یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۳۶ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۳۶۲۶
سیاست داخلی

دومین اعتراض خیابانی مردم طی یکسال اخیر

اعتراض خیابانی مردم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 موج فزاینده گرانی‌ها و عدم توانایی دولت در مهار آن در نهایت منجر به این شد که در چند روز گذشته مردم در چند شهر کشور دست به تظاهرات بزنند‌. روز سه‌شنبه ۹ مردادماه اعترضات به وضع اقتصادی کشور موجب شکل‌گیری تجمعاتی در اصفهان و در شهرک صنعتی امیرکبیر شد. براساس گزارش فارس صنف تعمیرکاران خودروهای سنگین و صاحبان کارگاه‌های کوچک تولید قطعات خودرو به دلیل رکود سفارشات، قطعی برق، بیمه، مالیات و گرانی مواد اولیه در شهرک صنعتی امیرکبیر تجمع کردند که تعدادشان از ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر تجاوز نمی‌کرد‌. اگرچه به نظر می‌رسید این تجمع با دخالت نیروهای پلیس همان روز خاتمه یافته است اما این اعتراضات پس از دو روز به دیگر شهرهای کشور سرایت کرد‌.

 

از روز چهارشنبه در فضای مجازی فراخوان‌هایی منتشر شد که مردم را به حضور در میدان‌های اصلی شهرهای کشور دعوت می‌کرد‌. مردم خسته از گرانی و بیکاری در نهایت روز پنجشنبه به این فراخوان پاسخ مثبت دادند و تجمعاتی در شهرهای مختلف از جمله اصفهان، شیراز، مشهد، ساری، گوهردشت کرج و اشتهارد به‌طور جدی شکل گرفت که ویدئوهای آن در فضای مجازی دست به دست می‌شود‌.

 

این تجمعات همچون حوادث دی‌ماه گذشته با شعارهای مختلفی همراه شد که تنها رنگ و بوی اقتصادی نداشت و بیشتر سیاسی بود؛ شعارهایی که به‌طور مشخص راس نظام را نشانه‌گیری کرده بود‌. تهران هم از این تظاهرات مردمی در امان نماند و عده‌ای از چهارراه ولی‌عصر به سمت میدان امام حسین با سر دادن شعار به جمع دیگر معترضان پیوستند و بنا به گفته شاهدان افرادی هم در این اعتراضات دستگیر شده‌اند‌. با این حال فرق اساسی میان اعتراضات چند روز گذشته با حوادث دی‌ماه این بود که این تظاهرات به گستردگی و انسجام دی‌ماه نبود و تعداد افراد کمتری در آن حضور داشتند‌.

 

با این حال این دومین باری است که اعتراضات علیه وضع اقتصادی طی یک سال اخیر در کشور شکل می‌گیرد؛ اعتراضاتی که بیشتر از آنکه سیاسی باشد تنها به مشکلات معیشتی برمی‌گردد که گریبان کل جامعه را گرفته است و البته مسوولان نظام نیز چندان توجهی به آن ندارند و ترجیح می‌دهند این مشکلات را به گردن خروج آمریکا از برجام و امثالهم بیندازند درحالی که تنها بخشی از افزایش قیمت‌ها در کشور به این امر مربوط می‌شود و بخش عمده آن مربوط به ناتوانی دولت در کنترل و مهار گرانی بوده است‌. بیشتر عصبانیت مردم معترض عدم پاسخگویی درست مسوولان به خواسته‌ها و مطالبات آنهاست‌.

 

نکته جالب آنکه رسانه‌های اصولگرا هم همچنان اعتراضات مردمی را فتنه و کار مخالفان نظام می‌خوانند‌. این در صورتی است که اپوزیسیون‌های خارج‌نشین از این اتفاقات استقبال می‌کنند و آن را دستاوردی در کارنامه اقدامات سیاسی خود علیه جمهوری اسلامی می‌دانند و اگر بتوانند آب به آسیاب آن می‌ریزند‌. 

 

این تجمعات و راهپیمایی‌های اعتراضی در حالی اتفاق افتاده است که مقامات کاخ سفید پیش از این اعلام کرده بودند هدف‌شان فشار اقتصادی بر مردم ایران است تا آنها به اعتراضات بیشتری دست بزنند و در نهایت با تحت فشار قرار دادن دولت و حاکمیت، ایران را پای میز مذاکره بگذارند‌. هرچند آنها حتی از تغییر نظام در ایران هم سخن گفته ‌بودند، با این حال اتفاقات اخیر چندان مساله عجیب و دور از ذهنی نیست‌.

 

بسیاری از کارشناسان اقتصادی و سیاسی در چند ماه اخیر وقوع چنین تظاهراتی را پیش‌بینی می‌کردند چرا که افزایش فشارهای اقتصادی تحمل مردم را کاهش داده است. افزایش قیمت ‌کالاها در حالی رخ داده که هنوز تحریم‌های دور نخست آمریکا آغاز نشده است اما مردم برای خرید برخی اقلام از جمله دارو با مشکلات عدیده‌ای رو‌به‌رو هستند و از سوی دیگر مقامات دولت هم تنها در سخنرانی‌های خود اعلام می‌کنند مردم نگران تامین ‌کالاهای ضروری نباشند و به‌طور غیرمستقیم این پیام به مردم مخابره می‌شود که در آینده وضع هم از این بدتر خواهد شد‌. 

 

با وجود آنکه مردم از وضع اقتصادی خود در آینده نگران هستند موضوعاتی همچون حضور ایران در سوریه و یمن و هزینه‌هایی که برای آن صرف شده مردم را عصبانی‌تر کرده است و افکار عمومی از خود می‌پرسد چرا ایران در شرایط اقتصادی نامناسب باید در کشورهای دیگر حضور داشته باشد؟ چرا نظامیان ایران در سخنانی تند آمریکا را به جنگ تهدید می‌کنند در صورتی که مقامات کشورمان در وضعیت موجود حتی نمی‌توانند قیمت سکه و ارز را برای یک ساعت کنترل کنند پس چگونه می‌خواهند منابع خود را صرف جنگیدن با آمریکا کنند؟ اساسا چرا ایران مدام دست رد به سینه آمریکا برای مذاکره می‌زند، شاید مذاکره بتواند مانع از آغاز تحریم‌ها علیه ایران شود‌.

 

این سوالات که در میان افکار عمومی مدام در حال چرخیدن است در نهایت خشم و عصبانیت جامعه را از دولت و حاکمیت افزایش می‌دهد‌. این در حالی است که مقامات دولتی به ویژه رییس‌جمهور با خونسردی کامل هر زمان سخنرانی می‌کند آمارها و ارقامی را درباره کاهش بیکاری و کاهش تورم ارائه می‌دهد که چندان نزد مردم عامه محسوس نیست و این تفکر را به وجود می‌آورد که اساسا حسن روحانی رییس‌جمهور و اعضای کابینه او در این جامعه زندگی می‌کنند یا نه؟ تا کی مسوولان ما ترجیح می‌دهند همه عوامل و مشکلات کشور را به فتنه و بیگانگان نسبت دهند و تا کجا می‌خواهند از بار مسوولیت شانه خالی کنند‌. 

 

اعتراضات اخیر اگرچه پراکنده و بدون انسجام‌ است و به دلیل آنکه رهبری مشخصی برای انسجام‌بخشی به آن وجود ندارد، راه به جایی نخواهد برد اما باز هم موید این نکته است که مقامات کشورمان به هیچ روی حاضر نیستند خودشان را با خواست و مطالبات مردم همراه کنند و دیکته کردن سیاست‌های جمهوری اسلامی به مردم تنها هدفی است که آنها دنبال می‌کنند. کافی است سخنان مسوولان را از تریبون‌های نماز جمعه بشنوید‌. همچنان که عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور نیز در واکنش به این اعتراضات با اشاره به اینکه در جنگ اقتصادی هستیم گفته بود:

 

«یکی از سطوح برخورد دشمن با ایران ایجاد تنش‌های اجتماعی است و فکر می‌کنند این موضوع می‌تواند در ایران اثرگذار باشد. آنها فکر می‌کنند ۵۰ تا ۲۰۰ نفر در یک جا جمع شوند اوضاع داخل کشور به هم می‌خورد، بعد آمدند در کشوری جلسه گذاشتند که بعد از این نظام چه کسی را بیاورند سر کار، در آن جلسه ۹۴ گروه آمدند و جالب آنکه همه خود را به عنوان جایگزین نظام معرفی کردند، از منافقین تروریست که صدها قتل کرده گرفته تا بقیه گروه‌های چندنفره فرسوده و مرتجع خود را جانشین مناسب می‌دانستند اما آنها بدانند از این خبرها نیست.

 

این ملت ۴۰ سال مقاومت و ایستادگی نکرد تا چند مزدور و تروریست و خودفروخته برای آنها تصمیم بگیرند‌.» اگرچه این سخنان رحمانی‌فضلی، سخنانی درست است اما هرگز به این سوال مردم پاسخ داده نمی‌شود که مردم ایران تا چه زمانی باید با بحران های سیاسی - اجتماعی زندگی کنند. تقریبا ۴۰ سالی می‌شود که مردم ایران این بحران ها را تجربه می کنند و مشخص نیست پایان این بحران چه زمانی خواهد بود‌.

 

ghanoondaily.ir
  • 22
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش