چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۳۸ - ۰۲ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۰۲۸۵
سیاست داخلی

اظهارات مبهم نمايندگان درباره كنوانسيون های بين‌المللی بعد از بيانات رهبر انقلاب

کنوانسیون FATF,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

بعد از رهنمودهاي رهبري درباره برخي مسائل روز، عده‌اي از محافظه‌كاران شروع به هياهو كردند كه ديگر رسيدگي به موضوع FATF به پايان رسيده است و اين پرونده به پستو خواهد رفت ولي علی لاریجانی در حاشیه ششمین اجلاس شورای عالی استان‌ها در پاسخ به سوال ایسنا درباره این‌که با توجه به صحبت‌های اخیر مقام معظم رهبری درباره معاهدات آیا لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم مسکوت می‌ماند یا این‌که قرار است مجلس قانون جدیدی وضع کند، پاسخ داد:« بي شك این را با ایشان در میان می‌گذاریم و نظر کامل‌شان را می‌گیریم و براساس تدابیری که ایشان داشته باشند در مجلس پیگیری می‌کنیم».

 

پيوستن به FATF منتفي است

از طرف ديگر سید‌حسین نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تدوین طرحی در مجلس برای مقابله با تأمین مالی تروریسم و پولشویی خبر داد. سید‌حسین نقوی حسینی گفت: نمایندگان در هفته آینده دراین‌باره تصمیم‌گیری می‌کنند. وی افزود: در طرحی که تدوین شده بي‌شك مضرات و محسنات پیوستن به کنوانسیون‌های ذکرشده در نظر گرفته می‌شود. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه نمایندگان پیش از این در مجلس قانون مقابله با تأمین مالی تروریسم را تصویب کرده‌اند، ادامه داد: با طرحی که در روزهای آینده به هیات ريیسه مجلس تقدیم می‌شود می‌توانیم آن را تکمیل کنیم.

 

نماینده مردم ورامین در مجلس تصریح کرد: دولت نیز می‌تواند در این زمینه لایحه جدیدی را به مجلس ارائه دهد. نقوی حسینی در توضیح دلایل تدوین طرح مذکور در مجلس، اظهار داشت: با توجه به اینکه تا کنون اروپایی‌ها درباره اجرای برجام به ما تضمین‌های لازم را نداده‌اند و همچنین به‌دلیل اینکه مشخص نیست که انتهای چنین کنوانسیون‌هایی چیست، بنابراين تدوین چنین طرح‌هایی در مجلس ضروری‌است.

 

نماینده مردم ورامین در مجلس با اشاره به دیدار روز گذشته نمایندگان با مقام معظم رهبری و مسائل مطرح‌شده در این نشست، گفت: پس از بیانات رهبر معظم انقلاب به‌نظر می‌رسد بحث پیوستن به کنوانسیون «FATF» در مجلس منتفی شده است.

 

تاييد مشروط

سید کمال الدین شهریاری، نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس تاکید کرد که در مجلس قانونی خلاف مصالح کشور وضع نمی‌شود. شهریاری گفت: اگر مستکبرین در سه قرن پیش با لشکرکشی، کشورهای جهان سوم و توسعه نیافته را مورد بهره‌کشی قرار می‌دادند، اکنون همان اهداف و همان راهبردها را با اشکال نوین ادامه می دهند که این کنوانسیون ها و موافقتنامه های بین المللی و منشورها متاسفانه در آن چارچوب است که یکی از آن‌ها همین موضوع FATF است.

 

وی تصریح کرد: یعنی امروزه استکبار با تسلط بر بازار و اقتصاد بین الملل به گونه‌ای عمل می‌کند که کشورها یا باید در چارچوب‌هایی که آنان تعیین می‌کنند عمل کنند یا اینکه محکوم به تحمل فشارهای کمرشکن هستند. در واقع ای «قانون»، انتخابات مهم ریاست‌جمهوری و پارلمانی ترکیه را در گفت‌وگو با سیامک کاکایی واکاوی کرد «قانون»، انتخابات مهم ریاست‌جمهوری و پارلمانی ترکیه را در گفت‌وگو با سیامک کاکایی واکاوی کرد «قانون»، انتخابات مهم ریاست‌جمهوری و پارلمانی ترکیه را در گفت‌وگو با سیامک کاکایی واکاوی کرد ن زورگویان، کشورهای دیگر را در یک چنبره ای از تارو پودهای به هم بافته شده قرار می‌دهند تا قدرت هیچ مانور و تحرکی خارج از آن چارچوب را نداشته باشند.

 

شهریاری تشریح کرد: چارچوب هایی که آنان تعیین می‌کنند بر اساس خواسته ها و نظریات خودشان است. تعریف تروریسم و تروریست در اقصا نقاط جهان متفاوت است اما آنان با تسلطی که بر بازار و اقتصاد جهانی دارند، تفسیر خود از تروریسم و پولشویی و نحوه مبارزه با آن را در قانون و رویه های مراودات پولی و بانکی جهانی حاکم می‌کنند و این شیوه نوین امپریالیسم جهانی است. عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این لایحه بارها در جلسات دولت و شورای امنیت ملی با مجلس شورای اسلامی از جوانب مختلف و متعدد مورد بررسی قرار گرفته است، تاکید کرد: از آنجاکه اقتصاد امروز بین الملل بر اساس مراودات بانکی است، ما بین دو لبه قیچی قرار گرفته ایم؛ یعنی از یک طرف اگر امثال این موافقتنامه ها را نپذیریم، در لیست سیاهی قرار می گیریم که کشوری در آن نیست و با قطع مراودات بانکی ناشی از آن، فشار اقتصادی بسیار زیادی به دولت و ملت تحمیل می شود.

 

شهریاری لبه دیگر قیچی را اینگونه تعریف کرد: همان‌گونه که گفتم تعریف آن‌ها از تروریسم و پولشویی با تعریف ما متفاوت است. سازمان‌های مقاومت مردمی و نیروهای آزادی طلبی که برای حقوق حقه خود با مستکبران و غاصبان در حال نبرد بوده و از نظر نظام و مردم ما مورد تایید و حمایت هستند، از نظر آنان تروریست تلقی می شوند و با تصویب موافقتنامه و کنوانسیون‌هایی که طبق نظر آنان تعیین و حاکم شده است، به مشی و اهداف مقدس نظام جمهوری اسلامی پشت پا زده‌ایم.

 

نماینده دشتی و تنگستان در مجلس دهم در مورد تعلیق دو ماهه بررسی FATF در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به سرنوشتی که تاکنون برجام پیدا کرده و آمریکا یکجانبه از این معاهده بین‌المللی خارج شده و در حال مذاکره با دیگر کشورهای باقیمانده در برجام برای حفظ منافع کشور هستیم، نمایندگان مجلس تصمیم گرفتند با این تعلیق دو ماهه، فرصتی به دولت داده شود تا در مذاکره با این کشورها اجازه مانورهای سیاسی را داشته باشد تا در این فاصله تکلیف برجام و ماندن یا عدم ماندن ایران در این معاهده نهایی شود. وی تشریح کرد: این تعلیق اهرم فشاری بر کشورهای باقیمانده در برجام است تا نتیجه مذاکرات و نحوه تعامل آن‌ها با کشورمان پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام مشخص شود.

 

اگر این کشورها بر خلاف آنچه در اظهارات خود نشان داده اند منافع ما در قبال باقی ماندن در برجام را تامین نکنند، بي‌شك مجلس شورای اسلامی و نمایندگان لایحه FATF را رد خواهند کرد. این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: اگر تمامی منافع کشورمان با باقی ماندن در برجام تامین شده و کشورهای باقیمانده آن را تضمین کنند، آنگاه با تغییراتی الزامی در این لایحه نظیر اضافه یا حذف کردن بندها و تبصره هایی از آن که نهادهای مقاومت و سازمان‌های آزادی طلب مورد تایید و حمایت مردم و نظام جمهوری اسلامی را از شمول تروریسم و تامین مالی تروریسم خارج کند، می‌توان برای بررسی یا عدم بررسی FATF در مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت.

 

شهریاری با تاکید بر اینکه عدم تصویب FATF باعث تحریم خارجی و تصویب تام و کمال آن موجب خود تحریمی است، افزود: این فرصت دو ماهه و گزارش کمیسیون امنیت ملی پس از پایان این دو ماه بسیار تعیین کننده است ولی در هر صورت به قانونی که مصالح کشور را تامین نکرده و موجب خود تحریمی شود رای مثبت نخواهم داد.

 

خوشبين نيستيم

مسعود گودرزی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت:جمهوری اسلامی ایران نسبت به نیت کشورهای بانی کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم، تردید داشته و خوشبین نیست. مسعود گودرزی، در خصوص ارزیابی از موضوع FATF و با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبری اظهار داشت: هر جایی که احساس کنیم آنچه به نفع کشور است را تصویب می کنیم و در معاهدات بین‌المللی این حق حاکمیتی را داریم که می‌توانیم از آن خارج شویم و مشکلی از این بابت نداریم. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در خصوص کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم، بحث‌مان بر این است که آنچه به روح یک معاهده قدرت اجرايی می‌دهد، نیت متعاهدین است.

 

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نسبت به نیت کشورهای بانی کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم، تردید دارد و خوشبین نیست. گودرزی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در همکاری با ۱+۵ به توافق هسته‌ای دست یافت و برجام محقق شد ولی در نهایت با عهد شکنی آمریکا، همه دستاورد آن از دست رفت. نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی توافقی مانند برجام، چنین نتیجه‌ای به دنبال دارد و مشکلاتی را به وجود می‌آورد، پیوستن به این کنوانسیون‌ها نیز بی‌نتیجه می‌ماند.

 

محدوديت سازماني

ابوالفضل حسن بیگی نيز دشمنی آمریکا و متحدانش با گروه‌های آزادی‌بخش و نهاد‌های انقلابی کشورهای اسلامی را پایان‌ناپذیر دانست و گفت: تضعیف توان حزب‌ا... و سپاه پاسداران از مهم‌ترین اهداف و خواسته‌های طراحان FATF است. وي در تشریح کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم FATF اظهار داشت: در سال ۱۹۶۱ آمریکایی‌ها و بلوک غرب تصمیم گرفتند که اقداماتی علیه شوروی سابق و بلوک شرق انجام دهند؛ بنابراين معاهده‌ای را با ۴۹ بند تنظیم کردند.

 

این نماینده در ادامه با بیان اینکه فروپاشی شوروی سابق از سوی آمریکایی‌ها و به واسطه FATF صورت گرفت، افزود: بعد از تحقق این هدف، آمریکا و متحدانش که در واقع طراحان اصلی FATF بودند، خواستار عضویت تمام کشور‌ها در این معاهده شدند که تا امروز ۱۸۸ کشور اروپایی و آسیایی این توافق را پذیرفته و آن را امضا کردند. وی حق تفحص و حق شروط را از ویژگی‌های طرح FATF عنوان کرد و گفت: کشور‌ها می‌توانند بر اساس قانون اساسی خودشان نسبت به این معاهده بند‌هایی را اضافه و آن را اجرا کنند.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزیر اقتصاد دولت دهم بعضی از بند‌های این معاهده را به نمایندگی از کشورمان پذیرفت و امضا کرد و آقای طیب نیا هم که عهده دار وزارت اقتصاد دولت یازدهم بود با بند‌هایی که در جهت رونق اقتصادی کشور بود، موافقت کرد. حسن بیگی با بیان اینکه دو بند از این معاهده نگران‌کننده است و ما تاکنون هیچ تصمیمی مبنی بر پذیرفتن آن‌ها نگرفته‌ایم، خاطرنشان کرد: مساله پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم را نمی‌توان بدون شناخت و آگاهی از هدف و موضع طراحان این طرح پذیرفت؛ چراکه آمریکایی‌ها و متحدانش درک صحیحی از معنا و مفهوم تروریسم ندارند و هر گونه که خودشان بخواهند در زمان‌های مختلف بسته به شرایط خاص کشورشان تروریسم را معنی می‌کنند.

 

نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: گروه‌هایی همچون داعش، القاعده، طالبان و منافقین که در جهت تامین منافع و تحقق اهداف آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند، از نظر غربی‌ها به‌عنوان تروریست شناخته نمی‌شوند و بالعکس کسانی را که برای دفاع از کشور و مقدسات خود در مقابل تجاوز بیگانگان ایستادگی کرده و جهاد می‌کنند تروریست خطاب می‌کنند. حسن بیگی دفاع از امت‌های اسلامی بی‌دفاع و مبارزه با تروریسم و جریان تکفیری را وظیفه شرعی جمهوری اسلامی دانست و با اشاره به نقش اساسی ایران در شکست گروه‌های تروریستی در منطقه خاطرنشان کرد: در آینده احتمال اینکه آمریکایی‌ها گروه‌های مبارز اسلامی همچون حزب‌ا... لبنان و حشدالشعبی را در لیست تروریست‌ها قرار دهند، زیاد است، بنابراين پذیرفتن این کنوانسیون از طرف ما لزومی ندارد چراکه با عضویت کشورمان در FATF راه‌های پشتیبانی از گروه‌های مبارز اسلامی مسدود خواهد شد که این امر آرزو و خواسته بزرگ نظام سلطه است.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ترفند و توطئه‌های طراحان FATF برای به عضویت درآمدن کشور‌های اسلامی در این کنوانسیون گفت: آن‌ها اعلام کرده‌اند هدف اصلی از تشکیل این معاهده مقابله با پولشویی و مبارزه با کشور‌هایی است که داعش، جبهه النصره، القاعده و طالبان را حمایت می‌کنند، در حالی که خودشان از حامیان تراز اول این گرو‌ه‌های تروریستی هستند.

 

وی دشمنی آمریکا با گروه‌های آزادی‌بخش را که برای دفاع از منافع ملی کشورمان با تروریست‌ها در نبرد هستند، پایان‌ناپذیر دانست و افزود: در واقع محدودیت‌سازی برای حزب‌ا... لبنان، سازمان آزادی‌بخش فلسطین و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از بزرگ‌ترین اهداف آمریکا در جهت تشکیل معاهده FATF است؛ بنابراين ما به واسطه شناخت دقیق از اقدامات غربی‌ها، به هیچ وجه این کنوانسیون را قبول نداریم.

 

این نماینده مجلس دهم با اشاره به عملکرد آمریکا در برجام گفت: رابط مستقیمی میان FATF و برجام وجود دارد؛ همچنانکه در زمانی موضوع کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم و بحث پولشویی از سوی این کشور مطرح شد که ترامپ از برجام خارج شده بود. وی ادامه داد: آمریکا در توافق برجام نتوانست کشور ما را تحت سلطه خود قرار دهد به همین دلیل وقتی متوجه شد ادامه برجام برایش منفعتی ندارد از این توافق خارج شد و تصمیم گرفت با راه‌اندازی فتنه‌ای جدید در قالب FATF اجماع جهانی علیه کشورمان ایجاد کند.

 

ابهام در پرونده

همان‌گونه كه مشخص است، همه نمايندگان به طور قاطع از پايان FATF سخن نمي‌گويند و به‌نظر مي‌رسد كه قصد دارند تا از اين وضعيت بدون حاشيه خارج شوند. بايد منتظر ماند و ديد كه در جلسات مجلس شوراي اسلامي چه تصميماتي در اين زمينه اتخاذ خواهد شد و سرنوشت اين پرونده به كجا مي‌رسد.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 20
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش