پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۹ - ۲۱ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۵۴۲۵
سیاست داخلی

باهنر: بهتر است در باره اینکه آیا رد صلاحیت هاشمی در انتخابات۹۲ مصلحت بود یا نه،حرف نزنیم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: گاهی تبلیغات آن طرفی به قدری زیاد می‌شود که خودمان نیز باور می‌کنیم که شورای نگهبان دارد مهندسی انتخابات می کند،حال آنکه این طور نیست .

با وجودی که قریب به ۵ سال و نیم از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ می گذرد هنوز تحلیل ها درباره اینکه چرا شورای نگهبان مرحوم هاشمی رفسنجانی را ردصلاحیت کرد، ادامه دارد. برخی معتقدند «این جزء اختیارات شورای نگهبان است» و برخی دیگر نیز می گویند «این اتفاق خدشه به نظام بود». نظر محمدرضا باهنر را درباره این موضوع جویا شدیم.

 

محمدرضا باهنر درباره تداوم حرف و حدیث های مربوط به ردصلاحیت مرحوم هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ به خبرآنلاین گفت: الان یکسری مسائل قدیم را نباید نبش قبر کرد.

 

وی با بیان اینکه شورای نگهبان از جهت ساختاری باید در بررسی صلاحیت ها دقت بیشتری کند، افزود: فرض کنید فردی مرتکب جرمی شود، دادسرا احضارش می کند، دادستان به عنوان مدعی العموم دادخواست می دهد، دادگاه های بدوی و تجدیدنظر اعلام رأی می کنند، بعد از آن می تواند دیوان عالی کشور برود. حتی امکان استفاده از ماده ۱۸ رئیس قوه قضائیه را دارد. به عبارت دیگر پرونده یک نفر تا به نتیجه عادلانه برسد ممکن است ۵ سال طول بکشد تا دادگاه های مختلف برگزار و معلوم شود، محرومیت او از حقوق اجتماعی حقش است یا خیر.

 

نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به اشکالات ساختاری بررسی صلاحیت ها، یادآور شد: شورای نگهبان ظرف یک ماه باید صلاحیت ۱۲ هزار نفر را رسیدگی کند، خوب معلوم است زمان کافی ندارد. در خیلی کشورها این کار را احزاب انجام می دهند. یعنی حزب نمی گذارد، آدمی بالا بیاید که صلاحیت نداشته باشد.

 

وی ادامه داد: اعضای شورای نگهبان که کف دست شان را بو نکرده اند که بگویند این فرد تأییدصلاحیت و آن فرد ردصلاحیت شود. البته آنها براساس امکانات و فرصت زمانی در اختیارشان حداکثر تلاش خود را انجام می دهند اما باز هم امکان دارد از ۶ هزار نفری که مثلا ردصلاحیت شدند ۵۰۰ تا هزار نفر شایسته ردصلاحیت نبودند.

 

این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: اینکه ردصلاحیت مرحوم آقای هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ درست بود یا خیر؟ حتی مقداری می خواهم فراتر بگویم. الان قانون انتخابات طوری است که مثلا هزار نفر برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام می کنند، طبیعی اش آن است که از این تعداد ۵-۶ نفر در نهایت بمانند اما بعضی می گویند «مهندسی انتخابات شده، حق و حقوق مردم چه می شود؟ آیا مردم حق ندارند به کسان دیگری غیر از اینها رأی دهند؟»

 

وی افزود: در کدام نظام دموکراتیک در دنیا اجازه می دهد که هزار نفر وارد انتخابات ریاست جمهوری شوند؟ در آمریکا ۲ سال قبل از انتخابات ۱۰ نفر از حزب جمهوری خواه و ۱۰ نفر از حزب دموکرات شروع به رقابت درون حزبی می کنند تا در نهایت یک گزینه از حزب جمهوری خواه و یک نفر از حزب دموکرات در میدان انتخابات باقی می مانند. مردم هم به یکی از این دو نفر رأی می دهند.

 

باهنر گفت: گاهی تبلیغات آن طرفی به قدری زیاد می شود که خودمان نیز شاید باور می کنیم که شورای نگهبان دارد مهندسی انتخابات می کند. حال آنکه این طور نیست و در کشورهای دیگر احزاب هستند که مهندسی انتخابات می کنند. حالا اینکه ردصلاحیت آقای هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ مصلحت بود یا نبود؟ درست بود یا نبود؟ بهتر است الان خیلی وارد این فضا نشوم.

 

امید کرمانی‌ها

 

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش