تركشهاي اظهارات محسن رضايي همچنان ادامه دارد و فضايعمومي جامعه از اقدامات آنها قانع نميشوند براي همين روز گذشته فرمانده پيشين سپاهپاسداران در برنامه حالا خورشيد رضارشيدپور حاضر شد و توضيحاتي در اينباره ارائه داد كه البته چندان قابل قبول جامعه واقع نشد. وی درباره كربلاي چهار گفت كه وقتی شرایط را دیدیم به ذهن ما آمد که تنها راه آن است که درگیریها را قطع کنیم و نیروها را تا حدود ۱۴۰ کیلومتر یعنی تا اهواز عقب بنشانیم؛ به علاوه از شیوه تبلیغات هم استفاده کردیم و آن پخش مارش پیروزی بود؛ در حالی که در کربلای ۴ پیروزی چندانی بهدست نیاورده بودیم.
سردار رضایی با رد اظهارات برخی که میگویند انجام عملیات کربلای ۴ تصمیم شخصی وی بوده است، بيان کرد: از انجام این عملیات، همه مطلع بودند؛ امام خمینی (س)، شورای عالی دفاع و هاشمی رفسنجانی از عملیات خبر داشتند؛ حتی هاشمی رفسنجانی همراه حسن روحانی از بوشهر به صورت زمینی به منطقه آمد. وی با تاکید بر اینکه فرماندهان رده بالای جنگ از انجام عملیات کربلای ۴ اطلاع داشتند، اظهار داشت: ما درباره عملیاتها با فرماندهان به صورت جمعی تصمیم میگرفتیم؛ چرا که شیوه من در جنگ اقناعپذیری بود و دستوری نبود؛ براي مثال تصمیم درباره ساعت و توقف حمله در عملیات کربلای ۴ به صورت جمعی گرفته شد؛ پس همه ردههای بالا و پایین در جریان عملیات قرار داشتند.
فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس ادامه داد: زمانی که نیروها عقب نشینی خود را انجام دادند، از زارعی (مسئول شنود در دوران دفاع مقدس) خواستم مکالمات عراقیها را شنود و گزارش آن را ارائه کند؛ آن زمان یک دستگاه بی سیم انگلیسی از ارتش صدام غنیمت گرفته بودیم که ضد آن را در دانشگاه صنعتی شریف ساخته بودیم و بهوسیله آن از بسیاری از سریترین اقدامات عراق مطلع میشدیم.
وی اضافه کرد: در شنود مشخص شد که عراقیها میگویند ایرانیها در حال عقبنشینی هستند؛ عراقیها تا سه روز اول نسبت به عقب نشینی نیروهای ما مشکوک بودند، اما از روز چهارم و پنجم به نیروهای خود مرخصی دادند. وي ادامه داد: آنجا بود که تصمیم ما برای انجام عملیات کربلای ۵ قطعی شد؛ البته شخصيتهاي زيادي جلوی من ایستادند و گفتند که کربلای ۵ همان کربلای ۴ است؛ چرا میخواهید از همان جا مجدد عملیات انجام دهید؟ در این رابطه قاسم سلیمانی هم نامهای به من نوشت که اوضاع از چه قرار است؟
فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس گفت: زمانی که عملیات کربلای ۵ انجام شد، قاسم سلیمانی که جزو نیروهای خطشکن بود، وقتی از «کانال ماهی» عبور کرد، پشت بی سیم به من اعلام کرد که اینجا «فتح المبین» است و تا بصره هیچ نیرویی مقابل ما قرار ندارد. وی ادامه داد: نزدیک صبح بود که بچهها یکی از سرتیپهای عراقی را با زیرشلواری دستگیر کردند؛ این فرمانده عراقی میگفت که شب قبل از عملیات در منزل بودم که اعلام کردند ایرانیها خط را شکستند، اما برای حفظ قرارگاه خود باید به منطقه بروی و در غیر اینصورت اعدام میشوی؛ این در حالی بود که رزمندگان ما نهتنها قرارگاه فرماندهی او را تصرف کرده بودند، بلکه یک کیلومتر هم جلوتر رفته بودند؛ ولی این فرمانده عراقی اطلاعی از آن نداشت.
آمارهاي جديد
رضایی در اين برنامه آمارهاي تازهاي نيز ارائه داد و با بیان اینکه شهدای کربلای ۴ و خانوادههای شهدا درجه عالی دارند، تاکید کرد: اگر کربلای ۴ نبود، پیروزی بزرگ در کربلای۵ حاصل نمیشد. در روز چهارم این عملیات، آمار شهدا ۹۹۱ نفر اعلام شد؛ ولی ۱۴ روز بعد از عملیات، این آمار بعد از بررسی دقیقتر به ۹۸۵ نفر کاهش یافت و این آماری قطعی است که هم در بنیاد شهید و هم در سپاه ثبت شده است.
استمداد از حاجقاسم
اما كار به اينجا ختم نشد و رشيدپور يكي از افرادي را كه در جامعه داراي وجاهت خاصي است،روي خط آورد. آن چهره كسي جز قاسمسليماني نبود. فرمانده سپاه قدس نيز با بیان اینکه عملیات کربلای ۴ عملیات اصلی بود، نه فرعی، اظهار داشت: ما عملیاتهایی داشتیم که در طول سال برای آن برنامهریزی و در طول ۶ ماه برای آن کار میکردیم، اما به موفقیت نرسیدیم. در عملیات «رمضان» هم تا حدودی به اهداف اساسی رسیدیم، اما به نتیجه نرسید. در «والفجر مقدماتی» هم کارهای فراوانی صورت گرفت ولی به نتیجه نرسید. ما حدود ۶ عملیات داشتیم که منجر به موفقیت نشد؛ بنابراين در جنگ، هم عملیات موفق و هم ناموفق داشتیم.
سرلشکر سلیمانی افزود: عملیات کربلای ۴ جزو عملیات اصلی بود اما درباره اینکه چرا عملیات لو رفت، باید بگویم که جمعی تصمیمگیرنده برای جنگ بودند و منطق نظامی وجود دارد و ما در همه عملیاتها نسبتی از لو رفتگی را داشتیم؛ براي مثال در عملیات والفجر ۸ که غافلگیرانه بود، من در کنار رودخانه بودم و دیدم که وقتی غواصان به آب زدند، دشمن در حال شلیک به رودخانه است؛ بنابراين اگر ما چنین تصوراتی را مبنا قرار میدادیم، هیچ عملیاتی را نمیشد انجام داد.
فرمانده نیروی قدس سپاه خاطرنشان کرد: وقتی در حین عملیات کربلای ۴ با دشمن روبهرو شدیم و فهمیدیم امکان مقابله و عبور از «امالرصاص» وجود ندارد، تصمیم گرفته شد که عملیات متوقف شود. وی با بیان اینکه وقتی در فاصله کمتر از ۱۵ روز از عملیات کربلای ۴، عملیات کربلای ۵ را انجام دادیم و بزرگترین موفقیت را کسب کردیم، گفت: آن زمان هم با عملیات موافق نبودیم و بحث میکردیم اما مرحوم آقای هاشمی اصرار داشت که عملیات انجام بگیرد. در عملیات کربلای ۵ تصور این بود که دشمن در آنجا هم هوشیار است و فرماندهان موافق نبودند اما فرماندهی جنگ موافق عملیات بود.
درسي براي آقامحسن
اين ماجرا نيز مانند بسياري از رويدادهايي كه در كشور رخ داده و زماني هياهو برپا كردهاست به فراموشي سپرده خواهد شد ولي كاش مسئولان كشور ما ياد بگيرند كه براي فرار از پاسخگويي، فرافكني نكنند و اگر مسئوليتي برگردن آنهاست، بكوشند تا به بهترين نحو انجام دهند و در ادامه اگر ناركارآمدي در پيش بود به نوعي اقدام كنند كه سبب آشفتگي اذهان نشود. محسنرضايي نيز بايد بداند كه دوران حكومت منولوگي گذشته است و فضايمجازي مانند تريبونهايي كه در اختيار دارند، نيست و اگر اظهاراتي را به زبان بياورند، بي شك در آينده با مشكلاتي روبهرو خواهند شد و بايد پاسخگوي عملكرد خود باشند.
- 17
- 5