردم بدهند و به مقدسات و ارزش‌های انقلاب توهین کرده و تخریب اموال عمومی بکنند، به خوبی جمع می‌کند. نمی خواهم وارد بحث دراین‌باره بشوم که ریشه این حوادث که ایجاد شد از کجا شروع شد و چه بود؟

 

معتقدم آنچه این چند روز واقع شده ظاهرش یک نوع تهدید بوده که باید آن را به فرصت تبدیل کنیم و ببینیم مشکل چیست. زیرا همه اینها کسانی نیستند که از خارج دستور گرفته باشند بلکه عده‌ای از آنها مردمی هستند که به‌خاطر احساسات و مشکلات‌شان به خیابان‌ها آمدند. مردم تنها به خاطر مشکلات اقتصادی به خیابان نیامده‌اند و فقط پول و نان و آب نمی‌خواهند.

 

اگر همه با هم شویم من تردید ندارم مردم از ما حمایت می‌کنند؛ مردم ۸۰میلیون جمعیت‌اند که اگر روزی لازم باشد این مردم در روزهای آینده بیایند و از نظام حمایت کنند خواهید دید که چه جمعیت میلیونی در خیابان خواهد آمد، معلوم است اینها به معنای مردم نیستند اما این هم معنایش این نیست که ما نسبت به صدای انتقاد و اعتراض بی‌توجه باشیم و گوش نکنیم، بلکه باید گوش کنیم. چرا افتخار برجام را به خوبی بیان نمی‌کنیم.

 

اقتصادی

موسسات غیرمجاز و تعاونی‌ها که ربطی به این دولت نداشته و حتی مجوز بانک مرکزی را هم نداشتند، اینها مجوز‌هایشان مجوزهای تعاونی برای دهه ۸۰ و قدیمی است، اشکالات و مشکلاتی داشتند، دولت برای اینکه این مسائل را حل کند، تاکنون ۱۱ هزار میلیارد تومان، پول گذاشته، این بار سنگینی بر دوش دولت است. ما این کار را کردیم. به عهده ما نیست.

 

مگر باید این را دولت حل کند؟ برخی رفتند به یک موسسه غیرمجاز اعتماد کردند و این را هم می‌گویند که به موسسه کاسپین بانک مرکزی مجوز داده، شما می‌دانید که موسسه فرشتگان، جزو آنهایی بود که مجاز نبود.

 

نمی‌خواهم تفسیرش را بگویم یک قاضی‌ در یکی از شهرها اشتباهی کرده و گرفتاری را برای ما به وجود آورده که ربطی به دولت ندارد. ما باید مشکل مردم را به گونه‌ای حل می‌کردیم زیرا مردم گرفتار شده بودند، لذا آمدیم پول‌های بیش از سه میلیون نفری که گرفتار بودند را با سود عادلانه‌ای پرداخت کردیم، حتی سود عادلانه هم به آنها داده شده است.

 

از تعداد سپرده‌گذاران ۹۸ درصد، مسائل‌شان حل‌وفصل شده و ۲ درصد مانده ممکن است عدد پول‌شان بالا باشد ولی تعداد سپرده‌گذار ۲ درصد است برای حل آن هم داریم تلاش می‌کنیم، یک مشکل قضایی بوده و مجوزهایی لازم بوده، فکر می‌کنم کارهایش را در همین هفته بتوانیم سامان دهیم که اموال آنها در اختیار قرار گرفته، محاسبه و به آنها رسیدگی شود. در حال حاضر مشکل بیکاری و معضل اشتغال داریم. باید به شکلی آن را حل کنیم.

 

شما می‌گویید بودجه اشتغال را از جای دیگری بیاورید. اهلا و سهلا، شما نمایندگان مجلس هستید. شما می‌گویید این بودجه را از اینجا نبریم، بگویید از کجا بیاوریم، هر جا بگویید ما حرفی نداریم. در قدیم مجلس می‌گفت که دولت باید شهامت به خرج دهد. وقتی انجام نمی‌دهیم می‌گویند دولت شهامت این کار را ندارد که معضل را حل کند، می‌ترسد. خیلی از کارهایی که می‌خواهیم انجام دهیم ممکن است عده‌ای موافق نباشند و عده‌ای مخالف باشند.

 

مگر شما در قانون نگفتید که حامل‌های انرژی چگونه باید اصلاح شود. قانون خودتان است، من الان این بحث را نمی‌خواهم اینجا مطرح کنم. این کاری که شما در مجلس انجام می‌دهید، قاعدتا در کمیسیون تلفیق بحث می‌کنید و می‌روید دنبالش. شما می‌دانید اگر اشتغال را حل نکنیم به یک نقطه‌ بحران می‌رسیم. در تابستان امسال ۷۰۰هزار شغل ایجاد کردیم.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش