به گزارش انتخاب، حسن روحانی رئیس جمهور به مناسبت مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی با حضور در دانشگاه تهران ضمن تبریک به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۹۷ گفت: آغاز سال تحصیلی به منزله احترام و کرنش در برابر علم، دانش، پژوهش و فناوری است و مخاطب این کرنش اساتید و دانشجویان ما هستند. دانشگاه در علم، در فرهنگ، در جامعهپذیری نسل جوان، در انضباط و قانونمداری و در نقش مهارتهایی که دانشجویان از این محیط میآموزند نقش دارد.
وی افزود: دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه کهن، قدیمی، برتر شناخته میشود و آنها که در این دانشگاه درس خواندند این دانشگاه برایشان یادآور خاطرات شیرین دوران دانشجویی است. به ۵۰ سال پیش برمیگردم وقتی با همکلاسیها وارد دانشگاه تهران شدیم، اساتید فرهیخته و دانشجویان پرتلاشی حضور داشتند، در همین دادگاه اخیر لاهه برخی چهرههای دانشگاه تهران در تیم وکلای ایران بودند و یکی از وکلای ایران جزو همکلاسیهای ما در دانشکده حقوق بود، پس دانشگاه میتواند مبدا تحولات باشد همانطور که امام گفت و میتواند مظهر اقتدار باشد همانطور که رهبری تاکید کردند.
رئیسجمهور تاکید کرد: الان در مدیریتهای جامعه که نگاه میکنیم از دور میز هیات دولت تا در مجلس و وزرات خانهها اکثریت قاطع آنها پرورشیافته دانشگاه هستند عدهای هم حوزه و دانشگاه درس خواندند عده کمی هم پرورشیافته حوزه هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاه نقش مهمی در مدیریت آینده جامعه دارد، گفت: اگر امروز نقصی از مدیران گرفته میشود و نقد واردی مطرح میشود، بپذیریم به نوعی نقد بر دانشگاه هم هست چون این افراد در همین مرکز تربیت شدند و فرهیخته شدند و با ورود به همین دانشگاه احساس شخصیت و نشاط بیشتر کردند.
روحانی یادآور شد: آنها که وارد دانشگاه میشوند میدانند کلمه دانشجو بسار زیباست در دانشگاه دو واژه بسیار زیبا و غرور آفرین وجود دارد؛ دانشجو و استاد. استاد به معنی عام کلمه است در کلاس به هر کسی تدریس میکند استاد میگویند پس نقش دانشگاه برای ما مهم است.
رئیسجمهور تاکید کرد: علت موفقیتهایمان در دولت یازدهم از امید به آینده شروع شد نه با کار و برنامهریزی ما. قبل از برنامه و کار و تلاش ما، دیدگاه مردم نسبت به آینده جامعه را درمسیر جدیدی قررار داد آن زمان هنوز دولت را شروع نکرده بودیم.
روحانی ادامه داد: در سال ۹۲ من انتخاب شدم قرار بود دولت را انتخاب کنیم؛ که به محض انتخاب دلار ارزان شد، امید بیشتر شد؛ چرا که مردم با فضای امنتر آشنا شدند، هنرپیشه سینما، کارگردان و نویسنده امیدوار شده بودند، دانشجو هم امیدوار شده بود چون میدانستند ۱۶ آذر میتوانند حرف بزنند.
رئیس دولت دوازدهم افزود: نقد بیش از حد نمیتواند مفید باشد، به حدش هم مفید است و هم لازم. اگر کسی برادر مومنش را در فضای دونفری نقد کند، به وی زینت داده است اما اگر همین نقد را در فضای عمومی بیان کند نگران و ناراحتش کرده است. در زندگی اجتماعی هم این چنین است در زمینه دولت و حکومت هم همین است. برخی از اساتید را ندیدهام که مصاحبه کنند اما مرتب برای من نامه مینویسند که این تاثیرگذارتر است، استادی است که در زمینه اقتصادی نقد دارد که نامه مینویسد که من میخوانم و تشکر میکنم.
وی با اشاره به اینکه نقد مانند نمک است که اگر زیاد زیاد باشد غذا شور میشود و نمی شود خورد. دانشجو باید نقاد باشد، اما نقدها باید با اطلاعات کافی باشد. فردا با برخی اقتصاددانهایی که نامه سرگشاده نوشتند دیدار میکنم و برخی حرفهایم را به آنان خواهم زد. ما وقتی از موضوعی نقد میکنیم باید شرایط کشور را بدانیم، شما وقتی دستور ورزش به فردی میدهید باید به سن و شرایط او هم توجه کرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه شرایط کشور همیشه یکسان نیست در هر شرایطی باید ببینیم راه چیست، گفت: چه چیزی باعث شد در دولت یازدهم پیشرفت کنیم؟ امید مردم. آنان امیدوار بودند و میدیدند که روز به روز شرایط بهتر میشود. پیامبر فرمود امید ما به گشایشهاست ما باید بدانیم گرهها باز و بن بستها از بین میرود. ما باید نسبت به آینده امیدوار باشیم.
وی ادامه داد: یک پزشکی به یک مریض میرسد میگوید خیلی دیر آمدی دعا کن، اما دکتر دیگری به او بگوید چرا ناراحتی خوب میشود این فرد بیست درصد خوب میشود. باید امید درمانی صورت گیرد. ما امروز در جامعه نیاز به امید به فردا داریم، نمیخواهم بگویم امروز مردم ما مشکلی ندارند.
روحانی گفت: من هر روز لیست قیمت اجناس را میبینم میدانم وضع زندگی مردم چگونه است مخصوصا آنهایی که حقوق ثابت دارند اما ما باید در برابر شرایط جدید تسلیم شویم یا به هم امید دهیم. ما از این راه رد میشویم چه غضه بخوریم چه امید داشته باشیم اما اگر امید داشته باشیم شرایط را بهتر رد میکنیم. یک زمانی انکار میکنیم که مشکلی وجود ندارد که این درست نیست ، ممکن است بگوییم آینده بدتر میشود یا آینده کوتاهمدت بدتر شود اما وضعیت در آینده بلندمدت بهتر میشود.
رئیس دولت دوازدهم ادامه داد: سوال میپرسید چرا میگویید شرایط بهتر میشود؟ شرایط این را میگوید اما در برابر آمریکا ایستاهایم
وی با اشاره به اقدامات کاخ سفید در برابر جمهوری اسلامی ایران گفت: این تیمی که در آمریکا وجود دارد بدترین تیمی است که در برابر ایران قرار دارد. جنگ در برابر نظام را در سر دارند و مشروعیتزدایی هدف آخر آنها است. برای کارآمدی با ما میجنگند و برای مشرعیتزدایی هم وارد عمل میشوند. برای همین است که جنگ روانی راه انداختهاند.
رئیس دولت دوازدهم تاکید کرد: ما با وحدت میتوانیم این توطئه را هم شکست دهیم. شاید بگویند که نمیشود آمریکا را شکست دهیم. باید دید آمریکا در این چند ماه در برابر جمهوری اسلامی شکست خورده یا پیروز شده است.
وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت: به جز چند کشور محدود، دیگرانی نیستند که بگویند که آمریکا کار خوبی کرده است که از برجام خارج شده است.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: بگذارید صریحتر صحبت کنم، آمریکا کار خلاف قانون انجام داده است. شورای امنیت سازمان ملل که آقای ترامپ به ریاست خودش برگزار کرد، چه پاسخی گرفت؟ همه ۱۴ عضو دیگر در سازمان ملل از برجام تعریف کردند و او نتوانست به نتیجهای برسد. آقایی که به ظاهر میزبان جمع بود و به دیگران ویزا میداد که در آنجا حاضر شوند و ریاست دورهای شورا را هم بر عهده داشت، دست خالی از آنجا بیرون آمد. چه چیزی ما را پیروز کرد؟ این حقانیت ما بود که ما را پیروز کرد.
وی خاطرنشان کرد: وقتی آمریکا از برجام خارج شد، توقعشان این بود که ما هم خارج شویم اگر ما خارج میشدیم چه اتفاقی میافتاد پرونده به شورای امنیت برمیگشت و تحریمهای بینالمللی هم مجددا اجرا میشد. همه دنیا پشت سر آمریکا میایستاد و ما تنها میماندیم اما نظام جمهوری اسلامی تدبیر به خرج داد عجله نکرد و بدون دستپاچگی گفت ما مهلتی چندهفتهای میدهیم تا ببینیم دیگران چه میکنند مهلتی که همچنان نیز ادامه دارد.
روحانی یادآور شد: ما هر زمان بخواهیم میتوانیم از برجام خارج شویم مشکلی برای خروج وجود ندارد، اما خارج شدن مانند خراب کردن است این برجام نیست که مهم است، این منفعت ملی ماست که اهمیت دارد. قطعا ایران پیروز این ماجرا است و آمریکا شکست خورده آن است. آمریکا از لحاظ حقوقی و سیاسی شکست خورده است، از لحاظ حقوقی به چه معناست؟ ما همیشه افتخار میکردیم که در دوران دکتر مصدق انگلیس از ما شکایت کرد. تیم دکتر مصدق به دادگاه رفت تا بگوید آن دادگاه صلاحیت رسیدگی به این شکایت را ندارد. دادگاه در نهایت به نفع ایران رای داد، رای البته توصیههایی نیز کرد که آن توصیهها به ضرر ما بود. اما امروز چه؟ ما شکایت کردیم و هم در صلاحیت پیروز شدیم و هم در اجرای موقت. یعنی دو موفقیت بزرگ در دادگاه لاهه به دست آوردیم. این موفقیت را چه کسانی به دست آوردند؟ دیپلماتهای ما و حقوقدانان جوان ما. ما در دادگاهی در رم هم برای اموالمان پیروزی دیگری به دست آوریم حال ما موفقیم یا آمریکا؟ قطعا ما
وی افزود: در عین حال مشکلاتی هم داریم مشکل ما این است که آمریکا برخلاف توافق بینالمللی از یک توافق همهجانبه خارج شد. در این میان حکم از آن کیست؟ حکم سازمان ملل است و شورای امنیت و افکار عمومی که ما در نزد همهشان پیروزیم. حال آمریکا چه میکند و سرنوشت کشورهای اروپایی چه میشود؟ کشورهای اروپایی اگر با ما قطع رابطه کنند توسط دادگاههایشان جریمه میشوند و اگر به رابطهشان ادامه دهند، توسط آمریکا، تاکنون چنین چیزی پیش نیامده بوده است.
رئیسجمهور اظهار داشت: در سفر اخیر من به نیویورک نخست وزیر یکی از کشورهای مهم اروپایی به من گفت اگر پنج سال پیش به من میگفتند در دعوای میان ایران و آمریکا، اروپا پشت سر ایران خواهد ایستاد میگفتم این از محالات است اما اکنون طوری شده است که در دعوای اخیر اروپا پشت سر ما ایستاده است.
روحانی ادامه داد: این مسألهای که به ذهن غیرممکن میآمد، امروز ممکن شده و اتحادیه اروپا در برابر آمریکا ایستاده است و درست روز قبل اینکه ترامپ میخواهد علیه ایران جلسه شورای امنیت را برگزار کند ، اتحادیه اروپا، چین و روسیه علیه آمریکا جلسه تشکیل میدهند و این حادثه، حادثه کمی نیست.
وی با بیان اینکه «صدا و سیما و دانشگاهیان کشور باید این موفقیت ها را برای مردم توضیح دهند»، اظهار کرد: حادثه بزرگی از لحاظ سیاسی در دنیا اتفاق افتاده است؛ ممکن است بگویید اروپاییها نمیتوانند شرکتهای خودشان را راضی کنند. این ممکن است، اما دولتها همه پشت سر ایران هستند. گاهی هم ما حریف شرکتهای خودمان نمیشویم. نه شرکتهای خصوصی، گاهی حریف شرکتهای دولتی هم نمیشویم.
وی ادامه داد: در دنیای امروز آن هم در اروپا که اکثریت قریب به اتفاق شرکتها و بانکهای آنان خصوصی بوده و بسیاری از آمریکاییها در آن سهام دارند، اینطور نیست اگر دولت یک تصمیمی گرفت به راحتی بتوانند بروند پشت سر آمریکا؛ شرکت سود و زیان و منافع خودش را حساب میکند.
رییسجمهور با بیان اینکه «ما در بسیاری از قدمها موفق بودیم و چرا نباید نسبت به آینده امیدوار باشیم؟ » گفت: این اشکال روزنامهها و یا فضای مجازی یا صدا و سیمای ما است که وقتی شرکتی بعد از برجام به ایران میآید میگویند اصلاً خبری نیست و کسی نیامده است. در صورتی که ۹ شرکت آمده است اما حالا که دارند خارج میشوند هر روز میشمارند.
وی با بیان اینکه «امروز مشکلاتی برای ما از لحاظ اقتصادی خواهد بود»، خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه مشکلات فشار به مردم وارد میکند، میتوانیم بهترین راهحل را برایش پیدا کنیم و این دولت نیست که بهترین راهحل را پیدا کند؛ این همه ما هستیم که باید بهترین راهحل را پیدا کنیم.
وی افزود: من تاکنون چندین نامه اساتید دانشگاه را خواندم. خیلی نتوانستم استفاده کنم آنچه که آنها میگویند و با آنچه ما داریم انجام میدهیم چه جور میشود. یک بار هم در ماه رمضان رو در رو با آنها نشستیم و با هم صحبت کردیم. ما از دانشگاه انتظار بیشتر و بالاتر داریم. دانشگاه باید دولت را برای خودش بداند چراکه دولت برای مردم است و این مردم و دانشگاهیان به آن رأی دادند. همه ما پای صندوق رفتیم و شما دانشگاهیان در همه انتخابات نقش بسیار ارزشمند و والایی داشتید. مهم نیست طرفدار کدام نامزد بودید. اصل حضور مردم و تشویق شما است.
دانشگاه در انتخابات نیاید اصلاً انتخابات گرم نمیشود
روحانی اظهار داشت: اگر دانشگاه در انتخابات نیاید اصلاً انتخابات گرم نمیشود. دانشجو و دانشگاهیان هستند که حضور پیدا میکنند و نقش خودشان را ایفا میکنند.
وی با تشکر و قدردانی از همه دانشگاهیان برای همه انتخاباتهایی که تا امروز برگزار شده بویژه در اردیبهشت ۹۶ که کار بسیار مهم و بزرگی را انجام دادند، اظهارداشت: دولت برای شما است. همه باید به هم کمک کنیم. چگونه میتوانیم راه بهتری برای حل مشکلات پیدا کنیم؟ در این راستا به عنوان دولت گفتیم تمام کالاهای اساسی مورد نیاز و ضروری مردم که یک مقدار بازتر هم در نظر گرفتیم و ۲۵ قلم کالا را شامل شد ،به حد نیاز جامعه با ارز ثابت ۴۲۰۰ تومانی در اختیار مردم قرار میدهیم. این اراده دولت است و اجرا کرده است و عمل میکند.
وی خاطرنشان کرد: تقریباً حدود ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار تا آخر سال احتمالاً در این زمینه هزینه خواهیم کرد . ما این را تعهد کردیم و خواهیم داد. حالا در اینکه چگونه این ارز میآید و چگونه تبدیل به کالا میشود و چگونه توزیع و دست مصرفکننده میرسد. همه باید به هم کمک کنیم، دولت به تنهایی قادر نیست در این راه همه گرهها را باز کند و همه باید دست به دست هم دهیم.
چیزی به نام ۱۳ آبانی نیست که مردم را نگران بکند و همهاش تبلیغات است
روحانی افزود: اگر بنا باشد با یک شایعه در فضای مجازی که بگویند فلان جنس کم شده است. جنسی که آماده کردیم تا به طور طبیعی مردم در یک ماه آنرا بخرند اگر آن جنس را در دو روز خریدند خوب ۲۸ روز آن قفسه خالی میماند. دائم دوربین عکس میگیرد و میگوید قفسه خالی است. خوب این برای یک ماه بوده که سه روزه خالی شده است که باید دوباره تولید و توزیع شود. چه کسی این کار را کرده است؟ مشکل از دولت است؟ مشکل از مردم است؟ یا مشکل از توطئه بیگانه است؟ در اینجا نمیخواهم بگویم چه کسانی چه درصدی در مشکلات نقش دارند. ما باید این مشکل را حل کنیم و باید دست به دست هم بدهیم و شما دانشگاهیان باید در خط مقدم باشید.
وی گفت: دولت اعلام کرده برای نیازهای ضروری جامعه غیر از کالاهای اساسی در سامانهای به نام نیما که در آن خرید و فروش و عرضه و تقاضا انجام می شود، ارز را حدود ۷ هزار ۵۰۰ تومان تأمین میکند و این کار را انجام میدهیم. البته نیازمندیهای دیگری هم ممکن است به حق یا ناحق وجود داشته باشد، مانند ارز مسافر یا درمان بیمار در خارج از کشور و یا اصلا خرید آپارتمان در فلان کشور، اما تشخیص اینکه نیت طرف مقابل چیست و درخواست اش چقدر به حق و بجا می باشد آسان نیست اما در شرایط کنونی کشور راه حل مشکلات کمک به همدیگر است راهش این است که در کنار هم قرار بگیریم و به هم کمک کنیم و در رأس این موضوع دانشجویان عزیز، دانشگاه ها و اساتید هستند.
وی رفع مشکلات اقتصادی را اولویت نخست کشور دانست و گفت: باید این مشکلات را با آرامش و امید بیشتر حل کنیم. اگر در ذهن کسی این باشد که دولت که میگوید کالاهای اساسی را تأمین میکنم از کجا معلوم که دقیق بگوید و ۳ ماه الی ۵ ماه بعد چیز دیگری نگوید، اگر این شبهه در ذهن من آمد و اگر دشمنان ما آمدند این شبهه را ایجاد کردند که آقا وضع خیلی بد میشود و مشکل میشود و یک روز ناجوری به نام ۱۳ آبان پیش روی ما است، حالا من بیایم بگویم که آقا روز ۱۳ آبان هیچ تأثیری نخواهد گذاشت. آمریکا هر کاری خواسته علیه ما انجام داده است نه قبل از ۱۳ آبان قبل از ۱۳ مهر انجام داده و همه کارها را کرده است. چیزی به نام ۱۳ آبانی نیست که مردم را نگران بکند و همه اش تبلیغات است.
دولت به دنبال توسعه فضای باز مجازی است
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «دولت یازدهم و دوازدهم همواره به دنبال توسعه فضای باز مجازی در راستای تقویت دانشگاه و علم بوده است»، گفت: در دنیای امروز علم و پیشرفت علمی بدون آشنایی به فن دیجیتال ممکن نیست و باید زیرساخت آن توسط دولت بیشتر فراهم شده و همه سواد فناورانهاش را یاد بگیریم. امروز در کشورهای اروپایی، دانشجوی رده تحصیلات تکمیلی بدون گذراندن دو آزمون نمیتواند در هیچ دانشگاهی وارد شود؛ اول باید مسلط به فضای مجازی باشد و بتواند از این وسیله خوب استفاده کند و دوم باید شیوه تحقیق را بداند.
وی با اشاره به اینکه «امروز در کشور برای بعضی از امتحانات باید دانشجو زبان انگلیسی و یا یک زبان خارجی دیگر را امتحان بدهد و اشکالی هم بر آن وارد نیست»، اظهار کرد: اما از زبان مهمتر به نظر من سواد فناورانه برای فضای مجازی است و این شرط اصلی نه برای فارغالتحصیل شدن بلکه برای ورود به کارشناسی ارشد و دکتری است.
وی با اشاره به پیشرفت ها، توسعه و تقویت تسهیلات و زیرساختها در فضای مجازی و کمک به رفاه و کسب و کار و زندگی مردم، افزود: فضای مجازی شمشیر دو لبه است و امروز می بینیم که برخی از شایعات چگونه در همین فضای مجازی فربه و بزرگ میشود و همه را تحت تأثیر قرار میدهد. پس باید در این شرایط حواس مان را جمع کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: باید از امکاناتمان به بهترین وجه استفاده کنیم. اینکه گفته شد دانشگاه کوتاهترین راه و راه مستقیم است، درست است. علم و دانش، راه کوتاه و مستقیم را به ما نشان میدهد؛ باید از این فضا و از این امکانات استفاده کنیم و بتوانیم تحولی در مسایل اقتصادی و زندگی مردم بوجود بیاوریم.
ما آغازگر جنگ اقتصادی نبودیم
وی با بیان اینکه «در مسأله مشکلات اقتصادی، ما آغازگر و مقصر این جنگ نبودیم»، گفت: اگر این دولت در این مقطع سر کار نبود، همین حادثه و مشکلات منتها به دست خودمان رخ می داد و به جای اینکه ما با آمریکا مواجه باشیم، با جهان مواجه میشدیم. یک کار سیاسی دقیق و عمیقی به خوبی انجام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه «برخی مطرح می کنند که این مشکلات به مدیریت مربوط میشود یا به تحریم»، ادامه داد: مگر همه اینهایی که امروز مدیر هستند، در دولت یازدهم مدیر نبودند. شهادت میدهم راه دولت دوازدهم همان راه دولت یازدهم است. چرا در دولت یازدهم مشکل نداشتیم و در دولت دوازدهم مشکل پیدا کردیم.
روحانی افزود: شما میگویید مدیریت عوض شده است. به نظر من مدیرهایی که عوض کردیم اگر از مدیر قبلی قویتر نبوده مثل مدیر قبلی بوده است. این را نمیپذیرم. نمیخواهم بگویم ما اشکال و نقد نداریم. حتماً مشکل و نقد داریم و حتماً ممکن است جایی اشتباه کرده باشیم اما مشکل اصلی چیست؟ مشکل اصلی یکی فشار تحریم است، دوم فشار روانی است. این دو تا وارد شده است و تأثیرگذار شده است.
وی بابیان اینکه «اگر همه مردم کمک میکردیم اینگونه نمیشد»، خاطرنشان کرد: اگر ارز ۴۲۰۰ تومان برای واردات جنس به کسی دادیم تا در بازار ارزان بفروشد و تقلب نمیکرد ما شرایط دیگری داشتیم. یک عده سوء استفاده گر و افرادی که منافع شخصیشان را بر کشور، نظام و مردم و ملت ترجیح میدهند متأسفانه داریم. در بسیاری از طرحهایی که داریم ممکن است سوء استفاده و رانت بوجود بیاید و ناچاریم آن طرح را عوض کنیم و بخاطر همین است که وقتی میبینیم با مشکلی مواجه میشویم ناچاریم اصلاح کنیم و بخشنامه جدید بدهیم.
وی افزود: شما مسیری انتخاب کردید یک دفعه یک درندهای به قافله میزند و ناچارید راه را کج کنید. آن درنده است که به شما فشار میآورد والا همان راه را شما میرفتید. در این شرایطی که هستیم اگر امید را در جامعه ایجاد کنیم و اگر دست به دست هم بدهیم، ما از این مشکلات عبور خواهیم کرد ضمن اینکه این شرایط میتواند در بعضی از جهات برای ما فرصت هم باشد.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم شرایطی بود که تولیدگر تولید میکرد و هیچکس نمیخرید، همه انبارها پر از کالا بود و ناچار شده بودیم به مردم وام بدهیم تا بروند جنس بخرند چون تمام تولید ما بخاطر کاهش تقاضا مانده بود و الان در بسیاری از بخش ها وضعیت برعکس است. یعنی چیزی در انبار کارخانه نمیماند و بلافاصله فروش میرود. پس تولید حرکت پیدا کرده و البته تولید مشکلاتی هم پیدا کرده است.
وی گفت: امروز شرایط در صادرات بهتر شده است به گونهای که حتی بعضی از کالاهایی را میخواهیم نگذاریم صادر بشود، بخاطر تفاوت قیمت دلار صادر میشود و بسیاری از کالاهایی که نمیخواهیم صادر شود از مرز قاچاق خارج میشود. کولهبری معکوس شده است. کوله بر از آن طرف جنس به این طرف میآورد حالا کوله بر از این طرف به آن طرف میبرد. ما مسایل و مشکلات جدیدی داریم اما در عین حال فرصتهای جدیدی هم داریم.
درخواست از دانشگاهها
وی با اشاره به درخواست خود از دانشگاهها اظهار کرد: امروز در این شرایط خاص اقتصادی، بعضی از گرههایی که در اقتصاد وجود دارد را شما میتوانید حل کنید. این ممکن است در داروسازی، در صنعت نساجی و یا در صنعت فولاد باشد در همه مواردی که برخی از مواد و برخی از قطعات را ناچاریم از خارج بیاوریم را می توان در داخل تولید کرد.لذا باید جهت بدهیم که کارشناسیهای ارشد و دکتری دانشگاهها به این مسیر بروند.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: اساسا دانشگاه ها باید در رشتههایی که خیلی نیاز نداریم ، پا را عقب بکشند، یعنی دانشگاه در رشتههایی که خودکفا هستیم و به اندازه کافی فارغ التحصیل داریم نباید دانشجو بپذیرد. در بعضی از رشتههایی که کم داریم باید سرمایهگذاری کنیم. میگویند دانشجو چرا بیکار است این تقصیر همه ماست تقصیر دولت و دانشگاه است. همه باید دست به دست هم بدهیم.
وی با تاکید بر اینکه «دانشگاه فقط علمآفرین نیست و دانشگاه باید کارآفرین هم باشد» اظهار کرد: دانشگاه باید هم علمآموز و هم مهارتآموز باشد. خلاقیت باید بوجود بیاورد والا این نیست که مغز دانشجو تبدیل شود، به یک حافظه کامپیوتری برای مسایلی که استاد در سر کلاس گفته و این را نگه دارد. یک زمانی هم که خسته میشود. اتوماتیک پاک میشود و از دستش میرود. دانشگاه برای این بوده که دانشجو خلاق شود و خلاقیت و مهارت هیچ گاه از بین نمیرود.
وی تصریح کرد: مهم این است که دانشجو را چگونه تربیت کنیم که به یک انسان فرهیخته ،کاربلد با مهارت و مسئول تبدیل بشود. مغز پر علم چه خاصیتی دارد علمی خوب است که با رفتار و اخلاق و کار توأم شود.
روحانی افزود: سال آخر دانشگاه یکسری واحدهای ما آموزش در دادگاهها بود. تازه آن وقت فهمیدیم این دروسی که در دانشگاه یاد گرفتیم دادگاه عالم دیگری است. یعنی این همه درس که یاد گرفتیم آنجا نمیشود اجرا کرد.
- 14
- 2
کاربر مهمان
۱۳۹۷/۷/۲۲ - ۱۱:۱۸
Permalink