چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳
۱۲:۰۶ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۴۷۷۰
سیاست داخلی

ناصری:

رسانه ملی در تحلیل‌های اجتماعی و سیاسی عقب‌ترین قافله است

عبدالله ناصری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره گفت‌وگو بین جریان‌های سیاسی و نقش صدا و سیما در این مساله گفت: صدا و سیما باید فضا را باز کند تا نمایندگان مردم معترض با مسئولان پشت یک میز به گفت‌وگو بنشینند اما متاسفانه این سازمان عقب‌ترین قافله در تحلیل‌های اجتماعی و سیاسی دارد.

عبدالله ناصری در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به آمار منتشر شده از سوی نهادهای رسمی کشور مبنی بر اینکه افرادی که در اعتراضات اخیر دستگیر شده‌اند زیر ۲۵ سال هستند آیا این به آن معنی نیست که یک شکاف بین نسل جدید و حاکمیت وجود دارد، گفت: بله قطعا چنین است، گزارشی که از دبیرخانه شورای امنیت ملی و وزارت کشور مشاهده شد نشان می‌دهد بیش از ۸۰ درصد دستگیرشدگان زیر ۲۷ سال هستند که از همین تعداد تقریبا ثلث آن‌ها زیر ۱۸ سال هستند و این به آن معنا است که نسل جدید از طبقه بالا دور افتاده است.

 

وی خاطرنشان کرد: افرادی که در این تجمعات دستگیر شدند دو گروه هستند؛ محصل‌ها و تحصیل کرده‌هایی که زیر دیپلم‌ هستند و اشخاصی که دارای مدارک دانشگاهی هستند. جزئیات آماری که توسط نهادهای رسمی  داده شده بسیار تکان‌دهنده است. این یعنی این‌که دو نسل انقلاب یعنی افرادی که  ۲۰ سال و ۴۰ سال دارند دچار ناامیدی و یأس شده‌اند .

 

بین نسل امروز و موسسأن انقلاب گسست بسیار عمیقی وجود دارد

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان این‌که باید توجه داشته باشیم مهم‌تر از ناامیدی احساس آن است، گفت: این آمار نشان می‌دهد نسل اول جمهوری اسلامی ایران (افرادی که  ۴۰ سال‌ دارند ) با مشکلاتی مانند بیکاری و ناکارآمدی در مدیریت کشور رو به رو هستند، این نسل باید در عرصه حضور فعال داشته باشد که چنین نیست؛ بنابراین نسل دوم یعنی‌‌ همان کسانی که  امروز وارد میدان شدند، آمده‌اند.

 

وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط سنی که این نسل دارد این امر می‌تواند بسیار خطرناک باشد؛ زیرا آنان بعضا احساسی، عاطفی، هیجانی و گاهی اوقات فاقد از تحلیل‌های روشن رفتار می‌کنند. در یک کلام بخواهیم نتیجه‌گیری کنیم این است که میان نسلی که انقلاب و جمهوری اسلامی ایران بنیان نهاد با نسلی که امروز شاهد بسیاری از ناکارآمدی‌ها و ناامیدی‌هاست گسست بسیار عمیق و شیار عظیمی وجود دارد.

 

همان اراده‌ای که برجام را به ثمر رساند امروز برای حل مشکلات باید به میدان بیاید

این عضو بنیاد باران در پاسخ به این سوال که برای این‌که این هیجانات را کنترل کنیم چگونه باید عمل کرد، گفت: ساختار دیوان‌سالاری و اداری کشور به گونه‌ای شده که کار‌ها بسیار سخت پیش می‌رود به همین جهت ناامیدی بروز کرده است.

 

وی ادامه داد: معتقدم با همان اراده‌ای که در سطوح بالا صورت گرفت و همه ارکان نظام به این نتیجه رسیدند که قطع‌نامه نه تنها کمر جامعه را می‌شکند بلکه کمر حاکمیت را می‌شکند و  برجام علیرغم شعارهای اولیه، باورها و تحلیل، بعد از هشت سال و با یک اراده جمعی در سطح حاکمیت به امضا رسید و برای حل مشکلات دیگر هم باید این اراده وجود داشته باشد.

 

ناصری تاکید کرد: امروز  اگر می‌خواهیم بحران‌های موجود حل شود، به یک اراده شبه برجامی نیاز داریم. اسمش را برجام داخلی نمی‌گذارم زیرا این برجام بحث تفاهم جریان‌های سیاسی بود؛ شاید بتوان گفت یک برجام کارآمد با مطلوبیت برای نسل جدید باید شکل بگیرد.

 

اعتراضات اخیر گفتمان مشخصی نداشت

وی با بیان اینکه فساد اداری و ساختاری  باعث می‌شود که برجام کارآمدی به سختی شکل بگیرد، عنوان کرد: جامعه باید شاهد اراده تغییر باشد، امروز پرونده بابک زنجانی یک پدیده عجیب و غریب در جمهوری اسلامی ایران است، دچار یک تشریفات قضایی شده است که جامعه و رسانه‌ها در برابر آن واکسینه شده‌اند حتی خبری هم که داده می‌شود برای مردم چندان قابل باور و عجیب نیست.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: پرونده‌های مشابه دیگری شکل گرفته و در مراجع ذی‌صلاح بلاتکلیف مانده است، جامعه امروز درک کرده است متاسفانه اراده جدی برای مبارزه با فساد و اصلاح ساختار اقتصادی و اداری وجود ندارد.

 

وی تاکید کرد: اگر اراده مبارزه با فساد وجود داشته باشد، می‌توان امیدوار بود که گشایشی حاصل شود در غیر این صورت به تعبیر بعضی از مسئولان امنیتی که این تجمعات را زلزله پنج ریشتری نامیدند، با توجه به شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی ممکن است زلزله‌ای با ریشترهای بالا‌تر را شاهد باشیم.

 

این عضو بنیاد باران خاطرنشان کرد: اعتراض‌های اخیر از شهرهای کوچک، مناطق محروم و مستضعفین  شروع شد که گفتمانی هم  نداشت.

 

در دوهه گذشته صدا وسیما نقش تحریک‌کننده داشته است

وی در پاسخ به این سوال که بحث گفت‌وگو که این روز‌ها از سوی مقامات مطرح می‌شود چقدر می‌تواند در کاهش این هیجانات نقش داشته باشد و صداوسیما در به ثمر رساندن آن چگونه می‌تواند رفتار کند، گفت: گفت‌وگو باید در رسانه ملی شکل بگیرد، متاسفانه عقب‌ترین قافله در تحلیل‌های اجتماعی و سیاسی صدا و سیما است. این سازمان از بسیاری از دستگاه‌ها و نهادهای ما عقب است.

 

ناصری یادآور شد: معتقدم صدا و سیما در بسیاری از مسائل طی سال‌های گذشته عملا نقش تحریک‌کننده را داشته است این نهاد مردمی که معترض مدنی واقعی بودند را تخریب کرد؛ حتما در گام نخست باید یک تغییر در رویه و ساختار  آن شکل بگیرد تا این رسانه تاثیرگذار به میدان بیاید و گفت‌وگوها را وسعت بخشد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه کنیم این گفت‌وگو اگر حتی بین دوجناح سیاسی باشد نباید فقط مختص چهره‌های سیاسی دو نظام و یا دولت که گرایش اصلاح‌طلبانه دارد با جریان رقیب خود اصولگرایان باشد بلکه سایر افراد هم باید حضور داشته باشند.  مثلا آقای جهانگیری حق دارد به عنوان یک مقام دولتی و مملکتی در تلویزیون حضور پیدا کند. مسائل و نقطه‌نظرات خود را مطرح کند و یا اعضای اصلاح‌طلب مجمع تشخیص مصلحت نظام باید فضا برایشان ایجاد شود تا به رسانه ملی بیایند.

 

رسانه حلقه وصل جامعه و حاکمیت است

وی تاکید کرد: رسانه حلقه وصل جامعه و حاکمیت است. امروز بعد از اتفاقات اخیر تلویزیون باید فضایی را ایجاد کند که به راحتی نمایندگان اقشار زیر ۳۰ سال که در آمار‌ها گفته و شنیده می‌شود در طرف دیگر میز گفت‌وگو بنشینند و با مسئولان گفت‌وگو کنند این اتفاق اگر بیفتد دیگر نیازی نیست استادیوم ورزشی،  فضاهای باز و یا میدان‌های بزرگ را برای اعتراض‌های مدنی خاص در اختیار معترضین قرار دهیم معتقدم اگر این اعتماد بین حاکمیت و مردم اتفاق بیفتد ما شاهدیم که تقاضاها مطلوب‌تر می‌شود و ما شاهد ساختارشکنی کمتری خواهیم بود.

 

ناصری ادامه داد: ‌متاسفانه صدا و سیما در طول دو دهه اخیر به  نقش خود عمل نکرده است و همشه آخرین نقطه قافله بوده است، باید میدانی ایجاد شود تا نمایندگان طبقات مختلف، افراد کف خیابان، تحصیل‌کردگان، بیکاران و احزاب در رسانه حضور پیدا کنند و با مسئولان به گفت‌وگو بنشینند.

 

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه یک اشتباه بزرگ در این میان رخ داده است و آن این است که می‌گویند دولت باید مسائل را حل و فصل کند. خیر چنین نیست،‌ در خوشبینانه‌ترین حالت شاید بتوان گفت دولت یک پنجم این قضیه است و مانند برجام باید یک اراده ملی وجود داشته باشد.

 

 

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش