چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۵۴ - ۰۹ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۲۲۲۶
سیاست داخلی

هاشمی‌طبا: بعید است با تغییر کابینه مشکلات اقتصادی حل شود

سیدمصطفی هاشمی‌طبا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
یک فعال سیاسی اصلاح طلب درخصوص حل مشکلات اقتصادی کشور گفت: برای مشکلات اقتصادی راه حل نداریم نه اقتصادانان راهکار ارائه می‌دهند و نه مجلس کاری می‌کند.

سیدمصطفی هاشمی‌طبا در گفت‌وگو با ایلنا، درباره تغییرات در کابینه دوازدهم و مطرح شدن بحث جوان‌گرایی در میان هیأت وزیران، گفت: صحبت از جوان‌گرایی در کابینه یک گفتمان کلی است،‌ مشخص نیست اگر جوانان را انتخاب کنیم، شرایط بهتر از آن‌چه که هست شود .

 

وی تاکید کرد:‌ استنباط دقیقی از این که گفته می‌شود باید جوان‌گرایی صورت گیرد به دست نمی‌آید،‌ اما طبیعتا حضور نیروهای تازه نفس و پویا برای ما خوب است.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه ممکن است با تغییر در کابینه شرایط بعضی از وزارت‌خانه‌ها بهبود یابد، گفت: گاهی اوقات در وزارت‌خانه‌ای ضعف مشهودی دیده می‌شود. آن‌جا می‌گویند که باید تغییراتی صورت گیرد اما اینکه با تغییرات در کابینه مشکلات اقتصادی حل شود، بعید می‌دانم.

 

وی خاطرنشان کرد: تقریبا هیچ اقتصاددانی راه حل مسائل اقتصادی کشور را نداده است. مجلس توانسته این کار را انجام دهد، در برنامه ششم توسعه فقط یک ‌سری احکام  گفته شده که باید  ببنیم عملی می‌شود یا خیر؟

 

هاشمی‌طبا تاکید کرد: اگر قرار است احکام بدون توجه به ظرفیت‌های کشور داده شود فایده‌ای ندارد. بنابراین باتوجه به این‌که  اقتصاددانان راه حلی ندادند، بعید می‌دانم بتوان این مسائل را حل کرد. 

 

وی در ادامه افزود:‌ به طور مثال آقای رئیس‌مجلس فرمودند این قانون بودجه بی‌فایده است، سؤال این جاست چه کسی این قانون را تصویب کرده است؟ مجلس تصویب کرده است، اگر ایراد و ضعفی دارد خود مجلس باید برطرف کند نه جای دیگر؛‌ بنابراین این نشان‌دهنده آن است که روش مشخصی برای حل مسائل اقتصادی نیست.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد:‌ علت این است که مسائل و مشکلات کشور تعریف نشده است. اول باید بر خود مسئله اتفاق‌نظر صورت بگیرد بعد راه حل ارائه کنیم، نه مسائل اقتصادی تعریف شده است، نه راه حل وجود دارد آن وقت توقع داریم مشکلات حل شود.

 

وی تاکید کرد: اقتصاد کشور را باید با دیدگاه کلان دید سپس برای حل آنان راه حل ارائه دهیم، متاسفانه در کشور ما با دید جزئی به مسائل نگریسته می‌شود و سیاست‌ها درست نیست.

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
واقع بینانه ترین نگاه همین است که جناب هاشمی طبا بیان کرده اند ایشان می فرمایند : علت این است که مسائل و مشکلات کشور تعریف نشده است. اول باید بر خود مسئله اتفاق‌نظر صورت بگیرد بعد راه حل ارائه کنیم، نه مسائل اقتصادی تعریف شده است، نه راه حل وجود دارد آن وقت توقع داریم مشکلات حل شود." آنچه را که ایشان فرموده اند پذیرفتنی است . بنده مطمئنم که خود ایشان نیز از علت این ماجرا غافل مانده اند وگرنه مطلبی را ابراز می داشتند . به هر صورت از ابراز نظر صادقانه ایشان بی نهایت متشکرم . به ایشان حق می دهم اگر جمعیت اقتصاددان کشور را متهم به ناتوانی در ارائه یک راه حل می کنند . دولت ها بد و خوب را به کمک مالی و حتی جانی مردم خود به پیش می برند .غفلت اگر از سوی مردم نباشد و عامه مردم امور را زیر نظر داشته باشند هیچ اتفاق بدی رخ نمی دهد . به راستی غفلت بزرگ مردم ما در کجا اتفاق افتاد ؟ بیان این واقعیت چندان دشوار نیست . طی لا اقل نیم قرن اخیر مردم ما در دادن کمک مالیشان به دولت اشتباهی بزرگ را مرتکب شده اند . بنده آزمونی آسان را به انجام رسانده ام و از یکصد نفر ایرانی عاقل و بالغ پرسیده ام که علاوه بر رای دادن کدام بسته مالی را از سوی خود برای دولت و یا به دولت پرداخت کرده اید ؟ بی اغراق قریب به اتفاقشان مالیاتی را که از حقوق خود و یا از محل کسب و کار خود و یا از بابت بهای آب و برق و گاز مصرفی خود به دولت می دهند یاد آور شدند . آنها از اصلی ترین رقم پرداختی خود به دولت یعنی درآمد نفت و گاز هیچ ذکری به میان نیاوردند .حال از خودمان بپرسیم علت این امر چه چیز می تواند باشد ؟ بی گمان بزرگترین غفلت از سوی اقتصاددانان است که نفت و گاز را که ثروت کلان و نقد مردم است ، مطابق یک الگوی کهنه و ناکارآمد یک " درآمد غیرمالیاتی " برای دولت ، به مردم معرفی نموده اند . بدون هیج تردیدی درآمدهای نفت و گاز یک مالیات صد در صدی است که دولت مطابق قوانین موجود آن را به خزانه دولت هدایت می کند . در صورت مالیات انگاری ، دولت ها موظف به ارسال صورتحساب سالیانه نفت و گاز برای همه و بر مبنای سهم هر خانوار ایرانی است . غفلت مردم از ابتدایی ترین دانش در باره یک حق هنگفت یعنی درآمدهای کلان نفت و گاز زیر پا گذاشتن حقی دمکراتیک است و باعث تیره و تاریک نمودن باقی جلوه های دمکراسی است ضمن آن که می دانیم اعلام رقم سرجمع و یا اعلام ارقام نجومی درآمد های نفت و گاز که همه ساله انجام می پذیرد برای توده مردم معنای چندان ندارد . می دانیم این عیب معلول تعریف نادرست و غلط اقتصاددانان ما است . این غفلت ، چشم ده ها ملیون ناظر را بسته نگاه داشته است . این کوتاهی انباشته ای عظیم از مشکلات را برایمان باقی گذاشت . همانطور که گفتیم ، از اولین اصول دمکراسی یا همان مردم سالاری این است که مردم بدانند چه چیز به دولت می دهند و فقط این نیست که رای خود را به کدام کس و یا کدام دولتمرد می دهند .بنا بر این اولین قدم اعتراف همه ما به غفلتی بزرگ است . باشد ناکامی های گذشته و انگیزه ها ریشه یابی شوند کینه و نفرت تعدیل پیدا کند ، با رفع این مشکل قدم به دنیای امروز بگذاریم .
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش