چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۳۱۲۶
سیاست داخلی

فاطمه هاشمی: پدرم پذيرش برجام را به روحانی توصيه‌كرد

فاطمه هاشمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

بی‌تردید آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی در گره‌گشایی از مشکلات کشور پیشتاز بودند و شاید پر بیراه نباشد که اذعان شود، اگر تدابیر او در همراهی با مقام معظم رهبری نبود فشارها بر کشور زیاد می‌شد؛ اما مشی اعتدالی هاشمی مانع بهانه جویی کشورهای بدخواه و آنهایی شد که برنامه کاریشان را آمریکا تنظیم می‌کند؛ مانند عربستان. این روزها خلأ حضور آیت‌ا... هاشمی بیش از همیشه احساس می‌شود.

 

درراستای نقش آیت‌ا... هاشمی در رفع گره در تعاملات منطقه‌ای و وضعیت دارو و درمان بیماران خاص، فاطمه هاشمی دختر ارشد آیت‌ا... هاشمی با «آرمان» به گفت‌وگو پرداخت که در ادامه می‌خوانید.

 

بی‌تردید ایران یکی از قطب‌های مهم و تاثیرگذار در منطقه است و تاثیر زیادی در تحولات دارد که همین ویژگی سبب شده تا در مسیر تضعیف ایران گام برداشته شود. آمریکا با تحریک کشورهای همسایه مانند عربستان سعی دارد از نقش‌آفرینی ایران کم کند، اما آیت‌ا... هاشمی در راستای برقراری روابط عادی با عربستان در عین حفظ منافع ملی موفق بود.

همینطور است. از آقای هاشمی درباره چگونگی گسترش روابط با عربستان سوال شد، که جواب دادند: «تواضع؛ من هیچ کاری انجام ندادم و فقط تواضع داشتم.» سوال کردند این تواضع به چه معناست که پاسخ دادند «زمانی که من رئیس‌جمهور و امیرعبدا... ولیعهد بود، قرار شد در داکا با هم صحبت کنیم که او خواست من به اتاقش بروم و قبول کردم. بنابراین فقط با یک تواضع توانستم رفتار را تغییر بدهم».

 

اکنون باز هم به دلیل برخی اقدامات عربستان، روابط دوستانه‌ای میان دو کشور برقرار نیست. شاید اگر آیت‌ا... هاشمی در قید حیات بودند، طرف عربستانی را به سمت رویگردانی از خواست مخالفان ایران ترغیب می‌کردند.

بله؛ آقای هاشمی منطقی داشت که در سخنرانی‌هایشان بارها اشاره کردند. ایشان معتقد بودند انقلابی‌گری کله‌شقی نیست که انسان روی یک موضع پافشاری کند بلکه باید واقع بین و منطقی بود. ایشان واقع‌بینانه به مسائل نگاه می‌کردند. در ضمن آرمانگرایی، ایشان نسبت به مسائل واقع بین بودند که جنگ تحمیلی نمونه‌ای از آن است. هشت سال در جنگ بودیم. در سال۶۷ آقای هاشمی با حکم امام خمینی(ره) جانشین فرمانده کل قوا شدند که پس آن، جنگ به مدت چند ماه ادامه داشت.

 

یکبار از ایشان پرسیدم روحیه شما با جنگ همخوانی ندارد پس چطور قبول کردید؟ که پاسخ دادند «زمانی که امام این موضوع را مطرح کردند، نمی‌توانستم شروطی برای ایشان بگذارم اما به امام گفتم من به ادامه جنگ فکر نمی‌کنم بلکه به پایان جنگ فکر می‌کنم». همه شعار می‌دادند جنگ جنگ تا پیروزی و مخالفان آقای هاشمی می‌گفتند که شعار ایشان باید جنگ جنگ تا یک پیروزی باشد، یعنی یک پیروزی خوبی به‌دست بیاوریم و جنگ را تمام کنیم و از موضع قدرت وارد پایان جنگ بشویم. آقای هاشمی آنچه که اجرا می‌کرد که به آن می‌رسید، هزینه می‌داد و پای آن هم می‌ایستاد.

 

همگان آگاه هستند که پیروزی آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری مرهون حمایت آیت‌ا... هاشمی است، اما ظاهرا رئیس‌جمهور آنچنان که لازم بود به نصایح ایشان توجه نداشت. درست است؟

آقای هاشمی توصیه‌هایی به آقای روحانی داشتند به عنوان نمونه به آقای روحانی گفتند که باید برجام را بپذیرید. چرا که در غیر این صورت مشکلات زیادی در آینده خواهید داشت. البته لازم است این را هم بگویم که آقای روحانی شباهتی با آقای هاشمی نداشت. شاید باید این چنین گفت که آقای روحانی قسمتی در محیط اعتدالی پدرم بود.

 

زمانی که آقای هاشمی رئیس مجلس بود، آقای روحانی نایب رئیس شد یا اگر بحث مجمع بود، آقای روحانی به عنوان معاون در مرکز استراتژی‌ها حضور داشت، اما اینکه دیدگاه و روش مشترکی داشته باشند چنین نبود. وقتی آقای روحانی به عنون رئیس‌جمهور انتخاب شد، پدر در دیدار اول گفتند که «دخالتی در کار شما نخواهم داشت اما هر زمانی که مشاوره و مشورت بخواهید در کنار شما هستم و نظرات مشورتی به شما می‌دهم».

 

سال‌هاست که ریاست بنیاد بیماری‌های خاص را بر عهده دارید. وضعیت داروی بیماران خاص با توجه به وضعیت تحریم‌ها چطور است؟

بیماران خاص مشکلاتی دارند. این بیماران در طرح تحول سلامت دچار مشکل شدند و مشکلات آنها به قبل تحریم بر می‌گردد یعنی طرح تحول سلامت به ضرر بیماران خاص شد به نحوی که در طرح سلامت از بیماران تالاسمی برای ارائه دارو پول گرفته شد و در مراکز دیالیز مشکل پیدا کردیم چون تعرفه‌های خیریه را تغییر دادند و مشکلات زیادی برای بخش دیالیز ایجاد شد. متاسفانه مدیریت نکردند و دستگاه دیالیز وارد کشور نشد یا خیلی محدود بود.

 

البته سعی کردیم این کمبود را جبران کنیم که باید توجه داشت آن اندازه بودجه نداریم اما به هر حال سعی در رفع مشکل کردیم. سالی ۱۰۰ تا ۱۲۰ دستگاه توزیع می‌کنیم اما نیاز کشور بیش از این رقم است. تحریم‌ها مشکلات را بیشتر کرد، البته نه به این دلیل که پول خرید دارو وجود ندارد بلکه برای انتقال ارز مشکل وجود دارد و از سوی دیگر داروهای خوب خریداری نمی‌شود بلکه دارویی را تهیه می‌کنند که از نظر کیفی سطح پایینی دارد و این از جمله مشکلات بیماران خاص است.

 

طرح تحول سلامت از برنامه‌های آقای قاضی‌زاده هاشمی، وزیر سابق بهداشت بود.

بارها گفتم، طرح سلامت مانند مسکن مهر است و لطماتی به کشور وارد کرد.

 

برخی مدعی می‌شوند راه برای اجرای طرح‌های آقای دکترهاشمی باز نبود تا آنها را اجرا کند به نظر شما راه نبود یا طرح‌ها به شکست رسیده بود؟

اگر فردی بخواهد خدمت و به دولت و مردم کمک کند باید در سختی‌ها هم حضور داشته باشد. ایشان نباید کنار می‌رفت و باید حضور می‌داشت تا کار را به جلو ببرد. کار کردن در شرایطی که امکانات باشد، هنر نیست. باید در شرایط سخت ماند و به دولت کمک کرد.

 

مطهره شفیعی

 

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش