تضعیف دولت برای دلواپسان غنیمت است
تخریبها علیه دولت روحانی همچنان ادامه دارد گویی پس از ۶ سال حضور روحانی و نیروهایش در دولت موضوعی است که دلواپسان نمیتوانند آن را بپذیرند. یک روز به بهانه برجام، روز دیگر به بهانه FATF درصدد تخریب دولت هستند. آنها هنوز در فضای رقابتهای انتخاباتی سیر کرده و تنها از کمک به مردم سخن میگویند چرا که هیچ فعالیتی در این زمینه تاکنون نداشتهاند. برخی از آنها معتقدند که دولت باید در شرایط کنونی استعفا داده و انتخابات زودرسی برگزار شود، اما باید بدانند که کشور در شرایطی نیست که بخواهد برای دعواهای سیاسی هزینه پرداخت کند. در این ارتباط «آرمان» با علی صوفی، فعال سیاسی اصلاحطلب گفتوگوی کوتاهی انجام داده که میخوانید.
هدف دلواپسان از تخریب دولت و شخص آقای رئیسجمهورچیست؟
تنها هدفشان در جهت تضعیف دولت است و آن را دنبال میکنند. از ابتدای پیروزی آقای روحانی در سال ۹۲ که برای دلواپسان بسیار غیرمترقبه بود آنها برنامه تخریب دولت را در دستور کار خود قرار دادند، چرا که آنها تمام زمینهها را برای پیروزی کاندیدای خود فراهم کرده بودند و انتظار نداشتند آقای روحانی بتواند در مقابل آنها قد علم کرده و پیروز شود. در حالی که کاندیداهای اصلی و حداکثری اصلاحطلبان در رقابت نبودند، آقایان روحانی و عارف در چنین عرصه ملی باید عرض اندام میکردند و محک میخوردند چرا که آزموده نشده بودند. محاسبات دلواپسان به این ترتیب بود که میتوانند کاندیدای خود را از صندوق بیرون بکشند چرا که آیتا... هاشمی از رقابت خارج شده بود، رئیس دولت اصلاحات هم حضور نداشت. اما باید به آنها یادآوری کرد که مردم با حضور در صحنه و پیروز شدن آقای روحانی در انتخابات نتیجه را تغییر داده و باعث ایجاد شگفتی شدند.
در حالی که دلواپسان در مقابل اصلاحطلبان در انتخابات سالهای ۹۲، ۹۴ و ۹۶ شکست خوردند، چرا هنوز به تخریب میپردازند؟
این گروه از همان زمان این شکست را نپذیرفتند و به انتخابات قانونی تن درندادند و به این رقابت ادامه دادند. آنها در گروههای خود بنای عدم همکاری با دولت آقای روحانی را در دستور کار خود قرار دادند و همچنین سعی کردند تا هر جایی که میتوانند در مقابل دولت مانع ایجاد کنند چه در سیاست خارجی در جریان مذاکرات هستهای و چه در عرصه داخلی از روشهای مختلف برای دولت مزاحمت ایجاد کردند. آنها از روشهای مختلفی آقای روحانی را به چالش کشیدند به گونهای که آقای روحانی مجبور به نشان دادن عکسالعمل در مقابل آنها بود تا بتواند مذاکرات هستهای را پیش ببرد و اجازه ندهد که اوضاع کشور در داخل بههم بریزد. آقای روحانی هزینههایی را هم پرداخت کرد یعنی مجبور شد در مقابل بُرد مذاکرات هستهای مقداری در مسائل داخلی کوتاه بیاید. اما باید تاکید کرد که دلواپسان از ابتدا برنامه تخریب و تضعیف دولت را دنبال میکردند و هیچ زمانی هم از این هدفشان کوتاه نخواهند آمد.
تا چه اندازه توان کنار گذاشتن دولت را دارند؟
دلواپسان که در سال ۹۶ انتخابات را واگذار کردند، بسیار جدیتر از ۹۲ پای کار آمدند به گونهای که بالاخره اعتراضات خیابانی در سال ۹۶ را ایجاد کرده و منشأ بروز آن شدند یعنی تا آنجا حرکت کردند که بالاخره بازی خطرناکی را آغاز کردند و تبعاتی را به دنبال خود داشت که برای نظام پرهزینه بود. این گروه هیچ ابایی از ساقط کردن دولت آقای روحانی ندارند و هدفشان را دنبال میکنند. بعید است که توان کنار گذاشتن دولت را داشته باشند و همین موضوع را هم خودشان میدانند که دارای چنین توانی نیستند. بنابراین تضعیف دولت برای آنها یک غنیمت است.
طرحی در مجلس به تصویب رسید که برخی معتقدند که این طرح به دنبال کنار گذاشتن چهرههای بانفوذ و نزدیک به اصلاحطلبان مانند آقای علی مطهری در مجلس است. تا چه اندازه این موضوع را سیاسی تبیین میکنید؟
بعید میدانم پشت این مصوبه یک نگرش سیاسی باشد. اولا که این مصوبه با حمایت اصلاحطلبان در مجلس در قالب طرحی که پیشنهاد اصلاحطلبان بوده و در نهایت با رأی اصلاحطلبان به تصویب رسیده است. این مصوبه سیاسی نیست و از سوی مخالفان چهرههای پرنفوذی مانند مطهری نخواهد بود، چرا که این اقدام براساس یک فعالیت کارشناسی دقیق صورت گرفته و مثبت هم ارزیابی میشود. به هر حال در حال حاضر شاهد هستیم که برخی از نمایندگان مجلس بدون آنکه کارنامه قابل قبولی از خود در مجلس به جا گذاشته باشند تنها از یک رانت استفاده کرده و در مجلس حضور دارند اما هیچ تاثیر مثبتی از اینها مشاهده نمیشود. برخی مانند آقای مطهری تاثیر بسزایی در مجلس دارند اما هستند نمایندگان دیگری که تاثیری در مجلس ندارند. همانگونه که انتخابات ریاست جمهوری تنها دو دوره است، این مصوبه برای مجلس هم یک محدودیت زمانی تعریف میکند تا مجلس از وضعیت ناکارآمدی فاصله بگیرد و انشاءا... در آینده شاهد مجلسی کارآمد باشیم.
برخی معتقدند که با اجرای دقیق قانون اساسی میتوان کشور را از شرایط کنونی عبور داد.
دلواپسان دنبال این هستند که اقشار پایین و محروم جامعه حرکت کرده و نهضت فقرا راه بیفتد تا بتوانند از آن بهرهبرداری سیاسی کنند، البته باید گفت که همگی دنبال بهرهبرداری سیاسی هستند، یعنی مانند ترامپ منتظر چنین حرکتی هستند. گویی دلواپسان تصور میکنند که به طور مثال اگر برای دولت چنین مشکلی بهوجود بیاورند آنها میتوانند منجی باشند در حالی که این تصوری اشتباه است. عدهای به هر حال دل خوش کردهاند به شعار «اصلاحطلب، اصولگرا؛ دیگه تمومه ماجرا». آقای قالیباف و عدهای معتقدند که میتوانند کشور را اداره کنند؛ به هر حال همگی با یکدیگر جمع و در این صحنه تنها اصلاحطلبان غایب هستند چرا که اصلاحطلبان معتقدند قانون اساسی ظرفیت اصلاح دارد و میتوانیم با اجرای قانون اساسی کشور را نجات دهیم.
- 9
- 6