چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۰۶ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۸۶۹
سیاست داخلی

ادعای استيضاح حسن روحانی توسط مجری خيالی طرح و مخالفان دولت تكذيب شد؛

تسويه حساب دروغـين

مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

ساعات ابتدايي روز گذشته بود كه خبري مبني بر استيضاح حسن روحاني در رسانه‌ها منتشر شد؛رسانه‌ها مطلب را به نقل از خبرگزاري فارس انتشار دادند ولي ساعاتي نگذشت كه شخصيت‌ها و جريان‌هاي حاضر در مجلس اين ادعا را رد كردند. در همين راستا سيدحسين‌نقوي‌حسيني، سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی به محض انتشار این خبر اعلام کرد که موضوع فراکسیونی نیست و تعدادی از نمایندگان بر اساس نظر شخصی موضوع را دنبال می‌کنند.

 

برخی دیگر از اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس نیز در این خصوص اظهارنظر کردند و مطالب مختلفی مبنی بر مخالفت و موافقت با استیضاح ريیس‌جمهور بیان کردند. نمایندگان مخالف استیضاح موضوع را غیرجدی دانسته و معتقدند که هنوز طرحی هم آماده نشده است اما یکی از موافقان استیضاح را لازم و هشداری برای ريیس‌جمهور دانست. جواد کریمی‌قدوسی، گفت: هنوز طرحی با عنوان استیضاح ريیس جمهور یا عدم کفایت تهیه نشده است، من نیز این موضوع را از آقای ذوالنور پرسیدم، وی تکذیب کردند.

 

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی افزود: در هر حال با توجه به شرایط کنونی موافق استیضاح ريیس‌جمهور و پیگیری چنین طرحی در مجلس نیستم البته هنوز خبری نشده و طرحی در این خصوص تهیه نشده است، بنابراين از دامن زدن به چنین مسائلی باید پرهیز کرد. محمدعلی پورمختار از دیگر اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس ضمن موافقت با استیضاح ريیس‌جمهور گفت: خبری از تهیه چنین طرحی ندارم، هرچند گفته شده برخی از نمایندگان دنبال این موضوع هستند.

 

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مقام معظم رهبری پیش از ۲۲ بهمن فرمودند که افراد از بیان شعار و دیدگاه خلاف دولت در راهپیمایی پرهیز کنند چراکه ۲۲ بهمن امر مشترک و اتفاق ملی است و در این روز نباید اقدام به شعار دادن علیه دیگری کرد اما در جای دیگر هر کسی می‌تواند نظر و دیدگاه خود را دنبال کند. وی افزود: اگر امروز استیضاح ريیس‌جمهور یا بحث عدم کفایت مطرح می‌شود مغایر با منویات مقام معظم رهبری نیست، در حقیقت هشداری به آقای ريیس‌جمهور است تا در مدیریت کشور دقت نظر بیشتری داشته باشد.

 

این عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی معتقد است: نمود خارجی این نوع مسائل مهم نیست، مجلس وظیفه نظارت، سوال یا استیضاح دارد که به فراخور اهمیت آن‌ها را پیگیری می‌کند. الهیار ملکشاهی، ريیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، نيز با تاکید بر اینکه طرح استیضاح ريیس‌جمهور را امضا نکردم گفت پیگیری موضوع عدم کفایت ريیس‌جمهور در شرایط کنونی کشور مصلحت نیست. ملکشاهی، در واکنش به پیگیری برخی از نمایندگان برای تهیه طرح عدم کفایت رييس‌‌جمهور، گفت: اطلاعی درباره تهیه طرح استیضاح ريیس‌جمهور یا جمع‌آوری امضا برای این طرح ندارم اما ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در مصاحبه‌ای اذعان کردند که ۱۰ نفر از نمایندگان این طرح را امضا کرده‌اند. نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این نماینده مذکور اسم من را هم در میان لیست نمایندگانی که طرح استیضاح ريیس‌جمهور را امضا کرده‌اند، آورده است در صورتی که صد در صد این موضوع کذب است.

 

پيشينه يك بازي

اين اولين باري نيست كه موضوع استيضاح حسن‌روحاني مطرح مي‌شود. چندي پيش نيز خبري در اين زمينه منتشر شده بود و در همان بازه نيز واكنش‌هاي منفي فراواني در پي داشت. هفته دوم تير امسال بود كه نامه‌ای منتشر شد و در آن عنوان شده بود، نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس در پی برکناری حسن روحانی از مقام ریاست‌جمهوری هستند. در هفته‌های قبل از آن نیز چند نفر معدود از چهره‌های مخالف دولت بحث استیضاح ريیس‌جمهور را مطرح کرده بودند اما در روزهای گذشته (مربوط به همان بازه زماني) چهره‌هایی چون حمیدرضا حاجی‌بابایی این تلاش‌ها را تکذیب و بر استمرار حمایت از دولت تاکید کرده‌اند؛ تا جایی که محرز شد هیچ تلاش قابل ذکری برای برکناری حسن روحانی در کار نیست.

 

در آن زمان بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید اولین نماینده‌ای بود که در گفت‌وگو با ایسنا به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: چنین موضوعی به هیچ وجه در این فراکسیون مطرح نشده است. او گفته است، حتی اعضای فراکسیون امید امضای خود را در خصوص سوال از ريیس‌جمهور هم پس گرفته‌اند. در همین حال عبدالکریم حسین‌زاده، نایب‌ريیس فراکسیون امید هم توضیحات بیشتری به روزنامه حاكميتي ایران داد و گفت: «نامه منتسب به نماینده مهاباد برای استیضاح ريیس‌جمهور ربطی به امروز ندارد و مربوط به چهار ماه قبل(اوايل سال جاري) است».

 

حسین‌زاده با بیان این که نماینده مهاباد هم در آن مقطع از سر دلسوزی اقدام به این کار کرده بود، دلیل تهیه این طرح را مسدودسازی مرزهای منطقه عنوان کرد و توضیح داد: اقتصاد مناطقی چون مهاباد به شدت وابسته به مراودات مرزی و تجارتی است که از این راه انجام می‌شود و در همان زمان هم تهیه این طرح به معنای تقابل با دولت نبود، بلکه بیشتر با هدف جلب توجه افکار عمومی و دولتمردان به این مساله دنبال امضا شده بود. نایب‌ريیس فراکسیون امید با بیان اینکه این طرح همان زمان پس گرفته شد، ادامه داد: «افرادی که الان بعد از گذشت بیش از سه ماه این موضوع را مطرح می‌کنند، به فکر کمک به دولت و بازگرداندن آرامش به کشور نیستند و بیم سوءاستفاده ابزاری آن‌ها از شرایط کشور نیز جدی است». حسین‌زاده در پایان با تاکید بر این که «طرح استیضاح ريیس‌جمهور صحت ندارد و شیطنت برخی رسانه‌هاست»، گفت: «در این شرایط اگر کسی نمی‌خواهد کمکی به دولت بکند مساله‌ای نیست اما خبرسازی دروغ علیه دستگاه اجرایی نمی‌تواند اقدامی پذیرفته شده باشد. چنین رفتارهایی یا ناشی از عدم اطلاع از وضعیت کشور یا نتیجه سوء‌نیت برخی گرایش‌ها در این شرایط است».

 

امر به معروف توسط مخالفان

در همان بازه سیده‌آزاده امامی، در روزنامه وطن امروز از رسانه‌هاي مخالف دولت، با متهم كردن حاميان دولت روحاني به بازي استيضاح نوشت: «بهترین سناریو برای این جریان، رهایی از شر دولت فشل و ناکارآمد روحانی اما «با هزینه رقیب» است! به این ترتیب یک تیر و دو نشان زده‎اند؛ هم با رفتن روحانی پیامد تصمیم‎های ناصواب و عملکرد غیرقابل ‎دفاع دولت بیش از این دامنگیر این جریان نمی‎شود، هم زبان طلبکارانه آن‌ها بلند می‎ماند و با توسل به حربه همیشگی‎شان یعنی هوچی‎گری و غوغاسالاری داد مظلوم‌نمایی سر می‎دهند که «نگذاشتند روحانی کار کند و برنامه‎هایش را به سرانجام رساند که اگر می‎گذاشتند چنین و چنان می‎کرد و...!»

 

و در نهایت عوض اینکه پاسخگوی وضعیتی باشند که بیش از هر چیز محصول پیاده‎سازی نسخه موکد ایشان، یعنی همان نسخه عقب‎نشینی و سازش و چشم‎پوشی از مولفه‎های قدرت به خیال خام کاستن از «تنش»ها و دشمنی‎هاست، خواهند توانست بار دیگر با ژستی حق به جانب به میدان آمده و حتی ناکارآمدی برنامه‎ها و تفکرات تجویزی خود را پای نظام و انقلاب نوشته و همچنان مدعی و طلبکار باشند! درست به همین دلیل «سناریوی حذف دولت روحانی توسط جناح رقیب» از طرف جریان همسو با دولت، «نه» افشا و تشریح؛ که «تدوین» شد، تا صرف بیان و بازگفتن مکرر آن، خود به خود آن را به ‎مثابه گزینه‎ای در فضای سیاسی کشور طرح کرده و با تحریک نامحسوس برخی منتقدان در نهایت گزینه مطلوب ایشان به زبان دیگران جاری و حتی عملیاتی شود، به این ترتیب که تکرار این گزاره عده‎ای را به این باور برساند حال که اوضاع و احوال اقتصادی کشور در نتیجه سیاست‎های روحانی تا این حد نابسامان و آشفته است، پس تنها راه برون‎رفت از این شرایط نیز کنار گذاشتن دولتی است که مسبب این وضعیت است.

 

حال آنکه این گزاره و این گزینه نه از سوی دلسوزان نظام و انقلاب و برای بهبود اوضاع، که ترفندی است محیلانه از جانب جریان دگراندیش غربگرا برای فرار از پاسخگویی نسبت به عملکرد ناکارآمد دولت مورد حمایتش که به نحوی جدی می‎تواند بحران مشروعیت این تفکر را در پی داشته باشد و شاید هدفی دیگر و به مراتب بزرگ‌تر که در واقع محصول تقسیم کار و نقش‎آفرینی همزمان دشمنان خارجی و بخشی از این جریان (اصلاحات) به‎مثابه سمپات‎ داخلی دشمنان خارجی نظام است و آن متهم کردن نظام به نادیده گرفتن رای مردم و کارشکنی علیه دولت برآمده از رای مردم در روندی غیردموکراتیک و در نهایت ایجاد تقابل بین نظام و ملت یا دست‌كم بخشی از حاکمیت با ملت و در نتیجه دادن بهانه به دشمنان خارجی برای مضاعف کردن فشارها علیه نظام به منظور واداشتن نظام به پذیرش الگوی مورد قبول این حضرات در اداره امور و تعامل با دنیا و نیز قربانی کردن نهادهای خاصی که طی این سال‌ها اصلی‎ترین مانع تحقق اهداف بدخواهان نظام و انقلاب بوده‎اند؛

 

بهانه‎ای که برخلاف موارد پیشین این‎‌بار می‎تواند به ظاهر موجه و قابل قبول برای افکار عمومی نیز باشد! بنابراين بر همه دلسوزان و علاقه‌مندان به نظام و انقلاب فرض است با درکی صحیح و دقیق از این موقعیت حساس و به نوعی پیچیده به این امر التفات داشته باشند که در شرایط فعلی طرح هر گزینه‎ای از سوی جریان منتقد که نتیجه آن حذف دولت روحانی باشد، حال چه با استیضاح و عدم کفایت، چه با وادار کردن او به استعفا و کناره‎گیری، به صلاح نبوده و در حقیقت بازی در زمین و نقشه طراحی شده رقیب است که اهداف پس پرده و شومی بر آن مترتب است.

 

تسويه حساب منفور

به نظر مي‌رسد مناقشات حسن روحاني با جريانات خاص در اين روزها سبب شد تا وابستگان به اقتدارطلبان ادعايي را مطرح كنند تا شايد واهمه‌ و شوكي براي روحاني ايجاد كرده باشند.

 

آن‌ها ژست دلسوزي براي مردم را در دستور كار خود قرار داده‌اند ولي به نظر مي‌رسد بيشتر از آنكه به دنبال رسيدگي به مشكلات مردم باشند براي تسويه‌حساب‌هاي مختلف با روحاني دست به‌كار مي‌شوند. بي‌شك دولت دوم روحاني يكي از منفعل‌ترين و ناكارآمدترين دولت‌ها پس از انقلاب ۵۷ است ولي براي مردم قابل درك نيست اين افراد و جريان‌هايي كه قدرت‌هاي نانوشته فراواني داشتند و دارند، امروز براي حل مشكلات مردم دست به امضاي زير برگه استيضاح ببرند.

 

اين جريان‌ها براي رسيدگي به مسائلي كه در راستاي علاقه آن‌ها باشد برنامه‌هاي فراواني را تدوين و اقدامات گوناگوني را در دستور كار قرار مي‌دهند ولي چگونه است كه امروز قدمي شاخص براي حل مشكلات مردم بر نمي‌دارند و تنها به دنبال حذف دولت مستقر و احياي دولت احتمالي پادگاني هستند؟! مشخص نيست چرا جريان‌هاي مختلف در اين كشور به منافع ملي و مشكلات مردم توجهي ندارند و تسويه‌حساب‌ و منفعت‌گرايي به آرمان آن‌ها تبديل شده است؟ در صورتي‌كه مردم‌گرايي شعاري است كه صاحب‌نظران و رئوس اين انقلاب همواره بر سر زبان داشتند. به نظر مي رسد برخي جريان‌ها و افراد از اين مسير منحرف شدند و اين جريان انحرافي براي مردم مشكل‌ساز خواهد شد.

 

ghanoondaily.ir
  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش