چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۲۸ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۳۱۷۳
سیاست داخلی

آیت الله هاشم زاده‌ هریسی: معیشت مردم حتی از پیشرفت های علمی مهم تر است

هاشم هاشم زاده هریسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

انقلاب اسلامی با رأی ۹۸درصدی مردم منجر به پیروزی شد. پس از چهل‌سال برخی گلایه‌ها از نظر معیشت از سوی مردم به گوش می‌رسد. در همین راستا «آرمان» گفت‌وگویی با آیت‌ا... هاشم هاشم‌زاده هریسی عضو مجلس خبرگان انجام داده که در ادامه می‌خوانید.

 

نزدیک به ۴۰سال از پیروزی انقلاب می‌گذرد تا چه اندازه به اهداف انقلاب نزدیک هستیم؟

انقلاب ما در آن سال‌ها انقلاب آرمان‌های عدالت‌خواهانه، آزادی‌خواهانه و انسانی است و براساس اهداف والایی شکل گرفت، اما در حال حاضر پس از چهل سال همچنان با اهداف انقلاب فاصله بسیار زیادی داریم و برای رسیدن به آن اهداف باید بدویم. از سوی دیگر در حال حاضر در دهه عدالت قرار گرفتیم دهه عدالتی که پس از پیروزی انقلاب اعلام شد، اما باید بگویم در حال حاضر عدالت در بدترین وضعیت ممکن در کشور قرار دارد، چرا که از اهداف انقلاب بسیار دور هستیم.

 

اما در عین حال ما ناامید نیستیم. از مسئولان کشور درخواست و تقاضا داریم که برای حل مشکلات جامعه و مردم تدبیری اتخاذ کنند تا ان‌شاءا... به اهداف انقلاب مقداری نزدیک‌تر شویم و حداقل بوی اهداف انقلاب را استشمام کنیم. انقلاب ما همان انقلاب گذشته است و نظام، نظام اسلامی است، نظام اسلامی که بر پایه و محور عدالت برقرار شد. مسئولان کشور مسلمان و متدین هستند و روی دین، اسلام و ایران تعصب دارند اما باید بگویم که ایران، دین و اسلام در خطر است و هرچه زودتر باید به خود بیاییم تا ان‌شاءا... نواقص بسیار زیاد در کشور را بتوانیم اصلاح کنیم. مسیری که در راه انقلاب رفته‌ایم بسیار کم است. بنابراین مقداری سرعت و تدبیر برای رسیدن به اهداف انقلاب و همچنین تغییر نیاز است.

 

منظورتان از تغییر چیست؟

منظور من از تغییر، تغییر نظام یا قانون اساسی نیست. در حال حاضر نظام یک نظام اسلامی است و مردم هم اسلامی بودن، عدالت و ماندن همین نظام را می‌خواهند. منظور از تغییرات، تغییرات در دیدگاه‌ها، رویه‌ها، سیاست‌ها و مدیریت‌هاست، حتی باید گفت تغییر افراد هیچ موضوعی را حل نخواهد کرد، چرا که در صورت تغییر افراد اگر سیاست‌ها و دیدگاه‌ها تغییر نکند هیچ چیزی موثر نخواهد بود و تنها دولت‌ها و افراد تغییر می‌کنند. تاکید می‌کنم که باید تغییرات در دیدگاه‌ها، سیاست‌ها و مدیریت‌ها با حفظ اصل نظام اسلامی باشد، باید به تغییر جدیدی بیندیشیم.

 

ما باید در ۴۰سالگی نظام بنشینیم و این موضوع را بررسی کنیم، تمام اهداف را دانه دانه در نظر بگیریم و ببینیم در کجا قرار گرفته‌ایم، به کجا رفته‌ایم و به کجا رسیدیم و به کجا می‌توانستیم برسیم اما نرسیدیم و چرایی نرسیدن به این اهداف را مورد بررسی قرار دهیم. واقعیت آن است که بعد از ۴۰سال لااقل نتیجه چهلمین سالگرد انقلاب آن باشد که بررسی و کارشناسی صورت گرفته اشکالات، آسیب‌ها و آفت‌ها را پیدا کردیم و راه جدیدی را تعیین و به سوی هدف حرکت کنیم. در همین راستا با کمک خداوند و مردم عزیز مشکلات در کشور هم حل خواهد شد.

 

اکنون درخواست مهم مردم چیست؟

مردم به دنبال تغییر هستند. شما توجه کنید تنها یک نرده در نمازهای جمعه از میان مردم و مسئولان برداشته می‌شود، تا چه اندازه مردم خوشحال و شاد می‌شوند. باید گفت مگر برداشتن یک نرده چه چیزی است که مردم برای آن شاد می‌شوند؟ این موضوع حاوی پیامی است، یعنی مردم خواستار تغییر هستند. یک تغییر کوچک و آشتی با مردم و یک گام به سوی آنها برداریم مردم استقبال می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که اگر گام‌های بزرگتری را برداریم، نرده‌های بزرگتری را برداریم، پیله‌هایی را که بر خود و انقلابمان تنیده برداریم، مشکلات حل می‌شود. ما با دستان خودمان جلوی پیشرفت انقلاب را گرفته‌ایم و پیله بر انقلاب پیچانده‌ایم و اجازه پیشرفت به انقلاب و عظمت آن نداده‌ایم، این نرده‌ها و پیله‌ها را باید برداریم تا تغییرات انجام شود.

 

تغییرات باید چگونه شکل گیرد؟

این تغییرات تنها به عمل بازمی‌گردد. تغییرات باید از بالا شروع شود اگر از بالا شروع نشود خدایی ناکرده تغییر از پایین به بالا آغاز می‌شود و همه را در خود مانند سیلی از میان می‌برد. این است که باید از بالا کارها شروع شود و ان‌شاءا... ما می‌توانیم و امیدوار هستیم. انقلابمان، نظام‌مان و کشورمان ظرفیت بسیار بالایی دارد، این انقلاب بسیار ظرفیت بالایی دارد. می‌توانیم اینها را جبران کنیم می‌توانیم اما اگر مانند چهل سال گذشته عمل کنیم نمی‌توانیم ضعف‌ها را تقویت کنیم. این چهل سال آزمایش بوده است. این روش‌ها و رویه‌ها طی چهل سال آزمایش شده است و نتیجه امروز ما شده است.

 

حال بیاییم این موضوعات را گردن دشمنان بیندازیم که آنها نگذاشتند؟ چطور نگذاشتند؟ قرآن می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا عَلَيْكُمْ أَنْفُسَكُمْ»،‌ای مردم، مسلمانان و مومنین مراقب خودتان باشید و به درستی عمل کنید. باید گفت هیچ شخصی نمی‌تواند هیچ غلطی کند. ما دائما می‌گوییم دشمن فلان حرکت را انجام داد این گونه صحبت‌ها تنها دشمن را بزرگ کرده و کشور را تحقیر و کوچک. شاهد هستید که یک آشوبی هم به راه می‌افتد مطرح می‌شود که دشمن این آشوب را بپا کرد. دشمن می‌آید مملکت و خانه ما را به هم می‌زند، درمانده می‌شویم می‌گوییم دشمن کرد، نه والا اینگونه نیست. دشمن آنقدری قدرت ندارد که هر کاری انجام دهد. دشمن از خود ما و نارضایتی‌هایی که در کشور ایجاد می‌شود استفاده می‌کند.

 

با توجه به صحبت‌های شما، مردم و مسئولان چه کاری انجام دهند؟

ما به سوی اهدافمان حرکت می‌کنیم و در برخی از حرکات در مسیر اهداف موفق عمل کرده‌ایم، اما در کل مخصوصا در مساله اقتصاد، معیشت مردم بسیار عقب است، در صورتی که معیشت مردم و اقتصاد در اولویت است، معیشت حتی از تمام موضوعات و پیشرفت‌های علمی، مهم‌تر است. اگر معیشت در ابتدا قرار نگیرد پیشرفت‌های دیگر حاصل نخواهد شد، چرا که اقتصاد است که این موضوعات را درست می‌کند، اقتصاد است که عدالت را تامین می‌کند، اقتصاد در اسلام هدف نیست اما وسیله است که در صورت نبود این وسیله به هیچ هدفی دست نخواهیم یافت.

 

مانند آن است که انسان قصد پرواز به آسمان را دارد اگر هواپیما نباشد نمی‌تواند پرواز کند. اگر نردبان نباشد به پشت‌بام نمی‌توان رفت، این موضوعات همگی وسیله است. اقتصاد وسیله است. اگر این وسیله نباشد نه اشتغال، نه عدالت، نه رضایت و هیچ چیزی نیست و این موضوع اولویت دارد. ما اولویت‌ها را اولویت‌بندی نکردیم باید دست به اولویت‌بندی زنیم. سپس به مساله دیگر بپردازیم.

 

 

armandaily.ir
  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش