چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۹ - ۱۲ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۳۱۲۰
سیاست داخلی

یک پرونده دیگر برای سعیدمرتضوی/ ۶ماه دیگر به مدت حبس او افزوده شد

سعیدمرتضوی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 بیش از ۲ ماه است که سعید مرتضوی، این قاضی معزول و پرحاشیه، زندگی جدید خود را در ندامتگاه اوین آغاز کرده است. دادستان سابق تهران که اتهامات ریز و درشت فراوانی را در کارنامه خود دارد، سال گذشته به ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد که پس از ابلاغ حکم برای مدتی ناپدید و تبدیل به یکی از داغ‌ترین سوژه‌های خبری شد. در نهایت وی توسط ماموران در شمال کشور دستگیر و راهی زندان شد.

 

با گذشت ۲ماه از دوران محکومیت سعید مرتضوی، هرازگاهی نام این مدیر محبوب دلواپسان در میان تیتر اخبار خودنمایی می‌کند. از شایعه سوءقصد به جان مرتضوی در زندان تا انتشار خبر کذب درخواست آیت‌ا... شاهرودی از قوه قضائیه برای تخفیف در مجازات این متهم نشان از آن دارد که گویا قرار نیست نام این قاضی خطاکار به این زودی‌ها از رسانه‌ها و مطبوعات حذف شود. روز گذشته نیز خبری در برخی از رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر آنکه با حکم شعبه ۶۸ دادگاه تجدید نظر استان تهران مرتضوی به ۶ ماه حبس دیگر نیز محکوم شده است.

 

این حکم در جریان رسیدگی به یکی از موارد اتهامی سعید مرتضوی صادر شده است. دادستان سابق تهران به جرم آمریت در ورود غیرقانونی به منزل «فاطمه آجرلو» نماینده ادوار مجلس(و همسرش که قاضی دادگستری است) در جریان تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضائیه، به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد و دادنامه آن قطعی شده و برای اجرا ابلاغ شده است.

 

همه اتهامات سعید

سعید مرتضوی پیش‌تر در چهار گزارش نمایندگان مجلس در دوره‌های ششم تا نهم به عنوان مقصر در مرگ زهرا کاظمی، عامل کورکردن سرنخ‌های پرونده فروش سوالات کنکور، مقصر درکشته شدن بازداشت‌شدگان پس از انتخابات ۸۸ در بازداشتگاه کهریزک، عامل پرداخت‌های غیرقانونی و همچنین واگذاری شرکت‌های سازمان تامین اجتماعی به بابک زنجانی معرفی شد. پرونده‌ای که پیش از این بخشی از حکم آن اعلام شد به سه قسمت تقسیم می‌شود؛ شکایت شماری از کارگران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی و شکایت مدیریت سازمان تامین اجتماعی در دولت حسن روحانی، شکایت عباس پالیزدار کارشناس هیات تحقیق و تفحص از قوه قضائیه در دوره هفتم مجلس شورا و شکایت فاطمه آجرلو نماینده سابق کرج و همسرش که خود قاضی دادگستری است.

 

آمریت در نقض حریم شخصی

بخشی از پرونده اتهامات مرتضوی نیز مربوط به شکایت فاطمه آجرلو عضو هیات تحقیق و تفحص از قوه قضائیه در مجلس هفتم بود. فاطمه آجرلو که در مجلس هفتم نماینده کرج و از اعضای فراکسیون اصولگرایان و از اعضای هیات تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضائیه بود که پس از سخنرانی‌های افشاگرانه عباس پالیزدار، ماموران تحت امر سعید مرتضوی دادستان وقت تهران به خانه و دفترش هجوم برده و ضمن بازرسی تمام اسناد و مدارک موجود را ضبط کرده و با خود بردند.

 

سرعت در کسب شهرت

شهرت سعید مرتضوی از هنگامی اوج گرفت که در دوره ریاست محمد یزدی بر قوه قضائیه ایران، سعید مرتضوی به ریاست شعبه ۱۴۱۰ دادگاه مطبوعات رسید و در کمترین مدت زمانی تعداد زیادی از روزنامه‌ها و نشریات را توقیف کرد. با وجود آنکه از سال ۱۳۸۸ پرونده اتهامات متعدد سعید مرتضوی در جریان بود، اما در دی ماه همان سال با حکم محمود احمدی‌نژاد به عنوان رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز منصوب شد و در اسفند ۱۳۹۰ نیز ریاست سازمان تامین اجتماعی یکی از ثرتمندترین موسسات وابسته به دولت را بر عهده گرفت. گرچه شماری از نمایندگان اصولگرای مجلس نهم تمام تلاش خود را برای برکناری سعید مرتضوی انجام دادند، اما او به قیمت برکناری و استیضاح وزیر کار دولت احمدی‌نژاد در سمت خود باقی ماند.

 

پس از آن بود که مجلس نهم به تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی اقدام کرد و موارد متعددی از اقدامات غیر قانونی و تخلفات سعید مرتضوی توسط نمایندگان عضو این هیات به رسانه‌ها راه یافت، اما سعید مرتضوی همه این اقدامات را قانونی و بخشی از اختیارات خود عنوان کرد و در نهایت دادگاه روز دوازدهم آبان ماه ۱۳۹۵ سعید مرتضوی را به عنوان رئیس تامین اجتماعی در دولت سابق به اتهام «تصرف غیرقانونی» و «اهمال در انجام وظیفه» محکوم کرد. به نظر می‌رسد سریال قصه‌های سعید همچنان ادامه داشته باشد و همچنان شاهد نام او در رسانه‌ها باشیم. مجرمی که روزی نشان لیاقت مدیریت را از دستان محمود احمدی‌نژاد دریافت کرد و حالا در زندان روزگار می‌گذراند.

 

محمدحسین جعفری

 

armandaily.ir
  • 22
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش