دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۷۱۶۸
سیاست داخلی

موسویان: ترامپ با خروج از برجام ایران را به سمت بلوک شرق هل داد

حسین موسویان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای تاکید کرد: ترامپ با خروج از برجام ضمن اینکه شانس همکاری‌های منطقه‌ای با ایران را کشت، ایران را به سمت بلوک شرق هل داد ضمن اینکه تشنج در روابط ایران و آمریکا را هم افزایش داد.

به گزارش ایلنا، سیدحسین موسویان طی سخنرانی در شورای روابط خارجی ایالت ورمونت آمریکا با موضوع «سه تاثیر کلان خروج ترامپ از برجام» گفت: خروج ترامپ از برجام عواقبی فراتر از روابط ایران و آمریکا و حتی موضوع هسته‌ای دارد.

 

برجام برجسته‌ترین توافق تاریخ عدم اشاعه بعد از دوران جنگ سرد است

این دیپلمات سابق کشورمان با بیان اینکه برجام برجسته‌ترین توافق تاریخ عدم اشاعه بعد از دوران جنگ سرد است که ترامپ متاسفانه آن را توافقی هولناک خوانده است، تصریح کرد: ترامپ مهمترین دستاورد و سرمایه تاریخ عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای را به چالش کشده است. واقعیت مهم است که ایران عضو معاهده ان‌پی‌تی است و بمب هسته‌ای هم ندارد در حالی که اسراییل هم معاهده را نپذیرفته و هم تنها بازیگر در خاورمیانه است که صدها بمب اتم دارد، اعتقادی به عاری‌سازی خاورمیانه از سلاح‌های هسته‌ای ندارد و در این زمینه هم همکاری نکرده و نخواهد کرد.

 

اسراییل اعتقادی به عاری‌سازی خاورمیانه از سلاح‌های هسته‌ای ندارد

وی با بیان اینکه اولین تاثیر منفی خروج ترامپ از برجام بر کل موضوع عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای است، اظهار داشت: ایران طبق برجام حداکثر نظارت و شفافیت در برنامه هسته‌ای خود را پذیرفته و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بارها تایید کرده که ایران به تعهداتش پایبند بوده است.

 

ترامپ با خروج از برجام، آمریکا را به دوران خطرناکی در خاورمیانه سوق داده است

موسویان در تشریح دیگر تاثیرات منفی خروج امریکا از توافق هسته‌ای خاطرنشان کرد: دومین تاثیر منفی آن بر صلح و ثبات منطقه است. ترامپ با خروج از برجام، آمریکا را به دوران خطرناکی در خاورمیانه سوق داده است. بحران هسته‌ای ایران تنها مورد از بحران‌های جاری خاورمیانه است که از طریق دیپلماسی حل شده است ضمن اینکه از موارد نادری است که همه قدرت‌های جهانی در دستیابی به این توافق همکاری تلاش مشترک داشتند، چیزی که برای حل سایر بحران‌های منطقه بدان نیازمندیم.

 

برجام امید حل بحران‌های خاورمیانه را از طریق دیپلماسی را ایجاد کرده بود

وی با بیان اینکه منطقه خاورمیانه به سمت سقوط کامل پیش می‌رود، ابراز داشت: اکثر بی‌ثباتی‌های موجود منطقه هم به خاطر جنگ‌های آمریکا است همچون حمله نظامی به افغانستان و عراق و مشارکت در تجاوز نظامی به لیبی و یمن و سوریه. برجام کورسویی از امید به وجود آورده بود که شاید بتوان از طریق دیپلماسی و همکاری، سایر بحران‌های جاری منطقه را حل کرد، مسیری که برای دستیابی به صلح در منطقه، غیرقابل اجتناب است.

 

استراتژی ترامپ در مورد ایران باعث تشدید ناامنی بیشتر در منطقه می‌شود

معاون اسبق شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه استراتژی ترامپ در مورد انزوای اقتصادی و سیاسی ایران باعث تشدید ناامنی بیشتر در منطقه شده و آمریکا را بیش از گذشته در بحران‌های منطقه همچون سوریه و یمن و افغانستان و عراق، غرق خواهد کرد، بیان کرد: صلح در منطقه بدون همکاری با ایران به دست نخواهد آمد. ایران یک قدرت منطقه است و به آمریکا اجازه نخواهد داد که جایگاه منطقه‌ای‌اش را نادیده بگیرد.

 

اعتماد متقابل ایران و آمریکا صفر است

موسویان با بیان اینکه سومین تاثیر منفی خروج ترامپ از برجام بر روابط دوجانبه ایران و آمریکا است، یادآور شد: روابط دو کشور در چند دهه گذشته قربانی محاسبات و درک غلط از واقعیات بوده است. اعتماد متقابل ایران و آمریکا صفر است. بعد از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، خصومت در روابط آمریکا و ایران آغاز شد و تاکنون ادامه داشته است. این در حالی است که دو کشور در طول یک قرن از ۱۸۵۶ تا ۱۹۵۳ بهترین روابط دوستانه و استراتژیک را داشتند.

 

آمریکا در سال ۱۹۵۳ با کودتا در ایران دموکراسی را کشت

وی ادامه داد: بی‌اعتمادی ایرانی‌ها از زمانی که سازمان سیا حکومت مردمی مصدق در ایران را در سال ۱۹۵۳ با یک کودتا سرنگون کرد، آغاز شد. در حقیقت آمریکا در سال ۱۹۵۳ با کودتا در ایران دموکراسی را کشت. علت وقوع انقلاب ایران هم سلطه آمریکا و دیکتاتوری شاه بود. بعد از انقلاب آمریکا از تجاوز صدام به ایران حمایت کرد که صدها هزار ایرانی قربانی این تجاوز شدند. بعد از تجاوز صدام هم آمریکا دنبال تغییر رژیم در ایران بوده با حداکثر فشار.

 

مقداری کاهش تشنج در روابط ایران و آمریکا را در دور دوم اوباما داشتیم

سفیر اسبق ایران در آلمان با بیان اینکه تنها در دوران مذاکرات هسته‌ای در دور دوم ریاست جمهوری اوباما، مقداری کاهش تشنج در روابط ایران و آمریکا را داشتیم، عنوان کرد: این دوران تنها زمانی بود که رئیس‌جمهور آمریکا، اوباما، در سازمان ملل رسما اعلام کرد که دولتش سیاست تغییر رژیم در ایران را دنبال نمی‌کند و آماده گفت‌وگوی مستقیم براساس احترام متقابل است.

 

خروج ترامپ از برجام، موید مواضع آیت‌الله خامنه‌ای است

موسویان با بیان اینکه اولین مذاکرات جدی رسمی دو کشور منجر به حل بحران هسته‌ای از مسیر دیپلماسی شد، گفت: اکنون ترامپ مجدد به سیاست تغییر رژیم در ایران بازگشته و از برجام هم خارج شد. خروج ترامپ از برجام، موید مواضع آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر عالی ایران است که از ابتدای مذاکرات هسته‌ای تاکید کرد که آمریکا قابل اعتماد نیست.

 

ترامپ با خروج از برجام ایران را به سمت بلوک شرق هل داد

وی افزود: ترامپ با خروج از برجام ضمن اینکه شانس همکاری‌های منطقه‌ای با ایران را کشت، ایران را به سمت بلوک شرق هل داد ضمن اینکه تشنج در روابط ایران و آمریکا را هم افزایش داد.

 

ترامپ گفت قطر، عربستان و امارات از تروریسم حمایت کرده‌اند اما قول داده‌اند که متوقف کنند

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در دولت اصلاحات با بیان اینکه اتهامات آمریکا علیه ایران سیاسی و بی‌اساس است، اظهار داشت: برای مثال در مورد تروریسم شما شاهد بودید که ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا در دیدار اخیر با امیر قطر گفت که قطر، عربستان و امارات از تروریسم حمایت کرده‌اند منتهی الان قول داده‌اند که متوقف کنند و مهم این است که آنها از ما ده‌ها میلیارد دلار اسلحه می‌خرند. ببینید با چه فاجعه‌ای روبه‌رو هستیم که رییس‌جمهور آمریکا در حضور هفت میلیارد انسان روی کره زمین رسما اعتراف می‌کند که متحدین منطقه آمریکا حامی تروریست هستند اما چون از آمریکا اسلحه می‌خرند، اشکال ندارد.

 

کاخ سفید اتحاد جدیدی با اسرائیل و عربستان علیه ایران تشکیل داده است

موسویان با بیان اینکه کاخ سفید اتحاد جدیدی با اسرائیل و عربستان علیه ایران تشکیل داده که طبیعتا باعث خواهد شد ایران هم ائتلاف منطقه‌ای و بین‌المللی خود برای مقابله با آمریکا را تشکیل دهد، تصریح کرد: با این وضعی که ترامپ برای برجام به وجود آورده، اگر اروپایی‌ها نتوانند به تعهدات اقتصادی خود در برجام عمل کنند، احتمالا ایران هم از برجام خارج خواهد شد.

 

دیپلماسی بعد از برجام، می‌توانست مبنای جدیدی برای حل بحران‌های منطقه‌ای باشد

وی اضافه کرد: در حالی که بعد از برجام، دیپلماسی می‌توانست مبنای جدیدی برای حل بحران‌های منطقه‌ای باشد زیرا رهبر عالی ایران علیرغم همه بدعهدی‌ها و بی‌اعتمادی‌ها به آمریکا، فرمود که اگر آمریکا به تعهدات خود در موضوع هسته‌ای عمل کند، ممکن است ایران در مورد سایر مسائل گفت‌وگو کند.

 

اسرائیل نقش تخریبی اول را در روابط آمریکا و ایران بازی می‌کند

این دیپلمات سابق کشورمان درپاسخ به سوال یکی از حضار در مورد نقش اسرائیل در مناسبات آمریکا و ایران خاطرنشان کرد: اسرائیل نقش تخریبی اول را در روابط آمریکا و ایران بازی می‌کند. نتانیاهو سعی کرد که اوباما به ایران حمله نظامی کند و توافق هسته‌ای را هم امضاء نکند اما اوباما در مقابل او ایستاد و زیر بار نرفت اما امروز نفوذ نتانیاهو در کاخ سفید از وزیر امور خارجه و حتی کنگره آمریکا هم بیشتر است. ایران همیشه معتقد بوده که اساس سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا براساس منافع اسرائیل تعریف و اجراء شده و می‌شود.

 

تعریف داستان راننده اسنپ

موسویان در پایان با بیان داستانی ابراز داشت: افکارعمومی ایران هم از این واقعیت مطلع است. برای مثال یک نمونه برای شما تعریف کنم. ما در ایران سیستم تاکسیرانی اسنپ داریم مشابه سیستم اوبر در آمریکا. من اخیرا ایران بودم و در راه برگشت به فرودگاه، راننده اسنپ مرا شناخت و گفت آقای موسویان! شما در آمریکا زندگی می‌کنید؟ گفتم بله. گفت الان هم عازم آمریکایید؟ گفتم بله. گفت پیغامی برای نخست‌وزیر ترامپ و رئیس‌جمهور نتانیاهو دارم. گفتم ظاهرا اشتباه می‌کنید چون ترامپ رییس‌جمهور آمریکا است و نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل.

 

وی ادامه داد: راننده پاسخ داد نخیر شما اشتباه می‌کنید چون رئیس‌جمهور واقعی آمریکا نتانیاهو است و آقای ترامپ هم نخست‌وزیر اسرائیل است. بهتر است نخست‌وزیر ترامپ به همان بیت‌المقدسی برود که پایتخت اسرائیل کرده و رئیس‌جمهور نتانیاهو هم به واشنگتن برود و آمریکا را رسما اداره کند! من واقعا از این همه درک و شعور سیاسی او شوکه شدم اما این باور عموم مردم ایران است که رییس‌جمهور آمریکا در سیاست‌های خاورمیانه‌ای پیرو نخست‌وزیر اسرائیل است.

 

معاون اسبق شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه اکنون عربستان و امارات با اسرائیل متحد شده و مشترکا برای غرق کردن آمریکا در جنگ با ایران حداکثر تلاش خود را بکار بسته‌اند، عنوان کرد: من امیدوارم که مردم و اندیشمندان و کنگره آمریکا مانع روند فعلی سیاست‌های تخاصمی کاخ سفید با ایران شده و دو کشور را در مسیر صلح قرار دهند.

 

 

  • 21
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
امریکا به تنهایی ۷۰ درصد اقتصاد و ۹۰ درصد سلطه نظامی دنیا رو داره شرق کجا بود بفرمایین ما هل داد به عصر حجر ترتیبات عصر مالحجر / عصرالحجر / عصرالقجر / عصر الرضا/ عصر نور
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش