چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۵۳ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۱۶۹۵
سیاست داخلی

فریدون مجلسی مطرح کرد؛

مزایای پیوستن و نپیوستن ایران به لوایح چهارگانه

فریدون مجلسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

گویا قرار نیست درگیری‌ها و بگو مگوها بر سر کنوانسیون ملل متحد علیه جرایم سازمان‌یافته فراملی به پایان رسد. برخی انگار دوست ندارند به این بگو مگوها خاتمه دهند و از هر راهی که شده قصد دارند جلوی تصویب این لایحه را بگیرند. این کنوانسیون «پالرمو» نام دارد که دارای سه پروتکل تکمیلی از جمله پروتکل پیشگیری، سرکوب و مجازات قاچاق اشخاص مخصوصاً زنان و کودکان، پروتکل علیه قاچاق مهاجران از طریق زمین، دریا و هوا و پروتکل علیه تولید غیرقانونی و قاچاق مهمات است که دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد به عنوان عهده‌دار این کنوانسیون و پروتکل‌های آن عمل می‌کند.

 

این طرح حالا در بین مجمع تشخیص مصلحت، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان دست به دست می‌شود و هرکدام طبق دلایل خاص خود، ایرادها و اشکالاتی بر آن وارد دانسته و هر روز تصویب آن به تاخیر می‌افتد. برخی تصویب آن را به مصلحت و منفعت ایران می‌دانند و برخی دیگر آن را خطرناک و بهانه‌ای برای نفوذ و برخی دیگر نیز به دلیل اینکه دولت آمریکا به قراردادها و پیمان‌های بین‌المللی پایبند نیست، پیوستن ایران به این گروه اقدام، به خاطر شرایطی که ترامپ بسترساز آن است را بی تاثیر و بی اهمیت قلمداد می‌کنند.

 

با این اوصاف دولت برای پیوستن به این کنوانسیون که از لوایح چهارگانه مرتبط با «اف‌ای‌تی‌اف» است، لایحه‌ای را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد که به تصویب نمایندگان رسید، اما با توجه به عدم تطابق ترجمه با متن اصلی، در سال ۹۶ مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و در ۲۰ خرداد ۹۷ بار دیگر در مجلس بررسی و نمایندگان با ۱۳۶ رای موافق، ۸۹ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع از مجموع ۲۵۶ نماینده حاضر، با اصلاح آن موافقت کردند.

 

حال در جلسه دیروز مجمع تشخیص مصلحت نظام که تعدادی از فقهای شورای نگهبان، وزرای امور خارجه و امور اقتصادی و دارایی، معاون حقوقی رئیس جمهور، رئیس کل بانک مرکزی و روسای کمیسیون‌های قضایی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، درباره این لایحه به بحث و گفت‌وگو پرداختند اما باز به نتیجه‌ای نرسیدند و به دلیل برخی اختلافات، ادامه بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی موسوم به «پالرمو»، به مجمع عودت داده شد.

 

«فریدون مجلسی»، دیپلمات سابق کشورمان، در گفت‌وگو با «همدلی»، اهمیت پیوستن ایران به پالرمو را از دید سیاست داخلی مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد، یکی از نکاتی که می‌توان در پیوستن یا نپیوستن به لایحه پالرمو در سیاست داخلی برداشت کرد این است: «کسانی که وابسته به جناح خود هستند نمی‌توانند اموراتی مثل پیوستن ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی موسوم به پالرمو، معطل غرض و نیت‎های خود بکنند». ادامه گزارش را در زیر می‌خوانید.

 

مزایای پیوستن و نپیوستن ایران به لوایح چهارگانه

مجلسی، در ادامه توضیح داد: «بدون شک، پیوستن به این لایحه مزایای بسیاری دارد که نمی‌توان به خاطر دشمنی و خطاهای آمریکا به آن نپیوست».

 

این دیپلمات سابق با اشاره به اهمیت پیوستن ایران، گفت: «به نظر می‌رسد موضوع پیوستن ما به این لوایح از یک موضوع حقوقی به یک موضوع سیاسی با اهداف خاص تبدیل شده است زیرا در پیوستن ایران به این کنوانسیون منفعت ملی و مصلحت عمومی مستتر است اما در مانع تراشی برخی برای نپیوستن ایران تنها منفعت و مصلحت گروه خاصی نهفته است».

 

مجلسی در ادامه، گفت: «بی‌گمان پیوستن به کنوانسیون پالرمو اثرات مطلوبی از جمله ایجاد شفافیت و اعتمادسازی دارد. ۱۸۹ کشور منهای ایران به این کنوانسیون پیوسته‌اند و فقط تعداد انگشت‌شماری از کشورها به آن نپیوسته‌اند».

 

وی، در پایان، گفت: «نپیوستن به این لایحه تنها به نفع شمار اندکی است نه ملت ایران و به نظر می‌رسد پیوستن ایران به این لوایح می‌تواند هم برای مصلحت عمومی هم برای منافع ملی اهمیت داشته باشد، اما نپیوستن به آن، تنها برای برخی سود خواهد داشت».

 

نیازمند بررسی

«احمد توکلی»، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت‌وگو با ایسنا، دلیل اینکه بررسی پالرمو را به جلسه بعدی موکول کردند، گفت:‌

 

« به دلیل اینکه این موضوع نیازمند بررسی‌های بیش‌تری است، قرار شد تا رای گیری درباره آن به جلسه آتی مجمع موکول شود».

 

او در پاسخ به این پرسش که آیا جلسه فوق‌العاده‌ دیگری همچون هفته گذشته برای بررسی پالرمو تشکیل می‌شود، گفت: «خیر، جلسه بعدی برای رای‌گیری درباره پالرمو دوهفته‌ دیگر خواهد بود». این در حالی است که پیش از این احمد توکلی گفته بود، قرار است در جلسه دیروز تکلیف نهایی پالرمو مشخص شود.

 

‌به رای گیری نرسید

از سوی دیگر «مجید انصاری» دیگر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دلیل موکول شدن این لایحه به جلسات آتی را، مهم بودن کنوانسیون پالرمو به عنوان موضوعی حقوقی دانست. او در گفت‌‌وگو با ایرنا، گفت: با توجه به این که کنوانسیون پالرمو موضوع حقوقی مهمی است و اعضا هم برای صحبت نوبت داشتند بنابراین ادامه تصمیم گیری به جلسه بعدی مجمع موکول شد و به رای گیری نرسید.

 

انصاری در پایان و در پاسخ به سوالی درباره بمباران خبری مجمع در دیروز، گفت: «بحث‌های وزیر امور خارجه و رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس بسیار قوی و با تسلط بود».

 

جلسه دیروز اینگونه بود که تعدادی از فقهای شورای نگهبان، وزرای امور خارجه و امور اقتصادی و دارایی، معاون حقوقی رئیس جمهور، رئیس کل بانک مرکزی و روسای کمیسیون‌های قضایی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند.

 

ابتدا گزارش کمیسیون‌های سیاسی دفاعی و حقوقی و قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه ‌شد و در ادامه روسای کمیسیون‌های قضایی و امنیت ملی مجلس و سپس وزرای امور خارجه و اقتصاد و نیز رئیس کل بانک مرکزی و معاون حقوقی رئیس‌جمهور دیدگاه‌های خود را به نمایندگی از مجلس و دولت مطرح کردند که در پایان، بررسی‌ها و طرح دیدگاه‌های اعضای مجمع در مورد تعیین مصلحت در خصوص این لایحه نیز به جلسه آتی مجمع تشخیص مصلحت نظام موکول شد.

 

حضور ظریف و غیبت روحانی

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف، وزیرامور خارجه، برای دومین بار پیاپی در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام جهت بررسی پالرمو حضور داشت .در جلسه دیروز مجمع تشخیص مصلحت نظام که به ریاست آیت‌الله آملی لاریجانی برگزار شد، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهور و اکثریت اعضای مجمع نیز حضور داشتند.

 

ارجاع به مجمع

«حشمت الله فلاحت پیشه»، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز، در گفت‌وگو با ایرنا گفت: جلسه درباره لایحه پالرمو به رای نرسید.

 

وی که در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان نماینده مجلس شرکت داشت، گفت: بررسی لایحه در دستور کار اعضای مجمع قرار داشت اما رای گیری انجام نشد و با اینکه قرار شد، کمیسیون‌های سیاسی - امنیتی و حقوقی - قضایی مجمع، لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌ یافته فراملی (پالرمو) را بررسی کنند، ولی این دو لایحه را تایید نکردند و به صحن مجمع ارجاع دادند.

 

 

hamdelidaily.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش