جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۷ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۷۸۱۷
سیاست داخلی

شعارهای ضددولت در فیضیه قم خود جوش بود؟

تجمع حوزویان درقم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

به گزارش ایران، برای اولین بار جمله ریز روی دسته‌ پلاکاردها از شعارهای درشت روی آنها اهمیتش بیشتر شد؛ «تابلوها را بعد از مراسم تحویل دهید». همین یک نشانه کافی تا «خودجوش» بودن تجمع روز پنجشنبه برخی از طلاب قم زیر سؤال برود. تجمعی در اعتراض به وضعیت اقتصادی کشور. بیشتر برای آنکه جایگاه دولت در مقام مقصر تثبیت شود. شعارها و سخنان سخنرانان مراسم هم همین رنگ و بو را داشت.

 

همان‌طور که از سابقه سیاسی مدعوین هم چیزی که استنباط می‌شد مخالفت صریح با دولت بود؛ در صدر همه آنها رحیم‌پور ازغدی، سخنران اصلی مراسم. پیش از آنکه نمازخانه مدرسه فیضیه پیش از ظهر روز پنجشنبه میزبان طلاب و روحانیون معترض باشد، اعتراضات مشابهی در حوزه‌های علمیه تهران و مشهد آغاز شده بود. اعتراضاتی که البته نه ابعاد مراسم روز پنجشنبه قم را داشت و نه بازتاب خبری آن را.

 

از تخمین جمعیت تا دلارهای تقلبی

«در شرایط کنونی وظیفه ما همین کارهایی است که از تجمع شروع‌ شده و نباید به همین منتهی شود»؛ این توصیه‌ای بود که رحیم‌پور ازغدی، سخنران تجمع طلاب قم در این مراسم مطرح کرده بود. توصیه‌ای برای ادامه اعتراضاتی به همین سبک. رسانه‌های حامی این مراسم، استقبال طلاب و مردم از آن را «گسترده» و «جدی» توصیف کرده بودند. «قم نیوز»؛ یکی از اصلی‌ترین رسانه‌های منتقدان دولت در این شهر نوشته بود که «هر چه به لحظات میانی مراسم و سخنرانی استاد رحیم‌پور ازغدی نزدیک و نزدیک‌تر می‌شدیم، جای انداختن سوزن در نمازخانه مدرسه فیضیه نبود.» اما عکس‌هایی که خبرگزاری‌های مختلف از این تجمع مخابره کرده بودند غالباً کادرهایی بسته را به تصویر کشیده بودند و در چند مورد که کل جمعیت در قاب عکاسان جا گرفته بود.

 

 نکته مشخص خالی بودن قسمت‌های قابل توجهی از سالن محل برگزاری این مراسم بود؛ چیزی کاملاً بر خلاف این ادعا که آنجا «جای سوزن انداختن هم نبود.» این مراسم در نمازخانه مدرسه فیضیه قم برگزار شد که در بهترین حالت و با جمعیتی فشرده می‌تواند چیزی حدود ۲۵۰۰ نفر را در خود جای دهد. اما از حاشیه‌های این تجمع چیزی که بیشتر از میزان جمعیت به چشم آمد، بحث آتش زدن دلارهای کپی و تقلبی بود. بعدازظهر روز پنجشنبه عکسی از طلبه‌ای منتشر شد که یکصد دلاری را به آتش کشیده بود؛ در شبکه‌های اجتماعی کاربران زیادی خیلی زود به اینکه این طلبه یکصد دلاری تقلبی را آتش زده واکنش نشان دادند.

 

خصوصاً اینکه قبل از رسانه‌های منتقد دولت و خصوصاً صدا و سیما مانورهای زیادی روی اقدام مردم ترکیه در پاره کردن، آتش زدن و فروش دلارهای‌شان نشان داده بودند. حال اینکه معترضان داخلی برای نشان دادن اعتراض خود حتی حاضر به آتش زدن یک اسکناس واقعی هم نشده بودند برای خیلی‌ها حساسیت‌برانگیز شده بود. رسانه‌های حامی این تجمع، روحانی یاد شده را «حجت‌الاسلام احمدی طلبه انقلابی حوزه علمیه قم» معرفی کرده و مدعی شده بودند وی یک ۱۰۰ دلاری واقعی را آتش زده، حال آنکه عکس‌های منتشر شده چیز کاملاً متفاوتی را نشان می‌دادند. برخی کاربران مجازی معتقد بودند افرادی که برای نشان داده اعتراضات اقتصادی خود و مبارزه با دشمنان خارجی و امریکا باز هم دلار تقلبی را به جای واقعی آتش می‌زنند، نمی‌توانند مدعیان صادقی در مجموعه اقدامات خود باشند.

 

دو قطبی‌سازی مخالفان علیه دولت

شعارهای نوشته شده روی پلاکاردهایی که بین طلاب حاضر در تجمع پخش شده بود عموماً دولت را هدف حملات و انتقادات قرار داده بود؛ از شعارهایی نظیر «وزیران میلیاردی، زالوی این نظامند» تا «ملت ما نجیب است، وزیر به فکر جیب است». اما در میان شعارها می‌شد خطی از ایجاد نوعی دو قطبی بین دولت و رهبری انقلاب نیز پیدا کرد. به‌عنوان نمونه این شعار که «رهبر با درایت، دولت بی‌کفایت».

 

همین خط را برخی از رسانه‌های حامی تجمع هم در گزارش‌های خود جلو بردند. به‌عنوان مثال سایت قم نیوز، رسانه‌ای که اولین بار خبر برگزاری این مراسم را مخابره و اعلام کرد در گزارش خود با اشاره به واکنش وزارت خارجه امریکا به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «بر سیاست‌مان مقابل ایران محکم ایستاده‌ایم»، نوشت: «این موضع‌گیری نشان می‌دهد دشمن تمام حرکت‌های کشور و نظام را به‌صورت جدی دنبال می‌کند و برخلاف دولتمردان ما برای سیاست خود برنامه دقیق دارند و از سیاست خود لحظه‌ای عقب نشینی نمی‌کنند. در ماه‌های اخیر اقدامات دولت و شرایط کشور باعث شد حوزویان با حضور بموقع در صحنه پیروی  خود را از مواضع رهبر معظم انقلاب اعلام نمایند.» شعارهایی نظیر «برجامیان برگردید، مطیع رهبر گردید»، «محصل انگلیس، مذاکره کلید نیست»،.

 

«نه برجام نه ۲۰۳۰، لعنت به انگلیسی»، «سؤال از مسئولان وظیفه مجلس است، تمرد از قوانین شیوه هر ناکس است» و نظایر اینها از جمله شعارهایی بودند که نه تنها مستقیماً دولت را هدف قرار داده بودند بلکه سیاست‌های دستگاه اجرایی را مخالف منویات رهبری و منافع کشور تصویر می‌کردند. در این مراسم البته یک بار دیگر هم رئیس جمهوری با کنایه‌ای غیرمستقیم با این شعار که «بنی صدرها همیشه فرصت فرار ندارند» با رئیس جمهوری معزول ایران در دهه شصت مقایسه شد، مقایسه‌ای که قبلاً هم صورت گرفته و بسیار حاشیه‌ساز شده بود. اما این تجمع شعارهایی عجیب‌تر از این هم داشت. چیزی که بیش از بقیه مورد توجه قرار گرفت نوشته‌ای به این عنوان بود؛ «ای آنکه مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت».

 

بازنشر گسترده تصویر این پلاکارد در شبکه‌های مجازی تفسیرهای مختلفی در پی داشت. از جمله کاربران زیادی آن را تهدید آشکار به قتل و دارای قابلیت پیگرد قضایی عنوان کردند. اما نوشته پراهمیت دیگری که کمتر به چشم آمد پلاکاردی بود که روی آن این جمله به چشم می‌خورد؛ «ای ملت! به نیت امر به معروف از رئیس جمهوری بخواهید در این گرانی‌ها یارانه هر نفر را تا ۲۰۰ بالا ببرد.» چیزی که به وضوح سیاست افزایش مطالبات عمومی از دولت و بالا بردن فشارها بر شانه دستگاه اجرایی را خواستار شده بود. آن هم در روزهایی که خود دولت نیز به شکل‌های مختلفی زیر بار فشارهای اقتصادی قرار دارد.

 

رحیم‌پور ازغدی: یأس مردم نتیجه اقتصاد برجامی است

تجمع اعتراضی عده‌ای از طلاب حوزه‌های قم دو سخنران داشت؛ سخنران اصلی حسن رحیم‌پور ازغدی از چهره‌های شناخته شده مخالف دولت بود و سخنران دیگر این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حسین طیبی فر، فرمانده تیپ ۸۳ امام صادق(ع). این تیپ پیشتر توسط مجتبی ذوالنور، نماینده فعلی قم در مجلس و از چهره‌های شناخته شده جریان منسوب به آیت‌الله مصباح یزدی تأسیس شده بود و خود ذوالنور هم تا مدت‌ها فرماندهی آن را بر عهده داشت. حسین طیبی فر در سخنرانی خود معتقد بود که «برخی افراد در کشور به حمایت از تجمل‌گرایی پرداخته و سبب شدند که مردم با مشکلات شدید اقتصادی روبه‌رو شوند و امروز نیز مشکلات کشور به‌دلیل وجود روحیه قارون‌گرایی در برخی از مسئولان است.» او می‌گفت: «یک زمانی روحیه قارون‌گرایی در کشورمان شکل گرفت و این موضوع مطرح شد که باید مانور تجملات داد و زمینه تجمل‌گرایی در کشور ایجاد شد.» طیبی فر با اشاره به وجود روحیه اشرافی گری در مسئولان دولتی تصریح کرد:

 

«مسئولان مدیریت مناسبی نداشتند و این موضوع سبب شد که ارز و سکه افزایش چند برابر پیدا کند و کشور با مشکلات اقتصادی روبه‌رو شود.» وی گفت: «امروز برخی از قارون‌های داخلی اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب را زیر سؤال می‌برند، هنگامی که رهبر معظم انقلاب موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند متأسفانه توجهی نشد.» فرمانده تیپ ۸۳ امام صادق(ع) بیان کرد: «لیدرهای سیاسی و فرهنگی فتنه ۸۸ پس از این فتنه در مسئولیت‌های اجرایی به‌عنوان مشاور و معاون و مدیر مشغول به فعالیت شدند که این افراد هیچ خدمتی به انقلاب اسلامی نکرده بلکه برای براندازی جمهوری اسلامی اقدام می‌کنند.» او همچنین مدعی شد: «امروز قارون‌های داخل کشور با قارون‌های خارج نشین هماهنگ شده‌اند.» 

 

رحیم‌پور ازغدی، سخنران اصلی این مراسم هم تأکید داشت که «یأس مردم نتیجه اقتصاد برجامی است» و «کسانی باید پاسخگوی اوضاع اقتصادی و قیمت ارز و طلا در کشور باشند که وعده‌های خوش به مردم دادند.» حسن رحیم‌پور ازغدی در تجمع روز پنجشنبه با اشاره به ضرورت معرفی افراد فاسد در سه قوه اظهار کرد: «رئیس قوه قضائیه گفته بود که قضات فاسد معرفی می‌شوند، اما چرا این کار تاکنون صورت نگرفته است، باید برخورد علنی با مفسدان صورت بگیرد تا مردم به عملکرد قوه قضائیه شک پیدا نکنند.» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: «نمی‌شود مدیری در این کشور شعار مرگ بر امریکا سر بدهد، اما فرزند او به خوشگذرانی و تحصیل در امریکا بپردازد، اگر اشرافیت مذهبی در کشور شکل گرفت، باید از بین برود.»

 

بـــــــرش

سؤال طلاب معترض و سؤالات کاربران مجازی

گزارش شده که در پایان مراسم شرکت‌کنندگان با امضای طوماری از مجلس سؤالاتی را در خصوص راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی، مطرح کردند. اما شاید سؤالات مهمتری هم درباره خود این تجمع مطرح باشد که هنوز پاسخ داده نشده است. سؤالاتی که در روزهای گذشته بارها توسط کاربران شبکه‌های مجازی مطرح شد.

 

از جمله اینکه اگر موافقان دولت در تجمعی همین‌گونه به حامیان این تجمع می‌تاختند و آنها را تهدید می‌کردند، با چه واکنشی مواجه می‌شدند؟ یا اینکه این تجمع از کدام مرکز هدایت شده بود که حتی روی دسته پلاکاردهای آن هم تقاضای برگرداندن این تابلوها نوشته شده بود؟ سؤال دیگر اینکه آیا گروه‌هایی که با نظرات تجمع‌کنندگان روز پنجشنبه موافق نیستند هم می‌توانند به همین راحتی دست به اقداماتی مشابه بزنند؟ سؤالاتی که البته به‌نظر می‌رسد مطرح‌کنندگان آن نباید چندان منتظر جواب آنها باشند.

 

 

  • 83
  • 64
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۲۴
غیر قابل انتشار: ۲۷
جدیدترین
قدیمی ترین
با سلام - اگر دمل ها و غده های چرکین از بدنه نظام و انقلاب حذف نشوند و بدنه نظام از این ویروسها پاک نگردد اصل نظام از بین خواهد رفت . دلسوزان نظام باید کاری کنند تا فاسد و فساد از جامعه ما رخت بریندد . والسلام
یعنی واقعا هیچ گرانی و اشرافی گری و فسادی نیست و طلاب هم دروغ می گویند؟ یعنی من که پوشک بچه ام چقدر گران شده، مرغ شده ده هزار تومان ووو همه دروغ است؟ آخه تا کی میخواهید با این حرفها ذهن مردم را از گرانی و فساد منحرف کنید؟
یعنی واقعا هیچ گرانی...
واقعابعضی ها از رو نمیرن.فلاکت و فقروگرونی و بیچارگی ودروغهای دولت و دزدیهاشو سرپوش میزارنو مسئله اصلیشون میشه شعار یه عده ک از فساد و بی تدبیری روزبروز زندگیشون بدتر شده.تا کی میخواید از روحانی دفاع کنید؟مردم همه چی رو میفهمن اتفاقا بیشتر مردم ب این طلبه ها میگن دمشون گرم
این دولت بی تدبیر تمام خائنین به ملت و وزرای میلیاردی را به کار گرفت و بعد از ۵ سال با کمال وقاحت هنوز هم دولت قبل رو متهم میکند اگر اینطور بود پس چرا دوباره با هزار وعده دورغین مردم رو اینچنین بدبخت کردید این تجمعات تا برکناری همه مفسدین و محاکمه همه وزرای خائن باید برگزار شود البته به صورت آرام و بی حاشیه چون خود دولت هم فعلا محتاج حاشیه سازی است تا فرصتی برای فرار رو به جلو داشته باشد ولی مردم دیگر خائنین و دزدان میلیاردی را تحمل نخواهند کرد هر چند کشورشان و نظامشان را دوست دارند
مشکل دو تابعتی هستند که خیانت به نردم می کنند فرزندانشان در خارج به عیش و ندش می پردازند البته با پول های بیتالمالو پدرانشان روحیه عربگرایی دارند و چشم به به اون ور اب دارند پس تصمیمی برای پیشرفت مملکت ندارند. خایین انها هستند اقازاده ها هستند. کسانی که وام های کلان بدون وثیقه می گیرند هستند. طلاب چیزی بدی نگفته خواسته های مردم گفته اند. چرا زمانی که انتقاد از دولت می شه بانک فریاد برارید که مسلمانی نیست سر می دهند. درود بر احمدی نژاد
درودبرطلاب حوزه که حرف حق زدندحرف حق هم تلخ است.
آقایان جوری صحبت می کنند که دولت ۱۰۰درصد موفق بود و هست و نباید ازش انتقاد کرد این دزدی این همه خیانت این همه بی تدبیری و ضعف مدیریت .این دولت راهی جز کنار رفت ندارد چون همشون خائن و غربگرا هستن طلاب دستشون مریزاد
یعنی انتظار دارید ملت هیچی نگن؟ چقدر بدذاتید شما، این چیزایی که نوشتید هیچکدام تخریب دولت نبود، واقعیت بود
واقعا با پلیدی تمام نقل قول و تحلیل میکنید
اینها نمک زخمهای مردم هستند چون عده ای دنباله رو هستند اینها از آقای رحیم پور و ذالنور نمی پرسند شما در این سی سال غیر از شعار و به قول رهبر بازی در زمین دشمن چه کاری کردید
مگر طلاب چیزی غیر از واقعیت بیان کرده اند آیا در کابینه وزیر میلیاردی نداریم آیا وزیر رانت خوار نداریم شک نکنید روزی تاریخ از چهره این به اصطلاح مسلمانان پرده خواهد براشت اگر رانت خوار نیستند چرا فرزندانشان همه خارج از ایران هستند
خب خوبه حداقل یه دلار تقلبی هم آتیش زدند ول یتوی ترکیه مردمش دلار واقعی آتیش می زدند متاسفم فقط ظاهرسازی کردید
اینا زمان احمدی نزاد کجا بودند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش