هدف که تخریب باشد زمان، مکان و شخص فرقی نمیکند و فقط باید به هدف فکر کرد. حال دولت اصلاحات و ایجاد هر ۹روز یک بحران باشد یا دولت روحانی و هر روز یک بحران. مهم این است که دلواپسان مصمم شدهاند تا اجازه ندهند دولت روحانی به پایان برسد. لذا هر روز یک صدا از این جریان در تخریب دولت بلند میشود. با این حال برخی معتقدند که دولت در مقابل این جریانات عقبنشینی میکند و نمیتواند از خود دفاع کند. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در این ارتباط میگوید: «همه حرفهایی که علیه دولت زده میشود را میتوان ظرف پنج دقیقه جواب داد. وقتی زمان برسد حتما جواب خواهیم داد اما الان شرایط کشور به گونهای است که هیچ موضوعی و هیچ دغدغهای مهمتر از اداره کشور و رفع مشکلات زندگی مردم نیست».
اتاقی برای تخریب دولت
درست از زمانی که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ نام حسن روحانی به عنوان پیروز انتخابات بیرون آمد جریانی استارت مخالفت هدفمند، هجمه و تخریب رئیسجمهور را کلید زد و هرچه به روحانی و دولتش مرتبط میشد را به باد تخریب و انتقاد گرفت. دولت روحانی در دوره اول خود ۳ دستاورد بزرگ، چشمگیر و قابل دفاع داشت؛ نخست بحث پایین آوردن و تکرقمی کردن نرخ تورم؛ سپس طرح تحول سلامت و پس از آن برجام که شاید بتوان مهمترین دستاورد دولتهای حسن روحانی تا اینجا از آن یاد آورد، اما از آنجایی که مخالفان دولت تاب تحمل عملکردهای موفق را نداشتهاند حتی در مراحل مذاکره و تصویب برجام که اراده کل نظام را در پشت خود میدید با دلواپس نامیدن خود تیم مذاکره کننده را خائن، ضد انقلاب و طرفدار غرب معرفی کردند که البته این رویکرد مورد عتاب مقام معظم رهبری قرار گرفت. شاید بتوان آغاز مشکلات دولت روحانی را در دولت دوم وی جستوجو کرد جایی که آمریکا از برجام خارج میشود، اما دلواپسان و مخالفان به جای هجمه به آمریکاییها به مسئولان حمله میبرند.
گرچه رویکرد دولت در حوزه اقتصادی نیز آنچنان ناموفق بوده که این مجال را به مخالفان بدهد تا بر موج نارضایتی ملت سوار شوند و هجمه و تخریب هدفمند خود را پیش ببرند. ناگفته نماند که به قرائت بسیاری از کارشناسان اقتصادی و سیاسی؛ دولت بیش از ۳۰ یا ۴۰ درصد در امورات کشور بهخصوص اقتصاد نقشی ندارد، اما چون چشم همه به دولت است اعتراضات به دولت باز میگردد. از طرف دیگر گرچه انتقادات موجب نشده که دولت وضعیت سخت معیشتی و اقتصادی مردم و وظیفه خود را فراموش کند، اما تخریب آشکار دلواپسان برای ناکارآمد نشان دادن دولت موجب شده تا دولت تحت فشار شدید قرار گیرد، اما بازهم با رعایت منافع ملی ومصالح عمومی پاسخ این دلواپسیهای بیجا و تخریبها را ندهد.
شکی نیست که دلواپسان بهارستاننشین یا تریبوندار دغدغهای به نام منافع ملی ندارند و تحرکاتشان صرفا در جهت انتقامگیری از روحانی، ظریف، زنگنه، آذری جهرمی و هر کسی است که منافع مردم را پی گرفته و در مقابل آنها ایستادگی کرده است. از این جهت است که غائله دیماه۹۶ را به راه انداختند تا دولت را ساقط کنند و اکنون نیز با برخی اظهارات مشکوک خبر از فتنه۹۸ میدهند که بیشک خود بازیگر اصلی آن خواهند بود. لذا بیجا نیست اگر بگوییم دلواپسان اتاقی برای تخریب دولت تدارک دیدهاند.
زمان برسد پاسخ میدهیم
دولت همواره بر مطالبات مردم تاکید کرده و تا سر حد ممکن عملکردهایش را بر این محور قرار داده؛ گرچه بعضا برخی تصمیمات اشتباه یا رویکردهای غلط موجب انعکاس عملکردهای دولت در جامعه شده، اما نباید از اخلال در کار دولت نیز غافل بود. چیزی که بسیاری از اصلاحطلبان آن را یکی از عمده دلایل عدم موفقیت دولت میدانند و از این جهت معتقدند که با وجود بیمهریهای فراوان دولت نسبت به آنها اصلاحطلبان با درک شرایط در کنار دولت خواهند ماند.
در این شرایط و با توجه به بمباران تخریب دولت از سوی دلواپسان، صداوسیما و تریبونهای عمومی شاید عامه جامعه اینگونه برداشت کنند که اگر دولت پاسخی به این اتهامات، افتراها و هتک حرمتها نمیدهد چیزی در چنته ندارد، اما مسلما این فرضیه باطل است، چرا که اولویت دولت رسیدگی به امور کشور و مشکلات اقتصادی و معیشتی حاکم برجامعه است و لذا اگر به نوعی شرایط حالت ثبات به خود بگیرد قطعا دولت پاسخی دندانشکن به مخالفان که قصد توطئه و تفرقهافکنی دارند خواهد داد.
در این راستا اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور نیز در توئیتر خود نوشت؛ «همه حرفهایی که علیه دولت زده میشود را میتوان ظرف پنج دقیقه جواب داد. وقتی زمان برسد حتما جواب خواهیم داد اما الان شرایط کشور به گونهای است که هیچ موضوعی و هیچ دغدغهای مهمتر از اداره کشور ورفع مشکلات زندگی مردم نیست به همین دلیل ما به خاطر مردم و کشورمان باید برخی از ادعاها را تحمل کنیم.» این مطلوب دلواپسان است که دولت در این بازی بیفتد، پاسخ آنها را بدهد و در نتیجه از رسیدگی به امورات کشور بازماند تا آنها به خواسته خود یعنی ناکارآمد جلوه دادن دولت برسند.
اقناع افکار عمومی
یک فعال سیاسی اصلاحطلب در ارتباط با شرایط دولت و لزوم پاسخ به تخریبهای دلواپسان اظهار داشت: جامعه ایران از لحاظ توانمندی مالی و بهرهوری از منابع مختلف کشور سختترین شرایط پس از انقلاب بسر میبرد که ریشه آن ساختارهای موازی شکل گرفته در ۲ دهه گذشته و چگونگی تعامل با نظام بینالملل است. عبدا... ناصری به «آرمان» گفت: دلواپسان با فرار به جلو و فرافکنی نمیتوانند این واقعیتها را نادیده بگیرند.
بنابر این دولت در هر شرایطی که باشد باید افکار عمومی را نسبت به واقعیتها آشنا کند چرا که در این گردوغبار رسانهای بخشی از جامعه به تحلیلهای دلواپسان اکتفا میکنند و آن را مورد توجه قرار میدهند. عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد: بخشی از ماموریت اصلی دولت اقناع افکار عمومی است. بنابر این دولتمردان باید به راحتی بتوانند با مردم گفتوگو کرده و واقعیتهای اقتصادی کشور را برای افکار عمومی روشن کنند. لذا دولت باید همراه و همزمان با بیان واقعیتها افکار عمومی را نیز قانع کند.
حمید شجاعی
- 16
- 1