پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۷ - ۰۹ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۲۱۷۷
سیاست داخلی

مبلغ: قرار دادن فیلتر جدید در روند تصویب قوانین، دور زدن قانون اساسی است

مرتضی مبلغ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: برخی مواقع بدعت‌هایی در روند قانونی کشور و حتی اعمال قانون اساسی شکل می‌گیرد که به هیچ وجه به مصلحت کشور نیست و در راستای روند تصویب قوانین هر زمان فیلتر جدیدی گذاشته می‌شود که به هیچ عنوان در قانون اساسی نیامده که به نظر می‌رسد برخی در حال دور زدن قانون اساسی هستند.

مرتضی مبلغ در گفت‌وگو با ایلنا، در خصوص لایحه FATF و حواشی مربوط به آن گفت:‌ متاسفانه تندروها برخوردی با این لایحه کرده، آدرس غلطی را می‌دهند و اینطور القا می‌کنند که گویا ما با پیوستن به این لایحه در مرحله اول باید همه مشکلاتمان حل شود و همچنین اعلام می‌کنند که با پیوستن به این معاهده بین ‌لمللی دست کشور برای برخی تصمیمات و اقدامات بسته خواهد شد؛ دو موضوعی که هر کدام به غلط در برخی رسانه‌ها مطرح و دنبال می‌شود.

 

وی ادامه داد: اتفاقی که در اصل بعد از تصویب و اجرایی شدن این لایحه صورت می‌پذیرد، این است که پیوستن به FATF و عملی شدن مفاد آن در اصل مشکلاتی جدی برای تندروها و باندهای فاسد سیاسی و اقتصادی ایجاد خواهد کرد که در فضای غیرشفاف مسائل سیاسی، اقتصادی و بانکی به فساد و استفاده از رانت مشغول هستند. در نتیجه اگر مشکلی هم ایجاد شود، این مشکل برای آنها است و دست آنها برای سوءاستفاده‌های میلیاردی از بیت‌المال کشور بسته خواهد شد؛ در غیر اینصورت عدم پیوستن به FATF است که مشکلات جدی برای کشور به وجود می‌آورد و ما باید از بروز آن مشکلات جدی پیشگیری کنیم.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به مخالفت‌های شکل گرفته در خصوص FATF  افزود: این درحالی است که به نظر می‌رسد جریانی با علم بر اینکه با پذیرش این معاهده، منافع نامشروع گسترده‌اش به خطر می‌افتد، برای جلوگیری از این موضوع، پشت جریان‌های مخالف به شدت فعال شده و یک سری افراد را هم به عنوان بلندگو وارد فضا کرده است.

 

وی افزود: این افراد یا آگاهانه و یا ناآگاهانه وارد این فضای مدیریت شده می‌شوند و این در حالی است که کارشناسان و صاحب‌نظران حوزه‌های سیاسی و اقتصادی معتقد هستند پیوستن به این معاهده ضروری و مانع بروز مشکلات در آینده می‌شود وگرنه ما هم می‌دانیم FATF منافع زیادی ندارد و بیشتر پیشگیری از خسارت است.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: با همین استدلال هم من فکر می‌کنم حرکت‌های اعتراضی طبیعی نیست؛ یک زمانی نظرات موافق و مخالف وجود دارد که در همین راستا هم راهکارهای قانونی و هم رسانه‌ای وجود دارد که بحث‌ها مطرح می‌شود تا با عقل جمعی تصمیم گرفته شود؛ اما زمانی که کار سازماندهی شده با این حجم شکل می‌گیرد، در اینکه دست‌های پشت پرده این اقدامات را پی‌ریزی می‌کنند شکی باقی نمی‌ماند. ولو برخی افراد واقعا فکر می‌کنند کارشان درست است که ناشی از عدم اطلاع و آگاهی است.

 

مبلغ در پاسخ به سوالی در خصوص وظیفه شورای نگهبان در این مقطع گفت: در خصوص شورای نگهبان فکر می‌کنم هرچند به طور رسمی اعلام نشده، آنها لایحه را مورد تایید قرار داده و آن را به مجمع تشحیص مصلحت نظام ارجاع می‌دهند.  

 

وی ادامه داد: البته در این رابطه دو نکته مطرح می‌شود؛ نخست اینکه مسئولان مربوطه و کارشناسانی که در جلسه شورای عالی اقتصادی که با حضور سران سه قوه تشکیل می‌شود، همگی بر ضرورت تصویب FATF اتفاق نظر دارند که نشان می‌دهد این امری برای کشور ضروری است و شک و شبهه‌ای باقی نمی‌گذارد. بنابراین نباید تعلل صورت بگیرد و اگر در این تعلل خسارتی متوجه کشور شود، مسئول مستقیم آن شورای نگهبان است چراکه این موضوع امری عقلایی است و قوا هم بر ضرورتش صحه گذاشته‌اند.  

 

وی افزود:  البته نکته دومی هم است و آن اینکه هر از چند گاه بدعت‌هایی در روند قانونی کشور و حتی اعمال قانون اساسی شکل می‌گیرد که به هیچ وجه به مصلحت کشور نیست و در راستای روند تصویب قوانین هر زمان فیلتر جدیدی گذاشته می‌شود که به هیچ عنوان در قانون اساسی نیامده و برخی در حال دور زدن قانون اساسی هستند.

 

معاون سیاسی وزرات کشور در دولت اصلاحات گفت:  اینکه بعد از شورای نگهبان، نهاد دیگری هم نظر دهد در هیچ جای قانون اساسی نیامده است و به نفع نظام نیست. هرچند در بررسی سیاست های کلی نظام در شورای نگهبان هم حرف است اما این سیاست‌ها در این نهاد بررسی می‌شود.

 

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش