چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۳۶ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۶۵۰۷
سیاست داخلی

تجمع در ورزشگاه‌ها یا مقابل سازمان‌ها/ امنیت معترضان در مکان‌های تعیین شده چقدر است؟

پلیس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
نمایندگان مجلس می‌گویند: چالش اصلی و دغدغه معترضان این است که پس از اعتراض با مشکل امنیتی روبرو نشوند؛ یعنی فردا برای معترضان تشکیل پرونده ندهند یا دانشجویی که به صحنه آمده ستاره‌دار نشود.

به گزارش رویداد۲۴، اغراق نیست اگر سال ۹۶ را سال اعتراض‌ها بنامیم، چه اینکه وزیر کشور هم در آماری گفته بود در شش ماهه نخست سال، به ازای هر روز سه اعتراض در کشور وجود داشته است. دامنه اعتراضات در دی‌ماه سال به اوج خود رسید و در سال ۹۷ هم همچنان در شهرهای مختلف ادامه یافت تا در نهایت در پی مسائل امنیتی، دولت طرح سازماندهی مکان‌های اعتراض را تصویب کرد.

 

طرحی که بر پایه آن ورزشگاه‌های دستجردی، تختی، معتمدی، آزادی و شهید شیرودی، بوستان‌های گفت‌وگو، طالقانی، ولایت، پردیسان، هنرمندان، شهر و ضلع شمالی مجلس شورای اسلامی به عنوان محل‌های مناسب تجمع در کلانشهر تهران تعیین شدند. همچنین در سایر شهرها، شوراهای تأمین برای شهرهای با جمعیت کمتر از یک میلیون نفر، یک محل و با جمعیت بیش از آن، ۲ محل تعیین می‌کنند. 

 

نکته اصلی اینجاست که تا کنون دولت مجوز اعتراض برای منتقدان صادر نکرده است و معمولا مجوزها برای مراسمی همچون سالگرد ۹ دی، اعتراض به تجمعات دی‌ماه، اعتراض به رژیم صهیونیستی، اعتراض به سیاست‌های آمریکا و مواردی از این دست بوده و برای تجمع اعتراضی کارگران، معلمان یا دانشجویان  مجوزی صادر نشده است که اکنون دغدغه مکان آن وجود داشته باشد. به بیان دیگر موضوع تجمع اعتراضی هنوز برای حاکمیت به رسمیت شناخته نشده است که مکان آن دغدغه دولت باشد. 

 

حال باید منتظر بود و دید تعیین مکان‌هایی برای تجمع معترضان، منجر به صدور مجوز برای آن‌ها خواهد شد و آیا معترضان خواهند توانست بدون دغدغه با حضور در این مکان‌ها مطالبات خود را فریاد بزنند یا خیر؟

 

در تجمعات مجوزدار، افراد دغدغه برخورد ندارند

احمد انارکی‌محمدی، نماینده رفسنجان و انار در ارزیابی خود از انتخاب محل‌هایی از سوی دولت برای تجمع معترضان، گفت: به نظر می‌رسد اینکه دولت مکان‌هایی را برای اعتراضات قانونی تعیین کرده کار خوبی صورت گرفته و همین رویکردی که اکنون در دستور کار مسئولان است را سال‌ها پیش بسیاری از کشورها به اجرا در آوردند.

 

او در خصوص اینکه این روند شاید منجر به شناسایی معترضان شود، افزود: اگر اعتراض و تجمع بر اساس قانون باشد دیگر دغدغه شناسایی و برخورد با معترضان مطرح نیست چون از ابتدا تا انتها، کار با هماهنگی صورت گرفته است. شخصاً با اینکه محل‌هایی برای اعتراض تعیین شود موافقم زیرا هم اعتراض قانونی می‌شود و هم رسانه‌ها برای پوشش صدای معترضان به محل مورد نظر می‌آیند.

 

رسانه‌ها صدای معترضان از محل‌های دور را به گوش می‌رسانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: شاید عده‌ای بگویند کاش تجمع در مقابل سازمان مورد نظر می‌بود که صدای آن‌ها به راحتی به گوش همان مدیران خاص می‌رسید ولی باید گفت در عصر رسانه و با وجود پوشش خبری که صورت می‌گیرد مطالبات معترضان به سرعت به گوش مسئولان خواهد رسید.

 

وزارت کشور مجوز اعتراضات را صادر کند

حیدرعلی عابدی نماینده اصفهان در خصوص تصمیم دولت برای انتخاب محل‌هایی برای تجمع معترضان، گفت: این تصمیم شایسته تقدیر است و من معتقدم خیلی خوب بود که قسمتی از حرم امام(ره) را هم برای این تجمعات انتخاب می‌کردند زیرا امام خمینی به عنوان یکی از رهبران آزادی‌خواه جهان مطرح بوده و شاید حضور معترضان آن هم بصورت قانونی در آن مکان، پیام‌های خوبی را به بیرون مخابره می‌کرد.

 

او ادامه داد: اینکه دولت معترضان را به رسمیت شناخت و برای آن‌ها مکان‌هایی را تعیین کرده تا آن‌ها اعتراضات خود را مطرح کنند و از طرفی مطالباتشان رسانه‌ای شود یک گام مثبت است. البته دولت باید بطور جدی امنیت افراد معترض را تامین کند تا آن‌ها بدون دغدغه از لحظه‌ای که وارد مکان اعتراض می‌شوند تا لحظه‌ای که این مکان را ترک می‌کنند آرامش فکری داشته باشند. این نوع اعتراض‌ها را باید چند سال تمرین کرد تا فرهنگ اعتراض قانونی و اخلاقی در کشور نهادینه شود. در برخی کشورهای پیشرفته و صاحب دموکراسی گاهی اعتراضات و اعتصابات به چند روز هم می‌رسد اما هیچ خسارتی به اموال عمومی کشور و حتی خصوصی افراد وارد نمی‌کنند. نیاز است که در کشور ما هم یک بار برای همیشه این اتفاق بیافتد و معترضان در امنیت کامل فقط به بیان مطالبات خود بپردازند.

 

عابدی در پاسخ به چالش‌های این موضوع، گفت: اولین چالشی که در این موضوع وجود دارد این است که حال وزارت کشور باید مجوز لازم را برای معترضان صادر کند. یعنی در ادامه مشخص خواهد شد که چقدر دولت تحمل شنیدن صدای مخالف را دارد که امیدوارم این موضوع بدون نگاه سیاسی به نتیجه لازم برسد. چالش بعدی این است که نیروی انتظامی چقدر می‌تواند این‌گونه فضاها را مدیریت کند و برخوردی در شان معترضان را داشته باشد. چالش دیگر هم می‌تواند نوع پوشش خبری این نوع تجمعات باشد که باید دید دولت چقدر اجازه خواهد داد که خبرنگاران بتوانند با حضور خود در این مکان‌ها به پوشش این اعتراضات بپردازند.

 

باید امنیت پس از اعتراض مردم تامین شود

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده رشت در گفت‌وگو با رویداد۲۴ درباره تصمیم دولت در خصوص انتخاب مکان‌هایی برای اعتراضات مردم، گفت: دولت مکان‌هایی را برای اعتراض قشرها و صنف‌های مختلف جامعه در نظر گرفته و این اتفاق مبارکی است و اینکه برخی می‌گویند ما باید حتماً در مقابل همان سازمان تجمع کنیم را قبول ندارم زیرا نمی‌توان این حجم از مکان را برای معترضان که می‌خواهند اعتراض قانونی داشته باشند را مهیا کرد. در کل، موضوع با اهمیت اجازه تجمع است که ان‌شاءالله این اتفاق به وقوع خواهد پیوست تا صدای معترضان به گوش مسئولان برسد.

 

او در ادامه افزود: چالش اصلی و دغدغه معترضان این است که پس از اعتراض با مشکل امنیتی روبرو نشوند؛ یعنی فردا برای معترضان تشکیل پرونده ندهند یا دانشجویی که به صحنه آمده، ستاره‌دار نشود. از دولت بابت چنین تصمیمی قدردانی می‌کنم و خواهشمندم همان‌طور که این تصمیم گرفته شده، امنیت پس از اعتراض مردم هم تامین شود که این موضوع به اعتمادسازی در کشور بسیار کمک خواهد کرد. مردم معترض باید باور داشته باشند که وقتی در این مکان‌ها حاضر می‌شوند فردا با مشکل گزینشی یا غیره مواجه نخواهند شد چون اگر این اتفاق بیافتد این روند قانونی آن‌طور که باید و شاید انجام نمی‌شود و مردم به این مکان‌ها برای حضور و رساندن صدای خود به مسئولان اعتماد نخواهند کرد. 

 

محمد آیتی

 

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش