«خیلیها رئیسجمهوری را تنها گذاشتند و زخمزبان میزنند، اما کمیته امداد در کنار اوست. رئیسجمهوری به شعار رفع فقر خود عمل کرد. دوست داشتم محسن هاشمی شهردار تهران شود»؛ اینها جملات اخیر پرویز فتاح، اصولگرا، رئیس فعلی کمیته امداد و رفیق قدیمی احمدینژاد و وزیر نیروی دولت نهم است. همان کسی که سال ۹۵ در میان گمانهزنیهای انتخاباتی، پیشبینی میشد یکی از نامزدهای مدنظر اصولگرایان برای رقابت با حسن روحانی باشد.
اگرچه خودش همان زمان همه این گمانهزنیها را تکذیب کرد؛ بعدا این احتمال تقویت شد که احتمالا فتاح برای انتخابات سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است. بااینحال گفتههای اخیر رئیس کمیته امداد از آن جنس سخنانی است که بعید بود از زبان یک اصولگرا شنیده شود. فتاح در حاشیه حضورش در جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفته است: «ما بهعنوان کمیته امداد در کنار دولت هستیم؛ زیرا دولت، مردم است و خیالتان دراینباره راحت باشد؛ اما باید این را اعلام کنم که ما درباره دولتها قضاوت نمیکنیم و لازم به ذکر است که کمیته امداد در کنار روحانی است. باید این را بگویم که دولت تلاش دارد بتواند رسیدگی هرچه بیشتری به نیازمندان داشته باشد تا این تورم تحمیلی حل شود».
فتاح در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا اعلام کردهاید علاقهمند هستید «محسن هاشمی» (رئیس شورای شهر تهران) شهردار تهران شود، گفته است: «من اعلام کردم دوست داشتم این اتفاق بیفتد؛ چراکه من و هاشمی ارتباطی قدیمی با یکدیگر داریم و به نظرم جامعه نیز چنین انتظاری داشت؛ اما مهم نظر و رأی شورای اسلامی شهر تهران است». رابطه دولت و کمیته امداد در چند سال اخیر با تغییر رئیسجمهوری و رئیس کمیته امداد خوب شده است؛ این بهبود روابط را میتوان از اختصاص اعتبارات تا نوع رابطه و اظهارات دوطرفه بهخوبی دید.
او حتی پیشنهاد کرده بود سپر بلای دولت در ماجرای قطع پرداخت یارانهها شود؛ همان طرحی که در دوره مدیریت فتاح بر وزارت نیروی دولت احمدینژاد اجرائی شد. فتاح ۲۵ آبان در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفته بود: «من درباره قطع یارانهها از یک سال پیش با آقای روحانی صحبت کردم و گفتم من مسئولیت قطع یارانهها را میپذیرم». او خطاب به روحانی گفته بود: «از چه میترسید که یارانهها را قطع کنید، من فحشها را میپذیرم؛ بههرحال این کارها فحشخوری هم دارد».
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در ادامه صحبتهای خود خطاب به روحانی گفت: «شما بگویید هرکسی نیازمند است، بیاید کمیته امداد؛ مردم ما فهیم و بزرگ هستند و مسائل را درک میکنند». پرویز فتاح از دوستان قدیمی محمود احمدینژاد است و حتی به گفته خودش رفتوآمد خانوادگی هم باهم داشتهاند. خودش گفته است: «من دوستی ۳۰ساله با آقای احمدینژاد داشتم؛ ولی شش ماه قبل از انتخابات ایشان را اصلا ندیده بودم.
نکته عجیب این بود که ۲۰ روز پس از انتخابات و پیروزی آقای احمدینژاد که حتی آنموقع هم ایشان را ندیده بودم، یکی از دوستان جبههای ما صبح آمد دفترم و گفت شما وزیر میشوید و من این موضوع را در خواب دیدم؛ اول صبح آمد و این را گفت و رفت... . رفتیم خدمت آقای رئیسجمهور، ایشان یک جمله گفت: دیروز جمعه عصر من فهرست را بسته بودم، بعد گفتم یک بار دیگر نگاه کنم و امروز (شنبه) آن را بفرستم که دیدم جای شما خالی است».
فتاح در دولت دوم احمدینژاد دیگر جایی نداشت. خودش در برنامه شناسنامه گفته بود: «آن شناختی که از آقای احمدینژاد در دولت نهم داشتیم و از قبل او را میشناختیم، با آن احمدینژادی که در آخر دولت دهم دیدید، خیلی متفاوت بود». او از منتقدان انتصاب مشائی به سمت معاوناولی احمدینژاد هم بود.
فتاح بعدها درباره ثبتنام احمدینژاد، رئیس سابقش، نیز گفت: «رفتن آقای احمدینژاد به وزارت کشور و ثبتنامکردن در انتخابات، کار درستی نبود؛ چون رهبری معظم نهی فرموده بودند. ولیامر در قرآن ما یک واژه قرآنی است و اطاعت از آن لازم و واجب است؛ البته برای کسانی که بپذیرند. عدهای هم این منطق و تفکر را ندارند و جور دیگری میبینند؛ ولی ما که این نگاه را داریم، انتظار داشتیم آقای احمدینژاد و حلقه اطراف ایشان تمکین میکردند. به نظرم یک اشتباه استراتژیک کردند؛ چون رهبری معظم بعضا نظراتی که میدهند، پدرانه است.
یک پدر بعضا به فرزندش میگوید نرو، نکن! ولی فرزند ناراحت میشود؛ اما او پدر است و ما را دوست دارد و از دوستداشتن است که میگوید نکن. اگر ردصلاحیت ایشان مطرح نمیشد، الان چه فضایی درباره ایشان بود؟ فرصتی برای آینده او بود؛ ولی الان دیگر همه فرصتها برای احمدینژاد از دست رفته است. این حرکت در کل خیلی خردمندانه و منطقی ارزیابی نمیشود».
- 15
- 5