به گزارش ایسنا، هادی خانیکی در نشستی از سلسله نشستهای اصلاحات همه جانبه در ایران با موضوع «اصلاحات امتداد انقلاب» که به همت حزب اتحاد ملت ایران اسلامی برگزار شده بود اظهار کرد:جریان اصلاحات در یک بستر قابل فهم جمعی شکل گرفت. ما جمعی از حامیان و حاضران انقلاب بودیم که بر اساس سیاستهای رسمی که اتخاذ شده بود از قبل از ۷۶ به حاشیه رفته بودیم. با خود فکر می کردیم که چه کار می شود کرد؟ با آقای خاتمی به این نتیجه رسیدیم که تجربههای خودمان را از انقلاب در مجله آیین بیان کنیم.
وی ادامه داد: چون در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفتیم، سیاست به آنجا رسید که وقتی مهندس موسوی نپذیرفتند در انتخابات حاضر شوند سراغ آقای خاتمی رفتیم. ایشان نمیپذیرفت. ما برای قانع کردن ایشان گفتیم ما که میخواستیم حرفهایمان را در یک مجله با تیراژ کمی بگوییم حالا برای کل مردم صحبت می کنیم.
این استاد دانشگاه گفت: حرفهای ما هم در آن زمان مورد توجه مردم قرار گرفت. من اصلاحات را مقابل انقلاب نمیدانم. اصلاحات در ادامه انقلاب صورت گرفت، آمد و شعارهای انقلاب را با رویکرد جامعه مدنی ارائه کرد. در اینجا است که نسبت بین اصلاحات و سیاست و قدرت مطرح شد.
وی ادامه داد: بعد از دولت اصلاحات ۸۴ ، در بنیاد باران ۱۲ مفهوم به عنوان مفاهیم اصلی اصلاحات مدون شد. اولی آن اصلاحات و مرام انسان بود، به طور کلی به نوع نگاه به انسان اشاره می شد.
خانیکی تشریح کرد: دومین اصلاحات و دین بود که به حضور فعال و مثبت دین در سپهر حیات اجتماعی نگاه میکرد. سومین اصلاحات و قانون اساسی بود. یکی از ویژگیهای انقلاب ما این بود که خیلی زود به قانون اساسی رسید.
وی ادامه داد: چهارمین اصلاحات و دموکراسی بود؛ چرا که سیر تحول دموکراسی موضوع قابل توجه و نقد است. اصلاحات و استقلال و تمامیت ارضی ایران موضوعات بعدی ما بود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: اصلاحات و عدالت هفتمین مفهوم مدون اصلاحات بوده است. هشتمین اصلاحات و توسعه است. وقتی که من به اصلاحات و توسعه اشاره می کنم منظورم ابعاد مادی و معنوی آن تواما هست.
وی خاطرنشان کرد: نهمین موضوع جمع بندی ما اصلاحات و اقتصاد پویا بوده است. دهمین اصلاحات و امنیت است آن هم با توجه به تغییراتی که مفهوم امنیت داشته است. هیچ کشوری نمی تواند بر مشکلات خودش چیره شود مگر آنکه از موقعیت برجسته ای برخوردار شود. اصلاحات و اخلاق هم آخرین مورد از مفاهیم ما بود.
خانیکی گفت: جامعه دستخوش تغییرات پر دامنه است، باید دید باز تعریف این مفاهیم در کجا است. همه ما می گوییم باید مبانی اصلاحات روشن باشد تا راهکارها از دل راهبردها بیرون بیاید اما همه این موضوعات در مقابل مسئله امروز ایران قرار می گیرد.
وی در خاتمه ابراز عقیده کرد: نکته پایانی حرف من این است که به دلیل تغییرات جامعه، سخن من این است که ایران هیچ آیندهای روشنتر از اصلاحات ندارد.
- 16
- 4