چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۵۵ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۱۷۷۱
سیاست داخلی

ناصر ایمانی: گرایش سیاسی علی مطهری اصلاح‌طلبانه است/ خطر پوپولیسم در کشور بسیار جدی است

ناصر ایمانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

یک سال تا انتخابات مجلس ۹۸ باقی مانده است و در همین راستا جریان‌های سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا خود را برای حضور موثر در این انتخابات آماده می‌کنند. برخی اصلاح‌طلبان تاکید دارند که دیگر قائل به ائتلاف با اصولگرایان نیستند و لیستی مشابه لیست امید ارائه نخواهد شد و برخی دیگر قائل به این ائتلاف هستند. اصولگرایان هم سکوت را بر هر اظهارنظر و موضع‌گیری ترجیح می‌دهند چرا که در درون خود دارای مشکلاتی هستند از جمله اینکه جبهه پایداری به صراحت اعلام کرده است که حاضر به همراهی با دیگر اصولگرایان نیست. در این میان برخی دیگر هستند که معتقدند در صورت عدم ائتلاف میان این دو جریان سیاسی، امکان ایجاد جریان پوپولیستی و افراطی بسیار بالاست. درباره چگونگی ورود جریان‌های سیاسی به انتخابات مجلس ۹۸، ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا با «آرمان» به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

 

ائتلاف اصلاح‌طلبان و اصولگرایان میانه‌رو در انتخابات آینده را تا چه اندازه جدی می‌بینید؟ آیا چنین اتفاقی رخ خواهد داد؟

بسیاری از پیش‌بینی‌ها در حال حاضر ژورنالیستی است، یعنی واقعی نیست چرا که تا انتخابات زمان بسیار زیادی باقی مانده، امکان تحولات بسیار وجود دارد و نمی‌توان درباره این موضوع قضاوت کرد. تنها یک حدس و گمان است که شاید ارزشی نداشته باشد و مطرح کردنش در قالب تحلیل نیست. در حال حاضر اصلاح‌طلبان دچار وضعیت سخت سیاسی و تشتت هستند، چرا که اولا به جهت حمایت از دولت در نزد مردم باید پاسخگو باشند و همین موضوع باعث شده است تا وضعیت مناسبی از لحاظ سیاسی در میان افکار عمومی نداشته باشند، لذا اگر آنها قصد داشته باشند بدون ائتلاف در انتخابات شرکت کنند با مشکلات زیادی از جهت مقبولیت از سوی افکار عمومی مواجه خواهند شد. اگر هم اصلاح‌طلبان به دنبال ائتلاف با اصولگرایانه(میانه‌رو) باشند آن افرادی که قصد ائتلاف داشته باشند، مشخص نیست که در این وضعیت آنها تا چه اندازه راضی هستند که با اصلاح‌طلبان ائتلاف کنند.

 

بنابراین مقبولیت یا عدم مقبولیت این موضوع از سوی جناح‌ اصلاح‌طلب و اصولگرا دوطرفه است چرا که در ابتدا اصلاح‌طلبان باید تمایل ائتلاف با اصولگرایان میانه را داشته باشند و دیگری پذیرش ائتلاف از سوی اصولگرایان با اصلاح‌طلبان است که با توجه به وضعیتی که اصلاح‌طلبان در افکار عمومی دارند ممکن است چنین ائتلافی به وجود نیاید، اما واقعیت آن است که اصلاح‌طلبان برای انتخابات‌های آینده مسیر بسیار سختی را پیش رو دارند.

 

عده‌ای معتقدند در صورت عدم ائتلاف میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان میانه‌رو باید در انتظار حضور یک جریان پوپولیستی و افراطی در کشور باشیم که این موضوع بسیار نگران‌کننده است. در صورت عدم ائتلاف این دو جریان، چنین اتفاقی در کشور رخ می‌دهد؟

خطر پوپولیسم در کشور بسیار جدی است. صرف نظر از اینکه اصلاح‌طلبان با اصولگرایان ائتلاف داشته یا نداشته باشند در هر حالتی به جهت مساله وضعیت خاص کشور و عملکرد دولت خطر پوپولیسم در کشور جدی است.

 

همواره هم این اتفاق در کشورهای دیگر هم می‌افتد. اگر شما دقت کرده باشید در سال ۸۴ هم که انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد به جهت خلأیی که توسط جریان‌های سیاسی به وجود آمد، یعنی یک دلزدگی از اصلاح‌طلبان به جهت تشنج‌های سیاسی و یک بی‌برنامگی از سوی اصولگرایان، نتیجه آن شد که آقای احمدی‌نژاد در شرایط کاملا غیر باور رئیس‌جمهور کشور شد. خطر پوپولیسم همواره وجود دارد و چندان ارتباطی به این گونه ائتلاف‌ها ندارد.

 

نه آنکه اصلا ندارد، اما واقعیت آن است که اولا اصولگرایان تمایل ائتلاف با اصلاح‌طلبان نداشته باشند بالاخص درحال حاضر که شرایط کنونی اصلاح‌طلبان اصلا شرایط خوبی در افکار عمومی نیست و تمایل مردم به آنها کم است و اصولگرایان میانه‌رو که چه افرادی هستند و دارای چه وزنی در جامعه هستند، هم مشخص نیست که آیا تمایل دارند با اصلاح‌طلبان ائتلاف کنند یا نه. نمی‌گویم که بخشی از اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان وارد مجلس می‌شوند چرا که ممکن است افرادی به مجلس راه یابند که به طور کل وابستگی جریانی به هیچ کدام از این دو جریان معروف نداشته باشند.

 

اصولگرایان معتدلی که از آنها نام برده شده افرادی مانند آقایان علی لاریجانی و علی مطهری هست که سابقه نشان داده رویکرد این افراد به اصلاح‌طلبان نزدیک بوده و با آنها ائتلاف داشتند.

اساسا تمایلی برای ائتلاف با اصلاح‌طلبان توسط هر فردی چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرای معتدل نوعی خودکشی حساب می‌شود، چرا که اصلاح‌طلبان در حال حاضر در حال سقوط هستند، اگر فردی قصد داشته باشد که به فرد دیگری هم وصل شود امکان دارد با مشکل مواجه شود. بنابراین بعید است که هیچ شخصی قصد ائتلاف با آنها را داشته باشد. آقای مطهری که در تقسیم‌بندی سیاسی جزو اصلاح‌طلبان محسوب می‌شود و جزو اصولگرایان میانه‌رو هم نیست.

 

اما افکارعمومی معتقد است که علی مطهری جزو اصولگرایان میانه‌روست.

خیر. فکر می‌کنم که افکار عمومی آقای مطهری را به عنوان یک اصلاح‌طلب می‌شناسند، یعنی مواضع او به مراتب نزدیکتر به اصلاح‌طلبان است تا اصولگرایان.

 

برای جلوگیری از به قدرت رسیدن پوپولیست‌ها چه اقدامی باید انجام داد؟

متاسفانه این موضوع غیرقابل پیش‌بینی است و کار خیلی خاصی نمی‌توان کرد، جز معدود افرادی که باقی مانده باشند و می‌توان گفت افرادی که دارای دیدگاه نسبتا روشن‌تری هستند از هر جناح یا گروهی پا به عرصه بگذارند. این موضوع برای اصلاح‌طلبان به مراتب سخت و برای اصولگرایان هم کار آسانی نیست. شاید بتوان از افرادی که دارای چهره بهتری با سوابق روشن‌تری هستند برای ورود به مجلس استفاده کرد اما اوضاع برای جریانات سیاسی خوب نیست بالاخص اصلاح‌طلبان.

 

 

armandaily.ir
  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش