سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۳:۱۴ - ۳۱ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۸۷۶۲
سیاست داخلی

قاسم سلیمانی چگونه می‌تواند قدرت را در ایران به دست بگیرد؟

قاسم سلیمانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
در صورت ایجاد مشکل جدی برای حاکمیت ایران، یکی از احتمالات حرکت ایران به سمت جنگ داخلی است که نه تنها برای این کشور بلکه برای ثبات منطقه نیز می‌تواند فاجعه‌بار باشد. وضعیت کنونی عراق، افغانستان و سوریه مثالی از سناریوی وحشتناک برای غرب است.

به گزارش رویداد۲۴، نشریه فارین پالیسی در گزارشی به استراتژی فشار آمریکا به ایران و پیامدهای بد آن برای منطقه اشاره کرده و نوشت: تغییر نظام ایران از زمان انقلاب سال ۱۹۷۹ تقریبا همه دولت‌های آمریکا را تحت‌الشعاع خود قرار داده است. امروز، مقام‌های دولت ترامپ مانند جان بولتون مشاور امنیت ملی که پیش از پیوستن به کاخ سفید خواستار تغییر نظام در ایران شده بود، در حال اعمال فشار حداکثری برای برهم زدن ثبات در این کشور است.

 

بحران اقتصادی، استفاده سیاسی

آمریکا از زمان خروج از توافق هسته‌ای ایران به دنبال اعمال مجدد تحریم‌ها بر ایران است و خواستار آن شده که خریداران نفت ایران واردات نفت را طی ۴ ماه آینده به صفر برسانند. این در حالی است که ارزش ریال، واحد پول ایران به حد پایینی رسیده است و فشارهای اقتصادی بر نظام ایران از هر زمان دیگری بیشتر است. در همین حال برخی کشورها از آمریکا می‌خواهند از فواید این بحران برای تغییر در سیستم سیاسی ایران استفاده کند.

 

ایران آنگونه که پمپئو تصور می‌کند شکننده نیست

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی ۲۱ می خود درباره استراتژی تحت فشار قرار دادن نظام ایران از مردم این کشور خواست جدول زمانی تغییرات جدی در این کشور را تعیین کنند. یک ماه پس از آن، با انتشار توییتی حمایت خود از مردم ایران که به زعم او از فساد خسته شده بودند را اعلام کرد، با این حال، نظام ایران آنطور که پمپئو تصور می‌کند شکننده نیست و حتی اگر تحت فشار قرار دادن نظام منجر به ایجاد تغییراتی شود، دولت ترامپ باید مراقب باشد که به دنبال چه چیزی است.

 

جامعه بین المللی دیگر علیه ایران متحد نیست

نشریه فارین پالیسی در گزارش خود نوشته است نظام ایران در آستانه سقوط نیست. ۲ فاکتور دوام و ماندگاری حاکمیت کنونی ایران را تضمین می کند؛ نخست اینکه طی۴ دهه گذشته، نظام ایران حضورش در قدرت را در مواجه با تحریم‌های فزاینده ثابت کرده است. با وجود این موضوع قدرت تحریم‌های ثانویه آمریکا که صادرات نفت ایران مبادلات بین المللی و تراکنش‌های مالی این کشور را هدف قرار داده است نتوانسته همانند تحریم‌های پیش از توافق هسته‌ای ایران موثر باشد چرا که جامعه بین المللی دیگر علیه ایران متحد نیست.

 

مشکلات اقتصادی دشوار است اما مردم هرج و مرج را انتخاب نمی‌کنند

این نشریه آمریکایی به همه احتمالات در پی اتفزایش تحریم‌های سیاسی و اقتصادی آمریکا اشاره کرده و در توضیح احتمال نخست اینگونه نوشته است: در صورت ایجاد مشکل جدی برای حاکمیت ایران، یکی از احتمالات حرکت ایران به سمت جنگ داخلی است که نه تنها برای این کشور بلکه برای ثبات منطقه نیز می‌تواند فاجعه‌بار باشد. وضعیت کنونی عراق، افغانستان و سوریه مثالی از سناریوی وحشتناک برای غرب است. برای مردم ایران نیز ترس از بی ثباتی و جنگ همانند آنچه در کشورهای همسایه آن رخ می‌دهد، فاکتور مهمی است.

 

مردم ایران یک بار پیشتر انقلاب را تجربه کرده‌اند که پس از آن ۸ سال جنگ به وقوع پیوست و این تجربه همچنان در ذهن بسیاری از مردم این کشور زنده است. مشکلات اقتصادی که مردم ایران تجربه می‌کنند دشوار است اما اگر قرار باشد جایگزین آن هرج و مرجی باشد که در سوریه و عراق امروز وجود دارد مردم ایران امنیت را انتخاب می‌کنند.

 

قاسم سلیمانی در چه شرایطی قدرت را به دست می‌گیرد؟

دومین احتمال در قبال ایجاد وضعیت مشابه سوریه، امکان قبضه قدرت از سوی نظامیان به اسم بازگرداندن نظم به این کشور خواهد بود، و محتمل‌ترین کاندیدا برای رهبری این موضوع مردی است که واشنگتن بسیار از او واهمه دارد، ژنرال قاسم سلیمانی. فرمانده سپاه قدس که مسولیت عملیات‌های نظامی خارجی و عملیات‌های ویژه را برعهده دارد. او در پشت پرده عملیات نظامی ایران در عراق، لبنان و سوریه قرار دارد.

 

سلیمانی محتمل‌ترین گزینه قدرت در است چرا که وی به دلیل نقشی که در مبارزه با داعش در عراق و سورهی داشته است به قهرمانی در ایران تبدیل شده است. و بر اساس تازه ترین نظرسنجی‌های انجام شده نظر نزدیک به ۶۵ درصد از مردم ایران نسبت به وی مثبت است.

 

دولت ترامپ و کسانی که به دنبال تغییر نظام در ایران هستند باید پیش از آنکه به دنبال تشویق به بی‌ثباتی و هرج و مرج در این کشور باشند، باید با دقت این موضوع را در نظر داشته باشند که یک روز پس از آن چه اتفاقی قرار است رخ دهد.

 

 

  • 33
  • 11
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
اینجا کشور جمهوری است باید از طریق انتخابات ریاست جمهور انتخاب گرددترس نظامی گری به دل مزدم نکارید
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش