به گزارش ایرنا، لوایح الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی (پالرمو) و اصلاح قانون مبارزه با پولشویی پس از بررسی در شورای نگهبان بار دیگر به مجلس اعاده شد.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی این شورا در توییتی اعلام کرد که ایرادات شورای نگهبان نسبت به اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و کنوانسیون پالرمو برطرف شده است اما در عین حال یادآور شد: با عنایت به نظرات مجمع تشخیص مصلحت نظام مقرر شد این مصوبات به مجلس اعاده شوند.
اقدام هیات عالی نظارت در بررسی لوایح مرتبط با FATF و ارائه ایرادات به شورای نگهبان باعث اظهارنظر در میان اعضای مجمع، نمایندگان مجلس و حتی برخی سیاسیون شد.
به همین دلیل ایرنا تلاش کرد در گفتوگو با سید مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به برخی شبهات و سوالات در این زمینه پاسخ دهد.
با توجه به سخنان چند روز گذشته حضرتعالی با رسانهها، آیا اقدامات هیات عالی نظارت را میتوان به عنوان رکن قانونگذاری دانست؟
اجرای سیاستهای کلی تاکنون عملا مغفول مانده بود. با اقدامات هیات عالی نظارت در فرآیند قانونگذاری موضوع عدم مغایرت با سیاستهای کلی بررسی و نتیجه آن در کمیسیونهای مجلس بهرهبرداری خواهد شد و ضمنا به اطلاع شورای نگهبان خواهد رسید تا وظیفه قانونی خود را به لحاظ انطباق با اصل ١١٠ ایفا کنند.
عدهای معتقدند وجود هیات عالی نظارت، استقلال مجلس را تحدید میکند، به نظر شما این نظریه درست است؟
استقلال و حدود اختیارات مجلس در قانون اساسی تعیین شده و کار هیات عالی بررسی عدم مغایرت با نتایج حاصل از بند اول اصل ١١٠ است و تحدید محسوب نمیشود مگر در چارچوب قانون اساسی.
احمد توکلی معتقد است هیات عالی نظارت مستقل از مجمع است، با توجه به این که اعضای این هیات توسط مجمع انتخاب میشوند این موضوع تا چه میزان میتواند درست باشد؟
هیات عالی را مجمع انتخاب میکند اما در امر نظارت وظایف مجمع کلا به آن هیات واگذار شده تا بتواند سریعتر و دقیقتر اقدام کند.
آیا نظرات هیات عالی نظارت همان نظرات مجمع تشخیص محسوب میشود؟
در امر نظارت، وظایف مجمع بنا به نظر مقام معظم رهبری به هیات عالی واگذار شده است و دیگر مجمع مستقیما به نظارت نمیپردازد.
در صورت پافشاری مجلس بر لایحه CFT آیا هیات عالی نظارت حق وتوی این لایحه را خواهد داشت؟
در صورت پافشاری مجلس بر مصوبه خود، موضوع برای تشخیص مصلحت به مجمع فرستاده خواهد شد.
- 10
- 6