شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۰۰ - ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۴۸۳۹
سیاست داخلی

تأیید رسمی دفن جسد مومیایی منسوب به رضاشاه

مومیایی کشف شده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

پس از مدت‌ها اظهارات مبهم و کلی‌گویی درباره سرنوشت مومیایی کشف‌شده در شهر‌ری و خبرهای تأییدنشده از دفن آن، فرماندار ویژه شهرستان ری از دفن بقایای جسد مومیایی کشف‌شده در طرح توسعه حرم حضرت عبد‌العظیم (ع) توسط مسئولان حرم خبر داد.

 

هدایت‌الله جمالی‌پور درباره اخباری که به‌تازگی در شبکه‌های اجتماعی درباره جسدی مومیایی که چندی پیش در محوطه حرم عبدالعظیم (ع) کشف شد، گفت: مسئولیت دفن اجساد در اماکن عمومی با شهرداری‌ها و در اماکن متبرکه با هیئت امنا و مسئولان این اماکن است و فرمانداری در‌این‌باره هیچ‌گونه نقش و مسئولیت مستقیمی ندارد.

 

او افزود: از‌آنجایی‌که جسد مد نظر در محوطه حرم عبدالعظیم (ع) کشف شده است، مسئولیت دفن این جسد نیز با آستان مقدس است و ضرورتی به دخالت دیگر دستگاه‌ها در‌این‌باره نداشت.

 

جمالی‌پور درباره چگونگی کشف این جسد نیز افزود: در طرح توسعه اماکن قدیمی و متبرکه، بقایایی از اجسادی که از گذشته‌های دور دفن شده‌اند، پیدا می‌شود و این اجساد با رعایت موازین شرعی در مکان‌های مناسب به دست متولیان امر دفن می‌شوند.

 

فرماندار شهر‌ری درباره هویت جسد مومیایی و موارد مطرح‌شده درباره تعلق آن به پهلوی اول گفت: من هم این اخبار را در فضای مجازی و در سطح جامعه شنیده‌ام. این سؤال را باید کارشناسان میراث فرهنگی پاسخ دهند.

 

او در‌این‌باره که آیا تأیید می‌کند که جسد کشف‌شده، مومیایی بوده یا خیر، افزود: باید دستگاه‌های مسئول و متخصصان فنی در‌این‌باره نظر دهند و من کارشناس این موضوع نیستم.

 

او همچنین در بخشی از این مصاحبه با گلایه از یکی از خبرگزاری‌ها، گفت: من جز خبرگزاری دانشجویان ایران با هیچ خبرگزاری دیگری در‌این‌باره مصاحبه نداشته‌ام؛ اما متأسفانه در فضای مجازی دیدم که به‌ نقل از یکی از خبرگزاری‌ها خبری از زبان من مبنی بر جسد کشف‌شده در حرم عبدالعظیم (ع) نقل شده است که این کار خارج از اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌هاست.

 

از طرفی پیش‌از‌این رئیس سازمان پزشکی قانونی اعلام کرده بود که با انجام آزمایش‌های دی‌‌ان‌‌ای می‌توان هویت جسد مومیایی را تشخیص داد؛ اما گفته‌های رئیس سازمان پزشکی قانونی حاکی از آن است که هیچ جسد مومیایی تحویل این سازمان نشده است. احمد شجاعی که در لرستان در نشست خبری با اصحاب رسانه سخن می‌گفت، در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره تحویل مومیایی‌ که به‌تازگی در گودبرداری‌های اطراف حرم عبدالعظیم حسنی در شهر‌ری پیدا شده و برخی آن را به رضاخان منتسب کرده‌اند، با بیان اینکه امکان تشخیص اجساد مومیایی وجود دارد، گفت: تاکنون چنین چیزی تحویل پزشکی قانونی نشده است.

 

بیش از ۱۰ روز پیش به دنبال اجرائی‌کردن طرح توسعه شبستان غربی حرم عبدالعظیم (ع) شهرری، لودر در حال کار به جنازه‌ای برخورد می‌کند که برخی افراد آن را مومیایی اعلام می‌کنند و به دلیل پیداشدنش در مکان سابق مقبره بنیان‌گذار پهلوی، آن را به این شخصیت نسبت می‌دهند؛ اما از سوی دیگر، متولیان حرم آن را یک جسد معمولی می‌دانند که حتی چهره‌اش قابل تشخیص نبوده؛ بنابراین آن را در نقطه‌ای دیگر از شبستان دفن می‌کنند.

 

در میان انکار متولیان حرم عبدالعظیم (ع) و سندهایی که برخی از رسانه‌ها برای اثبات این فرضیه داشته‌اند و البته تأیید زودهنگام حسن خلیل‌آبادی، رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران، مبنی بر مومیایی‌بودن جسد کشف‌شده و احتمال تعلق آن به رضاشاه پهلوی و حتی گمانه‌زنی‌هایی درباره انتقال مومیایی به نقطه‌ای دیگر یا دفنش در یک مکان دیگر، مهم‌ترین نکته حائز اهمیت، سکوت متولیان میراث فرهنگی بود که چندی پیش شکسته شد.

 

علی‌اصغر مونسان، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، درباره علت این موضوع گفته بود: «حوزه میراث فرهنگی به‌نوعی حوزه کارشناسی است. از ما باید خواسته شود تا در این زمینه وارد شویم. ما آمادگی کار کارشناسی را داریم. اکنون نیز در حال پیگیری هستیم که ببینیم موضوع چه بوده است».

 

او در پاسخ به این پرسش که اکنون وضعیت این مومیایی چه شده است؟ می‌گوید: «به‌ نظرم باید از بخش‌هایی که الان به آنها مربوط می‌شود و در اختیار آنهاست، این پرسش را بپرسید».

 

در حالی مونسان این نکته را تأکید می‌کند که در تازه‌ترین اظهارنظرها، دلاور بزرگ‌نیا، مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران، در گفت‌وگو با ایلنا اعلام کرده است «این مسئله در حیطه میراث فرهنگی نیست و «اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی» قرار شده تصمیم نهایی را درباره این مومیایی اعلام کند».

 

پیش‌از‌این نیز هر‌کدام از مسئولان میراث ‌فرهنگی در پاسخ به پرسش‌های رسانه‌ها برای هرگونه اظهارنظری اعلام می‌کردند که «این مسئله به مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران مربوط می‌شود و او باید در این زمینه پاسخ دهد».

 

از سوی دیگر، هدایت‌الله جمالی‌پور، فرماندار شهر‌ری، با اشاره به اینکه موضوعات مهم‌تری هست که خبرنگار می‌تواند به آنها بپردازد، افزوده بود «مرده‌ای بوده که پیدا شد و حالا هم دفن شده دیگر. الان یک ماه است که از این مسئله گذشته. این موضوع را باید از طریق تولیت حرم پیگیری کنید».

 

 

sharghdaily.ir
  • 15
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش