چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۲۳ - ۱۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۵۸۱
سیاست داخلی

تمامی منتقدان دولت به مشهد کوچ می‌کنند

ابراهیم رئیسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

هیچکس مثل خودش در آن غروب جمعه ۲۲ اردیبهشت نمی‌دانست که رویای ریاست‌جمهوری دورتر از همیشه به او ایستاده است. نطق پایانی تند و تیز رقیبش که البته بعدا هم ردای ریاست‌جمهوری را بر تن کرد کار را تمام کرده بود اما سید ابراهیم رییسی ترجیح داد آینده سیاسی خود را حتی پس از شکست هم طور دیگری رقم بزند. جمع اصولگرایان در آستان قدس رضوی در ماه‌های اخیر جمع‌تر از همیشه شده است. آنها مدیریت سازمان‌های اقتصادی آستان را هم برعهده گرفته‌اند تا شاید آینده سیاسی منتقدان دولت از آستان قدس بگذرد.

 

انتخابات ریاست‌جمهوری برای اصولگرایان منتقد دولت تنها سه بازنده نداشت. هرچند ابراهیم رییسی، محمدباقر قالیباف و مصطفی میرسلیم از چهره‌های شکست خورده این انتخابات بودند اما چهره‌های زیادی بودند که در ستاد این افراد دل به پیروزی و مسئولیت‌های جدید بسته بودند. در این میان اما ابراهیم رییسی همان‌طور که منش فعالیت‌های انتخاباتی خود را حفظ کرده است و ترجیح می‌دهد سخنرانی‌ها و حضور رسانه‌ای خود را حفظ کند، در مورد اطرافیانش هم همین تلاش را داشته است. اگرچه در انتخابات ریاست‌جمهوری شکست خورده‌اند اما برای اعضای ستادش احکامی صادر کرده است تا آستان قدس رضوی پایگاه این روزهای اصولگرایان باشد.

 

در میان احکامی که ابراهیم رییسی در طول مدتی که از ریاستش بر آستان قدس رضوی می‌گذرد صادر کرده است،‌ چهره‌های اصولگرای بسیاری صاحب منصب شده‌اند که البته سابقه اجرایی مشترکی هم داشته‌اند به نام «عضویت در دولت محمود احمدی‌نژاد.» احمدی‌نژادی‌ها همان‌طور که در ستاد انتخاباتی رییسی دست بالا را داشتند در آستان قدس رضوی هم احکام بی‌شماری گرفته‌اند که البته بیشترین میزان حضور آنها در سازمان اقتصادی رضوی است.

 

جایی که تصمیم‌گیری در مورد نزدیک به ۴۰ هلدینگ اقتصادی را رصد و در مورد آنها تصمیم‌گیری می‌کنند. در میان چهره‌هایی که در ماه‌های اخیر به آستان قدس رضوی پیوسته‌اند چهره‌هایی همچون فرهاد رهبر که این روزها ریاست دانشگاه آزاد اسلامی را بر عهده دارد یا مسعود میرکاظمی وزیر نفت و نیرو در دوره محمود احمدی‌نژاد هم به چشم می‌آید. در این میان سید نظام‌الدین موسوی، مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس هم به آستان قدس رضوی پیوسته است که نشان می‌دهد احتمالا خط و ربط رسانه‌ای این نهاد هم بی‌شباهت به خبرگزاری فارس نباشد.

 

فعالیت‌های اقتصادی آستان قدس و چند نکته

فعالیت‌های اقتصادی آستان قدس رضوی در همه سال‌های اخیر با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو بوده‌است. از جمله آنکه در روزهای مبارزات انتخاباتی ماجرای عدم پرداخت مالیات آستان قدس رضوی و شرکت‌های تابع آن با واکنش‌های بسیاری مواجه شد. در این میان اما ابراهیم رییسی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به این موضوع این‌گونه پاسخ داد که «حضرت امام با دست‌خط خودشان نوشتند آستان قدس رضوی و شرکت‌های وابسته مالیات ندهند و آن را برای زائران و فقرا هزینه کنند.»

 

موضوعی که با پاسخ و واکنش رییس سازمان امور مالیاتی کشور مواجه شد و تقوی‌نژاد گفت: «مقام معظم رهبری درباره معافیت مالیاتی آستان قدس رضوی و شرکت‌ها و موسسات وابسته، اشاره به این مهم می‌کند که معافیت آستان شامل مالیات‌های تکلیفی و مالیات بر ارزش افزوده نمی‌شود».

 

البته ابراهیم رییسی برای این موضوع هم پاسخ جالبی داشت و گفت: «ما در آستان قدس، مانند همه جاهای دیگر مالیات بر ارزش افزوده و مالیات تکلیفی را پرداخت می‌کنیم و حتی ۳ تا ۴ برابر مالیات پرداختی به فقرای سراسر کشور کمک می‌کنیم، برای آنها مسکن تهیه می‌کنیم، طعام به آنها می‌دهیم. ما حساب‌وکتاب تمام کارهایی که انجام شده را داریم و حتی به مردم اعلام می‌کنیم که در صورت عدم معافیت مالیاتی چقدر ممکن بود به آستان قدس مالیات تعلق بگیرد و ما چندین برابر آن را به فقرا کمک کردیم که در عمل کمک به دولت نیز محسوب می‌شود زیرا وظیفه دولت بوده و ما در آستان قدس آن را انجام دادیم.»

 

روزهای جدید پیش روی آستان؟

ابراهیم رییسی برای باخت به میدان انتخابات ریاست‌جمهوری نیامده بود. هرچند تمام نیرو و توان اصولگرایان صرف این کار شد اما آنچه اصولگرایان می‌خواستند به ثمر ننشست. ۱۶ میلیون رایی که ابراهیم رییسی توانست در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم کسب کند حاصل جمع آرای جبهه پایداری، حامیان محسن رضایی، حامیان باقر قالیباف، حامیان سعید جلیلی، حامیان علیرضا زاکانی و به بیانی همه اصولگرایان منهای حزب موتلفه بود اما رییسی با رفتاری که در ماه‌های پس از انتخابات از خود نشان داده است تا اندازه زیادی به این ذهنیت قوت می‌بخشد که احتمالا او نمی‌خواهد عنوان «کاندیدای شکست خورده انتخابات ریاست‌جمهوری» را در آینده سیاسی خود حمل کند و تمایل دارد چیزی بیشتر از این باشد.

 

هرچند در ماه‌های اخیر احکامی برای اصولگرایانی که به او نزدیکتر هستند صادر کرده است تا جمع‌شان جمع بماند اما به نظر می‌رسد که او برنامه‌های مهم‌تری هم برای آینده داشته باشد که با توجه به امکانات اقتصادی آستان قدس دست آنها را برای آینده بیشتر بازمی‌گذارد. در این میان خبرهای جدیدتری در مورد احتمال تغییر در برخی سازمان‌های زیر مجموعه آستان قدس رضوی نیز به گوش می‌رسد که قرار است سایر اعضای ستاد ابراهیم رییسی نیز به آستان قدس رضوی اضافه شوند.

 

در این میان اسم «میثم مداحی» ۲۸ ساله به‌عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی مدیریت بر مجموعه شهاب‌خودرو که زیر مجموعه آستان قدس رضوی است به گوش می‌رسید. چهره‌ای که در روزهای انتخابات ریاست بر ستاد فرزندان شهدا را برعهده داشته است و گویا از مدیر عاملی یکی از شرکت‌های زیر مجموعه بنیاد شهید به تازگی عزل شده است. بسیاری دیگر از چهره‌ها هم به صورت غیررسمی و بدون حکم این روزها در آستان قدس رضوی مشغول به کار هستند.

 

مشهد و خبرهای جدید

مشهد در روزهای اخیر آبستن رخدادهای بسیاری بوده است. علاوه بر تغییراتی که با رای یکپارچه مردم مشهد در شورای شهر این شهر رخ داده است و اصلاح‌طلبان را بر سر کار آورده است حالا در آستان قدس رضوی پایگاه اصولگرایان از همیشه قوی‌تر شده است. با‌این همه آغاز تجمعات از شهر مشهد آن هم با شعار علیه رییس‌جمهور از یک سو و همچنین اشاره رییس دفتر رییس‌جمهوری به آغاز شایعه استعفای رییس‌جمهور از این شهر نشان می‌دهد که رخدادها در مشهد شکل دیگری به خود گرفته است.

 

«وقایع‌اتفاقیه» همین‌طور در گزارشی در مورد پشت پرده هشتگ «پشیمانم»، از برخی تحرکات در سه استان خراسان پیش از آغاز تجمعات خبر داده بود. هرچه هست تولیت ۵۷ ساله آستان قدس رضوی هرچند کمتر از دو سال است که بر این صندلی تکیه زده اما رخدادهای سیاسی مشهد را هم افزایش داده است و هم اینکه گویا تنها نمی‌خواهد یک تولیت یا یک کاندیدای شکست خورده باشد.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش