دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۱۵:۳۰ - ۰۵ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۱۳۶۴
سیاست داخلی

درخواست محمود صادقی از لاریجانی برای نامه به رهبری

محمود صادقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
نماینده مردم تهران در مجلس می‎گوید تغییر متن لایحه پولشویی در مجمع تشخیص مصلحت نظام خلاف قانون اساسی و فرمان امام(ره) است. بنابراین از هیأت رئیسه و ریاست مجلس انتظار می‎رود به رهبری و مجمع تشخیص، نامه رسمی بنویسند و از این تداخل قوا جلوگیری کنند.

محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به‌تازگی در صفحه توییتر خود اعلام کرده که: «اکنون لایحه اصلاح قانون داخلی مبارزه با پولشویی، پس از تأمین نظر شورای نگهبان و تصویب نهایی آن در مجلس، در مجمع تشخیص دستخوش تغییر شده است.»

 

در همین حال اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقدند که مجمع اختیار تغییر مواد دارای اشکال در متن لوایح را دارد و در گذشته هم‌چنین بوده ‎است و هنوز لایحه پولشویی به تصویب کامل نرسیده‎‎ ‎است، هر وقت به تصویب کامل رسید ما درباره آن اطلاع می‎دهیم.

 

با این وجود، صادقی در واکنش به اقدام مجمع تشخیص مصلحت نظام توضیح می‌دهد که: این کار مجمع تشخیص مصلحت نظام، خلاف قانون اساسی و فرمان امام (ره) است. سال ۶۸، امام خمینی(ره) در مورد فرمان بازنگری قانون اساسی گفتند که تأسیس و تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام باید مورد بازنگری قرار بگیرد. امام همچنین گفتند که تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام باید بدون این باشد که قوه‎ای در عرض سایر قوا قرار بگیرد! در اصل ۱۱۲ قانون اساسی هم، مجمع برای حل معضلات نظام و در مواردی است که بین مجلس و شورای نگهبان اختلاف ایجاد شود و مجلس نظر شورای نگهبان را تأمین نکند. در آن صورت، لایحه و طرح را به مجمع تشخیص می‎برند. آنگاه بنابر نظر مجمع تشخیص، یا نظر مجلس تأیید می‎شود یا نظر شورای نگهبان. اما خود مجمع، قانون‎گذاری جدید نمی‎کند.

 

مجلس و شورای نگهبان درباره لایحه پولشویی اختلاف نظر ندارند

صادقی همچنین می‌افزاید: اتفاقی که افتاده این است که اصلاح قانون مبارزه با پولشویی را دولت از طریق لایحه به مجلس آورد. شورای نگهبان به آن ایراد وارد کرد. مجلس نیز نظرات شورای نگهبان را تأمین کرد. یعنی درباره اصلاح قانون مبارزه با پولشویی عملاً مجلس و شورای نگهبان اختلاف نظری ندارند. بعد از آن‎که شورای نگهبان اعلام کرد که این لایحه خلاف قانون اساسی و شرع است، مجلس آن را اصلاح کرد. یعنی نظر شورای نگهبان را تأمین کرد و در حال حاضر معضلی وجود ندارد.

 

وی در واکنش به این‎که «مجمع تشخیص مصلحت نظام اختیار تغییر در مواد لوایح دارای اشکال را دارد» می‎گوید: نکته‌ای که وجود دارد این است که خود مجمع تشخیص اعلام کرد این قانون با سیاست‎های کلی نظام مغایرت دارد. این کار جدیدی است! مجلس در صحن و کمیسیون‎ها ممکن است که طبق نظر آنها عمل بکند یا نکند، اما ما به مجمع، این حق را نمی‎دهیم که خودش نظراتش را در قانون اعمال کند. الان بالاخره این سیر طی شده‎ است، آنها در حال بررسی این قانون در جلساتشان هستند، یعنی متن لایحه را تغییر می‎دهند.

 

هیأت رئیسه و ریاست مجلس به رهبری و مجمع نامه بنویسند

نماینده مردم تهران در مجلس همچنین در پاسخ به این پرسش که مجلس قرار است چه برخوردی با این موضوع داشته باشد، می‎گوید: من به‌عنوان نماینده مجلس این موضوع را اعلام می‎کنم. علی مطهری، نایب رئیس مجلس هم تذکر دادند. ما از هیأت رئیسه و ریاست مجلس انتظار داریم که درباره این موضوع رسماً به رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام، نامه بنویسند و از این تداخل قوا جلوگیری کنند. یکی از معضلات نظام، تداخل قواست. یعنی خود مجمع که باید معضلات را حل کند، به معضلات اضافه می‎کند.

 

هیأت نظارت مجمع، تمام نقش مجمع را ایفا می‎کند

صادقی درباره اختیارات هیأت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان می‏کند: مطابق بند ۲ اصل ۱۱۲ قانون اساسی، یکی از اختیارات رهبری نظارت بر حسن اجرای سیاست‎های کلی نظام است. رهبری اختیار را به مجمع تشخیص، تفویض کردند. مجمع، هم یک هیأت ۱۲ نفره تشکیل داد، اما گویا این هیأت ۱۲ نفره تمام نقش مجمع را ایفا می‎کند.

 

وی می‏‌افزاید: البته این اختیار رهبری، نظارت بر حسن اجرای سیاست‎ها است و نه قانونگذاری و مداخله! قانون اساسی، مجلس را نهادی برای قانونگذاری مشخص کرده ‎است. خود این کار مجمع، خلاف فلسفه تشکیل مجمع و فرمان امام است و مجموعاً باعث تداخل قوا می‌شود. از مجمع انتظار می‎رود معضلات نظام را حل کند نه اینکه به آن اضافه کند.

 

لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی ۱۷ آبان‌ماه سال ۹۶ از طرف دولت به مجلس فرستاده شد. مجلس نیز پس از کشمکش‎های بسیار آن را تصویب و برای تأیید نهایی به شورای نگهبان فرستاد. شورای نگهبان اما آن را «مغایر با موازین شرع مقدس و قانون اساسی» شناخت و جهت اصلاح به ‎مجلس برگرداند. با این وجود وقتی مجلس در حال اصلاح این لایحه بود، مجمع تشخیص مصلحت نظام در یک اقدام کم‌سابقه به بررسی این لایحه وارد شد و آن را با «اقتصاد مقاومتی» مغایر دانست.

 

هفته گذشته مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لایحه مبارزه با پولشویی به ایسنا گفته که دولت لایحه اصلاح این قانون را به مجلس داده ‎است و مجلس هم آن را بررسی و مواردی را به آن اضافه و اصلاح کرده است. فقط در سه مورد از ایرادات باقی مانده شورای نگهبان که مجلس به آن اصرار کرده بود،‌ مجمع وارد شد. شنبه ۲۴ آذرماه یکی از آن سه مورد در مجمع به تصویب رسید، دو مورد باقی مانده در جلسات آتی تصویب می‌شود.

 

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش