چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۲۵ - ۱۱ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۲۹۱۴
سیاست داخلی

جدال پیدا و پنهان ضرغامی و آذری جهرمی برای ۱۴۰۰!؟

آذری جهرمی و ضرغامی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

سیدعزت الله ضرغامی، ۶۰ ساله، به قول تهرانی‌ها‌؛ بچه نازی‌آباد و زاده «میدون گمرک». او در تمام مدت پاستورنشینیِ محمود احمدی نژاد، ساکن جام جم بود (سوم خرداد ۱۳۸۳ تا سوم خرداد ۱۳۹۳)، می‌گویند با رئیس دولتین نهم و دهم رابطه اش گل و بلبل است اما با چپ‌ها‌ی بدنه اصولگرایی رابطه شیرین و شکرتری دارد اما این باعث نمی‌شود با پایداری‌چیها حشر و نشر نداشته باشد!

 

اصولگرایان در زمان دو انتخابات ۹۲ و ۹۶، خاصه ۹۶ خیلی با او مهربان نبودند و از آن پس بود که ضرغامیِ صدا و سیما نشینِ سابق، به تنهایی لباس رزم رسانه‌ای پوشید و تمام قد راهی عرصه دیده شدن‌ها‌ی پیاپی شد. از ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ و تنها ۹ ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم با این جمله؛« هرکسی کار بزرگی انجام دهد و در آن کار توفیق پیدا کند، به خاطر مقاومت بوده است» رسماً وارد توئیتر شد. ۶۰هزار دنبال کننده دارد و ۱۹۰ دنبال شوند. تا لحظه ی درج یادداشت ۵۰۸ بار چیزهایی را به نام توئیت منتشر کرده است.

 

طی ماه‌ها‌ و سال‌ها‌یی که دیگر مجبور نبود صبح به صبح راهی تپه‌ها‌ی صدا و سیما شود، تقریباً با تمامی طیف‌ها‌ی سیاسی، نشست و برخاست داشته است. صبحانه‌ها‌ی کاری او البته شهرت قابل توجهی دارد. اولین بار خبر صبحانه خوری‌ها‌ی«عزت» با«فیتیله‌ای‌ها» که در بدمخمصه‌ای گرفتار شده بودند رسانه‌ای شد و از آن پس با خیلی‌ها‌ سر میز معروف صبحانه نشست؛ از زهراکاوه فرزند شهید محمود کاوه تا چهره‌ها‌یی همچون؛ حسین کروبی، سیروس مقدم، ثمره‌ها‌شمی، مینو خالقی، صادق زیباکلام، عمادالدین باقی، محمد معتمدی، علی ربیعی، زائری و در نهایت حسن عباسی!

 

خیلی‌ها‌ وقتی گفته بود یک موی چه گوآرا را به هزار نمازشب‌خوان ترجیح می‌دهد، به او خورده گرفتند اما او به نقل از آیت الله منتظری پاسخ داده بود ۴هزار نماز شب خوان با علی در نهروان جنگیدند! عکس یک و تیتر اصلی بسیاری از روزنامه‌ها‌ی چپ و راست بوده اما همیشه چند ابهام در حوزه گذشته او وجود داشته است؛ از سانسورهای معروف که به طنز«آباژور» ضرغامی معروف شده تا نحوه پخش اعترافات ۸۸ و بسیاری از چرایی‌های دیگر. دوران مدیریتی او در صدا و سیما همراه با یکنواختی و ثبات همراه بود. خیلی‌ها‌ معتقدند ادامه ی حضور او از تغییرات ایجاد شده بهتر بود و اما بزرگترین نقدی که به او وارد دانسته‌اند تغییر رفتار ۱۸۰ درجه‌ای نسبت به زمان‌ها‌یی که شخص اول رسانه‌ی ملی بود تا جایی که یکی از روزنامه‌ها‌ به طنز گفته بود چون نمی‌شود «هم رئیس جمهور بود هم رئیس صدا و سیما!» پس او در زمان جام جم نشینی صبحانه کاری با کسی نخورده است.

 

روش کلامی و نحوه چینش حرف‌ها‌ی ضرغامی در توئیتر و دیگر فضاهای مجازی بسیار به محمدمهاجری نزدیک است اما هشتگ(#مااصولگراها)ی مهاجری محبوب تر از تمامی آوانگاردبازی‌ها‌ی ضرغامی است. مردم کوچه و خیابان معتقدند صفا و صمیمیت ضرغامی جدای از آن که به نازی آبادی بودن او مربوط است به نیم نگاهش به پاستور هم بی ارتباط نیست.

 

نکته آخر این که ضرغامی حرف زیاد می‌زند! لابه‌لای این حرف‌زدن‌ها‌ گاهی حرف‌ها‌ی خوب و تهییج کننده هم بسیار یافت می‌شود حتی برخی اوقات اصلاً خیال می‌کنی با یکی از نیروهای طیف اصلاح طلب رودررو شده‌ای اما وقتی به شاکله ذهنی او از بعد سیاسی دقیق می‌شوی به همان نتیجه معروف می‌رسی که برخی‌ها‌ در مقام حرف یک نفر هستند، در مقام عمل خودشان!

 

جوان ترین وزیر کابینه

محمدجوادآذری جهرمی برخلاف سیدعزت الله ضرغامی، خیلی اهل حرف زدن نیست. برخی اوقات آن چنان صریح و شفاف می‌شود که از یاد می‌بریم او یکی از ۱۸ وزیر کابینه ی دوازدهم است! اصلا او را با یکی از روزنامه نگارانی که سر پر سودایی دارد هم ممکن است اشتباه بگیریم. به قدر کافی توانسته بین مردم خاصه نسل جوان جا باز کند.

 

 

 

برخی حرکت‌ها‌ی او در بعد استخوان خُرد کرده‌ها‌ی سیاسی بی شباهت به عملیات انتحاری نیست؛ مثلا یک پا روی اعلامِ اسامی گیرندگان ارز دولتی ایستاد و کوتاه نیامد. بعدِ سال‌ها‌ چندین و چند مسئله در حوزه ‌قاچاق کالا را به سادگی هرچه تمام تر حل کرد(رجیستری).

 

بازار دیجیتال اینک به لطف صراحت و سماجت و شفافیت آذری جهرمی بالاخره روی خوشی را دیده است. دیگر خبری از دانه درشت‌ها و پدرخوانده‌ها در این حوزه نیست. کسی نمی‌تواند برای وزارت خانه‌ای که یک جوان دهه شصتی آن را اداره می‌کند به اصطلاح شاخ شود! 

 

هر جا می‌نشیند از اعتماد به «جوانان» می‌گوید. از دولت الکترونیک. در بحث فیلترینگ بی آن که دنبال حرف‌های او بگردیم به آسانی می‌توان فهمید که با آن مخالف است. اعتقاد دارد می‌توانیم استقلال خود در فضای مجازی را به دست بیاوریم اما از روش‌ها‌ی علمی و عملی نه شعاری و احساسی.

 

فشارهای بسیاری را تحمل کرد اما حمایت‌های خود را از فعالان واقعی دنیای مجازی هیچ گاه قطع نکرد. از فعال‌ترین‌ها در عرصه فضای مجازی است. به ورزش علاقه دارد و شاید این علاقه وقتی به فوتبال برسد پر رنگ تر هم

بشود. اهل نق زدن نیست، اما اگر بود لابد معلوم می‌شد چقدر روی او فشار وارد آورده‌اند که خیلی چیزها را نگوید و با خیلی از چهره‌ها‌ حتی دهان به دهان نشود. بهترین مدافع جوانگرایی است و بهترین نمونه‌ای که می‌تواند اعتماد به جوانان را در عمل تضمین شده ببیند و اما از بعدِ ماجرای شبکه‌های مجازی خانگی احساس می‌شود از برخی نقاط زدن‌ها‌ی آذری جهرمی پررنگ تر شدهاست.

 

 

جدال پنهان ضرغامی و آذری جهرمی؟

 

شاید ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را باید نبرد‌ اندیشه‌ها‌ دانست، صف آرایی نسل‌ها‌ی سوم و چهارم در برابر نسل‌های اول و دوم و اگر این چنین باشد شانس ضرغامی‌ها‌ و لاریجانی‌ها‌ به مراتب کمتر از همیشه خواهد بود. همچنان اعتقاد دارم پایگاه رای اصلاح طلبان کارکرد‌ها‌ی خودش را دارد اما رویه‌ها و روش‌ها باید عوضشود. خیلی‌ها معتقدند یکی از خوش‌چهره‌ترین‌ها و پرشانس‌ترین‌ها برای ریاست جمهوری بعدی، آذری جهرمی است حتی اگر بدانیم سه ماه و چند روز برای کاندیداتوری کم دارد اما...

 

ریشه این گزارش تحلیلی بازمی‌گردد به یکی از ویژه‌های خبری که در بخش ۲۰:۳۰ پخش شد و آذری جهرمی نسبت به تقطیع یک مصاحبه به شدت معترض شد. صحبت‌های مدیرعامل ایتا به گونه‌ای پخش شده بود که اهداف صدا و سیمایی‌ها را پوشش دهد نه واقعیت‌ها‌ را و همین مسئله کافی بود تا وزیر جوان تمام ۵ دقیقه گفت و گو را به عینه منتشر کند. این رفتار صادقانه و متهورانه آذری جهرمی برای برخی اتاق فکرهای صدا و سیما که شاید از زمان ضرغامی برجای مانده باشند خوش نمی‌آید و وزارت ارتباطات آماج حملات بخش‌های مختلف خبری می‌شود. واکنش وزیر جوان بسیار پخته و در عین حال قابل تامل است: «تخریب دولت برای صداوسیما «اعتبار» نمی‌آورد!»

 

 

هدف رودررو نشاندن آذری جهرمی و ضرغامی اما «ارادت»‌های قدیمی ممکن است در جایی سر از خاک برگیرد و تبدیل شود به جانبداری و همراهی. بالاخره پای پاستور در میان است و ۸ سال سکونت در آن! پای همه امور اجرایی مملکت در میان است، شوخی که نیست. ضرغامی اگرچه چند سالی است از جام جم خداحافظی کرده است اما یاران بسیاری در رسانه ملی دارد که حاضرند برای حاج عزت همه کار انجام دهند. اصلاً تعمدی هم اگر نباشد هم فکران ضرغامی دوست ندارند محبوبیت روزافزون آذری جهرمی دست و پاگیر رفیق قدیم شان شود

 

پس رقابت به همین آسانی می‌تواند شکل بگیرد. این که آذری جهرمی در برهه‌ها‌یی همچون اصولگرایان می‌اندیشد یا اصلاح طلبان خیلی مهم نیست! مهم آن است که وقتی از گزینه‌های محتمل ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ حرف می‌زنند لابد نیم نگاهی به وزیر جوان کابینه دوازدهم نیز خواهند داشت. صدا و سیما یک جزیره کاملاً مستقل است اما کولونی‌ها‌یی درون این جزیره مستقل وجود دارند که عمری بیشتر از یک دهه دارند یعنی باز می‌گردند به همان دوران صدارت ضرغامی!

 

aftabeyazd.ir
  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش