شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳
۰۸:۵۱ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۴۵۶
سیاست داخلی

سعید لیلاز: نان مخالفان «اف‌ای‌تی‌اف» در انزوای ایران است

سعید لیلاز,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

نشست رسیدگی به لوایح چهارگانه «اف‌ای‌تی‌اف» در مجمع تشخیص مصلحت نظام که پالرمو نیز یکی از آنهاست، بازهم به نتیجه نرسید و به دو هفته دیگر موکول شد. به درازا کشیدن تصویب این لوایح در سه راهی مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت باعث گمانه‌زنی‌های بسیاری در محافل سیاسی و اقتصادی شده است.

 

دولت روحانی و حامیانش که اغلب آنان اصلاح طلب هستند، از جمله حامیان تصویب این لوایح‌اند و مخالفان آنان هم بیشتر به جناح اصولگرای صحنه سیاسی ایران تعلق دارند و همین باعث شده که فضای پیرامونی تصویب این لوایح، سیاسی شده و جناح‌ها بیشتر به منافع خود نگاه می‌کنند تا منافع ملی.

 

به هر روی این لوایح مورد تایید جامعه جهانی است و اکثریت کشورهای جهان با پذیرفتن، تصویب و اجرای مفاد آن وارد یک اجماع جهانی شده‌اند و طبیعی است که بیرون ماندن از این اجماع نوعی انزوا در پی خواهد داشت. تا آنجا که سعید لیلاز، کارشناس اقتصادی اصلاح طلب با حمله به مخالفان تصویب این لوایح گفته: «وقتی عضو این کنوانسیون‌ها نباشید، به این معناست که اصلا در جامعه بین‌المللی حضور ندارید».

 

البته غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارتباط با به تعویق افتادن بررسی این لوایح در نشست دیروز مجمع گفته: انجام نشدن رای‌گیری به دلیل شمار زیاد مخالفان و موافقان بوده و اینکه وقت کافی برای اظهارنظرهای همه اعضای مجمع وجود نداشته بود.

 

از سوی دیگر «احمد توکلی» که پیش‌تر، تلویحا با تصویب این لوایح موافق بود در اظهارنظری متفاوت گفته که تصویب این لوایح مشکلات اقتصادی را حل نخواهد کرد چرا که مشکلات اقتصادی ایران، داخلی است. توکلی که در جمع متحصنین معترض به تصویب این لوایح در مسجد امام خمینی بازار بزرگ تهران سخنرانی کرده، افزوده: 

 

«قول دادن و عمل نکردن و بعد هم به روی خودشان نیاوردن باعث بی‌اعتمادی مردم می‌شود، اگر قول دادید و نتوانستید عمل کنید چرا مشکلات را گردن دیگری می‌اندازید؟» توکلی ادامه داده: «خودشان هم می گویند معلوم نیست با این کار وضعیت بهتر شود. بعد هم گفتند ما نمی توانیم کشور را اداره کنیم! خب اگر نمی توانید استعفا بدهید».

 

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار هم در کانال تلگرامی خود نوشته: «سرنوشت این نوع موضوعات بحث‌برانگیز و جنجال‌آفرین را باید یکسره به دست جناح «اصولگرا» داد! تجربه نشان داده است که اگر به رغم میل و اراده ظاهری آنها چیزی هم در سطح رسمی به تصویب رسد، مانند برجام شکننده و ناپایدار خواهد بود».

 

جمع‌بندی رخدادها و اظهارنظرهای مخالفان و موافقان نشان می‌دهد که تصویب لوایح بیش از هرچیز جنبه سیاسی پیدا کرده است. هرچند پذیرش و اجرایی شدن این لوایح به احتمال زیاد مشکل زیادی از وضعیت اقتصادی و معیشتی را حل نخواهد کرد اما نپذیرفتن آن نیز حکم راه نیافتن به بخشی از هماهنگی‌های جامعه جهانی را در پی خواهد داشت. در هر صورت آنچه مسلم است تصویب یا عدم تصویب این لوایح عمانطور که پیش‌تر گفته شد جنبه سیاسی پیدا کرده و گروه‌های سیاسی در داخل بهتر است برای تصویب آن به‌جای منافع شحصی و گروهی، تنها منافع ملی را در نظر بگیرند تا بلکه بخش بزرگی از اعتماد خدشه‌دار شده مردم به مسئولان، ترمیم شود.

 

بحث درباره لوایح به‌صورت بسیار جدی ادامه دارد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که مذاکرات اعضای مجمع درباره لایحه پالرمو ادامه می یابد، گفت: در جلسه دیروز به دلیل تعداد بالای موافقان و مخالفان این لایحه به نتیجه نرسید و به همین دلیل رای گیری انجام نشد و به جلسه آتی موکول شد.

 

«غلامرضا مصباحی مقدم» افزود: بحث بین دو طرف موافق و مخالف لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی بسیار جدی ادامه دارد و در این جلسه تمام نشد.

 

وی ادامه داد: تعداد موافقان و مخالفان و کسانی که برای صحبت ثبت نام کرده‌اند زیاد بود از این جهت در این جلسه به پایان نرسید.

 

اعضای مجمع تشخیص در جلسه دیروز به ادامه بررسی لایحه پالرمو پرداختند. در جلسه گذشته (ششم بهمن ۹۸) اعضای مجمع درباره لایحه الحاق ایران به این کنوانسیون به نتیجه نرسیدند و قرار بود در این جلسه درباره آن تصمیم گیری کنند.

 

این لایحه پیش از این در کمیسیون های سیاسی، امنیتی و حقوق قضایی بررسی شد که به تایید این کمیسیون‌ها نرسید.

 

کنوانسیون ملل متحد علیه جرایم سازمان‌یافته فراملی از معاهده‌های چندجانبه مورد حمایت سازمان ملل متحد است که در ۱۵ نوامبر ۲۰۰۰ با قطعنامه مجمع عمومی این سازمان به تصویب رسید. 

 

طرح کنوانسیونی این معاهده در دسامبر ۲۰۰۰ در پالرموی ایتالیا برای امضای دولت‌ها مفتوح شد و به امضای ۱۴۷ دولت از جمله ایران رسید به همین دلیل به این کنوانسیون، کنوانسیون پالرمو نیز گفته می‌شود. 

 

کنوانسیون پالرمو دارای سه پروتکل تکمیلی از جمله پروتکل پیشگیری، سرکوب و مجازات قاچاق اشخاص مخصوصاً زنان و کودکان، پروتکل علیه قاچاق مهاجران از طریق زمین، دریا و هوا و پروتکل علیه تولید غیرقانونی و قاچاق مهمات است که دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد به عنوان عهده‌دار این کنوانسیون و پروتکل‌های آن عمل می‌کند. 

 

سعید لیلاز: نان مخالفان اف‌ای‌تی‌اف در انزوای ایران است 

مخالفان برجام مثل مخالفان «اف‌ای‌تی‌اف» و مخالفان کنوانسیون پالرمو، منافع و مصالحشان در انزوای ایران است.

 

این روزنامه‌نگار و کارشناس حوزه اقتصاد در گفت وگو با روزنامه شرق ادامه داد: این‌طور نیست که بگوییم دلشان برای ارزش‌ها می‌سوزد! شما وقتی عضو این کنوانسیون‌ها نباشید، به این معناست که اصلا در جامعه بین‌المللی حضور ندارید. این‌ها همان کسانی هستند که در دولت «احمدی‌نژاد» صد تا بدتر از این را تحمل و تایید می‌کردند.

 

لیلاز افزود: این جگرسوزان و جگرداران ارزش‌ها کجا بودند درحالی‌که این اتفاق کوچک‌ترین ربطی به ارزش‌ها ندارد و کشوری که بخواهد واردات و صادرات داشته باشد ، باید بتواند با جامعه بین‌المللی کار کند.

 

به خودشان واگذار کنید!

احمد زیدآبادی نیز درباره تصویب این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشته: گویا قرار است مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز تصمیم نهایی خود را در مورد پذیرش یا عدم پذیرش لایحه پالرمو اعلام کند.

 

به نظرم مقام‌های دولتی و نیروهای اصلاح‌طلب برای تصویب این لوایح بیش از اندازه جوش می‌زنند! همانطور که پیش از این گفته‌ام، سرنوشت این نوع موضوعات بحث‌برانگیز و جنجال‌آفرین را باید یکسره به دست جناح «اصولگرا» داد! تجربه نشان داده است که اگر به رغم میل و اراده ظاهری آنها چیزی هم در سطح رسمی به تصویب رسد، مانند برجام شکننده و ناپایدار خواهد بود.

 

روشن است که تصویب این لوایح، فقط سرعت وخامت حال اقتصاد را کندتر می‌کند، اما گشایشی در بهبود شرایط معیشتی مردم پدید نمی‌آورد. همین نیز بهانه‌ای به دست طیف تندروتر جناح «اصولگرا» می‌دهد تا همه مشکلات فزاینده آینده را به ریش این لوایح ببندد و ضمن متهم کردن مدافعان تصویب لوایح به خیانت، آنها را به لکنت زبان بیاندازند.

 

بنابراین، به نظرم بهتر است بدون اعمال فشارهای دولتی، خود «اصولگرایان» در این باره تصمیم بگیرند. به هر حال تصمیم آنها از دو حال خارج نیست: یا تصویب می‌کنند که در این صورت، منظور مدافعان لوایح بدون قرار گرفتن‌شان در مظان اتهام خیانت تامین می‌شود، یا تصویب نمی‌کنند که در این صورت، مسئولیت‌اش به دوش خودشان می‌افتد و دست‌کم در فرافکنی مشکلات به این و آن، زبان‌شان کوتاهتر می‌شود!

 

احمد توکلی: پالرمو با استقلال ما سازگار نیست

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر ما به «اف‌ای‌تی‌اف» هم بپیوندیم مشکلات حل نخواهد شد چون ریشه مشکلات داخلی است، اصلا خودشان هم می گویند معلوم نیست با این کار وضعیت بهتر شود.

 

به گزارش جهان نیوز، احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع متحصنین معترض به تصویب لوایح «اف‌ای‌تی‌اف»  در مسجد امام خمینی بازار بزرگ تهران گفت: این که کنوانسیون های پالرمو و  «سی‌اف‌تی» با استقلال سازگار نیست، موضوعی است که همه آن را قبول دارند. 

 

وی ادامه داد: مجمع تشخیص مصلحت حالا باید بگوید با این ضرری که به استقلال و کرامت دارد و این آسیبی که به عزت نفس ما می زند، آیا با این ضررها مصلحت است که به آن بپیوندیم و اگر به مصلحت است دلایل آن چیست؟

 

 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت اقتصادی و پائین آمدن قدرت خرید مردم افزود: در چهل سال گذشته هیچ زمانی اینگونه نبوده است. مسئولان ما حاضر نیستند شفاف با مردم صحبت کنند و این موجب می شود ضدانقلاب سوءاستفاده کند.

 

توکلی در ادامه با اشاره به وعده های تحقق نیافته مسئولان یادآور شد: قول دادن و عمل نکردن و بعد هم به روی خودشان نیاوردن باعث بی‌اعتمادی مردم می‌شود، اگر قول دادید و نتوانستید عمل کنید چرا مشکلات را گردن دیگری می اندازید؟

 

وی تصریح کرد: یکی از علائم بی‌اعتمادی مردم این است که می‌گوییم با برجام هم چرخ سانتریفیوژ می چرخد هم چرخ اقتصادی ولی هیچ اتفاقی نیفتاد! الان در مورد «اف‌ای‌تی‌اف» هم همین حرف‌ها زده می‌شود.

 

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اگر ما به «اف‌ای‌تی‌اف» هم بپیوندیم مشکلات حل نخواهد شد چون ریشه مشکلات داخلی است، خودشان هم می گویند معلوم نیست با این کار وضعیت بهتر شود. بعد هم گفتند ما نمی توانیم کشور را اداره کنیم! خب اگر نمی توانید استعفا بدهید.

 

هرمز شریفیان

 

hamdelidaily.ir
  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش