چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۷۷۵۴
سیاست داخلی

واكنش‌های تند به نويسندگان و امضاكنندگان مذاكره با آمريكا ادامه دارد

مذاکره با ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

پیروز مجتهدزاده: پیشنهاد آقایان، عزت و شرف ملی ایران را تأمین نمی‌کند، ما نمی‌دانیم این افراد به چه مناسبت‌هایی این توصیه‌ها را می‌کنند.

 

علی مطهری: درحالی‌که ما شاهد زورگویی و قلدری آمریکا هستیم، اکنون مذاکره با این کشور مصلحت نیست

 

محمدهاشمي: هرگونه مذاکره مجدد با آمریکا چیزی جز اتلاف وقت برای کشور نیست

 

علي صوفي: نگارش این نامه در شرایطی که آمریکا روز به روز بر تحریم‌ها می‌افزاید،‌ تسلیم شدن و بالا بردن دست‌ها در برابر آمریکاست حميد آصفي: تجربیات ما می‌گوید که دولت آمریکا به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست و این شرایط برای ترامپ مضاعف است

 

اسماعيل دوستي: اگر از اصول جمهوری اسلامی عدول کنیم، بي‌شك به خون شهدا و آرمان‌های امام(س) خیانت کردیم

 

محمدباقر نوبخت: عقل سیاسی امضاكنندگان در این زمینه کامل نیست که چنین توصیه‌ای می‌کنند

 

احمدزيدآبادي: چنان هیاهویی بر سر درخواست چند نفر برای مذکره با دولت ترامپ به پا کرده اند که گویی آسمان به زمین رسیده است

 

بازي‌هاي سياسي در ايران تمامي ندارد و هر اقدامي كه از جانب جرياني در دستور كار قرار مي‌گيرد به وسيله يك جناح براي تخريب طرف مقابل تبديل مي‌شود. در همين راستا چندي پيش برخي از افرادي كه فعالان سياسي و اجتماعي محسوب مي‌شوند در نامه‌اي تاكيد كردند كه بايد با ترامپ مذاكره كرد و اين مذاكرات «مي‌تواند با قدرت و از موضع حفظ منافع ملي دنبال شود» و «در صورت هرگونه زياده‌خواهي يا عدم ارايه تضمين براي پابرجا ماندن تعهدات، راه بازگشت هميشه باز است».

 

نويسندگان اين نامه با اشاره به از دست رفتن فرصت مناسب دولت باراك اوباما از مسئولان تصميم‌گير نظام خواسته‌اند «فارغ از جنگ‌هاي رواني كاخ سفيد با يك تصميم ملي اعلام كنند كه حاضر به انجام مذاكرات بدون قيد و شرط با آمريكاست تا قدمي در راه‌حل مشكلات و اختلافات برداشته شود». رسانه‌ها بعد از انتشار اسامي اين افراد نوشتند:«يكي از نكات جالب اين نامه كنار هم قرار گرفتن نام‌هايي است كه قرابت سياسي كمي با يكديگر دارند. از امضا‌كنندگان اين نامه مي‌توان به غلامحسين كرباسچي، احمد منتظري، ابوالفضل بازرگان، جلال جلالي‌زاده، جميله كديور، صديقه وسمقي، حسن فرشتيان، رضا عليجاني، حسين كروبي، عيسي سحرخيز، حسن اميني، محمدصادق جوادي‌حصار، علي كشتگر، ويدا فرهودي، حميد آصفي و بهروز خليق اشاره كرد».

 

گفتني است بعد از اين نامه بود كه حملات فراواني به امضاكنندگان آن صورت گرفت و در اين بين رسانه‌ها به سراغ يكي از سرشناس‌ترين افراد حاضر در اين ليست يعني غلامحسين‌كرباسچي رفتند تا از او درباره جزييات و شائبات نامه سوال كنند. كرباسچي در گفت‌وگوي خود با اعتماد در رابطه با يك سوال اصلي كه واكنش حاكميت به اين نامه چه خواهد بود؟ اعلام كرد كه حاكميت جمع بندي‌هاي خاص خود را دارد. اين نامه به معناي تصميم‌گيري براي مذاكره مجدد با آمريكا نيست بلكه يك نظر و تحليل سياسي است كه توسط يك جمع ارايه شده است. اين نظر و تحليل با توجه به مجموعه بن بست‌ها و مشكلاتي است كه آمريكا پس از خروج از برجام با آن‌ها مواجه شده‌است. آمريكا امروز در وضعيت خوبي به ويژه در برابر كشور‌هاي اروپايي قرار ندارد و ما مي‌توانيم از اين فرصت استفاده لازم را داشته باشيم اما اين نامه در فضاي سياسي ايران تعيين‌كننده نيست بلكه يك تحليل است.

 

حاكميت و دولت همواره به مجموعه تحليل‌ها و نظر‌ها توجه كرده‌اند. در اين ميان ممكن است به چند نظر توجه كنند و با برخي نظرات و تحليل‌ها به صورت كلي مخالف باشند. درباره شرايط كنوني كشور نظرات مختلف است. براي مثال ما در برخي موضوعات شاهد برخورد‌هاي بسيار تند و خشني هستيم اما در مقابل در برخي موضوعات ديگر شاهد برخورد‌هايي هستيم كه با يك تحليل و نظر مانند همين نامه موافقت و به آن عمل شده است. به لحاظ بين‌المللي و سياسي ما به ژستي كه در اين نامه اشاره شده است، نياز داريم. اين ژست آن است در صورتي كه آمريكا و ترامپ تضمين دهند ديگر بد‌عهدي رخ ندهد و اعتماد ايران را بازسازي كند، ايران حاضر به گفت‌وگو خواهد بود. اين يك ژست منفي نيست.

 

يكي از مسائلي كه سبب شائباتي شده‌است، نبود نزديكي سياسي و فكري ميان امضا كنندگان بود و خبرنگار اين موضوع را اينگونه از كرباسچي پرسيد و گفت كه نويسندگان نامه چه نسبتي با يكديگر دارند؟ براي مثال نسبت غلامحسين كرباسچي با ابوالفضل بازرگان چيست؟ شهردار پيشين ايران نيز در واكنش به اين سوال گفته بود كه من با آقاي ابوالفضل بازرگان صحبتي نداشتم و نسبتي هم ندارم. جمعي از دوستان اصلاح‌طلبي كه در داخل كشور حضور دارند متولي اين نامه شدند و من هم گفتم با اين شرط كه آمريكا بتواند يك تضمين دهد و ما بتوانيم تضميني از اين كشور بگيريم كه اين بدعهدي تكرار نشود، حرف بدي نيست. برخي امضا‌كنندگان نامه با يكديگر قرابت سياسي ندارند.

 

شروع حمله

بعد از آن‌كه نامه رسانه‌اي شد، بلافاصله توپ‌خانه‌هاي اعتراضي به نامه و شخصيت‌هايي كه نام‌شان در اين نوشته بود آغاز به كار كردند.در همين راستا وطن‌امروز يكي از رسانه‌هاي وابسته به محافظه‌كاران در مطلبي با عنوان«خيانت‌نامه» نوشت كه از همان ساعات اولیه پس از انتشار این نامه، کارشناسان مسائل بین‌الملل و چهره‌های سیاسی به نقد این نامه و محتوای آن پرداختند. دیروز نیز پیروز مجتهدزاده کارشناس مسائل بین‌الملل، محمد هاشمی عضو سابق کارگزاران سازندگی، علی مطهری نایب‌ريیس مجلس و...

 

به این نامه واکنش نشان دادند. پیروز مجتهدزاده، استاد دانشگاه درباره این نامه، اصل تمایل آمریکا برای مذاکره با ایران را زیر سوال برد و اظهار کرد: آقایان پیش از توصیه کردن مذاکره با آمریکا ثابت کنند این کشور قصد مذاکره با آن‌ها را دارد، چرا که شواهد حاکی از آن است که ترامپ قصد مذاکره ندارد و حتی مذاکرات قبل را هم برهم‌زده است. این استاد دانشگاه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران افزود: ما خود مخالف مذاکره نیستیم و معتقدیم باید مسائل پیش‌آمده را به گونه‌ای با آمریکایی‌ها حل کرد، حتی برخی از اقداماتی را که مطابق میل آنان نیست انجام نداد ولی در عین حال عزت و شرف ملی ایران باید حفظ شود. وی افزود: پیشنهاد آقایان عزت و شرف ملی ایران را تأمین نمی‌کند، ما نمی‌دانیم این افراد به چه مناسبت‌هایی این توصیه‌ها را می‌کنند.

 

مصلحت‌هاي متغير

اين روزنامه ادامه داد كه علی مطهری، نایب‌ريیس مجلس شورای اسلامی نیز می‌گوید مذاکره با آمریکا به مصلحت کشور نیست. او گفت: با توجه به شرایط موجود، الان وقت مناسبی برای مذاکره با آمریکا نیست. وی افزود درحالی‌که ما شاهد زورگویی و قلدری آمریکا هستیم، اکنون مذاکره با این کشور مصلحت نیست. نایب‌ريیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: البته کسانی که این نامه را امضا کرده‌اند، نظرشان را گفته‌اند.

 

این نشانه آزادی بیان است و هر کسی می‌تواند نظرش را مطرح کند اما درباره محتوای این نامه باید بگویم در شرایط فعلی، انجام مذاکره کار مناسب و مفیدی نیست چون در حال حاضر آمریکا حالت آمرانه و دستوری به خود گرفته و گویی با یکی از مستعمراتش صحبت می‌کند. البته همه می‌دانیم این‌ها همه ژست سیاسی و ناشی از ترس آن‌ها از نفوذ انقلاب اسلامی در منطقه و جایگاه ایران در جهان است. یکی دیگر از منتقدان این نامه، محمد هاشمی، عضو سابق حزب کارگزاران سازندگی است.

 

او در حالی که یکی از امضا‌کنندگان این نامه، غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی است، اظهار داشت: هر مذاکره شرایطی دارد که اگر شرایط مطلوب باشد، مذاکره به‌خوبی پیش می‌رود در غیر این صورت مذاکره‌ بی‌معناست. در اصل از شرایط یک مذاکره مطلوب پایبندی دو طرف به توافق است. وی با بیان اینکه ريیس‌جمهور آمریکا همواره نشان داده به هیچ‌یک از تعهدات و معاهده‌های بین‌المللی خود پایبند نیست، تصریح کرد: آخرین نمونه بدعهدی ترامپ بعد از توافق با کره‌شمالی بود. ريیس‌جمهور آمریکا بعد از توافق اعلام کرد اگر احساس کنیم حضور در این توافق به ضرر آمریکا خواهد بود، ظرف مدت ۶ ماه از آن خارج می‌شویم و این شرایط نشان‌دهنده آن است که هرگونه مذاکره مجدد با آمریکا چیزی جز اتلاف وقت برای کشور نیست.

 

اصلاح‌طلبان عليه اصلاح‌طلبان

رسانه‌هاي مجازي اين طيف نيز دست به كار شدند و با رفتن به سراغ شخصيت‌هاي مختلف تلاش كردند تا اين نامه و نويسندگانش را زير سوال ببرند. در همين راستا تسنيم به سراغ علی صوفی يكي از شخصيت‌هاي مطرح اصلاح طلب رفت و وي نيز با اشاره به نامه مشترک برخی اصلاح‌طلبان تندرو و اپوزیسیون خارج کشور به مسئولان عالی نظام درباره مذاکره مستقیم با آمریکا گفت: اگر دولت آمریکا به تعهدات خود در برجام پایبند می‌ماند و در قضیه مذاکرات هسته‌ای اعتماد ایران را جلب می‌کرد، نگارش این نامه می‌توانست توجیه‌پذیر باشد اما در شرایطی که آمریکا به هیچ یک از تعهدات خود در برجام پایبند نبوده و دست آخر نیز در اقدامی خلاف قوانین بین‌المللی به‌شکل یک‌سویه از برجام خارج شد، نگارش چنین نامه‌ای عجیب و نادرست به‌نظر می‌رسد. صوفي افزود: معنای نگارش این نامه در شرایطی که آمریکا روز به روز بر تحریم‌های خود علیه ایران می‌افزاید،‌ تسلیم شدن و بالا بردن دست‌ها در برابر آمریکا است.

 

به‌گفته وزیر تعاون دولت اصلاحات، متاسفانه عده‌ای در داخل با وجود آنکه می‌دانند آمریکا کشوری بدعهد است و به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست، با نگارش چنین نامه‌ای قصد دارند فشارهای اقتصادی و سیاسی را که از سوی دولت آمریکا بر ملت و نظام وارد می‌شود، مضاعف و با این اقدام‌شان خواسته یا ناخواسته در همسویی با سیاست‌های آمریکا علیه ایران عمل می‌کنند. صوفی با اشاره به اظهارات اخیر ترامپ مبنی بر اینکه دولت ایران دیر یا زود پای میز مذاکره با آمریکا خواهد نشست، گفت: مفهوم نامه مذکور این است که نگارندگان ‌آن به‌شکل تلویحی به ترامپ گفته‌اند که پیام اظهارات اخیر او را دریافت کرده‌اند.

 

اين رسانه در گفت‌وگويي با حمیدرضا آصفی، سخنگوی وزارت امور خارجه دولت اصلاحات نيز مسير تخريب خود ر پيش گرفت و آصفي نيز با اشاره به نامه مشترک برخی اصلاح‌طلبان با اپوزیسیون خارج کشور به مسئولان عالی نظام برای مذاکره مستقیم با ترامپ، گفت: بین امضاء کنندگان این نامه، فردی با عنوان آصفی نیز وجود دارد که بنده ایشان را نمی‌شناسم و به هیچ عنوان چنین نامه‌ای را ندیده و امضا نکرده‌ام.

 

وی با بیان اینکه درخواست‌ مذاکره مستقیم با ترامپ به هیچ‌ عنوان قابل قبول نیست، تصریح کرد: تجربیات ما می‌گوید که دولت آمریکا به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست و این شرایط برای ترامپ مضاعف است. آصفی با انتقاد از کسانی که تصور می‌کنند مذاکره مستقیم با آمریکا راهگشاست، تاکید کرد: آمریکایی‌ها با خروج از برجام ثابت کردند به هیچ توافقی پایبند نیستند؛ در همین توافقی که با کره‌ شمالی داشتند نیز می‌بینیم که هنوز جوهر این توافق خشک نشده اما آمریکایی‌ها قید اما و اگر برای این توافق آورده‌اند. اسماعیل دوستی عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی نيز در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به نامه مشترک برخی اصلاح‌طلبان و اپوزیسیون خارج کشور به مسئولان عالی نظام درباره مذاکره مستقیم با آمریکا اظهار داشت:

 

هدف هیات حاکمه آمریکا نه فقط در زمان ترامپ بلکه در زمان رؤسای جمهور گذشته این کشور نیز نابودی انقلاب اسلامی و ملت شریف ایران بوده است. وی افزود: کسانی که این نامه را نوشتند توجه داشته باشند که مشکل آمریکا با جمهوری اسلامی با صرف‌نظر کردن از توانمندی هسته‌ای یا قدرت موشکی ایران حل نمی‌شود زیرا حاکمان آمریکا به طور کلی جمهوری ایران را به رسمیت نمی‌شناسند. به گفته عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی،‌ رفتارهای دولت آمریکا در قبال ملت ایران از جمله حمایت تمام عیار این کشور از صدام در جریان جنگ تحمیلی، شلیک موشک به هواپیمای مسافربری ایران و همچنین تحریم‌های پیش و پس از مذاکرات هسته‌ای، دشمنی آمریکا و غیرقابل اعتماد بودن این کشور را به همگان ثابت کرده است.

 

دوستی خاطرنشان کرد: ما باید توجه داشته باشیم که اگر از اصول حتمی جمهوری اسلامی یعنی عزت، حکمت و مصلحت عدول کنیم، بي‌شك به خون شهدا و آرمان‌های امام‌خمینی(س) خیانت کردیم. وی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای که منجر به برجام شد، گفت: تیم مذاکره کننده کشورمان با هدایت آقای ظریف مذاکرات هسته‌ای با کشورهای ۱+۵ از جمله آمریکا را بلافاصله پس از شروع به کار دولت یازدهم آغاز کرد. در نهایت در مذاکراتی سخت و طاقت فرسا به یک توافق بین‌المللی به نام برجام دست پیدا کرد.

 

وقتی ريیس‌جمهور کنونی آمریکا به این برجام که مورد تایید تمامی مجامع بین‌المللی قرار گرفته پاییند نبوده است و این توافقنامه را پاره می‌کند،‌ چگونه یک عده انتظار دارند با مذاکره مستقیم با ترامپ مشکلات کشور حل شود؟ این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه نگارش این نامه در شرایط کنونی کشور بسیار نادرست بوده، تاکید کرد: ما باید محکم و استوار در مقابل استکبار جهانی ایستادگی کنیم و با روحیه انقلابی که مقام معظم رهبری در سخنرانی‌های‌شان مدام به آن تاکید می‌کنند، به حرکت عزتمندانه خود ادامه دهیم. دوستی در پایان یاد‌آور شد: تا زمانی که دولت آمریکا حقوق ملت ایران را به رسمیت نشناخته و با زبان تهدید و تحریم با ملت و دولت ایران صحبت می‌کند، مذاکره با این کشور هیچ نتیجه‌ای برای ما نخواهد داشت.

 

رطب خورده منع رطب كرد

شايد غيرمنتظره‌ترين واكنش مربوط به سخنگوي دولتي بود كه سال‌ها مردم را براي مذاكره با آمريكا تشويق مي‌كرد و به آن‌ها اميد مي‌داد.محمدباقرنوبخت، سخنگوی دولت حسن روحاني در واکنش به نامه‌نگاری عده‌ای از اصلاح‌طلبان برای مذاکره مستقیم با ترامپ، خطاب به امضا‌کنندگان این نامه گفت: عقل سیاسی هم در این زمینه کامل نیست که چنین توصیه‌ای می‌کنند. باید بایستیم مقاومت کنیم. وی در همین زمینه گفت: این نامه نشان می‌دهد از یک سو آزادی بیان در کشور وجود دارد و هرکس در هرجایگاهی چه درست و چه غلط می‌تواند آن را بیان کند.

 

ضمن اینکه ما هر جا برای پیشرفت نظام نیاز به مذاکره بوده پای آن نشسته‌ایم. یک نمونه آن برجام بوده، اما الان سوال اینجاست با چه کسی قرار است مذاکره کنیم؟با فردی که ثبات فکری و سیاسی ندارد؟ اکنون زمینه‌ای برای مذاکره با چنین فردی وجود ندارد. مذاکره حسب موردی است اما افکار عمومی استقبال نمی‌کند که مذاکره‌ای با چنین فردی صورت گیرد. در واقع هیچ منطقی مذاکره با این فرد را قبول نمی‌کند.

 

ماجراي عقده‌گشايي

همواره در اين مواقع برخي افرادي كه جايگاهي در ميان معادلات سياسي ندارند نيز براي آن‌كه خود را مطرح كنند ادعاها و اظهاراتي را به زبان مي‌آورند كه براي آن‌ها بسيار سنگين است. در همين حال محمدزارع فومنی دبیرکل حزب به اصطلاح مردمی اصلاحات در گفت‌وگو با فارس با اشاره به نامه تعدادی از فعالان اصلاح‌طلب به مقامات کشور، مبنی بر مذاکره مستقیم و بدون قید و شرط با آمریکا، اظهار داشت: این بی‌انصافی است که کسی بخواهد با اقدام خود، به امنیت ملی و تمامیت ارزی کشور آسیب بزند و در پازل دشمن بازی کند. وی با بیان اینکه کشور در وضعیت بسیار حساسی قرار دارد، به خروج آمریکا از برجام و اقدامات ضدایرانی این کشور اشاره کرد و تصریح کرد: در چنین شرایطی، نگاشتن نامه مزبور، نشان از تزلزل و ضعف نگارندگان آن دارد.

 

فومنی ادامه داد: وقتی می‌بینیم که آمریکا به طور علنی عهدشکنی و خیانت می‌کند و حتی کشورهای دوست خود نیز اقدامات این کشور را محکوم می‌کنند، نوشتن چنین نامه‌ای، کودکانه است و بی‌تدبیری و بی‌اصالتی امضاکننده‌گان نامه را نشان می‌دهد. اين فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه نگارندگان نامه، بیش‌تر از روی عقده‌های شخصی نسبت به جمهوری اسلامی و مردم ایران، این نامه را نوشته‌اند، تصریح کرد: اقدامی که این افراد انجام دادند، اشتباه بزرگی بود و به اعتقاد من، باید با آن‌ها برخورد قانونی انجام شود؛ چرا که مطالبی را عنوان کرده‌اند که ممکن است به امنیت کشور ما آسیب بزند.

 

فومنی افزود: این نامه، بیانگر دوگانگی در داخل کشور است و طمع دشمن را به دنبال دارد. وی با بیان اینکه نگارند‌گان نامه، افرادی بی‌دغدغه و کم‌اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی هستند، تصریح کرد: ورشکستگی سیاسی این افراد، بارها در مسائل سیاسی، اثبات شده است. اين فرد با بیان اینکه بیشتر امضاکننده‌گان نامه، فراری‌هایی هستند که در خارج از کشور حضور دارند، اظهار داشت: یکی از معدود امضاکنند‌گان نامه که در داخل کشور حضور دارد نیز سابقه اختلافات شدید با امام و رهبری را در کارنامه دارد و موضوعاتی را که در عزل قائم‌مقام حضرت امام رخ داد همه می‌دانند. فومنی ادامه داد: تعجب بنده از آقای کرباسچی است که چرا به عنوان کسی که سال‌ها در نظام، مسئولیت داشته است و اکنون نیز دبیرکل حزبی است که در بدنه دولت حضور دارد، چنین نامه‌ای را نگاشته است.

 

وی با بیان اینکه تعداد زیادی از اعضای حزب کارگزاران در بدنه حاکمیت و دولت روحانی حضور دارند، تصریح کرد: با این حال، وقتی دبیرکل این حزب، نامه می‌نویسد و خواستار مذاکره مستقیم با آمریکا می‌شود، اقدام او، به معنای تخریب دولت است؛ چرا که دولت دارد کار خودش را انجام می‌دهد و اعلام کرده که در حال مذاکره با اروپایی‌هاست و نتایج آن را هم اعلام می‌کنیم. فومنی افزود: البته آقای کرباسچی هم به دلایل مختلف، نسبت به جمهوری اسلامی و انقلاب عقده‌هایی دارد؛ ایشان کسی بوده که در این نظام محاکمه شده و زندان کشیده است.

 

حرف حق

اما اين فضاسازي رسانه‌اي مخالفاني نيز داشت و شايد بهترين جواب را احمدزيدآبادي، روزنامه‌نگار باسابقه‌ايراني به منتقدان نامه‌نگاري داد. او نوشت كه برخی محافل اصولگرا چنان هیاهویی بر سر درخواست چند فعال سیاسی و مدنی برای مذکره با دولت ترامپ به پا کرده اند که گویی آسمان به زمین رسیده است! اگر می‌خواهید مذاکره نکنید؛ خب نکنید! مگر کسی به زور و اجبار زیر بغل شما را گرفته و به سوی میز مذاکره هل داده که این‌قدر بازار ارعاب و اتهام را داغ کرده‌اید؟

 

چند نفر که پست و مقام و قدرتی ندارند؛ اظهار نظر کرده‌اند که صلاح کشور در مذاکره است؛ حال شما که صاحب پست و مقام و قدرت‌اید؛ می‌گویید صلاح کشور در مذاکره نیست؛ خب نیست! این که نیاز به این همه گرد و خاک ندارد. اگر به من بود؛ می‌گفتم همین مذاکرات با اروپا و روسیه و چین را نيز قطع کنید تا خیال‌تان راحت شود! فقط اگر روزی روزگاری، البته هفت دریا به دور، مذاکره را به صلاح دیدید؛ آن وقت یکی - دو تا از این اتهام‌هایی که متوجه امضا کنندگان بیانیه کرده‌اید، از یادتان نرود!

 

درگيري‌هاي دردسرساز

وجود اين نوع واكنش‌هاي متفاوت حول يك موضع واحد نشان مي‌دهد كه در كشور تضاد ديدگاه‌هاي مختلفي درباره منافع ملي وجود دارد و اين موضوع مي‌تواند در آينده‌اي نه چندان دور به سياست‌هاي كلي كشور آسيب برساند. بي شك خوانش‌هاي مختلف از منافع ملي و امنيت كشور سبب مي‌شود كه تضارب آراي بي‌فايده و اختلاف نظرهاي وحدت شكنانه در كشور افزايش پيدا كند و براي همين اگر يك نهاد يا دستگاهي فراجناحي براي تشخيص منافع ملي در كشور ايجاد شود مي‌تواند مانع افزايش درگيري‌هاي لفظي وجرياني در كشور شود. اتفاقي كه اين روزها بيش از آسيب‌ها و ضرباتي كه دشمن مي‌خواهد به ايران وارد كند، مي‌تواند به مردم ضربه بزند.

 

ghanoondaily.ir
  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
اینها.واقعا.احساس.شرم.حیا.از.پیشگاه.ملت.بزرگ.ورهبری.ایران.نکردند.امریکای.ادمکش.۴۰.سال.برملت.ایران.جنگ.۸.ساله.تا.عراق.سوریه.افغانستان.یمن.لبنان.فلسطین.آدمکشی.کرده.او.قابل.اعتماد.نیست.بقول.امام.راحل.دوستی.امریکا.با‌ایران.دوستی.گرگ.با.میش.است.وعده.الهی.حق.و حق.بر.باطل.پیروز.است.و.اموال.ایران.را.از.فرصت.طلبان.بگیرد.همه.ما.در.حفظ.انقلاب.اسلامی.مسول.هستیم.امریکاه.بزودی.فروپاشی.خواهد.کرد.آدمکشان.در.باتلاق.فرو.خواهند.رفت.امین.یا.رب.العالمین.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش