چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۵۲ - ۱۹ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۵۰۴۵
سیاست داخلی

واکنش‌ها پیرامون ادعای اخیر کریمی قدوسی درباره برانداز بودن نیمی از نمایندگان پارلمان

کریمی قدوسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 پارلمان در هر کشوری نماد مردمسالاری و پایگاه مردمی است و قدمتی بیش از صد سال در تاریخ سیاسی معاصر ایران دارد.

 

هرچند این رکن وزین و رکین دموکراسی در ایران همیشه مورد توجه جریان اقتدارگرا بوده اما در بیشتر دوره‌ها توانسته از ظرفیت‌های قانونی خود استفاده کند و در این میان نمایندگانی داشته که با الزام و احترام به جایگاه انتخابی و قانونی از خود تنها، «خوشنامی» باقی گذاشته‌اند و البته ره‌ یافتگانی هم بوده‌اند که درست برعکس همکاران صدیق خود عمل کرده‌اند.

 

روزاروز، به نقل از کریمی قدوسی نماینده اصولگرا و غالبا، «دلواپس» مشهد نوشته: «نیمی از کسانی که با رای مردم نماینده مجلس شده‌اند، دنبال فروپاشی جمهوری اسلامی‌اند». ادعایی که فارغ از بار حقوقی گران آن برای گوینده، اذهان را به سمت و سوهای دیگری نیز می‌برد.

 

نخستین توجه به «نظارت استصوابی» معطوف می‌شود یعنی جایی که فیلترینگ نماینده‌ها توسط هم‌فکران همین کریمی قدوسی، اعمال می‌شود.

 

به این معنا که اگر گفته نماینده مشهد را مبنا قرار دهیم این پرسش مطرح می‌شود، پس چطور نیمی از نمایندگان پارلمان که امروز به فروپاشاندن نظام متهم شده‌اند از سد نظارت استصوابی با اینهمه سخت‌گیری‌هایش، رد شده‌اند؟

اما، موضوع، کمی غامض‌تر و زیرپوستی‌تر به نظر می‌رسد و نشان از این دارد که عده‌ای در تلاشند تا مجلس را از دورن بزنند و در فاصله یک سال و اندی مانده تا انتخابات مجلس یازدهم در اسفند ۱۳۹۸، راه را جهت غیرخودی‌ها برای رسیدن به مجلس، ناهموارتر کنند تا خود و هم‌فکرانشان در مجلس بعدی، ببرند و بدوزند و یکدست‌تر از همیشه باشند.

 

در حالیکه «محمود صادقی» نماینده برجسته مجلس به دلیل اظهارنظرش درباره وجود فساد در شورای نگهبان از سوی این شورا با شکایت روبرو می‌شود اما نماینده‌ای دیگر که برای خود مصونیت آهنین متصور است، نیمه از نمایندگان مردم را به راحتی به فروپاشی نظام متهم می‌کند و آب هم از آب تکان نمی‌خورد؟

 

بر معدود نمایندگان واقعی مردم در مجلس است که در برابر چنین اتهامی، موضعی سخت بگیرند و اجازه ندهند تا یکی از قوای حاکمه‌ی کشور که اتفاقا مهمترین قوه در نظام جمهوری اسلامی است، اینگونه مورد هجمه و تهمت قرار گیرد.

 

به دنبال فروپاشی نظام

به گزراش اعتماد آنلاین، سیدجواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد و نزدیک به جبهه پایداری و جریان موسوم به «تندور» در متنی که در توییتر شخصی خود منتشر کرد مدعی شد که نیمی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را کسانی تشکیل دادند که به دنبال فروپاشی نظام هستند.

 

 این نماینده مجلس در این پیام توییتری تاکید کرد: « سران فتنه در پی فروپاشی نظام بودند و امروز ۵۰ درصد نمایندگان مجلس شورای اسلامی پشت تریبون مجلس می‌روند و از سران فتنه دفاع می‌کنند».

 

‌مطامع سیاسی و افراطی‌گری بی رویه

«داریوش قنبری» نماینده سابق مجلس شورای اسلام و فعال اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «همدلی» در خصوص ادعای اخیر کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد در مجلس، گفت: ‌« بدون شک در مجلس نگاهی افراطی و سیاسی وجود دارد و کسی نمی‌تواند نگاه جناحی و افراطی که در مجلس وجود دارد را انکار کند. اگر به سابقه اضهارات و موضع‌گیری‎های این تندروها در مجلس رجوع کنید به یک ادبیات مشترک و یک هدف مشترک دست پیدا خواهید کرد. یکی از وجوهات مشخص آنها تخریب‌دیگران است که از آن هم دست نمی‌کشند». 

 

معاون پارلمانی شهردار تهران در ادامه سخنان خود افزود: « آنچه که به این نوع نمایندگان بسط ید داده است کسوت نماینده بودن است، آنها به جای اینکه از این عنوان برای احقاق حق مردم و استان انتخابی خود استفاده کنند، تمام آن را در راستای مطامع سیاسی خود هزینه می‌کنند».

 

اما احمد شیرزاد استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح‌طلب از موضعی دیگر ادعای کریمی قدوسی را بررسی می‌کند، او در گفت‌وگو با «همدلی» گفت: « متهم کردن برخی از نمایندگان به اینکه در پی فروپاشی نظام هستند، خود قابل پیگیری قضائی است.

 

آنجایی که دستگاه قضا از وزیر امور خارجه که در مورد یکی از بدیهی ترین پدیده‎ها در کشور یعنی پولشویی سخن می‌گوید، طلب مستندات می‌کند، بهتر است دستگاه قضا در اینجا نیز و به احترام همه مردمانی که به نمایندگانی که قدوسی به آنها تهمت زده است، مستندات این سخنان را از این نماینده تندرو مجلس درخواست کند، و اگر مستندات ادعای کریمی قدوسی مستدل نباشد، باید مطابق قانون برخورد شود. متاسفانه کینه جناح تندروی مجلس همانطور که قبلا گفته‌ام یک جناح باخته است و از همه جالب‌تر این جناح باخته، اخلاق باخت ندارد. همیشه از این موضع یا به دولت یا به نمایندگان حامی دولت تاخته اند و هر روز به آنها یا وزرای انتخابی آنها انگ و برچسب زده اند». 

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب در پایان گفت: « به نظر من بهتر است دستگاه قضا نسبت به ادعای این نماینده مجلس، واکنش نشان دهد و هرچه سریعتر مستندات سخنان او را اخذ کنند».

 

ابوالفضل سروش:‌ صلاحیت قدوسی بررسی شود

سخنان کریمی قدوسی با واکنش‌هایی همراه بود که در این راستا یکی از اعضای شورای مرکزی فراکسیون امید نسبت به ادعای قدوسی در صفحه توئیتر خود واکنش نشان داد. ابوالفضل سروش، عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی ادعای اخیر کریمی‌قدوسی مبنی بر اینکه ۵۰ درصد مجلس به دنبال فروپاشی نظام است را خلاف منافع ملی و توهین به شعور مردم دانست و از شورای نگهبان خواستار دقت بیشتر در بررسی صلاحیت چنین افرادی شد.

 

این نماینده مجلس در صفحه شخصی توییتر خود نوشت: «ادعای اخیر کریمی قدوسی علیه نمایندگان مجلس خلاف منافع ملی و توهین به شعور مردم است. امیدوارم شورای نگهبان صلاحیت امثال کریمی قدوسی را که حضور و مواضع‌شان مصالح انقلاب، نظام، مردم و وحدت ملی را به خطر می اندازد را با دقت بیشتری بررسی کند».

 

hamdelidaily.ir
  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش